Hae
Palasia Arjestani

Stalkkeri

Kävelet kohti bussipysäkkiä. Näet jo kaukaa, et taas se on siellä, taas. Odottaa ja tuijottaa liimaletti vinossa. Hidastat askelia, toivot että bussi tulisi jo. Kävelet hitaasti pysäkille katse visusti kohti maata. Näet sivusilmällä kuinka se mittailee sinua katseellaan ja kääntyy perään katsomaan. Istut penkille ja yrität olla välittämättä. Bussi tulee. Yrität päästä paikalle, josta se ei sinua näe. Et onnistu, taaskaan. Se on aina ovelampi kuin sinä. Tuijotat koko matkan ikkunasta ulos. Näet välillä kuinka se kääntyy tuijottamaan sinua typerä ilme naamallaan. Se aloittaa taas joka aamuisen rutiininsa, nenän kaivamisen. Käsi rannetta myöten nenässä. Sormi livahtaa suuhun. Kuka syö omaa räkäänsä!? Se ainakin. Joka aamu. Kuvottava tyyppi. Sillä on aina rasvainen ponnihännälle taiteiltu tukka ja likaiset vaatteet. Se huokailee kovaan äneen. Niin kuin joka aamu. Kaivat soittimen laukusta ja laitat musiikit täysille. Bussi pysähtyy, se nousee penkiltään tuijottaen sinua koko ajan. Et vahingossakaan katso sitä päin. Taas on yksi tuskallinen aamu ohi. Jos oikein hyvä tuuri käy, se sattuu iltapäivälläkin samaan bussiin. Minulla on ikioma stalkkeri 😀 Taidan vaihtaa toiseen bussilinjaan.


Taas on töissä vähän hiljaista niin joudan höpöttämään diipadaapaa. Loppuviikot on aina tosi hiljaisia ja iltapäivällä tunnit ei vain matele vaan tuntuvat välillä juoksevan taakse päin.. Onneks on netti ja tietysti tämä oma plöki johon voi suoltaa kaikennäköistä shaiberia 😀 Muiden iloksi tietenkin.

Kävin eilen töiden jälkeen kirppiksellä ihan pikapikaa. Tein muutaman varsin hyvän löydön ja tänään pitää lähteä vielä etsimään yksi arabian astia, jos sitä ei kukaan muu ole jo vienyt. En uskaltanut sitä eilen ostaa, koska hintaa oli vajaa parikymppiä ja piti appiukolta varmistaa kyseisen kipon oikea arvo. Kuulemma kannattaa maksaa eli toivotaan parasta ettei kukaan muu sitä ole jo ominut itselleen. Tähän aikaan vuodesta on hyvä ostella villatakkeja ja muita lämpösiä vaatteita, kun ihmiset haluaa niistä halvalla eroon. Yksi villatakki siis lähti mukaan 2 egellä ja yhdet mustat caprit samalla hinnalla. Halapoo. Lisäksi löysin muutamalla egellä yhden arabian vanhan lautasen 1900-luvun alulta. Pikku hiljaa jos noita keräilis.. Vanhojen arabia-astioiden arvohan kasvaa koko ajan niin sen melkein kun pistäis rahaa pankkiin, kun ostaa niitä.

Joutu äsken kahvilla ihan vaan pikkasen palan maistamaan mokkapalaa. Voi elämä, että oli hyvää. Miten ne osaakin leipomossa tehdä niin hyviä niistäkin??? Ei ne omatekeminä niin hyviä ole.. Tarttis varmaan lähtee opiskelemaan leipuriks. Kokiks voisin kyllä opiskellakin. Ei varmasti menis hukkaan. Täällä duunipaikan henkilöstöravintolassakin on muuten tosi hyvät sapuskat. Oon antanut itselleni luvan käydä siellä syömässä kerran viikkoon. Jos kävisin useammin niin paisuisin kuin pullataikina. Ne ruuat on niin hyviä, että on pakko syödä joka kerta kolme kertaa isompi satsi kuin normisti. Eilen suuntasin nokkani sinne herkullisten evästen pariin. Olin onneks sen verran fiksu ja sain hillittyä itseni etten kajonnut perunoihin yms ollenkaan. Otin kasan superhyviä miitboolsseja ja hirveen läjän salaattia. Ja kävin vielä hakemassa santsilautasen salaattia. Mut siinähän on käytännössä kaloreita nolla niin voi syödä ihan huoletta 😀 Yhden leivänkin söin, kjäh kjäh.


Olin eilen illalla loppujen lopuks sen verran laiska etten jaksanu laittaa töihin mitään ruokaa mukaan niin tänään suuntaan taas alakerran syöttölään. Kinkkukiusausta näky olevan listalla, mut jospa siellä olis jotain muutakin niin voisin ottaa taas jotain prodee ja lisäks salaattia. Voi kun jaksais kotonakin väsätä samanlaiset salaatit kun duunipaikan ruokalassa on. Huoh, ne on niiiiiin hyviä! Kuola..

huh, miten lämpönen keli oli eilen! Kävin koiran kanssa vajaan tunnin lenkin köpöttämässä ja selkä oli ihan hiestä märkä, kun pääsin kotiovelle. Olin siis erittäin reipas 😉 Illalla väsäsin valmiiks kolmeks päivää iltaruoan eli sain kuin sainkin tehtyä sen jauhelihaperunalootan. Ehkä maailman helpoin tehd’ä ja todella hyvää. Ohje on niinkin helppo kuin:

400g paistijauhelihaa
750g peruna-sipulisekoitusta
100g raejuustoa
3-4 dl 5% ruokakermaa
1 sipuli
suolaa, pippuria yms maun mukaan
juustoa pinnalle

Uuni lämpenemään 200 asteeseen. Jauheliha ja sipulit ruskistetaan pannulla ja heitetään sekaan mausteet.
Perunat, raejuusto ja jauheliha sekaisin uunivuokaan. Ruokakerma heitetään sekaan ja jääkaapista löytynyt juuston jämä pinnalle. Loota uuniin 200 asteeseen 45 minuutiks. Mulla oli tommoset määrät jauhelihaa ja perunaa, koska ne on jaettu kolmelle päivälle. Määrän voipi siis valita omien tarpeiden mukaan. Sekaan piti laittaa vielä herne-maissi-paprikaa, mut pääs unohtumaan. Helppo ja nopea ruoka ja täyttää nälkäsemmänkin (eli minun) vattan!

7 kommenttia

 1. Paula kirjoitti:

  huh mikä tyyppi! jossain tilanteissa jonkinmoinen peliliike voisi olla kylmänrauhallisesti tuijottaa takaisin, mutta ehkä tuommoisen kohdalla se ei kamalasti auta 🙂 Aina välillä noihin törmää, en tiedä mistä niitä sikiää. Tsemppiä 😉

 2. dnoj kirjoitti:

  Olipa pitkä teksti ja sehän passaa. Oot sentään bodari hei. Montako kovaa poninhäntäistä tyyppiä tunnet? en minäkään.. Älä alistu ja katso maahan vaan armottomalla itseluottamuksella kertakaikkiaan vyöryt pysäkille levein hartein. Jos tuijotus jatkuu entiseen malliin intensiivisenä, kysyt että mitä helvettiä oikein katot? Tämä saattaa kuulostaa äkkinäiseltä mutta asiat on tehtävä selväksi. Jos hän on täysi paska niin suhtaudu häneen myös kuin paskaan. Toivottavasti elämäsi palaa taas raiteilleen pelkästään tämän kommentin ansiosta. Toivottavasti nimimerkkivalintani miellyttää 🙂

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Paula: uuh, sen tyypin kasvot ei ole sen näköset et niitä kovin pitkään mielellään tuijottaa. Luulen, että kaveri luulis takaisin tuijotusta jonkunlaiseksi iskuyritykseksi :DDnoj: No niin, nyt on hyvä nimimerkki! Juu, poninhäntä kaverit ei oo mun juttu. Mii not laik it..Todellakin joku kerta täytyy jotain tokaista sille tyypille, jos sama peli jatkuu. Sinänsä mielenkiintoista etten todellakaan pidä ihmisten tuijottamisesta ja olen taas nousemassa kisalavalle 😀 Jonkinlaista masokismia siis havaittavaissa. Mut eiks kaikki poudarit (minähän olen vain wannabe sellainen) ole jonkin sortin masokisteja?

 4. Ninnu kirjoitti:

  Jeps, munkin mielestä sun kannattais kysyä siltä stalkerilta esim. et mitä tuijotat tms. tai tokasta jotain vieläkin tylympää! Yleensä tommoset ihmiset voi häkeltyä siitä ja lopettaa…

 5. Jonna1983 kirjoitti:

  Joutunen kenties neuvoa noudattamaan joku kerta. En mielelläni avaa suutani tällaisissa tilanteissa, koska olen isältäni perinyt melko kiivaan temperamentin ja saatan olla hyvinkin kärkäs kun sille päälle satun.Se ei ole mitään lasten korville kuultavaa tekstiä silloin.. 😉 Mutta ehkä joku päivä saan pidettyä luonteeni kurissa 😀

 6. Mölliskö kirjoitti:

  Hei, tilaa RIINUN KANNSSA KIMPASSA, NIIN SAAT NE ALET? MÄÄ OON NIIN PÄISSÄÄN PAKKISMIITISSÄ NADJALLA, MIKSI TÄÄ KIRJOTTAA ISOLLA+ 🙂

 7. Jonna1983 kirjoitti:

  Hehee, teillä on vissiin hauskaa 😀 Oikein. Munki piti tänään lähtee liikenteeseen, mut sattuneista syistä en sit lähtenytkään..Aika hankalaks menis tilata, kun toinen asuu Turussa ja toinen Kuopiossa. Mut äkkiäkös sitä postilla lähettäis.. hmm..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *