Hae
Palasia Arjestani

Loppu viikkoa..

Ääh, viikonloput menee aina aivan liian nopeesti ohi! Tankkauspäivät vieläkin nopeemmin. On ne vaan mukavia päiviä, kun saa syödä vähän eri sapuskoita ja vaan olla ja köllöttää 🙂 Eilen tuli taas uni varsin aikasiin eli olin jo kymmenen aikaan ihan tööt ja valmis unille. Tänä aamuna pomppasin ennen kasia ylös ja suuntasin matkani kohti keskustaa ja salia. Kerrankin oli mahdollisuus mennä tekemään aamuaero salille niin pitihän se käyttää hyväks!

Alkuun tein 30 minsaa kuntopiiriä. Pientä vastusta sain käyttämällä kahvakuulia, käsipainoja ja bodypump-tankoa+painoja.Liikkeinä:

 • levee kyykky kahvakuulan kanssa
 • punnerruksia kapealla
 • askelkyykky+hauiskääntö
 • vatsakierrot kahvakuulan kanssa
 • burbeet
 • askelkyykky sivulle
 • rinnalleveto+työntö ylös tangolla

Tein yhtä liikettä aina parikyt toistoo, pieni huili ja seuraavaan. 30 minsaa hankasin noita ja kyllä sykkeet nous ja hiki valu! Mukavaa vaihtelua ainaisten aamulenkkien rinnalle. Kuntopiirin jälkeen 10 minsaa vaparia, 15 minsaa soutulaitetta ja 10 minsaa crossaria. Päälle pikaiset venyt ja aamupalalle. Tuli vaparin harjottelun jälkeen otettua vähän posejakin.

Tankattu reisi ja vatta 🙂

 Aamujumpan ja etujalkajumpan välissä vielä HooCee siivousta, tiskausta, pyykkäystä… Niitä pakollisia pahoja jotka täytyy suoritta sillon kun on virtaa. Luonnollisesti tankkauksen jälkeen lähentelen maanista olotilaa ja sinkoilen koko ajan paikasta a paikkaan b ja välissä käydään hääräämässä paikoissa c ja d  😀 Muutto takasin Kuopioon lähenee eli pitää alkaa hiljalleen heitellä pois ylimäärästä kamaa ja siivoamaan nurkkia. Jonnekin pitäis saada myytyä lähes uusi 120 cm sänky, yksi pieni lasipöytä, puinen säilytyskori, tallentava digiboksi… Tarvetta kellään? Voipi laittaa sähköposti jos kiinnostaa!

Kerrankin menin normaalia myöhemmin sunnuntaina salille eli vasta klo 16. Olisin tarttenu vähän jeesiä jalkajumpaan. Arvatkaa oliko salilla ketään? No ei! Ei helevata sentään yhtään ketään muuta kuin mä. Ihme aikoihin jengi täällä ainakin jumppaa. Tai sit ne ei saliloi ollenkaan viikonloppusin vaan vetää viinaa niin kuin muut ”normaalit” ihmiset. No, ei se auttanu. Piti sit vääntää ihan yksin. Vähän aika siinä pyörin ja mietiskelin, et miten homman hoitaisin ja kyllähän se ratkaisu aina löytyy 🙂 Tällä kertaa apu tuli osatoistoista eli tein ensin sarjat niiiiiin loppuun kuin pystyin ja päälle vielä rest pauseja ja osatoistoja. Toimi.

1. Smithkyykky 7+5 osatoistoa + 3 rest pausea + 4 osatoistoa* 70 kg / 9+4 osatoistoa + 4 rest pausea + 4 osatoistoa*65kg Selkeää eikö? 😀
2. Prässi 10+4 osatoistoa+ 4 rest pausea*150kg/ 8+4rest pausea + 4 osatoistoa*150kg
3. Pallokyykky kp 10, 7*10kg/käsi Tässä megahitaat negatiiviset

Loppuun pari sarjaa pohkeita seisten yhdellä jalalla ja pari sarjaa istuen. Niissäkin rest pauseja ja pikku nytkytyksiä. Jos vähän selittäis tota systeemiä. Esimerkiksi smithkyykyn ekassa sarjassa siis tein ensin 7 toistoa (viimenen toisto olo tosi tiukka!), heti sen perään osatoistoja, sit 20 sekkaa huilia, jonka jälkeen 3 toistoa (failureen) ja taas päälle osatoistoja heti perään. Aika hyvin saa jo noilla väännettyä sarjat loppuun. Oon aina kattonu osatoistojen tekijöitä vähän kieroon. Mun mielestä ne vaan ei ole mistään kotosin, mut nyt hoksasin niiden hyödyn. Monihan tekee niitä voimatasojen kasvattamiseen, mut mäpä käytänkin niitä lihaksen totaaliseen väsyttämiseen 🙂 Hyvä keino, kun ei oo treenikaveria jeesimässä.

Tänään väänsin treenin jälkeen aika hyvät eväät: broiskun filepiffejä (ei ollu kaupassa kalkkunaa 🙁 ) ja kaverina pannulla kookosöljyssä paistettuna herkkusieniä, punasipulia, lehtikaalia ja valkosipulia. Namskis! Sienet on kyl hyvii. Toi lehtikaali on aika uusi tuttavuus, mut tulen sitä jatkossa kyl käyttämään enemmän. Siinä on vähän erilainen maku kuin muissa salaateissa ja se on paljon pureskeltavampaa kuin muut kaverinsa. Jostain muistan lukeneeni, että siinä on myös melko hyvät ravintoarvot 🙂

Nyt venymään ja Dancen pariin!

Ps. Oon muuten tänään keittänyt ja kuorinut 28 kananmunaa. Mukavaa touhua nuo munahommat 😀

3 kommenttia

 1. Ninnu kirjoitti:

  Miks ihmeessä sä oot noin monta munaa keitellyt? 😀 Älä vaan sano, et viikon munat…

 2. Riinu kirjoitti:

  Hahaha, taas se häärää niittewn munien kanssa siellä :DMul opetettiin (”pakotettiin”) kans käyttämään noita osatoistoja, mä käytän vaan niille nimeä puolikkaita… hemmetin hyvän poltteen saa ja todellakin liha väsyy!!! Vaikeeta vaan tosin ihan joka liikkeeseen soveltaa, esim penaan jos yksin touhuaaa…

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Ninnu: eiiiii… kun kahden päivän munat 😀 Muna on mun juttu!Riinu: pitäähän ihmisellä harrastuksia olla, miksi siis en viettäisi päivääni munia kuorien? :DMä ainakin otan nyt noi osatoistot käyttöön!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *