Hae
Palasia Arjestani

Vaihtelu virkistää!

Palattiin eilen isännän bodausuran alkulähteille eli Pitäjänmäen Finnbodylle Helsinkiin. Siellä hän oli pienenä futaripoikana aloittanut matkansa kohti suurempia lihaksia ja kauheita treenipainoja 🙂 Oli muuten varsin hyvä sali! Leuanvetokone olis aika bueno meidänkin salille, samoin semmoinen Technogymin vatsalihaspenkki, jossa jalat tulee ysikympin kulmaan ja itse penkki on aika jyrkässä alaviistossa. Meni meinaan Jonnan pienet vattapalat aika mellevän tuntuisiksi jo muutamalla sarjalla!

Vielä jäi parit vanhat treenit päivittämättä edellisestä postauksesta. Rustataan nyt nekin vielä tänne ylös ennen kuin siirrytään muihin vähän tuoreampiin juttuihin.

24.1 Takajalat ja pohkeet + vähän selkää


1. Takajalat maaten 9+3, 6*35kg/ 8*30kg joka toistossa pito ylhäällä +  3 sekan negat
2. Prässi takareisille 9+4, 8, 7*160kg
3. Suorinjaloin mave 8+3*80kg/ 7, 6*80kg
4. Takajalat istuen 7*35kg+7*25kg+7*20kg
5a. Pohkeet hack 3x
5b. Ylätalja vastaotteella 3x
6a. Pohkeet istuen 3x
6b. Alatalja kapealla 2x

Takareisiin on aika helppo saada hyvä tuntuma suht lyhkäsillä palautuksilla ja mun mielestä noi pidot ja varsinkin hitaat negat toimii niille parhaiten. Takareisiprässiä oon alkanut taas tekemään melkein joka treenissä. Se vaan vaatii ainakin multa melko hyvän keskittymisen ettei tuntuma karkaa jonnekin ihan muualle. Pidempiä sarjoja mun on tossa ihan turha ees tehdä, koska sit se vaan alkaa mennä enemmän sisäreisille kuin takareisille. Suorinjaloin mavea en nykyään tee koskaan ekana liikkeenä. Ei vaan kannata, koska en saa sillon siitä mitään hyötyä irti. Parin liikkeen jälkeen takajaloissa on jo niin hyvä pumppi ja tuntuma, et liike ei voi mennä minnekään muualle kuin takareisille 🙂 Yläasennossa en oikeestaan koskaan nouse kauhean paljon yli polvien koska en halua et liike menee alaselälle. Suorinjaloin mavet teen muuten nykyään romanialaisella tekniikalla eli polvet on aavistuksen verran koukussa. Tein jossain vaiheessa ihan suorinjaloin, mut ei se oikein tahtonut luonnistua… Treenaminen on kyllä yhtä kikkailua ja itselleen parhaiden tekniikoiden etsimistä!

23.1 Olkapäät + kädet

Olkapäille palautukset 45 sekkaa ja käsille 30 sekkaa. Aika hyvän pumpin ja hien saa aikasiks vähän lyhkäsemmillä palautuksilla. Eikä aikaakaan mene salilla ihan niin paljon kuin ennen…

1. Pystypunnerrus kone 10+3*40kg/ 10*30kg/ 11, 10*20kg
2a. Sivuviparit kp osatoistot 3*15-18*16kg
2b. Sivuviparit kp normisti 3*11-15*5-8,5kg
3. Vipunostot eteen kp 10*8,5kg/ 10*6kg/ 11+6*5kg ensin kahdella kädellä ja sit käsi kerrallaan (vika sarja)
4a. Hk köydellä taljassa 12, 10*30kg/ 12*25kg
4b. Pushdown tangolla 13, 11, 10*40kg
5a. Hk scott taljassa 10*30kg/ 12*25kg/ 10*20kg
5b. Ranskalainen yhdellä käsipainolla istuen 12*18,5kg/ 13*16kg/ 12*13,5kg
6a. Hk kp seisten 13, 12*6kg/ 12*5kg
6b. Kickback kp 15, 14, 13*5kg
7. Vatsat roikkuen 4*15

Varmaan nyt teenkin vähän aikaa melkeinpä kaikille lihasryhmille melko lyhkäsillä palautuksilla. Vähänhän se toki syö treenipainoja, mut tuntuma on niiiiiin paljon parempi. Ja voihan sitä ottaa aina vaik yhden pääliikkeen minkä tekee vähän pidemmillä palautuksilla ja isommilla painoilla. Toki kaikissa liikkeissä pyrin nostamaan painoja tasaseen tahtiin! Maanantainahan se alkais sit uus käsiin painottava treeniohjelma ja niille tuleekin sit kaikkea uutta ja jännää 😀

Torstaina tosiaan matkattiin tänne Helsinkiin appivanhempien tykö ja sehän tietää aina melko hyvillä ruuilla oloa 😀 Eilen käytiin aamulla kiertelämässä vähän kauppoja ja löysinkin sieltä pari paitaa ja legginssejä. Niin ja uuden talvitakin! Tänään kierros jatkui ja kävin vielä ostamassa jonkun paidan ja takin kaveriks toppahousut. Ei muuten enää tartte palella bussipysäkillä eikä kovatkaan pakkaset voi olla syynä aerobisten tekemättömyyteen 😀

Eilen käytiin iltapäivällä jumppaamassa pitskun Finnbodylla ja mulla vuorossa selkää ja takaolkapäitä.

1. Leuat mo 8+3, 6*bw
2. Leuat vo 8, 6*bw
3. Kulmasoutu mo 9+4, 8, 6*60kg
4. Ylätalja leveällä 5*8-12*35-55kg
5a. Viparit kulmassa kp 10, 9, 8*9kg
5b. Facepull tangolla 3x
6a. Selänojennus 12, 10, 9*10kg
6b. Vatsat jalat 90 astetta 3x

Vaikeaa on nykyään saada selkään kunnon tuntuma, vaikka kuina rutistelee, puristelee ja pitää lyhkäsiä taukoja ja vaik mitä. Toista oli sillon aikaa ennen selkävaivoja. Kyllä niillä tuntuu vaan olevan oma vaikutuksensa myös treeneihin ja lihastuntumaan. Ei toi selkäpuoli ole viime vuosina kovin hyvin enää kehittynytkään. Jotain pientä siellä tuntuu välillä tapahtuvan, mut ei ole kehitysvauhti mikään päätä huimaava. Yritettävä kuitenkin vaan on, ei auta muu 🙂

Tänään onkin sit vaan syöty ja levätty. Päivällä syötiin karitsan paahtopaistia ja jälkkäriks pannaria. Voi luoja, että olin täynnä. Siitä on nyt 5 tuntia ja vieläkin on vatsa täyden tuntuinen. Kohta pitäis vielä alkaa tortillojen tekoon 😀 No syödään nyt, kun ei ole pariin viikkoon oikein herkuteltukaan. Ens viikolla voi sit vetää vaik pieniä kiviä.

Saaraemilian blogissa kävinkin jo kommentoimassa, et ainakin mulla tuntuu välillä olevan aika kova suodatin päällä omien kuvien kanssa. Saatan ottaa tosi paljonkin esim. kuntokuvia, mut en koskaan niitä laita tänne. Olen kroppaani kuitenkin tälläkin hetkellä täysin tyytyväinen, et ei mulla mitään syytä ole niitä piilotella. Toivonkin enemmän realistisia ja fiksuja kommentteja esim. kehityksestä 🙂 Siis jos jonkun silmään sellaista sattuu tapahtumaan 😀 Itse kun kehitystä on välillä aika vaikee havaita. Tässäpä taas pari kuvat… Ens viikolla olis tarkotus käydä kamerakaupoilla niin saadaan sit tännekin vähän parempilaatuisia otoksia 🙂

onks siel takaolkapäät!?

Ihan kuin olisin jopa saanut lisää massaa olkapäihin ihan kauttaaltaan. Se se vasta oliskin huippu juttu! Varmaan joskus parin kuukauden päästä alottelen pienimuotoista dieettiä niin sit nähdään taas joskos olis jotain kehitystä tullut 🙂

Ostin nyt itelleni tommosen raakasuklaapaketin, jossa on kaikki mahdolliset härpäkkeet mukana. Katotaan minkälaista sillä saa 🙂

4 kommenttia

 1. Riinu kirjoitti:

  Tamma on siistissä lihassa, ja kyllä takaolkapäät!*sellanen podipeukku*

 2. Saara kirjoitti:

  Hyvältä kuule näyttää! Etenkin tykkään sun selästä 🙂 Kiva postaus, tämä tykkää heti kun on enempi kuviakin. Minkä kameran aiot ostaa? Mulle ainakin kävi niin että kun sai paremman kameran alkoi kuvia räpsiä sellaisen 100x enemmän kun aiemmin 😀 Ja näyttää se kroppakin paremmalta kun saa tarkempia kuvia, vanhalla kameralla oli turha yrittääkkään saada jotain lihassäikeitä näkymään kuvaan asti.

 3. Senja kirjoitti:

  Vau, tosi hyvältä näyttää off-kunto 🙂

 4. Enzyme kirjoitti:

  Huomannu kanssa, että takareisille toimii aika hyvin just nuo hitaat negat, pysäytykset ja muutenkin hallitut toistot. Kaipa ne sitten helpottaa sitä liikkeen eristämistä takareisille, ettei mene liiaksi alaselälle? Pääasia että toimii!! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *