Hae
Palasia Arjestani

Toimistosta päivää!

Oon perustanut hienon toimiston tähän meidän keittiönpöydän ääreen. Lähinnähän se tarkottaa läppäriä, kahvikuppia ja kauheeta kasaa kaikkea paperia ja krääsää 😀 Tosin nyt on kahvin sijasta edessä jo lounas mikä käsittää tänään lohta ja viinirypäleitä. On syötävä sitä mitä tekee mieli 🙂 Musiikki pauhaa juutuupista ja on muutenkin paljon energiaa ja hyvä fiilis. Mikä parasta, ei koske selkään eikä muuallekaan!

Treenirintamallakin sujuu yllättävän hyvin. En käsitä miten kulkee treenit nyt näin hyvin. Mitä lähemmäs laskettua aikaa mennään niin sen paremman tuntuman saan kaikkiin lihaksiin. Painoillahan ei tosiaan juhlita ja tuskin tullaan raskauden jälkeenkään juhlimaan. Jos esim. olkapäät ottaa raskauden jälkeen näin hyvin treeniä vastaan niin pakkohan niiden on alkaa kasvaa! Ei jää muita vaihtoehtoja 🙂 Toivottavasti kaikki ei nyt johdu pelkästään raskaushormoneista vaan tässä olis oikeesti opittukin jotain…

6.2 Ojentajat + selkä

1a. Pushdown taljassa tangolla 3*11-13*20kg
1b. Kapee pena 3*10-13*35kg
2. Ranskalainen kahdella kässärillä 3*10-15*6-7kg 
3. Hammersoutu 3*12-15*50kg
4. Ylätalja leveällä eteen 4*12-15*45kg lyhyet palautukset
5. Soutukone 3*9-15*15-25kg
6. Takaolat maaten ristitaljassa 2*15-20*10kg
7. Facepull seisten narulla 2*18-20*35-40kg

Ojentajien supersarja huippu hyvä! Kapee pena uppoo nykään ojentajiin kuin häkä, kiitos valmentajan loistavien neuvojen. Ranskalaista mun on nykyään pakko tehdä käsipainoilla, ei anna vatta jostain syystä tehdä enää tangolla. Venyttää jotenkin kipeesti vatsaa 🙁 Ei tosin ole ollenkaan huono toi kässäriversiokaan, kannattaa testata! Selälle perussettiä, vähän enemmän paksuntavaa kuin leventävää. Välillä näinkin. Pitkästä aikaa otin takaolkapäille taljassa maaten tehtävää liikettä ja se on kyl hyvä.. Ainoo vaan etten pystynyt selän vihlomisen takia tekemään kuin pari sarjaa. Meinaa toi selkä vähän oikutella tämmösissä maaten tehtävissä liikkeissä. Turhan löysällä on tällä hetkellä noi mun alaselkän nikamat mut onneks asia korjaantuu kun raskaushormonit poistuu kehosta 🙂

7.2 Rinta + hauis

1. Vinopena kp 8*9-10*15kg
2. Peckdeck 2*11-15*20-25kg
3. Hk scott kp 3*11-12*8,5kg
4. Hk maaten ristitaljasta ylh. 3*11-14*40kg vikassa rest pause
5. Hammerkääntö kp istuen 2*13-15*8,5kg

On siinä ja mahaa kerrakseen!

Vinopenkissä tein kaikki sarjat samalla painolla ja päätin alussa, että teen niin monta sarjaa kuin vaan menee kymppejä. Kahdeksannessa ei tullut enää kuin ysi 🙂 Oon huomaamattani muuttanut tekniikkaa tossa vinopenkissä. Ennen tein liikkeen alusta loppuun niin, että kässäreiden painot osoitti suoraan sivulle. Nyt käännän niitä jonkin verran eteen päin negatiivisessa vaiheessa ja käännän päät taas sivulle ylhäällä. Jostain syystä tällä systeemillä saan paremman tuntuman ja nyt onkin tissit aika kipeet vaikka paukuttelinkin tasasarjoja. Hauiksille perussettiä. Pitkästä aikaa scottiakin käsipainolla, kun en mahani kanssa sitä pysty enää tangolla tekemään 😀

Eilen pidettiinkin välipäivä, tulihan tossa jo kolme päivää putkeen reenattua. Käytiin kättärillä synnytysvalmennuksen toinen osio ja nyt sit vaan odotellaan millon päästään tositoimiin! Viikojahan on tällä hetkellä 34+1 eli vielä ainakin kolme viikkoa sais pötkylä uiskennella vattassa. Aikasemmin jos tulee niin ei päästä Haikaranpesään vaan ”joudutaan” normaali osastolle. Kahden viikon päästä on taas neuvolalääkäri ja sillon selvii, et alkaako yhtään näyttää siltä et muksu saattais olla lähiaikoina ulostautumassa. Tämmöstä odottelua ja ihmettelyähän tää nyt on. 

Tänään olin taas aamulla kunnon tarjoushaukka 😀 Lähikaupan mainos tipahti eilen postiluukusta ja tänään piti sit lähtee tappelemaan mummojen kanssa hyvistä tarjouksista. Onneks mummot oli siskonmakkaroiden perässä ja mä vihannesten ja kaiken muun syömäkelpoisen.

Ihan hyvä tarjouksia K-kaupoissa on nykyään. Enemmän me suositaan S-ryhmän kauppoja mut tosta lähikaupasta on niin helppo käydä aina hakemassa evästä ja varsinkin jos halvalla saa niin mikä ettei. Normihinnalla lähti mukaan muutama rahka ja tomaattimurska, kaikki muu oli aletavaraa. Ai niin, kartutinhan mä meidän pöytätilaa vielä yhdellä orkidealla. Kallis ei ollut sekään, mut saa nähdä kuin pitkäikäinen se on mun hoidossa 😀

Kauniitahan noi orkideat on, mut eivät kovin helpolla pysy hengissä. Ainakaan meillä. Yhden oon nyt saanut pysymään elolla jo monta kuukautta, katotaan saanko sen kukkimaan koskaan… Jos joku ei ole jo huomannut niin mä tykkään tosi paljon kukista, viherkasveista ja ennen kaikkea kasvatella vaikka sun mitä siemenistä. Tälläkin hetkelle keittiön sivupöydällä on käynnissä pikku projektia 🙂

Takana avokado, muovipussin alla sitruunaa itämässä, laseissa mangoa itämässä ja edessä sitkeä orkidea.

Joo, laitoin tosiaan taas uusia kasvejä itämään eli sitruunaa ja mangoa ainakin tällä hetkellä tulossa. Katsotaan miten ne kasvaa vai kasvaako ollenkaan. Lainasin kirjastosta ”Kasvitarha ikkunalla”-kirjan ja siinä on paljon ohjeita erilaisten, vähän eksoottisempienkin, kasvien kasvattamiseen. Mangon ja sitruunan pitäis vissiin olla ihan pala kakkua mut katotaan… Vielä pitäs ainakin appelsiinia laittaa tulemaan kunhan saan ostettua kaupasta appelsiineja joissa on siemeniä. Edellisissä ei ollu 🙁 Laitan joku päivä tännekin noita kasvatusohjeita, jos vaikka sattuu lukijana olemaan samanlainen himokasvattelija niin kuin minä.

No niin, jospa tästä taas sisustuksen ihmeellisen maalimaan upputuis. Kylppäri ja eteinen aiheuttaa edelleen suurta ahdistusta ja niihin pitää löytää jotain kivaa 🙂

Alla vielä eilisen herkkueväs eli lohta ja babyporkkanoita. Voisin syödä molempia ämpärillisen!

Huomenna taas leipomispäivä ja pari uutta jutskaa testiin. En siis täysin lannistunut kakkufiaskosta 😉

7 kommenttia

 1. Katjuska kirjoitti:

  Aikamoinen masu 🙂

 2. Anonymous kirjoitti:

  Iso masu on 🙂 En tiiä kuinka oot orkideoja pitäny hengissä, mutta minun saaman ohjeen mukaan ne täytys olla kirkkaassa purkissa, jotta juuret saa valoa. Toisekseen niitä ei kastella vaan upotetaan veteen noin 2-3 viikon välein. Eli mulla on kirkas muoviruukku roisen lasiruukun sisällä ja sitten upotan sen vartiksi veteen. sitten valutetaan vedet pois ja takasi hyllyyn.

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Katjuska: no älä :DAno: mulla on kans orkideat kirkkaissa ruukuissa. Toi oli vielä kauppareissun jäljiltä keraamisessa ruukussaan (tuli mukana) mut alla oli kirkas muoviruukku. Samalla tavalla oon hoitanut kastelun kuin säkin eli upotan ruukun aina veteen. Orkidean kasvattaminen on kuulemma vähän semmosta, et toisista ne tykkää ja toisista ei… Isännän vaarilla on jumalaton määrä orkideoja, kaikki umpinaisissa keramiikkaruukuissa, normaalissa mullassa ja kastelee kun muistaa. Kaiken lisäks se ei upota niitä mihinkään vaan kastelee suoraan juurelle.. Kaikki kukkii ja loistaa siitä huolimatta ympäri vuoden. On se niin väärin 🙂

 4. KTDA kirjoitti:

  Hei miten ooks sä leikannu tota avokadoa? Meil kasvaa kans (törkkäsin suoraan multaan ja vaan kastelin) ja oon pariin otteeseen leikannu ton roikan kun tuppaa kasvattaa just tommosen pitkän varren. Sulla taitaa olla vähän paksumpi jo toi varsi? Pohdin että pitäiskö tässä kevään auringon lisääntyes katkasta taas vaan vartta pois… Ja ihana masu! 🙂

 5. Jonna1983 kirjoitti:

  En oo vielä uskaltanu leikata, mut pitäis kyllä. Mistä kohin sä leikkasit sen? Tosta jostain puolesta välistä vaan?

 6. KTDA kirjoitti:

  Joo siis ihan jo alussa tempasin puolet veks, olis voinu kyl ottaa hitusen enemmänkin. Se on hassu kun se kasvattaa tosi nopeesti lehdet takasin. Oltiin muutama päivä pois ja järkyttävän paljon oli kasvattanut uutta.. Eli uskaltaa ainakin leikata! Sit se kasvu taas tyssähtää kun on lehdet ”valmiina”.

 7. Jonna1983 kirjoitti:

  Täytyypä laittaa sakset asialle 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *