Hae
Palasia Arjestani

Miniloma.

Varoitus: sisältää pelkkää vauvahöpinää!

Kävin lomailemassa yhden päivän oikeassa luksushotellissa. Hyvä palvelu, loistava ruoka ja vaatteetkin talon puolesta. Vietin siis viime yön Kätilöopiston päivystysosastolla 🙂

Mulla on viime aikoina ollut päivittäin omituisia ja pitkään kestäviä kipuja alavatsassa. Eilen noita kipukohtauksia alkoi tulla normaalia enemmän ja välillä kivun kanssa tuli supistuksia ja välillä ei. Neljän aikaan iltapäivällä ajattelin sit vihdoin ja viimein soittaa päivystykseen ja kysyä onko tää normaalia. Koska vauva ei ollut liikkunut päivän aikana normaalisti ja kivut saatto kestää 20 minsaa yhteen menoon koko ajan voimistuen, pyydettiin mut näytille päivystykseen.

Siellä sitten sain köllötellä sängyllä sidottuna vauvan sydänkäyräkoneeseen. Sydänkäytä näytti normalilta ja tasaiselta, mut supistuksia tuli aika tiheällä tahdilla. Kaikki en ees itse tuntenut, mut ne näki kyllä käyrältä. Lääkäri tarkasteli tilannetta tarkemmin ja totesi että paikat on alkanut avautua ja tiedusteli et onko mulle tehty lantionkuvausta tai keskusteltu perätilasynnytyksestä. Olin vähän hämilläni, koska meidän mukulahan oli vielä viime viikolla ihan normaalisti pää alaspäin. No eipä ollut enää!! Neiti on viikon aikan kääntynyt istuma-asentoon, ilmankos saa ravata vessassa herkeemättä 😀 Kevyt paniikkikohtaushan siinä tuli…

Mut pistettiin takas kiinni piuhoihin ja koska supistuksia tuli edelleen suht kovalla tahdilla niin paikalla hälyytettiin kotoaan myös röntgenlääkäri että saatais kuvattua lantio jos mukula lähtis vaikka syntymään rytinällä. Kuvauksen tulos oli se, että mukula mahtuu erinomaisesti tulemaan vaikka onkin pylly alas päin. Siinäpä sitä sit odoteltiin, että mitä tapahtuu. Lääkärit oli varmoja, että yön aikana mennään saliin.. Samaa mieltä olin mäkin yhden aikaan yöllä, kun supistukset tuli kipeinä 3-4 minuutin välein. Sain siinä sit nukahtamislääkettä ja kipulääkettä. Siihenpä se sit jäikin! Neiti muutti mielensä, supistukset loppu ja Jonna nukkua porskutti seitsemään asti.

Aamulla supistuksia tuli enää harvakseltaan eikä ne ollu enää kovin kipeitäkään. Lääkäri käski sit kotiin hakemaan vähän vauhtia 🙂 Ei menny mun ehdotus kääntämisestä ja käynnistämisestä läpi. Ihme juttu 😀 No, luulis ettei tässä kovin montaa päivää tarttis enää kärvistellä, koska synnytys oli jo niin hyvällä alulla. Varmuuden vuoksi varattiin vielä vajaan parin viikon päähän aika vauvan koon mittaukseen, mut eivät kuulemma usko että niin kauan tarttee käynnistymistä odotella. Toivottavasti ei…

Näillä viikoilla ei enää kuulemma vauvaa yritetä ees kääntää pää alas päin vaan näillä mennään. Leikkausta vastustan viimeiseen asti eli toivotaan että kaikki menee hyvin 🙂 Helpottavinta oli kuulla, että perätilasynnytyksissä on aina lääkärikin mukana alusta loppuun ja vauvan vointia tarkkaillaan koko ajan. Jos jokin menee pieleen niin leikataan välittömästi ja sitähän minä en halua. Katsotaan kuin muijan käy!

Nyt joudun sit lähtemään vähän herkemmin synnärille kuin normaalisti ja jos synnytys alkaa lapsiveden menolla niin ainoa kyytivaihtoehto on ambulanssi. Sillon kun täytyy välittömästi mennä makuuasentoon. Ainoa miinuspuoli tässä koko hommassa on se ettei päästä Haikaranpesään 🙁

Tämmönen pieni lisäjännitysmomentti loppu metreille 😀 Tänään en taida vielä salille lähteä mut jos huomenna sit?

6 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Otas iisisti hani. 🙂

 2. Laura kirjoitti:

  Oijoi, loppusuora siis häämöttää! Hirmuisesti tsemppiä loppuun asti ja täällä on kovasti peukut ylhäällä ja kaikki ulokkeet ristissä, että hienosti menis kaikki :)Nii joo ja kyllähän nyt gymille voi viä mennä tottakai 😀

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Yritetään ottaa iisisti, vaikeaahan se tällä luonteella on :DVähän tässä mietiskelin et kannattaako enää salille lähteä. Moni on sanonut, että nyt pitäis alkaa rauhottua ja kerätä voimia tulevaan puserrukseen, mut oikeestaan vasta nyt sen alkaa tajuamaan. Tuskin on kovin hyvä yhdistelmä kova salitreeni + synnytys ja vielä perätila sellainen, jossa äidiltä vaaditaan entistä enemmän motivaatiota, energiaa ja voimaa. Väännäppä siinä sit monta tuntia mukulaa maailmaan jos on ihan väsynyt salitreenistä!Katellan tässä mikä on fiilis. Ainakin vielä tänään on olo niin väsy et taitaa mennä nukkumahommiks tää päivä 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  Huh, hurjaa ja jännää!! Ota rauhallisesti kuule nyt 🙂 Täälläkin jo soiteltu äitipolille kun supistelee, mutta vielä ollut ohimenevää…Hurjasti voimia loppuajalle ja varsinkin synnytykseen! Taitaa teillä neiti tulla ennen meidän murua maailmaan!Kyllä se vaan alkaa olemaan hyvä jos on kaikki valmiina uutta kansalaista varten 🙂 Tsemppiä! -Peppi-

 5. Laura kirjoitti:

  Joo mun kommentti olikin lähinnä sarkasmia 🙂 Lepiä vaan.Huh miten jännittävää!

 6. Jonna1983 kirjoitti:

  Peppi: eli sielläkin ollaan kuin tulisilla hiilillä :DMulla oli tosiaan jo maanantai-iltana kymmenen aikaan paikat 3-4 cm auki ja sen jälkeen supistukset jatku hyvän tovin, et sitä ajatellen vois luulla ettei mene enää kauan. Toisaalta, mitä vaan voi tapahtua. Tai olla tapahtumatta. Mulle ohjeistettiin nyt et supistuksia on pitäny tulla tunnin ajan alle 10 min välein niin sit pitää lähtee kättärille tai sit HETI lapsiveden menon jälkeen ambulanssilla. Mieluummin kyl ottaisin sen ekan vaihtoehdon niin vois viimesetkin kamat laittaa ja elukat ruokkia :DKovasti tsemppiä sullekin! Tiedä vaikka samana päivänä jakaannutaan :)Laura: tää on ihan kauheeta kun lähtö voi tulla millon vaan. Tai sit olla tulematta. Ehkä mä otan pari päivää lepiä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *