Hae
Palasia Arjestani

Iso TÄH?

Astuin tänä aamun puntarille ja hyvä kun en lirauttanut pöksyyni, kun näin lukeman! Olipa sit vähän paino rojahtanut alas päin eilisestä. Ja hei, nyt ollaan uudella kymmenluvulla!!!!!

Tänään pidin aktiivisen lepopäivän eli vetäsin kototreenin ja illalla vielä 45 minsan lenkin tytön kanssa. Ennen treeniä yritin väsätä itelleni jotain lettikampausta. En onnistunut. En vain osaa vaikka kuinka haluaisin. En ymmärrä miten jotkut pystyvät tekemään itselleen ranskalaisen letin, saati kaksi.

Hädin tuskin lettiä muistuttava,
Blaaaaah… Miks en voi osata!? Tahtoisin..

Vinkkejä helppoihin ja kivan näköisiin lettikampauksiin kaivattais eli linkkiä ja ohjetta tulemaan jos sellaisia on 🙂

Kahden aikaan laitoin mimmin unille. Mua olis väsyttänyt myös aivan kauheasti, mutta päätin kuitenkin vähän tutkailla Dailyhiitin sivuja ja lopulta löysin niin tehokkaan oloisen ja toteuttavissa olevan treenin, että oli pakko vaan vetää se läpi! Alkuperäinen treeni täällä. Mulla ei ollut kotona tuollaista videolla olevaa painopalloa vaan käytin miedän mimmin pienen pientä pehmopalloa 😀 Eihän siitä mitään vastusta ollut, mut en mä mitään vastusta kyllä tarvinnutkaan. Kunhan oli pallo.

Taas mentiin syklillä 50/10 ja kierroksia tein kolme. Yhteensä aikaa kului 12 minsaa ja hiki valui…

1. Liike: Pogo left (en tiedä mikä voisi olla suomeksi?)

Seistään vasemmalla jalalla, kurotetaan sormet lattiaan.

Ponnistus ylös.
JA hyppy niin korkealle kuin pääsee!

Näitä siis vasemmalla jalalla 50 sekuntia putkeen. Otti hyvin takareisiin ja pakaroihin 🙂

2. Liike: Pogo right

Nyt oikea jalka tukijalkana.

Kosketus maahan.

Keskivartalo tiukkana.

Vasen jalka ilmassa koko liikkeen ajan.
Ja ponnistus ylös!

3. Liike: Askelkyykkyhyppy + twistaus sivulle.

Kierto tukijalan puolelle.

Katse suoraan/ylös ja kädet ylös.
Hyppy ja jalkojen paikkojen vaihto.

Takaisin alas, nyt vasen jalka edessä.
Kierto tukijalan puolelle.

Tämä liike vaati alkuun vähän miettimistä, kun jalkojen vaihto piti suorittaa samalla kun kädet viedään ylös. Aika nopeasti näihin pääsee mukaan 🙂

4. Liike: Lantionnostot maaten + kosketus varpaisiin
Aloitus ja lopetusasento. Kädet ja jalat suorina.

Alavatsoilla lantion nosto ylös.
Takaisin hallitusti alas.

Ja sitten vasta kurotus pallolla varpaisiin. Tästä taas jalat  ja kädet suoriksi ja alusta.

Sama liike sivulta kuvattuna. Kädet ja jalat suorina.

Vatsoilla pungetaan pylly irti lattiasta.

Takaisin maahan hallitusti, 
Ja vatsojen avulla kurotus varpaisiin.

Tässä myös sai alkuun vähän miettiä ja harjoittelinkin kaikki liikkeet läpi ennen varsinaisen treenin aloittamista. Kunnon venytys vaan alku- ja loppuasennossa ja muut vaiheet tehdään kunnolla vatsoja jännittäen. Kiire ei ole mihinkään, pääasia että liike tehdään oikealla lihasryhmällä!

Loppuun parit daijuposet 😀
Daiju jumppa-Pirkko.
Pakollinen ”on tuolla jossain hauis” pose.
Kiitos ja Anteeksi.

36 kommenttia

 1. NiiNii kirjoitti:

  Kova työ palkitaan! 🙂 hieno homma! … On se vaan niiin hyvä tunne tippua pienemmälle kympille 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Näin se tekee 🙂 on tätä odotettukin! Ei ole enää pitkä matka raskautta edeltävään kilolukemaan. Alkuun matka siihen tuntui aivan liian pitkältä ja työläältä mut sieltä se vaan tulee 🙂

 2. Laura kirjoitti:

  Voi onnittelut Jonna! Sää oot kyllä superahkera!

 3. Kerttu Koitila kirjoitti:

  NIIN LOISTAVVAA Murunen!! <3

 4. Päärynä kirjoitti:

  Onnea uudesta kymmenluvusta – se on kyllä hieno tunne 😉

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Kiitos Päärynä 🙂 on tosiaan mahti fiilis! Seuraavalle kymmenelle ei enää tarvitse päästäkään, menis jo vähän turhan pieneksi tämä tyttö!

 5. kohtipienempaaa kirjoitti:

  Mahtavaa! Ei siinä tosiaan kauaa menny että pääsit uudelle kympille :)Mä käytin sen pallon tilalla 2kg käsipainoja ku ne kotoa löytyy. Se pallo painaa just sen nelisen kiloa. Ja en muuten minäkään osaa hiuksia laittaa tuolleen letille. Oon koittanu harjotella välillä muttei siitä vaan mitään tuu 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   No meni siinä kahdeksan viikkoa mut aika on mennyt kyllä tosi nopsaan. Teitkö sä ton saman jumpan? Vai jossain muussa käytit kässäreitä? Mulla olis kyllä ollut psri kahvakuulaa kotona mut arvelin ettei kannata vielä mitään lisävastuksia ottaa mukaan 😀 oon muutenkin ihan hapoilla noissa treeneissä. Ai siellä toinen nakkisormi? 😀 ei ossoo niin ei ossoo.

 6. Anonymous kirjoitti:

  Toi treenihan näytti sellaiselta, jota ittekin voisin kokeilla. Kiitti! Ja muistuta joskus olen tehnyt… ;)~Ievuska

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Joo, kannattaa testata! Oli varsin helppo toteuttaa jopa meidän olkkarissa. Vastusta jos haluaa liikkeisiin niin ei muuta kuin käsipainoja tai kahvakuulaa peliin. Tai sit voi hommata tommosen painopallon niin kuin videossa 🙂

 7. Anna kirjoitti:

  Hei mahtista!!! Sä pääsit kutoskerhoon! Onnittelut! Toivottavasti mäkin tuun perästä pian 🙂

 8. Anonymous kirjoitti:

  Onnittelut!Niin ja avainsana onnistuneisiin lettikampauksiin on älyttömästi lakkaa! Toi alkuhan näyttää ihan oikeaoppiselta. Tupeeraamalla ja kyllästämällä hiukset muotoilutuotteilla ennen letitystä homma pelittää vielä paremmin.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Kiitos 🙂 mulla onkin kaapussa hiuspuuteria, sitä vois testata. Kiitos vinkistä! Kai se pitää vaan harjotella 🙂

 9. Henna kirjoitti:

  Mahtavaa Jonna!! 🙂 hienosti tippuu!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hihii, niin tekee! Täytyy nyt iloita kun vielä voi. Jossakin vaiheessa saattaa alkaa jumittelu. Toivottavasti ei 😉

 10. Ellu kirjoitti:

  Mahtavaa! Kuten edelliseen merkintääsikin kommentoin niin kyllä siellä sun kropassa on selkeästi tapahtunut jotain – nyt vaakakin todisti sen! 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Välillä tuntuu että vaaka tulee vähän jäljessä mut peilihän se on kaikista tärkein 🙂 pikku hiljaa eteen päin! Tällä viikolla näköjään vähän nopeammin, en pistä vastaan 😀

 11. Höde kirjoitti:

  Ei täälläkään letit onnistu. Lapsille jotenki, mutta aika alkeellista. Ja onnea uudesta kymmenluvusta, se jos mikä motivoi lisää!!!! 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mäkin osaan joten kuten muille tehdä mut itselle väkertäminen onkin sit asia erikseen. Kädet väsyy eikä sormet tottele millään.Kyllä tässä on taas motivaatio tapissaan! Hyvä lähtee kyykkäämään tällä fiiliksellä 😉 kyllä muuten rauta on nöyrää tänään!!

 12. kohtipienempaaa kirjoitti:

  Mä oon kaikkien kampauksien ja meikkauksien kans yks nakkisormi :DJa en siis nyt oo tehny noita mutta sillon ku aiemmin tuo oli pelkästään mun liikuntamuoto niin käytin käsipainoja lisänä. En ihan alussa pystyny mutta sit ku kunto kasvo niin pikkasen lisäsin vastusta :)Ja mä tosiaan tarkotin ettei menny kauaa enää siitä ku viimeksi tästä uudesta kympistä puhuttiin. Ku sillon ei enää ollu ku vähä jälellä että on paino siellä 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   En mäkään osaa meikata. Aina samalla tavalla sotken tökötit naamaani ja sit kateellisena ihastelen muiden taidokkaita meikkauksia 😀 Noi treenit on kyllä siitä hyviä että niistä voi napata liikkeitä salin puolellekin. Toi eilinen vatsaliike on ihan killeri ja sitä aion kyllä tehdä jatkossakin!Ai niin muuten puhuttiinkin! Olisko ollu viine vai toissa viikolla? Pikkusen päälle seiska kympin mulla oli sillon paino…

 13. Sanna kirjoitti:

  Onnea pudotuksesta! :)Oletko kokeillut Zuzka Lightin jumppia?

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Kiitti ;)En oo vielä tehnyt yhtään Zuzkan jumppaa mut oon käyny katsomassa niitä ja varsin päteviltä vaikuttivat! Ootko sä tehnyt niitä?

 14. mami12 kirjoitti:

  Hyvä Jonna! Hyvä ku laitat kuvia jumpista niin voi itsekin käyttää ideoita kun saa itsensä salille. Mulla imetyksen lopettaminen on tiputtanut raskauskilot pois itsekseen 🙂 on se vaan ihanaa kun vaaka näyttää vähemmän. Tsemppiä!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Eikä tartte päästä salillekaan asti kun näitä on niin helppo tehdä kotona! Muksu vaan unille ja eikun jumppaamaan 🙂 kannattaa kokeilla, noihin jää koukkuun. Mun tekis mieli nytkin vetäistä joku jumppa mut selkä alkoi vähän vihoittelemaan eilen niin annan sen nyt levätä.Jännä miten eri tavalla ihmisten kropat reagoi imetyksen lopettamiseen. Toisilla paino alkaa nousta ja toisilla laskee. Mulla pysy samassa 😀

 15. Sanna kirjoitti:

  En oo vielä tehny yhtään. Oon harkinnu, josko ei ostaiskaan uutta salikorttia, vaan rupeis tekee kotitreeniä. 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Ei huono idea ollenkaan! Jos mulla ei joskus ole mahdollista treenata salilla niin vedän kyllä noita jumppia himassa. Vielä jos satsais johonkin apuvälineisiin niin sais entistäkin enemmän irti jumpista 🙂

 16. Noora kirjoitti:

  Mulla on sama ongelma, ei toivoakaan, että osaisin tehdä sellaista otsalettiä joka ei erottuisi tuolleen, kuten juuri sulla. 😀 En opi vaikka kattosin mitä tutorial-videoita 😀 Oon luullu olevani ainoa tän ongelman kanssa 😀

 17. Jonna1983 kirjoitti:

  Ai noista on olemassa jotain videoita?? Pitikö alkaa treenaamaan 😀 mä yritin joskus nuorempana,kun mulla oli pitkät hiukset, tehdä kahta ihan normaali lettiä tukkaan ja niistäkin tuli ihan vinkurat ja sojottivat joka suuntaan. Ja mä olen sentään opiskellut parturi-kampaajakoulussa! Tosin vain neljä kuukautta mut silti 😀

 18. Anonymous kirjoitti:

  Eksyin juuri blogiisi – onnea ja menestystä urakkaan, aikalailla samassa veneessä ollaan täälläkin! ;)Tuosta letistä; PALJON helpompi versio on tehdä letti kahdella osiolla (kolmen sijaan). Se on paitsi helppo, myös nopea ja lopputuloskin on perinteistä kauniimpi. Siirrrät vaan aina edestä päälle tulevan osion mukana vähän uutta tukkaa, niin kyllä pysyy. Ja lopuksi lakkaa! 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Moikka 🙂 hih, meitä vauvakilojen pudottajia onkin aika paljon! Tsemppiä sullekin urakkaan ja kiva kun eksyit tänne. Saa tulla toistekin kommentoimaan ja antamaan vinkkejä ;)Täytyy testata tuota kahdella osiolla tehtävää lettiä! Kuulostaa helpolta jopa mun tottelemattomille nakkisormille 😀 kiitti vinkistä!

  • Anonymous kirjoitti:

   Itseasiassa pakko korjata, että vauvakiloista ei ole kysymys – ihan vaan matkasta kohti unelmavartaloa. 🙂

 19. Jonna1983 kirjoitti:

  No joka tapauksessa sama tavoite :)ja sinnehän päästään eiks jee?Tsemppiä sulle hurjasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *