Hae
Palasia Arjestani

Motivaatiohousut.

Vielä vähän aikaa sitten se näytti tältä.

Tursusin ulos joka suunnasta.
Uudet ihanat housut enkä voinut pitää niitä!

Tänään päätin taas testata noita jalkaan ja tadaa!

Vakava paikka.
Ei läheskään niin paha!
Nuo housut hankin joskus joulukuussa Gazozilta. Ilmeisesti olin puolisokea sovituskopissa, koska luulin mahtuvani niihin. Wrong! Hyvinä motivaatiohousuina ovat toimineet ja nyt vihdoin mahduin niihin ensimmäistä kertaa kunnolla ja sain ne salille jalkaan 🙂 Jee, hyvä minä! Samaisista pöksyistä saa muuten gazozin nettikaupasta -10% koodilla jonna. Voimassa vielä toistaiseksi. Suoraan housuihin (ei mun :D) pääsee tästä

Päivällä käytiin mimmin kanssa ulkona kävelemässä. Mulla on taas tuo suoliluunharjanne tosi ärtyneenä ja kävely siihen kipuiluun vähän auttaa. Eilen yritin ensihoitona vähän putkirullailla sitä pehmeämmäksi, mut siitäkös mokoma suuttui! Taidanpa pistää isännän hierontahommiin lähipäivinä.
Tyyppi simahti vaikka ympärillä vilisi elämänohjeita 🙂
Ennen treeniä mua lahjottiin normaalia isommalla riisikipolla. 100g jasmiiniriisä ja 10g öljyä toimi mun energiavarastojen täydentäjinä treeniä varten. Hyvin tuntui toimivan!
Salille mennessä oli vähän nuutunut olo. Energinen, mutta jotenkin nuutunut. Ei ollut mikään kauhea tsemppimeininki päällä, mut tiesin että saan tehtyä huipputreenin jos niin vaan haluan. Ja minähän halusin! Rinta ja olkapääjumppa on yks mun suosikeista ehkä juuri sen takia, että olkapäät kehittyvät niin huonosti. Ei se mua kuitenkaan lannista, pitää vaan keksiä jotain uutta 🙂
Tsirp tsirp! Bääd hair day ja huivi 🙂
Fiksuna piilotin röllöt pitkähihaisen hihojen alle.
Rinnalle taas pelkkää vinopenkkiä käsipainoilla viisi sarjaa. Voimat vaan kasvoi vikoja sarjoja kohti! Olkapäille pystypunnerrusta tangolla edestä ja niskantakaa, sivuvipareita taljassa, pystysoutua taljassa semikapealla ja vielä sivuvipareita käsipainoilla kaksi pitkää sarjaa. Taas kerran järkyttävän hyvä tuntuma olkapäissä! Olisinkohan mä vihdoin ja viimein oppinut treenaamaan niitä!?
Pystysoutua taljassa. Tollasella kahvalla tein.
Ja vähän peilin kautta kuvailua. Yksikään postaus ei ole yhtään mitään ilman niitä. Nih.
Päällä mun vanha mammapaita! Peittää muuten hyvin ylimääräiset 😉
Tossa peilissä mahtaa olla munkin kyykkysyljet 😀
Tarvitsisin taas neuvoja äiti-ihmisiltä. Nyt näyttää siltä, että neitokaista alkaa kiinnostaa kovasti tuo ruokailu omin avuin niin miten tässä pitäisi edetä? Nyt neitokainen yrittää tunkea näppinsä ruokaan, vaatii lusikkaa itsellen ja osaa jo sorkkia ruokaa omalla lusikallaan. Olen kokeillut laittaa vähän sapuskaa hänen omaan lusikkaansa ja antanut sitten hänen syödä itse, mutta yleensä ruoka päätyy lattialle, syliin tai otsikkoon. Miten te olette aloittaneet syömäharjoittelut ja edenneet siinä?
Tällainen ostettiin Prismasta lauantaina.
Ohjeet ja kaikki. 

Eikö tuo kakku näytä teidänkin mielestä varsin herkulliselta tuossa paketin kannessa? Oikein mehevä sisältä ja kuorrute suorastaan sulaa suussa. Eipä ihan. Ensinnäkin, paketissa ei ole mukana mitään kuorrutetta vaan se olisi pitänyt ostaa erikseen. Toisekseen, koko kakku oli ihan ilmahöttöä täynnä. Helppohan tuo oli tehdä, mut mielelläni näen enemmän vaivaa paremman kakun eteen. Mies söi yhden palan jäätelön kanssa ja loppu vanhenee tuolla jääkaapissa. Jatkossa jää moiset valmisjutut kaupan hyllylle.

Jäätelön kanssa kuulemma menetteli.
Kyllä oma tekemä on parasta! 

24 kommenttia

 1. Kerttu Koitila kirjoitti:

  No pikkusen hyväle näytti nuo pökät!! <3 Ja flunnsaki voitettu? Ihanaa kuulla! Mulla caprina nuo armytrikoot. 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hyvät ne oli jalassakin! Kannatti odottaa 🙂 flunssan oireet hävis yhtä nopeesti kun tulivatkin, onneks!Mistä sä capri versiot oot löytäny??

 2. Laura kirjoitti:

  Ihana toi nukkuva lapsi, onko mikään muu niin kaunista :)Tietämättä mistään mitään, sanoisin, että anna sotkee vaan ja lusikkaa omaan käteen. Kyllä se siitä pikkuhiljaa kehittyy. Mää yritän vähän salaa ohjailla sitä lusikkaa, vaikka se onkin vauvan omassa kädessä. Joskus onnistuu ja joskus ei. Kahden lusikan tekniikka on myös hyvä.

 3. kohtipienempaaa kirjoitti:

  Tosiaanki näyttää hyvälle jo nuo housut 🙂 Mä oon noitaki miettiny jos ostas mutta pakko oikeesti rajottaa 😀 Ja syömäpuuhista niin mun lapset on ollu ku yö ja päivä noissa touhuissa. Vanhempi alusta asti vaan itekseen alko lusikalla syömään eikä oo oikeestaan koskaan sotkenu paljoa. Lusikan reunalla pyyhki itse suupielet aina jos sinne jotain meni. Ja tää nuorempi sitten.. Oikea pikkuporsas 😀 Kaikki on pitkin naamaa, rinnuksilla tai lattialla vaikka on syöny ite jo pitkän aikaa 😀 Kaipa se tuosta joskus petraantuu taidot hälläki 🙂 Itekseen on kumpiki saanu harjotella syömistä ja toisella lusikalla oon sit sivusta lappanu ruokaa suuhun että sinne alussa jotaki meniki.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mä ostan kans ihan liikaa treenivaatteita. Pitäs tosiaan rajottaa!Mä taidan kans antaa ite opetella syömistouhun. Kyllä se viinestään kouluun mennessä oppii 😀 aikamoinen porsas on kyllä meidänkin mimmi!

 4. Lady Puntti kirjoitti:

  Riisikuppimeininki on ku Selviytyjistä 😀

 5. Cathy kirjoitti:

  Antaa ipanan vaan sotkea ja opetella. Meillä lähinnä pyöritellään sillä omalla lusikalla ruokaa. Ite laitan välillä sitä ruokaa suuhunki asti toisella lusikalla. Käsin on toistaiseski paljon mukavampi syyä.. ja syöttää koirille, kun nakkaa lattialle. 😛 Nykyään on helppo tietää millon on syöty tarpeeksi. Kaikki menee lattialle, nokkamukia myöten. 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Pitikö meidänkin hankkia koira 😀 joo mä oon kans antanut mimmin sotkea ja tehdä kokeilujaan ihan rauhassa. Kyllä se joskus alkaa sujua!

 6. MiinusKymmenen kirjoitti:

  Mä taisin tehdä niin, että syötin toisella lusikalla ja toisella sai mättää itse välissä. Aika nopeasti taisivat oppia, kun en muista pidenmpää tuskailua asian kanssa. Aika kultaa muistot 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Jep, sama meininki täällä. Aika tosiaan kultaa muistot! Nyt kun miettii synnytystä niin sattuko se muka ollenkaan? 😀

 7. LauraR. kirjoitti:

  Meillä on lapsi itse syönyt jo pidemmän aikaa, kun sormiruokailulla ollaan osin menty. Nyt musta on tullut niin laiska, että en kyllä enää suostu syöttämään mitään aterioita. Lounaasta ja päivällisestä saatan avustaa riisien kalastamista lusikalla, mutta hienostipa tuo sorminkin napsii. Haarukka on kova juttu, kun siihen voi keihästää ruokaa ja jättää sitten neidin loppuunhoideltavaksi. Lusikka meinaa kääntyä aina väärinpäin suuhun mennessä, joten ei sillä suuhun asti mitään päädy, mutta kovasti harjottelee käyttöä kuitenkin.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Toi tunkee kyllä sormet sinne ruokaan mut pyörittää kaikki ruuat nyrkillään ympäriinsä. Se mitään ala sieltä syömään 😀 täytyypä testata haarukkaa! Kiitti vinkistä 🙂

 8. mami12 kirjoitti:

  Mä en usko että Minea osaisi vielä lusikalla muuta kuin sotkea ja kuitenkin haluaa itse syödä. Niinpä ollaan alettu tekemään sellaista ruokaa josta tehdään koko perheelle ja jota Minea saa itse sormin syödä, sotkee mutta yrittää koko ajan saada ruokaa suuhun ja hyvin meneekin. Tossa 10-12 kk iässä aletaan treenata lusikalla jos mun hermo kestää.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mitä sä olet antanut nyt Minealle? Mä tein pari päivää sitten mimmille pastaa ja tomaattista jauhelihakastiketta niin en varmaan anna sen tunkea sormiansa siihen…Kovasti meilläkin mimmi syö kaikkea käsin. Itseasiassa kaiken banaanista kissanhiekkaan…

  • mami12 kirjoitti:

   Paistoin jauhelihaa, tomaattia ja yrttejä ja keitin täysjyvä makaroonia eilen. Jauheliha jäi isoksi jotta oli helppo syödä sormin. Sitten annetaan tytön ottaa vähän kerrallaan lautaselta sormin. Pidetään pelkässä vaipassa niin saa sotkea. Tänään tarjosin riisiä, keitettyä kanaa, tomaattia ja paprikaa. Hedelmät ja marjat sekä leipä toki lisäksi välipaloina 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mitä marjoja sä olet antanut Minealle? Mietin vaan kun mimmillekin vois antaa mut eikös ne pidä keittää?Mä en ole vieläkään uskaltanut antaa makaroonia/pastaa syödä sormin kun ne on niin isoja.. tietysti jos pilkkois pienemmäks..

 9. Joan kirjoitti:

  Joo eikse lasten kanssa mee niin (mitä oon sivusta seuraillut) että ensin leikitään eli sotketaan ja sitten syödään ihan oikeesti avustetusti 🙂 Eli siinä samalla ku toinen viskoo lattialle ni toisella lusikalla sitten vaan ihan oikeesta reiästä lentää lentokone sisään! 😀 Varmaan pitää olla ruokaa pikkasen enemmän ku normaalisti tuota varten 🙂 Mutta kai sitä sotkemistakin sitten jossain vaiheessa voi ruveta syömiskerralla rajottaan, varsinkin jos ei omista koiraa ;DJoo mutakakku varsinkin kannattaa tehdä ihan itse alusta asti! Se on niin helppo ja niin hyvää sit kun sen tekee, ettei mitää rajaa <3 Menee sellasenaankin <3 (argh mä haluun kakkua :D)

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mä oon antanut mimmin nyt sotkee ihan rauhassa ja lappanut toisella lusikalla ruokaa nassuun. Hammasta purren sit siivoillaan jälkiä :DEiiiiiiii, miks mainitsit mutakakun!? Se on niiiin hyvää! Se frödingen pakasteversio on kyllä kans tosi hyvää, melkein yhtä hyvää kuin omatekemä 😉

 10. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Jonna, caprit oli myynnissä joku aika sitte, ja vain rajotettu erä.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Buu! Tahtoo sellaiset! Minkä kokoset sulla muuten be caprit on kun eihän sun reidet mahdu mihinkään minikokoon 🙂

 11. Tuija Jämsä kirjoitti:

  Hellou!Pikkusen syönteihin liittyen… eli kehotan antamaan harjoitella syömistä nyt kun kiinnostus on herännyt (pätee muuten muihinkin juttuihin eli oppiminen on herkimmillään kun on lapsella omaa kiinnostusta jotain asiaa kohtaan), meilläkin on nyt muutaman kk pikkumies 1v4kk syönyt (sotkenut) itse ja tungen toisella lusikalla ruokaa suuhun siinä sivussa. Aluksi laitoin pojan eteen muovilautasen ja muovilusikan ja vähän ruokaa (raejuusto on herkkua, ja sillä saa nopeasti jäähdytettyä muun ruokaa että sinne voi sormet tunkea), joista suurin osa meni lattialle, mutta nyt jo saa lusikallakin jotain suuhun, ja kovasti katsoo isoveljestä ja vanhemmista mallia. Ja nyt ei enää oikeen muovilautanen kelpaa vaan pitää olla posliinilautanen niin kuin muillakin 🙂 Ja edelleen laitan sanomalehtiä pojan tuolin alle 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Taidan mäkin laittaa sanomalehtiä tai pyyhkeen syöttiksen alle. Yhdet puurot nimittäin on jo keittiön matossa :DTuo onkin hyvä idea että laittaa mimmille oman lautasen ja siihen ruokaa. Saa itse siitä sormin napostella ja myllätä ruuan kans niin paljon kuin mieli tekee.Kiitos vinkeistä Tuija! Mä olen todella onnekas kun on tällainen interaktiivinen tukiverkko olemassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.