Hae
Palasia Arjestani

Tsippadai.

Nää kevyet viikot on melkosta tsippailua. Kaksi päivää olin treenaamatta kokonaan ja puuhastelin vaan kotona. Aika outoa, kun oli kotonakin aikaa tehdä asioita mitä ei normaalisti ehdi 🙂Suuntasin eilen aamulla matkani kohti Runeberginkatua ja Optimal Performancen toimistoa. Tuttavani Emma tekaa OP:lla biosignaturemittauksia sekä ruoka- ja treeniohjelmia. Lainaus Optimal Performancen sivuilta:

”Rasvan sijoittuminen kehossa kertoo hormonitasapainosta pitkällä aikavälillä. BioSignaturen avulla voidaan arvioida rasvan jakautumista ja siten havaita, miten nykyiset ruokailutottumuksesi ja elämäntapasi vaikuttavat hormonitasapainoosi. Rasvan kertyminen voimakkaasti tietylle alueelle voi heijastaa tietyn tai useamman hormonin epätasapainoa.” Lue lisää hormonitoiminnasta sekä biosignaturemittauksen kulusta täältä.
Ennen mittausta käytiin Emman kanssa läpi esitietolomake, jonka toimitin hänelle edellisenä päivänä. Mietittiin myös yhdessä mitä lisäyksiä ja muutoksia voisin kokeilla ravinto-ohjelmaani. Seuraavaksi olikin mittauksen vuoro. Mittaus tehtiin pihdeillä 12 eri kehon pisteestä. Millimetrien perusteella ohjelma laski rasvaprosentin, rasvattoman lihasmassan sekä antoi analyysin hormoniprofiilista. Tulokset oli aika lailla sitä mitä odotinkin eli kortisoli siellä oli eniten koholla (navan alue). Mielestäni mulla ei nyt ole kovinkaan stressaava elämänvaihe menossa eli siitä en usko kortisolitasojen nousun johtuvan. Myös raskaudella saattaa olla omat näppinsä tässä asiassa pelissä. Palailen näihin hormoniasioihin enemmän kunhan otan niistä itsekin lisää selvää. Mä nimittäin vakaasti uskon oikeanlaisen ravinnon ja liikunnan sekä hormonitasapainon yhteyteen. Kaikki vaikuttaa kaikkeen 🙂

No mitäs toimenpiteitä jatkossa? Mulla on vatsahappotesti tuolla odottamassa, samoin magensiumtesti pitäisi tehdä. Sinkkitestin tein mittauksen yhteydessä ja sinkki mulla tuntuu imeytyvän suht hyvin. Aina on kuitenkin parantamisen varaa 🙂 Aion myös tehdä kalaöljytankkauksen lähiakoina sekä ottaa taas viherjauheen ravinto-ohjelmaan mukaan. Näillä pienillä muutoksilla eteen päin. Seuraava mittaus tehdään dieetin loppupuolella tai heti sen loputtua ja siitä eteen päin tasaisin väliajoin. Mielenkiintoista nähdä mitä muutoksia saadaan aikaan!

Emman officella, täystuho matkassa 🙂

 Paluumatka ei sujunut ihan niin kuin siellä yhdessä paikassa. Ootettiin tytön kanssa bussia ja juuri edellinen bussi roiski kaikki hemmetin loskapaskat mun ja vaunujen päälle. Kaikki muut autoilijat osasivat ajaa ohi niin ettei kukaan kastunut, mutta tämä saatanan vammapää ilmeisesti huomasi tilaisuutensa tulleen… Mulla kastu farkut reisistä nilkkoihin asti KOKONAAN ja puolet vaunuista oli kuran peitossa. Jouduin vielä seisomaan koko 45 minuutin matkan kotiin asti. Polvet oli ihan vaan pikkasen kipeet kotiovella… Kaikkea sitä.

Mamman pikku kiharapää <3

Pääsin taas mukaan uuteen Buzzador-kampanjaan ja lahjakortti Valion Onni-puuroja varten kolahti eilen postiluukusta 🙂 Viikonloppun vieraillaan Prismassa puuro ostoksilla! Oon just kirjoittamassa postausta myös Belvita-kampanjasta eli sellainenkin tulossa viimeistään perjantaina. Tykkään kyllä tästä Buzzador-systeemistä kun olen päässyt testailemaan ilmaiseksi vaikka mitä tuotteita 🙂

Lahjakortti puuroloihin 🙂

 Posti-setä toi pienen kirjapaketin. Nää oli muuten tilattu ennen sitä mun ostolakko-päätöstä 😀 Kirjat olen nyt selaillut läpi ja pari lähtee palautukseen.

Nämä palauta. Ei ollut mulle tossa Sundellin kirjassa oikein mitään 🙁

 Nämä taas jäävät asustamaan mun ennestään jo kohtuullisen täyteen kirjahyllyyn.

Kaisa Jaakkolan uusi opus, Leila Lindholmin Pala kakkua ja tommonen pieni kirjanen Makeat herkut.

 Eilen kun oli kotosalla vähän tylsää niin vaihtelin keittiöön uuden maton ja siitähän se sit taas lähti. Iski Puuska. Tuleeko teille koskaan tilannetta, että teette jonkun pienen homman ja sen seurauksena kohta on puoli kämppää uudessa uskossa? Järjestelin siinä samalla sit vähän eteistäkin uuteen uskoon. Pientä hienosäätöä vielä ja siitähän tulee ihan siedettävä!

Kevät tuli keittiöön! Verhoja tulee tuskin koskaan…

 Tänään kävin salilla tekemässä kevyen treenin rinnalle ja käsille. Ei mitään raskaita liikkeitä, kevyttä pumppailua vaan eikä missään nimessä sarjoja loppuun asti. Meni vissiin 20 minsaa koko treeniin 😀 päälle vielä yläkropan venyttelyä. Jalat jätin nyt omaan rauhaansa, kun ne hierottiin eilen auki. Oli muuten sisäreidet aika jumissa! On ainakin leveät hackit ja prässit menneet perilla….

Pikku poset himassa ennen salille lähtöä.
Ja ne perinteiset salilla 😀

 Salin omistajan Mikon kanssa höpöttelin vähän kisajuttuja. Oon noilta kokeenemmilta ujosti kysellyt, että kannattaako mun edes mistään kisoista haaveilla. Massaa pitää saada tiettyihin paikkoihin jonkun verran, mut onhan tässä vielä tovi aikaa 🙂 Dieettiä jäljellä vielä muutama viikko ja sit aletaan lihatalkoisiin!

Hauiskääntöä taljassa.
Hyvä liike pitkästä aikaa tehtynä 🙂

Perjantaina tulee mun sisko porukoineen tytskän synttäreitä juhlistamaan ja alotin tänään leivontaurakan savuhärkätortun teolla. Se on mun bravuuri 😀 Lisäksi keittelin fudgeista täytekakulle päällisen.

Fudget tulilla.

Ja menossa jääkaappiin.

Kakkuun tule vadelma-daimtäyte ja päällinen noista fudgeista. Saattaapi olla aika makiaa 🙂 Lisäksi aattelin tehdä tulisia pepperonimuffinsseja, juustokakkua sekä punajuuri-suklaamuffinssejä. Saahan nähdä mitä niistä tulee! Huomenna urakka jatkuu 🙂 Mies vie tytön anoppilaan niin saan touhuta rauhassa. Siivotakin pitäis! Onneks ei oo salipäivä.

13 kommenttia

 1. Heta kirjoitti:

  Aika kokki. (: Ja aika haba!! miten teet fudge-päällisen? Kaulitaanko tuo vaan ja laitetaan kakun päälle?

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Joo! Keitin 600g fudgeja ja puoli desiä kermaa tasaiseksi massaksi ja sit jähmettymään yön yli jääkaappiin. Massa otetaan huoneenlämpöön muutama tunti ennen käsittelyä. Ilmeisesti pitäis toimia niin kuin sokerimassankin..Saa nähdä mitä tästä tulee kun en oo koskaan sokerimassaakaan käsitellyt 😀 illalla se nähdään. Ton annoksen pitäis ohjeen mukaan riittää isompaankin kakkuun ja mulla on viiden munan pohja tuolla odottamassa 🙂

 2. NiiNii kirjoitti:

  Ihana haba !!! :))) ihan käsittämätön muutos sussa on muutenki lyhyeen aikaan tapahtunut! Mulla on toi Sundellin kirja ja tämmöselle alottelija-amatöörille se on kyllä ollu hyvä 🙂 …ja btw, mulla on täysin samat betterin treenivehkeet: pitkähihanen camo ja noi löysemmät pökät 🙂 tiimi! 😉

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Ei sitä ite oikein tajuu miten paljon on muuttunut. Pitäis ottaa taas kuvat ja verrata vanhoihin 🙂 enää ei ainakaan vituta niin paljon katsoa itseään peilistä! Ihan hyvä perusopas se varmasti on mut ei kyllä tarjonnut mulle mitään uutta 🙁 pitää kaivella vanha Pauliina Taluksen kirja kaapista ja lukaista se taas uudelleen. Se kyllä kannattaa lukea! Olisko ollut Elämäntapana fitness nimeltänsä.Hahaa, tiimi!!! Pistetäänkö kisoihin tiimikuteet? 😀

 3. Piitu La kirjoitti:

  Minä ostin jo hyvän aikaa sitten tuon Kaisa Jaakkolan Hormoonitasapaino kirjan ja se oli kyllä tosi valaiseva opus 🙂 Mulla olis nyt kirjastosta luettavana se hänen vanhempi kirjansa Hormoonidieetti, mutta miten sitä aikaa ei oo nyt tuohon lukemiseen ollenkaan? No ei varmaan, kun aina roikun tässä koneella :)Minullakin on nuo Bettrin samanlaiset housut ja monta kertaa oon myös tuota paitaa hypistellyt.. on ne vaan niin ihkuja 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mä oon vasta nyt lukemassa sitä ekaa vaikka se on ollut meillä jo vaikka kuinka kauan 😀 ei oo aikaa lukemiseen täälläkään. Mulla on iso pino kirjaston kirjoja odottamassa lukijaansa mut ei riitä tunnit vuorokaudessa kuin hätäiseen selailuun..Toi paita on muuten hyvä! Hengittää älyttömän hyvin ja sillä on tosi hyvä treenata 🙂 ei mee rahat hukkaan jos sen ostat!

 4. Anonymous kirjoitti:

  Miten tuo magnesium ja sinkkitesti tehdään?

 5. Jonna1983 kirjoitti:

  Sinkkitesti tehtiin juomalla pieni määrä sinkkiliuosta. Jos liuos ei maistu suussa miltään, on sinkkimäärät liian vähäiset tai se ei imeydy.Magnesiumtesti suositellaan tehtäväksi magnesiumin glysinaatti muodolla. Käytännössä nostat magnesiumin annosta päivittäin siihen asti kunnes seuraavana aamuna vatsa on hieman löysällä. Tästä yhtä pilleriä pienempi annostus on oikea.Meillä ei ole kaapissa kuin magnesiumsitraattia niin täytyy varmaan odotella iherbin tilaus ennen kuin pystyn tekemään testin 🙂

 6. NiiNii kirjoitti:

  Pistetään harkintaan! 🙂 Mä kyllä suoraansanottuna tursuan noista siihen malliin, että ootelkoot hetken vielä kaapissa 😉 pakko oli tuo paita ostaa kun osui Gazozin rekissä -50% lapulla vastaan… vaikka nyt vähän tiukka olikin 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Oho, jopas oot halvalla löytänyt! Mä löysin just kaapista kasan sinne unohdettuja vaatteita. Sellaisia joihin en vielä vähän aikaa sitten mahtunut ja nyt ne on isoja 🙁 pitäis varmaan jotkut rytkyt sinne kisojen jatkoille hommata!

 7. Ellu kirjoitti:

  Sie oot kyllä kiinteytynyt ihan älyttömästi viime viikkojen aikana – wow! Tsemppiä treeneihin jatkossakin. 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Kiitos 🙂 aikamoista vauhtia pienenee lukemat puntarillakin! Muutama viikko vielä ja sit nostellaan kaloreita ja pistetään tyttö kasvamaan 😉

 8. NiiNii kirjoitti:

  Me suunniteltiin että tullaan lauantaina hyvissä ajoin Helsinkiin, jos vaikka ennättäis pyörähtää shoppailemassa ennen ku kisat alkaa 😉 …juurikin niitä jatkoja varten! Meidän pitäis laatia joku yhteinen toimintasuunnitelma! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *