Hae
Palasia Arjestani

Kyllä Puma naisen tiellä pitää.

Aloitetaan erittäin epäkronologisesti tästä päivästä 🙂 Aamulla sain ruhtinaallisesti nukkua jopa puoli kahdeksaan asti ja meidän residenssissä se on aika pitkään! Energiaa oli kohtuullisen hyvin verrattuna dieetin viimeiseen pariin viikkoon. Näköjään tekee ihmeitä jo se, että tiedostaa dieetin olevan ohi ja normaalielämän käynnissä. Käytiin heti aamusta leikkipuistossa temmeltämässä ja kirjastosta raahasin kassillisen sisustus- ja käsityölehtiä himaan. Kuulitte ihan oikein: käsityölehtiä! Hahaa, mulla on kuulkaas suunnitelmissa vaikka ja mitä. Eriasia on mitä saan aikaiseksi.

Tästä hieno aasinsilta Even tämän päiväiseen aivan loistavaan postaukseen. Käykää lukemassa postaus tästä.  Mitä ajatuksia herätti? Mä olen myös lukenut ihan jonkun verran noita fitnessihqusiistii-postauksia missä jengi kertoo miten repee joka helvetin paikkaan: ollaan dieetillä, käydään koulussa, töissä ja kouluttaudutaan samaan aikaan pt:ksi (luonnollisesti), tehdään koko ajan vähän extraa extran perään. Väsymyksestä ei tietoakaan ja kaikki on niin saatanan ihanaa! Kunnes… menee muutama kuukausi eikä kaikki enää olekaan niin ihanaa. Kilppari oireilee, paino nousee rakettina eikä mikään kiinnosta. On toki erilaisiakin tarinoita, mutta noin niinku kärjistettynä.

Eilen syötiin lohta…

Mä olen onneksi itse (vielä) välttynyt kilppariongelmilta ja olen alkanut tiedostaa oman kehoni signaaleja vihdoinkin. Even blogiin kommentoin, että näiden superyli-ihmisten rinnalla tunnen itseni varsin riittämättömäksi, mutta en mä halua kyllä ollakaan mikään superihminen. En halua elämän olevan mitään suorittamista vaan nauttia siitä. Kaiken voi lyödä yli niin helposti. Kokemusta on siitäkin. Okei, kyllä mä haluaisin olla superihminen, nimittäin kotona. Olishan se hienoa kun osaisi ja jaksaisi laittaa kotia, tehdä maailman parhaat ruuat päivittäin, ommella vaatteita, hoitaa kukat ja saada koti hohtamaan. Kaiken tämän lisäksi lapsi saisi huomion 24/7 ja vetäisin ennätystreenejä joka kerta. Hah, ikinä en ehdi/jaksa toteuttaa sisustusideoitani, ruuat on ihan perussafkaa (tässä ei ole kyllä mitään huonoa!), ompelukone on edelleen vaatehuoneen perällä, kukat näyttää puolikuolleilta…. Normisetti 😀 Silti olen varsin tyytyväinen elämääni tällaisena kuin se on, ihan tavallisena ja homssuisena kotiäitinä. Kai musta on tullut vanha 🙂

Ja tänään syötiin lohta! Huomennakin syödään lohta 😀

Ei noissa jutuissa mitään päätä eikä häntää taas ollut, kunhan suolsin tuollaisen päänsisäisen ajatusoksennuksen teidän iloksenne. Muahhahaa 😀

Tänään olin superihminen salilla. Ainakin omasta mielestäni! Viime viikolla kyykkäsin 70 kilolla nelosen ja nyt kyykyttelin saman nelkkukelkun 75 kilolla! Kyykyt oli kaiken lisäksi tosi nättejä ja tekniikka pysyi hienosti kasassa. Kiitos vaan varmistajalle 🙂

Punaposki treenin jälkeen.
Huomaa treenikengät!
1. Kyykky 5x
2a. Takareidet istuen 3x
2b. Prässi leveällä 3x
2c. Askelkyykkykävely 3x max
3a. Takareidet maaten 3x
3b. pohkeet seisten 3x

Eiliset putkirullailut ja venyttelyt teki tehtävänsä, koska jalat oli tosi vetreät tänään. Meinas tosin homma mennä vähän vituralleen heti alussa, kun tajusin jättäneeni salikengät kotiin… Treenasin sit mun karvavuorellisissa Puman tennareissa (ja paksuissa pörrösukissa :D) Jäin taas mammimaan ton kyykyn kanssa niin pitkäksi aikaa, että lopun treenin sain tehdä tosi vauhdilla! Noi triplasarjat tosin toimii mun  jaloille kuin junan vessa. Samanlaisen salaisen aseen kun löytäisi muillekin lihasryhmille niin muahan ei pidättelisi mikään! Kerron kun löydän 😀

Eilen tein pitkästä aikaa himatreenin! Ajatuksena oli lähinnä saada paikat hyvin lämpimiksi putkirullausta ja venyttelyä varten. Tämän kertainen treeni oli nimeltään Better Sex workout 😀

Treenissä on 7 eri liikettä. Yhtä liikettä tehdään 30 sekuntia putkeen, jonka jälkeen 10 sekunnin tauko ja siirtyminen seuraavaan liikkeeseen. Yhteensä tein viisi rundia ja helvetinmoinen hiki tuli!

Liike 1: Cross leg push-ups

Aloitusasento.

Jalka viedään toisen jalan päälle ristiin ja punnerrus.

Takaisin aloitusasentoon.

Sama toiselle puolelel.

Liike 2: Surfers.

Aloitus ”surffausasennossa”.
Ponnistus…

Kierto toiselle puolelle..
Ja alas. Vatsa tiukkana koko ajan! Tästä taas hyppy toiselle puolelle!

Liike 3: Side V-crunch

Aloitusasento.

Nosto vatsoille ja kierto toiselle puolelle.

Takaisin aloitusasentoon.

Ja kierto toiselle puolelle.

Liike 4: Jump forward jump back

Aloitusasento.
Ponnistus ja hyppy taakse päin.

Keskivartalo tiukkana, varpaat polvien suuntaisesti.
Ponnistus…

….eteen päin!

Liike 5: Push up + knee tuck

Punnerrus.

Käännös sivulankkuasentoon. Käsi ylös..

Kyynerpää polveen. Tästä punnerrua ja sama toiselle puolelle.

Oikeasti tässä liikkeessä koukistetaan alempi jalka, mutta mulla huusi nivuset hoosiannaa niin tehtynä, joten pieni sovellus oli paikallaan 🙂

Liike 6: One leg bridge (left)

Aloitusasento.

Vasen jalka kohti kattoa ja nosto siltaan. Purista perseellä! 😀

Liike 7: one leg bridge (right)

Aloitusasento.

oikea jalka kohti kattoa ja nosto siltaan.

Treenin päälle tosiaan vielä putkirullailut ja venyttelyt CSI:ta tuijottaen. Hyvin sain kropan auki näillä systeemeillä 🙂 Hierontakaan ei olis taas pahitteeksi…

Tällaista höpöhöpö juttua tällä suunnalla! Kuinkas teidän viikko on sujunut? Huomenna taas välipäivä salilta. Katsotaan mitä saan aikaiseksi superkoti-ihmisenä 😀

20 kommenttia

 1. Kerttu kirjoitti:

  <3 Jonna, miehän kiriotelinki jo Sulle, oot taatusti just RIITTÄVÄN hyvä ja PARAS Äippä ja Vaimo. Ja oot kyllä HUIPPU treeneissäki ollu taas, loistavaa!!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Juu mä näin se on, olen oman elämäni supernainen 😀 parhaansa kun kaikessa tekee niin sehän se tärkeintä on :)Kerttu oot muru <3

 2. Kerttu kirjoitti:

  Uuet siis kengät? 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   No ei oo kun vanhat ja rupuset 😀 unohdin mun treenikengät kotijumpan jäljiltä kotia niin jouduin noilla tennareilla treenaamaan. Yllättävän hyvät oli muuten kyykätä!

 3. Laura kirjoitti:

  Täällä toinen epäsuperyli-ihminen hei 🙂 Eipä tuu turhia suorituspaineita tästä elämästä.Hitto mää otsikosta saikähdin, että ooksää päässy Puman mannekiiniks tai jotain, kun oon itte ollu jo kymmenen vuotta Puma-fani 🙂 Vaatehuoneessa on yli 10 erilaista liian pientä puman teepparia, joita en vaan voi heittää meneen. Ja miksi tämän suolsin sun blogin kommentteihin, en tiedä, mutta ole hyvä 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hahaa, olisinkin päässy! Eivät taida tämmösiä tavallisia ihmisiä paljon malliksi haluta 😀 enkä usko että kotoota tulevat kyselemään…Hei Puma on munkin suosikki! Löytyy teeppareita, huppareita, tennareita… että kiitos vaan 🙂

 4. Adelheid kirjoitti:

  Kyllä me jokainen ollaan oman elämämme supersankareita. Eihän siä blogeista tietysti näe koko totuutta. Ketä nyt kiinnostais että meidän koti on just nyt kun pommin jäljiltä, mutta kun tälle äidille oli tärkeempää mennä lenkille kuin puunata nurkkia.. nyt ei tietty enää jaksa kun pitää lukee blogeja ja maata sohvalla.. =) Näissä kotijumppakuvissa näkee hyvin sun edistymisen. Aiemmin näytit perus puolipullukalta (minulta) kotiäidiltä, mutta nyt kuvissa näyttää olevan solakka treenari! Huikeeta!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Puhut nainen asiaa! Meillä on kämppä aina kuin pommin jäljiltä mut kun on tämmönen sotkeva sakki saman katon alla niin voiko muuta odottaakaan 😀 haaveilen edelleen siivoojan palkkaamisesta!No juu, jotain on kyllä tapahtunut 🙂 toivottavasti pysynkin tämmösenä! Kiitos 🙂

 5. MissEvilEve kirjoitti:

  No johan sä sait ajatuksia 🙂 Mutta niin, ihan totta. Ihan kaikkia kiviä en jaksanut ympäri kääntää kun olin vain niin ärsytyksissäni yleisesti siitä über-ihkuilusta, mutta kyllä mäkin useita henkilöitä tiedän jotka ovat vetäneet itsensä _omalla toiminnallaan_ kilppariongelmaiseksi, hoikasta ylipainoiseksi, tai sitten täysin burn outtiin muuten vaan. Liikunnan ilo ei saisi kadota vaikka kuinka olisi tässä HC-meiningillä 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Tosi hyvän postauksen teit, taas kerran! Mä vaan oksennan ajatukset yhtenä sekamelskana ilman päätä tai häntää :DTreenaaminen on parasta mitä vaatteet päällä voi tehdä! Tärkeintä on tosiaan säilyttää tekemisen ilo 🙂 jos multa katoaisi ilo koko touhuun niin vaihtaisin lajia!

 6. NiiNii kirjoitti:

  Kävi kyllä meikäläisenkin mielenpäälle noi teidän mietteet ja piti mennä omaan blogiin avautumaan kans 😀 Ei aina vaan jaksa!Mä komppaan Adelheidin kommenttia täysin! Soot nii pikkaneeen! 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Se on hyvä postaus jos herättää ajatuksia! Eve on guru 🙂 täytyypä käydä lukasemassa sun avautumiset!Mää oon tämmönen pakkasen raiskaama pulkannaru 😀

 7. Ellu kirjoitti:

  Pitää varmaan itsekin kokeilla noita kotijumppia! Näyttävät varsin tehokkailta. :-)Blogissani on sulle haaste: http://ellujumppaa.blogspot.fi/2013/04/haaste-viikon-menu.html

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Juu kyllä kannattaa testata! Tuovat hyvää vaihtelua muuhun treenaamiseen ja toimivat tosi hyvinä lämmittelyinä lihashuollolle :)Minäpäs käyn katsomassa haasteen! Oon vaan tosi huono niihin vastaamaan. Nytkin olis aika monta odottamassa 😀

 8. LauraR. kirjoitti:

  KIva teksti. Itekin sitä välillä miettii, että onko sitä vaan laiska, kun ei jaksa painaa tai kun laihdutustahti on niin kamalan maltillinen. Mutta toisaalta, kaikkien hypettäjien ja superonnistujien keskellä pitää muistaa, että tää kuitenkin tuntuu itselleen hyvältä. Että pudotus on varmasti pysyvää, kun laitetaan pieni pala kerrallaan kaikki kuntoon ja kuunnellaan kroppaa silloin kun tuntuu, että nyt kohta ei jaksa enää.Näin äitinä samaa näkee monesti muissa äideissä, kaikessa pitäisi olla paras ja kaikki pitäisi olla uutta jne sille lapselle jotta kaikki olisi parasta, koti viimesen päälle puunattu ja sisutettu. Äitiys varsinkaan ei saisi olla suorittamista, ainakaan mun mielestä. Mä uskon että mun lapseni on paljon onnellisempi kun keskityn häneen ja läsnäolemiseen, sen sijaan että puunaisin kämppää jatkuvasti lattiasta kattoon 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Toisille sopii hidas ja toisille nopeampi tahti, pääasia kun tekee itselleen sopivalla tavalla ja elämäntapa muutoksesta tulee pysyvä :)Mä olen täysin samaa mieltä:äitiys ei saa olla suorittamista. Siivoushetkistä oon yrittänyt tehdä leikki hetken tytölle. Tyyppi mm työntää meillä imuria ja auttaa tyhjentämään astianpesukoneen (lattialle :D).Tärkeintä on tehdä asioita yhdessä. Noi on pieniä vaan hetken! Kyllä kämppää kerkee laittaa sit eläkkeellä 🙂

 9. Höde kirjoitti:

  Joo, eipä sitä kaikkea ehdi vaikka oishan se ihan saakelin hienoa!! Aina pitää tinkiä jostain ja meillä ainakin se on nykyään siivous ja näemmä mun reenailut. Pakko on ollu opetella pikkuhiljaa antaa kodin olla sotkunen, taito se on sekin. 🙂 Oot kyllä laiha! Sais iteki ton mahan joskus piukemmaksi!! Jää varmaan päiväuneksi.. 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Meillä tingitään siivouksesta mut treenaamisesta ei. Onneks saadaan miehen kans aikataulut sovitettua niin että kumpikin pääsee jumpalle :)En haluu olla laiha! Haluun olla iso ja musklekas 😀

 10. Anonymous kirjoitti:

  Hei voisko joku laittaa linkkejä näihin ärsyttäviin ihqujeeihanaa-blogeihin niin mäkin pääsisin nauramaan niitä! 🙂 vai onko se niin että valitsee tosta sun suokkariblogeista vaan epäilyttävimmät..? 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mulla ei oo linkkejä kun oon eksynyt niihin linkkailemalla muiden blogien suosikkiblogeista. Mun blogilistalla ei taida olla yhtään sellaista blogia… en ainakaan muista ettö olis??Kellä on linkkejä??? Voithan sä selata ne epäilyttävimmät 😀 kerro sit mullekin kun löysit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.