Hae
Palasia Arjestani

Viikonlopun cheat meal: home made lasagne.

Lupailin, että jatkossakin laittelen reseptejä esille niin tässäpä tulee taas yksi 🙂 Viikonloppuna tosiaan pidän aina yhden cheat meal-aterian (lauantaisin) ja silloin syön mitä mieli tekee. Tällä kertaa ei tehnyt yhtään mieli mitään noutoruokaa tai mättöä niin päätin tehdä itse lasagnea. Lasagnelevyt toki ostin valmiina – ihan niin kokki en ole, että en itse tekisin – mutta kastikkeet väänsin alusta loppuun itse. Alkuperäinen resepti löytyy täältä

Home made lasagne

Jauhelihakastike:

 • 400-600g paistijauhelihaa
 • 3 sipulia
 • 3 kynttä valkosipulia
 • 2 tlk tomaattimurskaa
 • 3 rkl (1 tlk) tomaattisosetta
 • 2 kpl lihaliemikuutioita
 • mustapippuria, oreganoa

Juustokastike:

 • 5 rkl voita
 • 1dl vehnäjauhoja (olisi voinut olla vähemmänkin!!)
 • 9dl täysmaitoa
 • 200g juustoraastetta
 • muskottia, suolaa

Jauhelihakastikkeen teko: Ruskista jauhelihat sipulien ja pilkottujen valkosipulien kanssa. Mausta hyvin, mutta älä tunge kaikkia ohjeen mausteita kerralla muskottia myöten kuten minä…. Lisää tomaattimurska ja -sose. Hauduttele noin 15 minuuttia.

Ruskista jauheliha sekä sipulit.

Ruskista jauheliha sekä sipulit.


Lisää tomaattimurskat ja tomaattisose.

Lisää tomaattimurskat ja tomaattisose.


Hauduta 15 minuuttia.

Hauduta 15 minuuttia.

Juustokastikkeen teko: Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen. Mielestäni vähempikin määrä jauhoa olisi riittänyt, koska lopputuloksena lasagnessa oli hieman ”jauhoinen” maku. Lisää maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Kun maito alkaa kiehua lisää 2/3 juustoraastesta sekä mausteet.

Voitele sopivan kokoinen vuoka hyvin ja kaada vuoan pohjalle ohuelti juustokastiketta. Lisää lasagnelevyjä kastikkeen päälle, kunnes pohja on peittynyt. Lisää levyjen päälle noin 1/3 jauhelikastikkeesta sekä sen päälle 1/3 juustokastikkeesta. Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat. Kruunaa koko komeus vielä kerroksella lasagnelevyjä sekä juustoraastekuorrutteella.

Lado ainekset ohjeen mukaan.

Lado ainekset vuokaan ohjeen mukaan.

Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. 

Tarjoile esim. salaatin ja patongin kera!

Omnom.

Omnom.

 

 

 

4 kommenttia

 1. NiiNii kirjoitti:

  Jonna. Ei tämmössiä. Ei tänään. Kukkia haudalle ja niin edelleen 😉

 2. KAterina Alezandra kirjoitti:

  Nam! Ihanan näköinen ruoka! 🙂

  http://katerinaalezandra.blogspot.fi/

  • jonna1983 kirjoitti:

   Hyvää se olikin! Jauhoja kannattas kyllä juustokastikkeeseen laittaa vähän vähemmän. Pitääpä käydä tsekkaamassa sun blogi! Kiva kun laitoit osoitteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.