Hae
Palasia Arjestani

First time ever: siemen-jogurttileipä.

Perjantaina tein elämäni ensimmäistä kertaa leipää ja onnistuin heti! Leivästä tuli niin hyvää, että vedettiin se isännän kanssa suihimme samoin tein. Muruakaan ei jäänyt jäljelle! Ohjeen siemen-jogurttileipään bongasin Koti ja Keittiö- lehdestä (4/2013)

Ohjeesta tulee 1 leipä. Siihen tarvitset:

  • 2 1/2dl maustamatonta jogurttia
  • 25g hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 2dl sämpyläjauhoja
  • n. 3dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi:n. 1/2 dl siemensekoitusta ( kesäkurpitsan-, pinjan-, auringonkukan- ja meloninsiemeniä)

Päälle: maitoa ja siemensekoitusta

1. Lämmitä jogurtti mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva jogurttiin.

2. Lisää suola ja hunaja. Lisää jauhot erissä taikinaan. Lisää öljy ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota 30-45 minuuttia.

Taikinan alustus.

Taikinan alustus.

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ripottele väliin siemeniä ja kääri löysästi rullalle. Laita leipä leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota vielä hetki.

Siemennys.

Siemennys.

4. Voitele maidolla ja ripottele päälle siemeniä. Paista leipää uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Juuri uunista ulos tulleena.

Juuri uunista ulos tulleena.

Nauti esimerkiksi ruohosipuli tuorejuuston ja paistetun lohen kera 🙂 

Hohhoijaa mikä makujen sinfonia!

Hohhoijaa mikä makujen sinfonia!

Jos olisin tiennyt miten hyvää tästä leivästä tulee niin olisin ehdottomasti tehnyt useamman kerralla!

 

 

 

2 kommenttia

  1. NiiNii kirjoitti:

    Tää menee testiin! … Yllättäen 🙂 Ensi viikolla luvassa illanistujaiset… ehkäpä sinne? 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Hyvä hyvä! Toi leipä oli kyllä herkkua ja aion tehdä toisenkin kerran 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.