Hae
Palasia Arjestani

Hurahtanut.

Mua on alkanut vähän naurattaa tämä oma fanaattisuuteni nyt crossfittiä kohtaan. Ahmin tietoa koko ajan, suunnittelen treenejä ja viime yönä jopa näin untakin treeneistä! Tämmönen mä oon kun jostain asiasta oikein innostun. Tahdon tietää ja opetella kaiken!

Attitude! Eilen lähdössä salille.

Attitude! Eilen lähdössä salille.

Eilen tein ihan kuolema treenin. ”Omar” oli hän nimeltään. Tolla nimellä youtubesta löytyy useampikin treeni, mut tein crossfit.comin ohjeide mukaan. Treeni löytyy täältä. Pikkusen jouduin muuttamaan treeniä, koska en pystynyt byrbeesejä tekemään bar-facing eli hyppäämään tangon yli ja tekemään niitä kasvot aina tankoon päin vaan tein ihan tavallisia burbeeseja. Kuolema tuli silti.

Aikaa vastaan:

 • 10 thrusteria (30kg)
 • 15 burbeesia
 • 20 thrusteria (20kg)
 • 25 burbeesia
 • 30 thrusteria (20kg)
 • 35 burbeesia
 • aika 22:35

Ekat liikkeet meni ihan putkella, mut sit alko hapottamaan. Jouduin thrusteriin tiputtamaan painoja tokaan sarjaan ja burbeesitkin tekemään viiden erissä. Ei ihan oo toi hapenottokyky parhaimmillaan 😀 Thrusterista tekniikkavideo (ei oma) täällä, bar-facing burbeesseista täällä (näitä siis olisi pitänyt tehdä) ja näitä burbeesseja tein.

Thruster menossa.

Thruster menossa.

kuvia 007kuvia 008kuvia 009Huh, että olikin tehokas liike. Koko kroppa joutuu töihin. Ensin kyykätään ja päälle vielä pystypunnerrus. Ekan sarjan sain tosiaan tehtyä 30kg ja toista alotin samalla painolla, mut jouduin nelosen kohdalla toteamaan, että liikaa on…

Burbees.

Burbees.

kuvia 011kuvia 012kuvia 013kuvia 014Oli suunnitellut tekeväni vielä vähän käsiä WODin päälle, mut olin niin rättipoikkiväsynyt ja kuollut etten yksinkertaisesti kyennyt. Naama oli ihan punainen ja tukka märkä hiestä.

Möö.

Möö.

kuvia 001

Nätti kun mikä.

Nätti kun mikä.

Tänään pidin välipäivän. Joka paikkaan koskee ja oon ollut ihan naatti koko päivän. Vähän eri tavalla verottaa nää uudet treenit kuin entiset 🙂 Aamulla käppäiltiin mimmin kanssa muutaman kilsan matka cittariin metsästämään uutta paistinpannua, tarjouksessa kun oli. Matkalla ihasteltiin tiadetta ja mielenkiintoisia mietelauseita.

20130522_100842[1]

20130522_103813[1]

Vettä tuli kuin esterin persiistä niin mimmi joutui sadesuojan sisään. Siitä tykännyt hän ei.

20130522_103807[1]20130522_103746[1]20130522_103714[1]20130522_103659[1]20130522_103640[1]

Sain buzzadorin blogikilpailun voitosta cittariin kaksi 50 euron lahjakorttia ja niitä oli tarkoitus tuhlata. Loppujen lopuksi en löytänyt itselleni etsimääni treenitoppia enkä Vallilan verhoja, mut mimmille kyllä löysin vaatteita ja lisäksi sen paistinpannun. Jäi vielä toinen lahjakortti käyttämättäkin 🙂 

Violetti haalari 8e ja hieno Disney kesäasu 10e. Kyllä kelpaa taas.

Violetti haalari 8e ja hieno Disney kesäasu 10e. Kyllä kelpaa taas.

Neitokainen oppi uuden hienon taidon tänään. Ihan itse osasi lusikoida aamupuuron nassuunsa 🙂

PicsArt_1369233254150[1]Muita uusia hienoja taitoja on mm. sohvalle kiipeäminen. Alastulo ei suju ihan mallikkaasti, siitä muistutuksena tänään saatu kuhmu otsassa…

Mulla oli tosiaan tänään välipäivä ja harrastin lihashuoltoa venytellen ja putkirullaillen. Päiväunetkin otin ihan vahingossa. Menin vähäksi aikaa pötköttämään sängylle, kun tytskä meni unille ja heräsin siitä samasta kohdasta 2,5h myöhemmin. Treenit on vaatineet veronsa!

Huomenna taas uudella innolla ja vähemmillä lihaskivuilla treenien pariin!

 

 

16 kommenttia

 1. Päivi kirjoitti:

  Tehokkaan näköistä touhua salilla, hyvä sä!

  Mä en ehkä kestä kun tuo teidän tyttö on niiiiiiiiiiiiiin suloinen <3 aaaaw!

  • Jonna kirjoitti:

   Tehokkaalta se tuntuukin! En oo ihan äskettäin saanut paikkoja näin kipeiksi 😀 menee kuulemma pari kk ennen kuin keho tottuu uudenlaiseen treeniin. Sitä odotellessa!

   Mimmi onkin oikea rakkauspakkaus <3 (kun sille päälle sattuu….)

 2. Atshuu kirjoitti:

  Kaks illan nopeeta 😀 Tsekkaa Hook grip, ettei käy vahinkoa, ku alkaa vauhti wodeissa nousemaan ja toinen noista wodikestoista. Kisoissahan ja joissan saleilla niitä käytetään, kai se on yhtenäistämään treeniä, ku tehään isolla porukalla. Helpottaa ne toki sitä oman treenin suunnittelua eli painojen valintaa, mutta jos sitä ei wodin tekijä oo määritelly, ni sitä on melkein mahdotonta tietää.. Ite oon tehty wodeja viidestä minuutista yli puoleen tuntiin (todella harvoin..). Yleisimmät on tosiaan tossa 10 -20 min, mutta sitä on ilman kokemusta melkeen mahdotonta tietää.. Jos on amrap, ite pyrin aina pääsemään eka sinne virallisiin painoihin, sit alettiin tuojotella niitä kierroksia tosissaan eli lisättiin vauhtia 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Taekkasin, kiitos! Täytyy opetella toi 🙂

   Kyllä mä yritän alkuun saada tekniikat alkuun ja nostettua painot oikeisiin lukemiin ja vasta sit lisätään vauhtia. Osan liikkeistä kuitenkin pystyy jo nyt tekemään ihan hyvällä tahdilla mut toiset on pakko tehdä hitaasti ja ajatuksen kanssa. Thrustereissakin sai miettiä koko ajan aika tarkkaan et mitä tapahtuu ja milloin vaikka periaatteessahan se on vaan etukyykky+pystypunnerrus 🙂

 3. Jaanaba kirjoitti:

  Mua kiinnostaa toi crossfit kans todella paljon sen kokonaisvaltaisuuden vuoksi. Haluaisin kokeilla kyllä. Oon lukenut sun blogia josen verran että musta tuntuu, että laji on kuin sulle tehty. =)

  Mukavan näköinen toi pikkuihmisen haalari.

  • Jonna kirjoitti:

   Se olisi muuten sulle varmasti myös aika hyvä valinta 🙂 tuntuu kyllä heti alussa omalta lajilta vaikken kovin montaa treeniä ole kerennyt tekemäänkään. Huippua päästä treenaamaan vähän erilaisiakon juttuja ja kehitettyä kroppaa aivan uudella tavalla. Ehkä toi aerobinenkin puoli alkaa jossain vaiheessa luistaa ja tuntumaan vähemmän pahalta 😀

 4. Gatsu kirjoitti:

  Hyvin oot päässy vauhtiin ja toi sama innostus on täälläkin, edelleen!! Se fiilis treenin jälkeen on vaa nii käsittämätön 😛 . Pistin sulle muuten facebookissa inboxia etten ihan pelkän nimimerkin takaa huutele 😀

  Nythän on muuten regionaalit käynnissä joten kannattaa seurailla kisatouhuja. Viime sunnuntaina tuli mm.eurosportilta suomalaisten ponnistukset, jei 🙂 tänä vkonloppuna on mun suosikki Camille Leblanc-bazinet kisaamassa.

  • Jonna kirjoitti:

   No joo! On kyllä ihan eri tavalla saanut itsestään tehoja nyt irti ja jo vartin treenin jälkeen on ihan kuollut 😀 suorastaan ennen kuulumatonta!

   Mistä niitä regionaaleja voi seurata? Ei meillä mikään eurosport näy 🙁

   • Atshuu kirjoitti:

    Tuli finaalit, myös Eurooppa, tuolta : http://games.crossfit.com Linkit tulee siihen etusivulle..

    VIelä on aikas paljon regionaaleja jäljellä, tosin aikaeron takia nyt vähän huonompi noita seurata..

    • Jonna kirjoitti:

     Täytyy käydä tiirailemassa mitä sieltä näkyy. Jonkun videon jo juutuupista katselinkin. Olisko ollut Mikko Salo…?

 5. Minis kirjoitti:

  Jonna, taitaa jo lajinvaihto olla eessä!! 🙂

 6. Sanna kirjoitti:

  Vaikuttaa siltä, että olet löytänyt lajisi. 🙂 Ihana kesäasu mimmilla. Ihastuin siihen heti, ku näin sen paikallisen cittarin lehessä. Harmi vaan, että kummityttö on jo sen ikäinen (jo 7 v), että ei oo hälle kokoja noissa.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo hauskaa ja erilaista ainakin on mihin oo tottunut. Joka aamu jänskättää mennä katsomaan et mitäs tänää tehdään 🙂

   Mä bongasin kans ton asun cittarin mainoksesta. Oli vielä viimeinen mimmin kokoa 🙂

 7. Mika kirjoitti:

  Enpäs ole ennen tätä sun blogia lukenutkaan mutta tää cf-aihe osui silmään jossain linkissä 🙂

  Crossfittiä voi ehdottomasti treenata itsenäisesti millä vaan kuntosalilla! Esimerkiksi kaksinkertainen suomenmestari ja yksi euroopan parhaista, Mikko Aronpää, on harjoitellut kans ihan tavallisella kaupungin salilla kun Jyväskylässä ei cf-salia ole ollut.

  Suurin hyöty crossfit-salista on tietysti laadukas valmennus, joku katsoo koko ajan että liikkeet tehdään oikein eikä virheellisellä tekniikalla aiheuteta esim. vammoja. Jos mave- ja kyykkytekniikat on kunnossa etkä lähde väkisin kelloa vastaan rikkomaan tekniikkaa niin tuskinpa tuossa mitään riskiä on! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joitakin liikkeitä ei pysty meidän salilla tekemään (köysi ja renkaat esim puuttuu) mut ainahan sitä voi vähän soveltaa 🙂

   Ei oo todellakaan tarkoitus alkaa heti latoa kauheita ennätyspainoja vaan hitaasti ja varmasti kiipeän kohti vaadittavia rautoja. Tekniikka ennen kaikkea! Tarkoitus on myös pyytää ulkopuolista apua tekniikoiden katsomiseen. Perusliikkeet pitäis aika hyvin olla jo hallussa, loput opetellaan 🙂

   Haluaisin kyllä joku päivä ihan viralliselle cf-salillekin treenaamaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.