Hae
Palasia Arjestani

Murhia ja double underseja.

Helou! Enpäs jaksanut enää illalla konetta availla ja päivittää blogia kun oli niin kiva ilma. Paineltiin vielä salin päälle tytön kanssa hiekkalaatikolla möyrimään, jossa sainkin sit taistella jonkun toisen muksun kanssa kun yritti mokoma viedä meidän tytön lelut…

Huh, olipas aikamoinen treeni eilen! Harjoittelun tuplanaruhyppyjä (DU = double unders) enkä meinannut alkuun saada yhtään. Päivän treeniin olis kuulunut niitä aika monta, mut tein sit hypyt ihan normaaleina, tuplasin vaan niiden määrän. Harjottelin myös chest to baria (C2B), mut en onnistunut saamaan yhtään. C2B on siis leuanveto, jossa rinta koskettaa tankoa. Mä jaksaisin kyllä itseni vetää sinne asti, mut en saa jotenkin tuotua rintaa tarpeeksi ulos/ylös. Liike jämähti aina yhteen ja samaan kohtaan, en vaan taipunut. Kyllä ärsytti! Harjottelin sit liikettä jalat maassa. Myöhemin tajusin et olisin voinut kokeilla myös vetokumin kanssa, mut se jäi nyt seuraavaan kertaan!

Päivän treeni meni kokonaisuudessaan näin:

 • Thruster 5*3 painot: 25kg/30kg/32,5kg/35kg/37,5kg Aikaa näihin oli 10 minuuttia. Täällä teille video 35 kilon sarjasta.
 • C2B 2*max eli 2*0 😀 harjoittelua, harjoittelua…

WOD

 • 100 hyppynaruhyppyä (olis pitänyt olla 50 DU näiden tilalla)
 • 21 kahvakuula tempausta
 • 100 hyppäriä
 • 15 kahvakuula tempausta
 • 100 hyppäriä
 • 9 kahvakuula tempausta
 • Kahvakuula tempaus kättä vaihtaen ja kuula lähtee aina maasta

Näin. Loppuun treenasin vielä noita double underseja ja sain viisi! Jei 🙂 Otin teille siitä hienoja kuviakin, mutta vahingossa poistin äsken kaikki. Sitä kun yrittää tehdä miljoona asiaa yhtä aikaa…. Täällä hieno tekniikkavideo kyseiseen liikkeeseen ketä kiinnostaa. Katsokaa ja harjoitelkaa, kyllä vanhakin nuortuu kun vähän hyppynarulla hyppelee 😀 (ja pissa housuun lirahtelee)

Kahvakuula tempausta.

Kahvakuula tempausta.

kuvia 021

kuvia 020kuvia 016

 

kuvia 017

 

kuvia 018

 

kuvia 019

 

kuvia 013

 

kuvia 014

 

kuvia 012

 

Ei tuu onneks enää kroppa ihan niin kipeeksi treeneistä kuin esim viime viikolla. Olkapääthän tässä joutuu aika koville, mut jaloille ei kauheasti vielä tule vastusta kun joutuu niin pienillä painoilla tekemään. Jospa jollekin päivälle tulis kunnon kyykkytreenit 😉

PicsArt_1369827788490[1]

En tiedä onko näiden crosffit-treenien vai minkä ansiota, mut musta tuntuu ihan kuin toi alavatsan rasvakerros olis vähän pienentynyt. Nyt siellä onkin semmoinen kiva roikkuva pieni pussi 😀 Voi hyvin olla, että nää uudet treenitkin nyt muokkaa kroppaa ihan eri tavalla, koska sykkeet nousee aika ajoin melko korkealle ja treenit kuormittaa joka kerta koko kroppaa eilä pelkästään vain tiettyä lihasryhmää.

PicsArt_1369827750797[1]

Muutenkin olen huomannut itsessäni ja ajattelutavassani muutoksia. En eneää tuijota ulkonäköä tai mieti kasvaako joku lihas nyt symmetrisesti vai ei. Pääasia on saada kroppa mahdollisimman liikkuvaksi ja toimivammaksi. Siihen on vielä matkaa, mutta askel kerrallaan 🙂 Ruokavaaka ja henkilövaaka on edelleen pannassa. Varsin vapauttavaa kun päivän moodi ei määräydy jonkun numeraalisen arvon perusteella. Suosittelen kokeilemaan! Kaikesta huolimatta en kyllä pistä yhtään  pahakseni että kohta saa taas uusia vaatevarastoaan, pienempään suuntaan nimittäin! 🙂 Something is happening…

Kirjoja luen edelleen aika paljon ja varsinkin iltaisin en halua mennä nukkumaan ilman lukemista. Miestä ärsyttää suunnattomasti kun pidän lukulamppua päällä, mutta valituksistaan huolimatta kuorsaus sängyn toiselta puolen alkaa aina melko nopeasti…

Tän kirjan lopetin vasta, oli aivan loistava!!! Kannattaa ennen tätä lukea kirjailijoiden ensimmäinen teos Mies joka ei ollut murhaaja.

Tän kirjan lopetin vasta, oli aivan loistava!!! Kannattaa ennen tätä lukea kirjailijoiden ensimmäinen teos Mies joka ei ollut murhaaja.

Oppipoika oli todella loistava kirja, yhtä hyvä kuin edeltäjänsäkin Mies joka ei ollut murhaaja. Jos tykkää murhajutuista niin tämä on nappivalinta 🙂

Tämmöset seuraavaksi.

Tämmöset seuraavaksi.

Camilla Läckbergiä en ole aikaisemmin lukenut, mutta moni on kyllä kehunut. Eilen aloitin tuon Majakanvartijan ja alku oli ainakin lupaava. Slaughterin kirjoista oon lukenut kaikki ja joka ikinen on ollut hyytävän jännittävä! Mulle menee nykyään tunnista kahteen joka ilta kirjan parissa. En vaan malta laskea käsistäni ennen kuin kirjan kulma kopsahtaa otsikkoon. Melkein joka ilta nukahdan kesken kaiken 😀

Mulla on teille yksi ruokaohjekin odottamassa, mutta se jää nyt toiseen kertaan. Tää tyttö alkaa valmistautumaan salille ja päivän treeniin! Kaikkea mielenkiintoista tiedossa jälleen kerran 🙂

 

 

16 kommenttia

 1. Elina S kirjoitti:

  Mäki heivasin keittiövaa´an kaappiin monta viikkoa sitten ku siitä loppu patterit, sama kävi henkilövaa´alle kans vähä sen jälkeen 😀 Mutta ei oo kyllä ikävä kumpaakaan 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No eipä ole kyllä ei 🙂 jos sais ihan useamman kuukaudenkin pannattua molempia vaakoja niin olis aika hieno suoritus!

 2. Anu kirjoitti:

  Mullakin on toi liikkuvuus ja toiminnallisuus alkanut nousta päätavotteiksi treeneissä ja eikö se oo vaan huippu juttu! Siihen pitäis tai olis pitänyt koko ajan pyrkiäkin koska mitä sitä loppu peleissä tekee kropalla jossa on kyllä joka kohta hiottu täydelliseen symmetriaan mutta paikat jumittaa niin ettei kyykkyyn asti pääse normaalisti. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä oon kans ollut tosi typerän kun en oo liikkuvuuteen panostanut aikasemmin juuri ollenkaan. Jotenkin sitä vaan ajatteli ettei sillä niin ole merkitystä. Nyt se sit kostautuu pahemman kerran! Hirvee homma on saada kroppaan lisää liikkuvuutta ja silläkin saralla tietoa täytyy etsiä tosi paljon! Mä kun osaan vaan ne tylsät perusvenytykset…

 3. Elina kirjoitti:

  Moikka Jonna!
  Olen satunnainen blogisi seuraaja ja todella iloinen, että olet löytänyt Crossfitin treenimuodoksesi tavallisen kuntosaliharjoittelun rinnalle ja toivottavasti sen tilalle! 🙂 Katsoin viimeisimmät postauksesi läpi, ja hyvältähän tuo sinun treenaamisesi jo näyttää, vaikka uusia kummalisia liikkeitä on hurjasti. Haluaisin muistuttaa sinua Crossfit treenaamisen yhdestä hyvästä säännöstä, kun tankoa pidetään eturäkissä (kasvojen etupuolella) esimerkiksi etukyykkyjen ja rinnallevedon loppuasennon aikana: Elbows high! Tässä hyvä video aiheesta: http://www.youtube.com/watch?v=KWFnAT3UXWc. Tiedän, etteivät kädet heti tavu tähän asentoon, mutta pyri mobilisoimaan ojentajia, olkapäitä, ranteita ja lapoja. Kun saat pidettyä kyynärpäät suoritusten aikana ylhäällä, yhdistelmäliikkeet, kuten Thrusterit, ovat huomattavasti helpompia, kun tanko ei valahda rinnalle ja ranteiden päälle ei tule turhaa painoa ja vääntöä. Myös alaselkä on helpompi pitää suorana ja keskivartalo tiukkana!

  Hyviä treenejä!
  Elina

  • Jonna kirjoitti:

   Moikka Elina ja kiitos hyvästä videosta! Kovasti oon yrittänyt kyynärpäitä nostella mut on se vaikeeta vielä. Muutaman toiston jaksaa pitää ja sit valahtaa. Yritystä kuitenkin on ja muistan kyllä tuon säännön! Hyvä tosin kun joku välillä asiasta muistuttaa välillä, on niin paljon uutta opeteltavaa nyt 🙂 ranteet on ollut aika kovilla ja uusi etukyykkyotekin tuntuu vielä jotenkin vieraalta. Oon aina käyttänyt ristiotetta. Kyllä mä vielä ton opin! Mobilisointiin oon alkanut panostaa vasta ihan viime aikoja enemmän ja menee varmasti aikaa ennen kuin kroppa alkaa olla liikkuvampi.. Jos on hyviä vinkkejä mobilisointiin niin otan kyllä kiitollisena vastaan!

   Kiva kun kävit blogissa ja jätit vielä kommenttiakin. Tervetuloa uudestaan 🙂

 4. sari kirjoitti:

  Ihana ois kokeilla kaikkee uusia juttuja, mut tuntuu et aika ei riitä ”opiskella” kaikkee uusia juttuja…Niin kaksi pientä tyttöstä pitää tän mamman kiireisenä.

  Mutta tuosta crossfitistä…onko se nyt tullu tänne suomeen ja alkanu leviämään tuo treenailu? Huomasin vaan tänään tuolla salin ilmoitustaululla että siellä alkais 8viikon crossfit treenipläjäys joka tehdään siis ulkona!! Kuulostaa hirmu mielenkintoiselta ja tehokkaalta…hintaa tais olla 30€ ja on kuulema paikkakunnan kovin vetäjä ;)…mut mun aika ei taida nyt siihen venyä..ehkäpä vielä joskus pääsee sitäkin testaamaan 🙂

  Tsemppiä reeneihin 🙂 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Crossfit on ollut jo pidempään Suomessa mutta nyt on ilmeisesti löytänyt suosionsa. Mä oon satunnaisesti seuraillut sitä jo vuosia mutta nyt vasta cf-kärpänen puraisi toden teolla 🙂

   Jos yhtään vaan on mahiksia niin kannattaa mennä sinne ulkotreeneihin! On tosi tehokasta eikä näytä olevan kalliskaan. Suosittelen! 🙂

 5. Anna kirjoitti:

  Toi thruster näyttää tosi tehokkaalta. Olen tässä miettinyt liikkeitä salilla tehtävälle rasvanpolttotreenille ja tuo vois olla tosi hyvä siihen. Sellanen kerran viikossa tehtävä treeni, kahden perinteisen kuntosalitreenin lisäksi. Olisko sulla muita ehdotuksia? Noita kahvakuullaliikkeitä oon myös miettinyt ja olis kyllä hyvä jos ne liikkeet olis sellasia koko kroppaa kuormittavia. Tiedätkö onko olemassa jotain crossfit- sivustoa, jossa noita liikkeitä olisi listattu (ohjeineen)?

  -Anna-

  • Jonna kirjoitti:

   Crossfit.com sivustolla on ainakin tosi kattava lista liikkeistä. Ohjeitahan saa ihan kuuklettamalla, niin mäkin oon suurimman osan liikkeistä opetellu 🙂

   Erilaiset kyykyt, maastavedot, leuanvedot, punnerrukset ja kahvakuulaliikkeet on varmasti hyviä rasvanpoltto treeniin. Vielä kun teet useamman liikkeen peräkkäin niin nousee sykkeet taatusti! Burbeeseja kannattaa tehdä myös 🙂

 6. Hanna kirjoitti:

  Hei 5 DU:ta tarkoittaa sitä, että ens viikolla menee kymmenen! Huikeeta! Alkuvaiheessa on niin parasta kun oppii joka viikko jotain uutta. Muistan kun viime syksynä harjoittelin niitä takapihalla yhden illan ja seuraavana päivänä ei tullut kävelystä mitään..:)Itsellä myös toi ajattelutapa on vuoden aikana heittänyt ihan kuperkeikkaa ja nykyään on vaan toiveissa kroppa, jolla pystyisi tekemään mahdollisimman monipuolisesti kaikkea. Haastavaahan se on olla yhtäaikaa maksimaalisen liikkuva ja voimakas 🙂 Itellä kans alussa tippui paino aika nopeasti kun treenit on tosiaan niin kokonaisvaltaisesti kroppaa rasittavia ja tehokkaita. Parasta on silti se, että voi syödä aika paljon, eikä paino välttämättä ihan hirveesti nouse..:) Hyviä treenejä, muista myös levätä välillä!

  • Jonna kirjoitti:

   No juu, joka treenissä tulee jotain uutta eikä varmasti pääse kyllästymään! Opeteltavaa on todella paljon, mut tosi mahtavaa että koko ajan tulee pieniä onnistumisen hetkiä 🙂 10 du:ta tavoitteeksi ens viikolle!

   Muistan toki levätä! En anna tän innostuksen hämätä itseäni niin paljon että vetäisin itseni ihan piippuun. Tänään oon pitänyt lepopäivän. Vähän venyttelyä vaan 🙂

   Hyviä treenejä sullekin! 🙂

 7. Juliettes kirjoitti:

  Ootko mitannu sykettä crossfit-treenien aikana?
  Itselleni tuli ihan yllätyksenä kuinka korkeeks syke nousee, mulla nousi yli 200! En ees tienny että mun maksimisyke (näin yli 30 vuotiaaksi) voi olla noin korkea!

  Sillonki tehtiin vaan soutua, box-hyppyjä ja kahvakuula-heilautuksia..

  • Jonna kirjoitti:

   En oo mitannut! Ei mun sykemittarissa ole edes toimivia pattereita. Vois kyllä joku päivä ihan huvin vuoksi mittailla, vois olla aika mielenkiintoisia lukemia 😀

 8. FaerieS kirjoitti:

  Tuo Karin Slaughterin kirja oli kyllä tosi mukaansa tempaava, tykkäsin kyllä paljon 🙂 Mikä Slaghterin kirjoista kannattaisi seuraavaksi lukea?

  • Jonna kirjoitti:

   Mun mielestä ne on kaikki älyttömän hyviä! Kannattaa ihan alusta lähtee lukemaan jos et aiempia ole vielä lukenut! Googlettamalla löytyy varmasti lista kirjoista ja ilmestymisvuosista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.