Kalaa tein: tomaattinen kalapannu
Tällä viikolla vietettiin muutama täysin lihaton päivä eli syötiin vain kalaa ja kanaa. Mä en itse asiassa syönyt edes kanaa eli kalalla mentiin. Eilen torstaina söin ekan kerran päivällisellä punaista lihaa enkä tiedä johtuiko siitä vai mistä, mut oon ollut tänään heti aamusta lähtien järkyttävän väsynyt. Muina päivinä väsymystä ei ole ollut ollenkaan! Täytyy jatkaa kokeiluja 🙂
Koska oon aika vähän tehnyt kalaruokia (ellei lohen paistamista uunissa lasketa) niin selailin netistä erilaisia kalareseptejä. Pirkan sivuilta löysin tämän kokeilemani ohjeen.
Tomaattinen kalapannu
- 1 pkt (400g) seitifileitä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1 pss (450g) grillattuja vihanneksia (pakaste, Pirkka)
- 1 tlk (420g) masutettua pastakastiketta (mulla tais olla yrtti)
- 1 dl vettä
- 1/4 tl mustapippuri
Sulata kalafileet, huuhtele ja kuivaa. Mausta kalat molemmin puolin suolalla ja valele sitruunamehulla.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pari minuuttia öljyssä tilavassa paistokasarissa. Lisää grillatut vihannekset pannulle. Kääntele, kunnes vihannekset sulavat. Lisää pastakastike. Huuhtele tölkki desillä vettä ja kaada joukkoon. Kuumenna ruoka kiehuvaksi. Mausta mustapippurilla.
Nosta kalapalat vihannesten päälle ja peitä kannella. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kalat ovat kypsiä, 10-20 minuuttia, palojen koosta riippuen. Tarjoa esim. riisin tai pastan kanssa.