Hae
Palasia Arjestani

Kalaa tein: tomaattinen kalapannu

Tällä viikolla vietettiin muutama täysin lihaton päivä eli syötiin vain kalaa ja kanaa. Mä en itse asiassa syönyt edes kanaa eli kalalla mentiin. Eilen torstaina söin ekan kerran päivällisellä punaista lihaa enkä tiedä johtuiko siitä vai mistä, mut oon ollut tänään heti aamusta lähtien järkyttävän väsynyt. Muina päivinä väsymystä ei ole ollut ollenkaan! Täytyy jatkaa kokeiluja 🙂

Koska oon aika vähän tehnyt kalaruokia (ellei lohen paistamista uunissa lasketa) niin selailin netistä erilaisia kalareseptejä. Pirkan sivuilta löysin tämän kokeilemani ohjeen.

Tomaattinen kalapannu

  • 1 pkt (400g) seitifileitä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pss (450g) grillattuja vihanneksia (pakaste, Pirkka)
  • 1 tlk (420g) masutettua pastakastiketta (mulla tais olla yrtti)
  • 1 dl vettä
  • 1/4 tl mustapippuri

Sulata kalafileet, huuhtele ja kuivaa. Mausta kalat molemmin puolin suolalla ja valele sitruunamehulla.

Valele kalapalat sitruunamehulla.

Valele kalapalat sitruunamehulla.

kuvia 003Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pari minuuttia öljyssä tilavassa paistokasarissa. Lisää grillatut vihannekset pannulle. Kääntele, kunnes vihannekset sulavat. Lisää pastakastike. Huuhtele tölkki desillä vettä ja kaada joukkoon. Kuumenna ruoka kiehuvaksi. Mausta mustapippurilla. 

Lisää grillatut vihannekset pannulle.

Lisää grillatut vihannekset pannulle.

Nosta kalapalat vihannesten päälle ja peitä kannella. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kalat ovat kypsiä, 10-20 minuuttia, palojen koosta riippuen. Tarjoa esim. riisin tai pastan kanssa. 

Kalat vihannesten päällä kypsymässä.

Kalat vihannesten päällä kypsymässä.

 

Hyvää lohkopottujen kanssa..

Hyvää lohkopottujen kanssa..

 

..parsakaalin kanssa..

..parsakaalin kanssa..

 

... ja mimmille maistui myös riisin kanssa.

… ja mimmille maistui myös riisin kanssa.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.