Hae
Palasia Arjestani

Reseptiä pukkaa: mainiot täytetyt paprikat.

Pitkästä aikaa saan jotain reseptiä tännekin. Ei ole mitään erikoista viime aikoina laiteltu tai leivottu niin on reseptit jääneet vähän vähemmälle. Tässä teille resepti, jota kannattaa kokeilla! Anoppi tekee pirun hyviä täytettyjä paprikoita ja viime perjantaina saatiin niitä taas maistella mökillä. Ai että 🙂

Meitä oli aika iso sakki syömässä, joten ainesten määrät ovat vain summittaisia. Pienennä ainesten määrää sen mukaan paljonko syöjiä on tai minkälaisia suursyömäreitä pöydän ääressä istuu.

Täytetyt paprikat

  • 15 paprikaa
  • 800g jauhelihaa (paisti- sekä naudanjauhelihaa)
  • n. 100g riisiä
  • pari sipulia
  • pari kynttä valkosipulia
  • 1-2 prk tuorejuustoa
  • juustoraastetta
  • vuohenjuustoa
  • suolaa, mustapippuria…

Puolita paprikat ja kaavi kanta sekä ylimääräinen sisusta siemenineen pois. Voit keittää paprikan puolikkaita vedessä n.10 minuuttia (tai mikrottaa saman ajan), jolloin paistoaika uunissa lyhenee. Me kokeiltiin sekä keittää että jättää keittämättä. Keitetyt on hieman hankalampi täyttää pehmeytensä vuoksi. Molemmilla tavoilla tulee hyviä!

kuvia 013

Ruskista jauheliha ja sipulit, mausta hyvin. Keitä riisit melkein kypsiksi. Sekoita jauheliha-sipuliseos, riisit sekä tuorejuustot tasaiseksi massaksi kipossa.

kuvia 017

Täytä paprikat jauhelihamassalla. Ripottele päälle juustoraastetta ja aseta päällimäiseksi vielä nokare vuohenjuustoa.

kuvia 015

kuvia 016

Kypsennä 225 asteessa 15-20 minuuttia.

kuvia 018

Makoisia herkutteluhetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *