Hae
Palasia Arjestani

Irti päästämisen vaikeus.

Tein toissa päivänä jotain mitä en ole ihan hetkeen tehnyt: kävin mäkijuoksemassa! Oon jo pitkään yrittänyt ottaa ohjelmaani viikottaiset juoksulenkit hapenottokyvyn parantamiseksi, mut ikuisena juoksun vihaajana jotenkin saan aina luistettua siitä 😀

IMG_20130710_104140

Vermeet ja motivaatio kohdallaan!

Vermeet ja motivaatio kohdallaan!

Juokseminen sekä käveleminen sopii hyvin palauttavaksi liikunnaksi ja sen jälkeen lihakset on hyvin lämmenneet mobilisaatiota varten. Vähän venyttelyä ja putkirullailua niin paikat pysyy hyvin auki ja liikkuvuus paranee. Mobbailen edelleen vähemmän kuin olisi soveliasta, mutta tuloksi oon huomannut silti!

Juoksulenkin jälkeen safkaa naamaan ja saunaan. Relax!

Juoksulenkin jälkeen safkaa naamaan ja saunaan. Relax!

Eilen päräytettiin aamupalan jälkeen Jämsään ostoksille. Kerkesin ennen mökille lähtöä sanoa miehelle, et onneksi ollaan pari viikkoa mökillä niin ei mee rahaa mihinkään. Wrong! Mä olen armoton shoppaaja edelleen ja löydän melkein mistä vaan jotain mielenkiintoista ostettavaa. Mä en tosin juuri koskaan osta mitään kovin kallista ja edulliset löydöt ilahduttaa mua aina. Ruoka on se missä en säästele, mut muuten tykkään käydä kirppareilla ja koluta halpahallien laareja. Oriveden Löytötexistä löysin ylempänä juoksukuvassa olevat treenitrikoot hintaan 19, 90e ja on muuten hiton hyvät! Myös Jämsässä käytiin Löyttärissä, kuten me maalaiset Löytötexiä kutsutaan 😀

Treeni/vapaa-ajan toppi 8,90e.

Treeni/vapaa-ajan toppi 8,90e.

PicsArt_1373539575922

20130710_112627-1

Pitkään etsimäni collarit 16,90e.

Pitkään etsimäni collarit 16,90e.

 

Pinkit shortsit 12,90e.

Pinkit shortsit 12,90e.

Ainahan toki halvalla ei saa hyvää, mutta toisinaan kuitenkin. Jämsään oli vasta avattu aivan ihana uusi sisustusliike Sisustus Home In One. Suosittelen poikkeamaan jos liikutte lähistöllä, mut pieni varoituksen sana: varaudu köyhtymään. Olisin voinut kantaa kotiini 99,9% kaikista tuotteista! Maltoin kuitenkin mieleni (kerrankin) ja mukaan lähti vain muutama pieni juttu: patalappu ja -kinnas pinkillä tähtikuviolla sekä uusi kahvimuki mökille. Ferm Livingin hyllyllä pyörin pitkään ihastellen, mutta päätin jättää ne ostoksen myöhempään.

20130710_122015

Keskuskatu 5, 42100 Jämsä.

 

20130710_121542

Mä olen hulluna tyynyihin! Keskellä pöytää on patalappu, jonka kotiutin 🙂 Myös tuollaisen News-korin olisin huolinut. Nyt harmittaa etten sitä ostanut!

 

20130710_121529

Tekstitaulut houkuttelivat kovasti. Taloustavaroista saa hyviä lahjapaketteja juhliin tai jouluksi.

 

Pinkkiä <3 tahtoo tuollaisen vanhanaikaisen vaa´an!

Pinkkiä <3

 

20130710_121315

Ferm Livingin pehmoleluista olen haaveillut jo kauan! Sopisi hyvin tytön sänkyyn 🙂 Tuollaista talohyllyä (ylähyllyllä) olen kaavaillut yöpöytien tilalle seinään kiinnitettäväksi.

Tuotteet Sisustus Home In Oneen on selkeästi valittu huolella ja esillelaitto sekä sommittelu on mielestäni vähintäänkin nerokasta. Tulisin hulluksi jos olisin noin kauniissa paikkassa töissä! Mikäs on teidän suosikki sisustusliike? Odotan innolla, että Sisustus Home In One avaisi nettikaupan tai että tuotteita voisi tilata postitse. Huh, oon ihan innoissani! Liikkeen facebook-sivuille pääset tästä.

20130711_082636

Uusi kahvimuki mökille Aamukahvin reseptillä: 1 kpl ikioma muki, 2 dlvahvaa sumppia, 1 paksu sanomalehti (tai sisustuslehti), muutama voileipä 🙂

Kaiken tämän sisustusintoilun (mies ei ollut yhtä innoissaan :D) mentiin viereiseen kiinalaiseen ravintolaan, Silkkitiehen, syömään. Ollaan miehen kanssa käyty siellä kerran aikaisemminkin ja silloin ruokaa oli riittävästi ja se oli hyvää. Edelleen se oli hyvää, mutta loppu koko ajan. Mua myös vähän ällötti likaiset pöytäliinat. Kyllä ravintolassa kuuluu olla siistiä ja liinojan puhtaita! Ja se ruuan riittävyys olisi myös suht tärkeä seikka…

20130710_123220

Paluumatkalle piti ostaa taas uusi jätski maisteltavaksi. Tällä kertaa testattavaksi pääsi Classicin valkosuklaa-murokeksi.

PicsArt_1373539184933

Tykkään valkosuklaasta todella paljon, mutta tämä jäde oli kyllä Classicilta sarjaa ”syö ennemmin kuin selkäänsä ottaa”. Ehdottomosti huonoin jätski Classicilta ja niitä on tullut maisteltua ihan jokunen. Iso pettymys 🙁

Joku siellä varmaan ajattelee, että olen varsinainen herkkuperse kun joka postauksessa tulee jotain jätski-tai herkkukuvaa, mut aika vähän olen mökillä ollessa mitään ylimääräisiä syönyt. Yleensä se on just jätski kauppamatkalla tai pala pari suklaata kahvin kanssa. Muuten mennään ihan normilinjalla ja se tuntuu tällä hetkellä aika hyvältä 🙂

Kahvin kanssa suklaata pala tai pari: Tumma 81% suklaa vs Fazerin sininen. Kumpi voittaa?

Kahvin kanssa suklaata pala tai pari: Tumma 81% suklaa vs Fazerin sininen. Kumpi voittaa?

Sumpin jälkeen otettiin vähän arskaa ja sit treenattiin. Tai siis mä treenasin ja muut katto vierestä. Reilu peli.

IMG_20130709_152609

Poikkeuksellisesti mun eilisestä treenistä ei ole yhen yhtä kuvaa. Tarkotus oli tällä kertaa tehdä treeni ensin ja ottaa sen jälkeen muutama kuva. Harjottelin taas tempausta ja sen osaliikkeitä ja yhdessä sarjassa tanko lähti kaatumaan taaksepäin yläasennossa ja tunsin pienen vihlaisun rinnassa/etuolkapäässä. Yritin vielä aloittaa toista sarjaa, mut kipu tuntui yhä joten jätin homman siihen. Tänään ei ole ollut enää minkäänlaista kipua eikä kiristystä. Omituista. Pääasia kuitenkin että tajusin päästää tangosta irti ajoissa ja jättää viimeiset kaksi kierrosta treenistä tekemättä. Loukkaantuminen on viimeinen jota itselleni (tai yhtään kellekään) toivon.

Mä ostelen ja testailen mielelläni kaupasta tuoteuutuuksia, kuten joku on ehkä saattanut huomata. Tämän uutuuden cittarista kuitenkin bongasi anoppi:Arla Ingmannin lisäaineeton mansikka-omena jogurtti.

Lisäaineeton, luonnollisen makuinen mansikka-omenajogurtti. Sisältää Asidofilus- ja Bifidusbakteereja. Mansikkaa 8,5 % ja omenaa 4 %. Kätevä uudelleensuljettava 1 kg korkkipakkaus.

Lisäaineeton, luonnollisen makuinen mansikka-omenajogurtti. Sisältää Asidofilus- ja Bifidusbakteereja. Mansikkaa 8,5 % ja omenaa 4 %. Kätevä uudelleensuljettava 1 kg korkkipakkaus.

 

100 grammassa: 85 kcal, rasvaa 3g, protskua 3,5g ja hiilareita 12g.

100 grammassa: 85 kcal, rasvaa 3g, protskua 3,5g ja hiilareita 12g.

Hirveästi en nykyään käytä maustettuja jogurtteja, mutta täytyy sanoa että tämä oli ihmeen hyvää. Jogurtti oli kivan rasvaisen ja täyteläisen makuista vaikkei siinä juuri rasvaa olekaan. Bonuksena kunnon omenaknöölejä, joita oli kiva pureskella. Kyllä jogurtissakin pitää olla jotain syötävää! En tykkää yhtään sellaisista vesimäisistä lirujogurteista jotka hulahtaa vatsaan kerta imaisulla.

Oottekos te maistelleen mitään hyviä tuoteuutuuksia viime aikoina?

kuvia 019

IMG_20130710_103526

Kisujen lisäksi ollaan muuten saatu tänne möksälle uusi lemmikki. Pieni pupu, joka on ihmeellisen kesy. Antaa tulla parin metrin päähän ihmettelemään ennen kuin lähtee karkuun.

kuvia 011

Kisut ottaa vaan rennosti loikoillen :)

Kisut ottaa vaan rennosti loikoillen 🙂

Facebookissa oon huomannut paljon jopa ivallisiakin kommentteja ”fitness” blogeista. Yleensä nää kommentit on sellaisten suusta, jotka ei blogia itse kirjoita, mutta tuntuvat olevan fitnessgenressä omasta mielestään jotenkin muiden yläpuolella. Joo, kyllä se on totta että monet jotka ovat alkaneet harrastamaan ”fitnesstä” (lue: käymään salilla ja katsomaan mitä suuhunsa laittavat), ovat aloittaneet myös blogin jotka ovat täynnä ”fitness” hehkutusta ja kuvia omista ruuista ja kropasta. Musta on vähän omituista, että sanotaan harrastavan fitnesstä kun käydään salilla. Kyllä mä ihan vaan käyn salilla enkä harrasta mitään fitnesstä. Kaipa se on sitten hienompaa kehua kavereilleen harrastavansa fitnesstä kuin käyvänsä vain salilla. Koska tästä tuli niin hienoa?

Mä en miellä omaa blogiani miksikään fitnessblogiksi. Oikeesti, vihaan varmaan kohta koko sanaa 😀 Kirjoitan lifestyle-blogia, jonka pääaiheena on treenaaminen, terveellinen ravinto, elämän rentous ja yleinen hyvinvointi. Mä en oikeastaan voi nimittää itseäni edes crossfittaajaksi kun en treenaa misään virallisella cf-salilla. Joku mainitsi joskus ohimennen termin ”freestyle crossfittaaja” niin kaipa mä oon semmonen? Jos nyt halutaan lokeroida. Mut pliis, älkää sanoa mua fitneksen harrastajaksi tai mun blogia fitnessblogiksi 😀

Joko teillä alkaa tulla fitness korvista ulos?

Terveisin, Fitness-Jonna.

 

 

 

26 kommenttia

 1. Elina S kirjoitti:

  Mullon vähä ikävä löytötexiä, sillon ku asuin etelässä päin sen nelisen vuotta niin kävin sieltä paljon ostaa vaatteita 🙂 Täällä ainut sinnepäinkään on Tokmanni ja ei siellä kauheesti mitään mun kropalle sopivaa oo. Tai sit oon vaan nirso 😀

  Mua on alkanu vähä ärsyttää toi Fitness-sana kans. Kaikki jotka harrastaa salilla käymistä ja syö terveellisesti on nyt noitten negatiivisten juttujen takia leimattu ihan pöljiksi. En mä ainakaan mitään fitnesstä harrasta vaan mä käyn salilla ja syön hyvin. Oon varmasti fitnessjutuista höpissy aiemminki mutta en kyllä oo silläkään mitään elämää suurempaa tarkotusta nähny. Alkuhuuman piikkiin menkööt 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Löyttäri on ihana! Siellä on vaikka mitä kivaa ja tosi fiksun näkösiä vaatteitakin nykyään sisustussälästä puhumattakaan.

   Toi fitness sana on kyllä kakspiippuinen juttu. Toisaalta se ärsyttää koska kaikki tavan treenaamiseen ja terveellisesti syömiseen liittyvä on fitness mut toisaalta on aika sääli että se leimataan mediassa nyt aika pahasti melko negatiiviseksikin asiaksi. .. puolensa ja puolensa.

 2. Piia kirjoitti:

  Mulla on kans toi fitness alkuhuuma karissu, mutta silti edelleen treenaan ja yritän syödä hyvin. Nyt omat tavoitteet on realististuneet ja katson onko minusta koskaan sinne kisalavalle asti. Kisaamista tärkeämpää minulle on kuitenkin arkipäivän hyvinvointi ja terveelliset elämäntavat, kun fitness-statuksen tavoittelu tai itsensä nälkiinnyttäminen tai sairaalloinen oman kropan ihannointi ja tutkiskelu pelkän yhden kisan/kisojen takia. Saattaa olla, että mulla ei rahkeet riitä koskaan lavoille saakka, mutta eipä sen väliä, kunhan itse on sinut itsensä kanssa. Kyllä mun mielestä tästä fitnesshommasta menee maku siinä vaiheessa, kun koko elämä on pelkkää fitnesstä ja mitään muuta ei enää ole olemassa… jos harrastuksesta tulee pakkomielle ja koko perhettä riivaava ”sairaus” niin ei siinä liene enää järkeä!
  Mua kiinnostais kans tosi paljon kokeilla tuota grossfittiä, mutta en ole vielä uskaltautunut. Kuopiossahan olis salikin, mutta maksu on aika suolainen. Vois kuitenkin jossakin kokeilupäivässä käydä, kun niitäkin välillä järjestetään.

  • Inka kirjoitti:

   En ole vähään aikaan ehtinyt tänne blogiisi, mutta kyllä onkin rasva saanut kyytiä. Hienoa! Itsellä on hieman junnaava vaihe menossa.

   • Jonna kirjoitti:

    No suht hyvässä kunnossa oon nyt pysynyt mut on vähän lomaherkuttelutkin tehneet tehtävänsä 😀

    Tee ihmeessä jotain muutoksia dieettiin jos junnaa! Kyl se siitä sit taas 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Tuskinpa muakaan missään kisalavoilla enää nähdään. Päivän jaksan olla innostunut ja sen jälkeen ei vois vähempää kiinnostaa. Jotenkin en koe sitä itselleni enää kovin tärkeänä asiana. Mielenkiinnon kohteet on jossain ihan muualla 😉

   Käy ihmeessä testaamassa crossfittiä! Luulen et sopii sulle ja jäät koukkuun 🙂 onhan se hinta aika kova verrattuna pelkkään salikorttiin mut täytyy muistaa ey siellä on joka treenissä yks tai kaks ohjaajaa aina katsomassa sun perään, varmistamassa ja neuvomassa tekniikoita.

 3. Adelheid kirjoitti:

  Hyviä löytöjä sulla ollu. Kyllä ny lomaillessa voi syödä jätskin tai suklaapalan kahvin kanssa. =)

  • Jonna kirjoitti:

   Välillä löytyy livoja juttuja 🙂 juu kyllä lomalla pitää vähän höllätä vannetta! Sit on taas talvi aikaa fiilata ja höylätä kondista jos siltä tuntuu.

 4. Hande kirjoitti:

  Kyllä vaan ’fitnesstäminen’ tulee korvista.
  Itsekin väännän edelleen rautaa salilla sen 2-4x vkossa, mut kisalavat näin silloin 5 vuotta sitten..
  Been there, done it. Got the t-shirt!
  joten olen ehkä näin läskin’ kotiäitinä vähän kaukana noista pinkeistä haaveista ja siitä kuinka hienoa on kulkea niiden eväsrasioiden kanssa. Hienoa, että moni on innostunut, mutta vähän taitaa mennä överiksi..
  Mutta mä en ala kirjoittamaan blogia mun hikijumpista eikä mulla oo aikaa kuvailla ruokia, kun ne syödään! 😉

  Kuitenkin antaa kaikkien kukkien kukkia. Toivoisin vaan etteivät nämä ”uudet harrastajat” olisi niin kärkkäitä mielipiteidensä kanssa. Toiset meistä saattavat nyt olla lihavia, mutta emme kuitenkaan ole huonosti eläviä sohvaperunoita. 😉 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Sama täällä. Ehkä ne skabat on nähty ja koettu. Antaa nuorempien kisata, väännetään me mammat vaan rautaa 😀

   Jotkut tosiaan tuntuu olevan aika kärkkäitä mielipireidensä kanssa vaivautumatta ottamaan asioista enemmän selvää. Se on vähän surullista…

 5. Outi kirjoitti:

  Hih, pakkohan tähän on kommentoida 😀
  Itsehän kirjoitan blogia Outin fitnesselämä ja joskus harrastuksista puhuessa tulee se sana fitness 😀 Onhan minulla toinenkin blogi, mutta halusin pitää siitä treeni ja ravintojutut poissa ja vaikka tuossa ”fitness” blogissani on paljon muutakin oli nimi mielestäni kuvaileva, samoin joskus tuon sanan käyttö on helppoa ja kuvailevaa… Tämä ei ole sinäänsä mikään puolustuspuhe, mutta koska tuon sanan josta on nyt toisille tullut kammotus käyttö on oikein ja koska väärin? Mitä se sitten kenellekin myös tarkoittaa?

  Onhan siitä tullut eräänlainen muoti-ilmiö, fitnesslajit (kilpailut) keräävät paljon uusia harrastajia/kilpailijoita. Kaikki eivät välttämättä kunnolla tiedä mihin lähtevät ja eivät osaa tai suostu kuuntelemaan kroppaansa ja tämä on huolestuttavaa :/ Ja paljon negatiivista huomiota on lajit tämän puitteissa saanut, kuitenkin asioita voi tehdä monella tapaa, eikä tämä niinkutsuttu ”fitness” ole ainoa ”elämäntapa” eikä se ainoa oikea harrastus, Terveen syömisenkin ja liikunnan puolella on niin monia eri vaihtoehtoja….

  Kuitenkin kaikessa jokainen itsensä mukaan 🙂

  Tämä nyt oli tämmöistä pohdintaa… 🙂 mulla on paha tapa saada välillä näppis sauhuamaan 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mua lähinnä ärsyttää se että HETI ollaan ihan hemmetin fitness kun edes mietitään salitreenin aloittamista ja sitä toitotetaan koko maailmalle. Varmaan senkin takia koko sana on kokenut melkoisen inflaation.

   Fitness kyllä kuvaa sun blogia hyvin eikä se tuollaisessa yhteydessä ärsytä lainkaan. Mut se hemmetin fitneksen harrastaminen. .. aaaargh! 😀

   Mulle fitness sanana tuo mieleen terveellisen elämäntavan ja on kyllä aika surullista miten siitä nyt uutisoidaan. ”Älkää lähtekö mukaan fitnessbuumiin!” Siis mihin ..tun buumiin? Nykyään ei näköjään saa treenata kovaa ja syödä terveellisesti ilman että on fitness… en kestä!

   Se on kyllä tosiaan aika sääli ettei monet osaa kuunnella kroppaansa vaan tuijottavat sokeasti annettuja ohjeita. Onneks oon ite opetellut siitä pois 🙂

   • Outi kirjoitti:

    I got your point! 🙂

    Mulle fitness on myös tarkoittanut terveellistä elämäntapaa 🙂 mutta nyt tosiaan siitä uutisoidaan ei terveellisenä elämäntapana, mihin jää suuresta mediasta ne positiiviset tarinat ja onnistumistarinat? Lähipiirissäni olen ainakin itse törmännyt juuri siihen arvosteluun, miten epätervettä ja sairasta touhua Fitness on… :/

    Kropan kuuntelun taitaa oppia usein vasta kantapään kautta, toisilla sekin vaatii silti melko ison alamäen jotta ymmärtäisi ja silloin voikin olla todella vaikeaa ja pitkäkestoista korjata esim. pilalle mennyttä aineenvaihduntaa. Kauheaa on kun ”fitness” pilaa terveyden ja jopa ihmissuhteita, vai onko se kuitenkaan ”fitness” vai oma pääkoppa…?

    • Jonna kirjoitti:

     Niinpä, missä on kaikki ne positiiviset tarinat!? Kyllä se taitaa monilla olla omien korvien välissä vika jos antaa harrastuksen viedä niin pahasti mennessään että kaikki muu elämä ja ihmiset unohtuu..

     • Outi kirjoitti:

      Niinhän se on, korvien välillä on paljontekemistä.
      Itse yrittää potää positiivisen ja järkevän meiningin tässä touhussa, niin ettei mene liian tiukkapipoiseksi, elämästä pitää nauttia! 🙂

     • Jonna kirjoitti:

      Oikein! Sama täällä 🙂

 6. Mika kirjoitti:

  Jäätelö on muuten just se herkku mitä huippu-urheilijatkin eniten vetää 🙂 Kun paljon liikkuu niin voi hyvillä mielin vähän suklaata tai jätskiäkin nappailla! Kyllä niitä kovimpia treenaajia ja paleo-ihmisiäkin on siellä irtokarkkilaarien ääressä näkynyt, ärsyttää vaan kun on sellainen ilmapiiri että pitää olla joko tai. Mihin unohtu se kultanen keskitie?

  Tumma 81% kyllä kelpais, just eilen noista kirjottelinkin. Mums.

  • Jonna kirjoitti:

   Hahaa, musta ei oo kyllä noudattamaan yhtä tiettyö ruokavalioo. Paleookin jaksoin puhtaasti vissiin neljä päivää 😀 mä oon niin kiinnostunut ravinnosta ja ruuanlaitosta ylipäänsä et haluan kokeilla eri reseptejä mahdollisimman paljon.

   Kyllä se kultainen keskitie on paras tie 🙂

 7. lila kirjoitti:

  Heippa!

  Oon uusi lukija ja nyt ehdin kommentoimaankin. Sun blogia on tosi mukava lukea, erityisesti paljon noita treenikuvia mitä on mukava katsoa ja sitten miettiä että miten sitä ite heiluu.

  Crossfitistä sen verran, että mun mielestä se nimenomaan on sellainen mitä voi harrastaa missä vaan. Nimenomaan olen käsittänyt sen ”lajiksi”, jonka pointti on sen mahdollinen suorittaminen joka paikassa suht pienillä välineillä tai jopa ilman välineitä. Sitten se salicrossfittailu on tietysti, mutta ei tarvi sellaista harrastaakseen ko hommaa. Oon kans miettinyt ton aloittamista ainakin sen vuoden, muistan viime kesänä tehneeni jonkin verran wodeja mutta sitten taisin uusia salikortin (oli lähellä sali). Nyt, kun en jaksais joka kerta lähteä autolla salille, niin oon alkanu kotiin suunnittelemaan lisää kahvakuulia..ja muita pikkujuttuja. Meillä on muutenkin tarkoitus, että yhdessä (aika pienessä kylläkin) huoneessa ois kuntosalihuone tavallaan. Mies kun ei oikeen ehdi työnsä puolesta käydä missään ja mulla on taas tosi pitkään ollut motivaatio-ongelmia..en vaan kertakaikkisesti jaksa enää illalla klo 21 aikaan lähteä salille! Ja vielä usein menevät kiinni niin, ettei pääsekään. Tähän oon sitten nyt jotenkin keksiny, että taidanpa panostaa tuohon kotisaliin ne kuukausikorttirahat pikku hiljaa. Ja aika pienellä sitä voi monia juttuja tehä. Mua kans kiinnostais kyllä käydä se on-ramp -kurssi, meillä tässä on mahdollisuus käydä. Ne salit muuten on aika kalliin oloisia käyntikertahinnalleenkin ja meillä ei kyllä niin kaukana kuin sulla, mutta kuitenkin väärään suuntaankin. Aika vähäistä se aika kuitenkin, jota jää vapaalle, joten sen sitten pyhittäis perheelle. Kuitenkin mietin tota kurssia, että mulle se ois hyvä kun katsovat suoritustekniikkaa..ja sitten varmaan se, että miten tekevät sen homman siellä, niin jää kotiin jotain mietittävää. Tähän kotimatkan varrelle meille on tulossa uus kuntokeskus, jossa on ainakin toiminnallinen kuntosali..en vaan tiiä, onko siinä sitten crossfittiä, mutta toisaalta oon ajatellu että on sinällään rikkaus kun sitä voi suorittaa millon se omaan aikatauluun sopii. Mulle nuo aikataulut on ainakin hankalia.

  Tulipa sepustusta! No, joka tapauksessa. Eikun seuraavaksi haalimaan tankoa ja painolevyjä, kun niitäkään ei vielä ole! =) Olen hieman soveltanut. Mun onkin pitänyt kysyä, kun en mistään löytänyt, että mistä katsot päivän wodin? Vai teetkö omia? Oon kattonut tuolta suomenkielisiltä sivuilta nyt, tosin saa sitä soutamisen sijaan soveltaa jotain muuta =)

  Ja mitä fitnekseen tulee, niin mulla se ei ole vielä kokenut sellaista inflaatiota..mutta lähinnä luenkin siitä näin netistä, joten en itse käytä sitä ollenkaan. Muutenkin nämä kuntoiluhommat aika paljon tulee blogien kautta seurailtua, mulla ainakin kaveripiirissä se kuntoilu on erilaista. Sun blogia on kyllä mukava lukea sinällään, että näytät noin hyvältä ja oikeasti syöt useammin kuin kerran viidessä vuodessa jäätelön. Se antaa toivoa tämmöselle perusmammalle, että sitä voi kehittyä ja näyttää hyvältä vaikka syö jotain muutakin kuin pahvinmakuista rasvatonta raejuustoa (jota en muuten suostu syömään)! Joskus fitnesshommassa tuntuu tosiaan, että se jossakin vaiheessa menee ehkä yli sen mikä ois hyväksi pääkopalle..toisaalta sitä kait se homma taitaa vaatia, jos meinaa selvitä niistä kisadieeteistä (ja sen jälkeisestä elämästä). Toisinaan tuntuu vaan siltä, että tuotakin voi varmasti tehdä monella tavalla ja ehkä nyt on sitten tämä yksi tyyli kovin suosittu.

  • Jonna kirjoitti:

   Kuvia tykkään kyllä ottaa paljon mut välillä tuntuu et onko niitä jopa liikaa!?

   Crossfittiä voi helposti harrastaa himassa ja oman painon liikkeitä on vaikka kuinka. Netistä löytyy hyviö vinkkejä ja treenejä googlettamalla. Kahvakuulilla, tangolla ja leuanvetotangolla pääsee jo hemmetin pitkälle, ei muuta kuin investoimaan 🙁 ite haaveilen just voimistelurenkaista.

   Kannattaa ehdottomasti käydä se on ramp! Mä oon ite menossa crosstraining centerille ottamaan oppia liikkeisiin ja treenaamaan vaikkei se mikään cf-sali olekaan. Ihan samoja juttuja siel kuitenkin on 🙂

   Asutko sä muuten helsingissä?

   Mä katon treenit pääasiassa kuopion cf-salin sivuilta, välillä muualtakin ja toisinaan mixailen omia 🙂

   Kuule, ihan perusmamma oon mäkin. Suht hyvän pohjan oon vaan saanut vuosien aikaan rakennettua ja tähän kyllä pystyy ja pääsee kuka vaan! Jäätelöstä en luovu 😀

   • lila kirjoitti:

    Oon täältä huomattavasti pohjoisemmasta päin, Oulusta =) Pitänee varmaan varata se on ramp itekin, niin saa ainakin semmosen näkemyksen siitä hommasta. Minusta tässä sun blogissa ei ole liikaa kuvia, mutta se on tietysti varmaan katsojasta kiinni. Ehkä niiden kuvien avulla jotenkin on tavallaan parempi ”kosketus” siihen blogin kirjoittajaan, näkee sen saman mitä kirjoittajakin.

    Oli muuten aika kallis paketti muistaakseni se voimistelurengashomma. Sattu silmiin muistaakseni wrangen sivuilta.

    • Jonna kirjoitti:

     Joo kyllä kannattaa! Compactfit.comissa oli renkaat 69e eli ei kauheen kalliit. Enpä mä niitä enää tarttekaan kun pääsen ihan oikeelle salille treenaamaan 🙂 säästy nekin rahat!

 8. Joan kirjoitti:

  Joo se o muotia ny! 🙂 Strong is the new skinny ja niin ees päin. Kyllä pursuaa korvista! 😀 Jotenkin niitä fitnesstä harrastavia on nykyään tosi paljon ja blogeissahan se nyt selviten näkyy. Monella on ihan oikeestikin aatos tähdätä joihinkin kisoihin, mutta sitten niillä ei kuitenkaan tunnu olevan käsitystä että mitä siellä vaaditaan siltä ulkonäöltä. Hirveen usein ei esimerkiksi osata syödä tarpeeksi lihasten kasvua ajatellen vaan töitä tehdään salilla paljon mutta se menee hukkaan. Ei sinne bikiniryhmäänkään ihan rimpulana päästä. Ehkä tää on sitten 2010-luvun muotielämäntapa, 70-luvullahan se oli hippeys 😀 Sitten 80-90 grunge tms 😀 Nii ja tuo crossfittaus on myös omansa! Ja sekin tulee korvista ihan yhtälailla fitnessin kanssa. Niiden jutut on jo ihan uskontoon verrattavissa, cf on vastaus ihan kaikkeen ja se on parempi kuin kuntosali jnejne vaikka ei ne oo vertailtavissa kyl. Mäkin pyrin oleen lokeroimatta itteeni, jotenkin sellanen etoo 🙂 Jopa tuo paleo-sana on välillä itelle liikaa 😀 niissä on jotai luotaantyöntävää.

  • Jonna kirjoitti:

   Hahaa, näitähän alkaa löytyä! Crossfit on kyllä ihan oma lajinsa tosiaan, toiset on aika fanaattisia siinäkin.. mut niin kai se menee kun oikein tosissaan hurahtaa johonkin niin vain ja ainoastaan se juttu on se oikea eikä mikään muu käy.

   Paleo on tosi mielenkiintoista mut en mä sitä kauan jaksa absoluuttisesti noudattaa. Rajansa näköjään siinäkin 🙂 paras kun menee fiilikseb mukaan!

 9. Päivi kirjoitti:

  Mä en ole oikeastaan edes ajatellut kauheesti mitä tuo sana fitness missäkin yhteydessä sitten tarkoittaa tai mitä sen tulisi tarkoittaa. Tiedän, että se mihin itse tähtään on BF kisat ja siitä se sana on mullekin tuttu 😀 😀 haha. En oo lähtenyt mihinkään buumiin mukaan, olen vain monen sattuman kautta ajatunut tähän lajiin. Punttitreenaamisesta tuli mulle niin rakas harrastus, että mietin miten paljon voisin siitä irti saada. Ja koska olen tällainen itseäni aina haastava yksilö, niin tavoitteet on asetettu. Itse olen tässä ns. myyräntyötä tehnyt ottaessani selvää asioista ja valmennuksesta yms. Paljon on vielä opittavaa ja paljon on työtä. Täällä ei ainakaan ole kavuttu perse edellä puuhun 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Sulla onkin tosi hyvin pysynyt järki päässä ja fiksu ottaa asioista itsekin selvää ja osaa kyseenalaistaa asioita!

   Tolla asenteella ja määrätietoisuudella pääsee pitkälle! Olikos se ens vuos sun kisavuosi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *