Hae
Palasia Arjestani

Ehkä tää sit toimii?

Moro! Kuinkas teillä on alkuviikko lähtenyt käyntiin? Täällä mennään entisellä mallilla: reenit kulkee ja ruoka maistuu 🙂 Ainoa miinuspuoli on nyt ollut tuo kipuileva ranne. Oon ilmeisesti onnistunut saamaan siihen jonkinlaisen rasitusvamman. Lauantaina ranteeseen alkoi vähän koskea, muttei mitään kummempaa. Sunnuntaiaamuna en saanut kättä taivutettua ranteesta eteen enkä taakse ja vihlonta oli melko kovaa. Nyt oon pitänyt siinä paljon kylmää ja nappaillut buranaa. Joka päivä ranne tuntuu paremmalta ja treeneissä oon mennyt täysin sen ehdoilla. Kyl tää taas tästä!

Useampia aamu on alkanut näillä..

Useampia aamu on alkanut näillä..


Sunnuntaina anopille lähdössä.

Sunnuntaina anopille lähdössä.


Ja maanantaina ulos vesisateeseen. Kelillä kun kelillä, stana!

Ja maanantaina ulos vesisateeseen. Kelillä kun kelillä, stana!

Treeneissä ollaan pikku hiljaa aloteltu tempauksen tekniikkaa. Maanantaina käytiin läpi yhtä tempauksen osatekniikkaa eli snatch balancea. Tykkään tästä liikkeestä tosi paljon! Liikkuvuutta täytyy tässäkin liikkeessä kehittä paljon, koska varpaat karkaavat ala-asennossa aina reilusti ulospäin. Tehtiin liikettä 4 x 12 ja 5kg keppi oli mulle varsin passeli jo tuon ranteenkin takia. Ens kerralla sit normitangon kans 🙂 Snatch balancen jälkeen oli vielä 8 minuutin amrap, jossa:

 • OHS (over head squat: kyykätään tanko pään päällä suorilla käsillä) x 15 (5kg)
 • box jumps x 15
 • kahvakuula heilautus yhdellä kädellä x 15/käsi (12kg)
 • kierroksia sain tehtyä 3

Hurjan mukava wod ja sain hyvin nostettua tehoja vielä vikalla kiekalla! Nyt on tosiaan aerobinen kunto noussut niin paljon ettei wodien tekeminen jää koskaan keuhkoista kiinni. Muut paikat väsyy nykyään ennen aerobisen puolen hyytymistä 🙂

 collage_23

Snatch balance.

Snatch balance.

kuvia 005kuvia 006

Box jumps.

Box jumps.

kuvia 008kuvia 009

Lantion ojennus lopussa.

Lantion ojennus lopussa.


Yhden käden kahvakuulaheilautus.

Yhden käden kahvakuulaheilautus.

kuvia 011

Kotona oli odottamassa perinteinen lapsi laatikossa sekä imuri keksellä lattiaa-tilanne :D

Kotona oli odottamassa perinteinen lapsi laatikossa sekä imuri keksellä lattiaa-tilanne 😀

Eilen päivä alkoi normaaliin tapaan: aamupala, aamutoimet, uudelle duunipaikalle käymään, leikkipuistoon… Uusi duunipaikka vaikuttaa tosi mukavalta! Pienemmät tilat kuin edellisessä, mut se ei mua haittaa. Parempi vaan kun on kaikki käden ulottuvilla. Kohta mulla on oma valtakunta 😉

Leikkipuistossa iltapäivällä.

Leikkipuistossa iltapäivällä.

Eilisen treenin aiheena oli push jerk/split jerk. Yritettiin ottaa instagramiin videoo liikkeestä, mut ei onnistuttu 😀 Kuvatkin jäi ottamatta niin joudutte tyytymään vain tekstiversioon. Toi pushjerk on mulle jotenkin kauhean vaikea ymmärtää. En voi tajuta miten pudottaudutaan tangon alle… Mä vaan työnnän sitä ylöspäin 😀 35kg oli vikassa sarjassa painoa ja sillä tein vitosen. Ehkäpä tämäkin liike joskus tästä avautuu paremmin… Jerkittelyn jälkeen vielä päivän wod, jossa tehtiin 6 rundia:

 • pushjerk x 8 (25kg)
 • abmat x 8 (4kg pallo)
 • aika 6.36

Pakko oli laskea moneen kertaan maahan piirretyt viivat (kierroksen jälkeen vedetään liidulla viiva maahan) kun olin niin nopea. Jokseenkin helppo wod mulle, koska vatsat saan tehtyä tosi nopeesti. Pushjerkit oli kyllä tiukkoja jo vikalla kiekalla mut sisulla ne sieltä ylös työnnettiin!

Päivän treeni-outfit.

Päivän treeni-outfit.

Otin ennen treeniä myös selkäkuvat ja vähän yllätyin! Ihan kun olis kuulkaas muskelia kasvanut selkäpuolelle 😉 Paksuutta tuntuis ainakin tulleen.

collage_24

Mulle tulee sähköpostiin jonkun verran itse tilaamiani uutiskirjeitä ja tällä hetkellä suurin osa on paleo-aiheisia. Jossakin niistä oli juttua paleodieetistä ja sen vaikutuksista: paino tippuu, nesteet lähtee, energinen olo, mielen kirkkaus ja mitänäitänytoli. Täytyy myöntää, että vaikken ole 100% syönyt paleomeiningin mukaan niin fyysiset ja psyykkiset vaikutukset on kyllä huomattavissa. Energiatasot on korkeammalla kuin ennen, nesteet on poissa ja kunto näyttää kiristyvän koko ajan, vaikka paino on noussut! Painon tippumista en siis tosiaankaan allekirjoita, mutta vaakahan ei kerro kaikkea vai mitä? 🙂

Tämän aamun kondis. Painoa 66kg.

Tämän aamun kondis. Painoa 66kg. Pituutta kaikki tämä 163cm.

Mielenkiintoisia juttuja on nämä. Löysin myös yhden kiinnostava artikkelin nälän eri laaduista (fyysinen nälkä, tunne-nälkä, seura-nälkä…) ja yritän suomennella sen tänne teillekin luettavaksi 🙂 Siinä oli paljon juttuja, joita olen itsekin pohdiskellut ja nyt sain tukea omille ajatuksille ja päätelmille.

Nälästä puheen ollen, tässä taas muutamia viime päivien ruokia.

Sunnuntaina mies teki uunimunakasta: munia, makkaraa, pekonia, tomaattia, paprikaa, sipulia, turkkilaista juggaa ja juustoa. Uunissa 200 asteessa kunnes pinta on ruskea!

Sunnuntaina mies teki uunimunakasta: munia, makkaraa, pekonia, tomaattia, paprikaa, sipulia, turkkilaista juggaa ja juustoa. Uunissa 200 asteessa kunnes pinta on ruskea!


Laiskan naisen lounas: munia ja porkkanaraastetta :D

Laiskan naisen lounas: munia ja porkkanaraastetta 😀


Eilinen snack: tummaa suklaata ja kiivi.

Eilinen snack: tummaa suklaata ja kiivi.


Treenin jälkeen bataattia, jauhelihakastiketta, banaania ja vihanneksia.

Treenin jälkeen bataattia, jauhelihakastiketta, banaania ja vihanneksia.


Eilen tein pitkästä aikaa banaanipannareita!

Eilen tein pitkästä aikaa banaanipannareita!


Tänään aamulla uudenlainen smoothie: parsakaalia, avocadoa, banaania, punaviinimarjoja, sitruunaa, auringonkukan siemeniä ja pähkinöitä. Hyvvee!

Tänään aamulla uudenlainen smoothie: parsakaalia, avocadoa, banaania, punaviinimarjoja, sitruunaa, auringonkukan siemeniä ja pähkinöitä. Hyvvee!


Tänään lounaalla munia, makkaraa, sipulia ja vihanneksia.

Tänään lounaalla munia, makkaraa, sipulia ja vihanneksia.

Hirveesti tekis mieli leipoa jotain, mut mulla on mantelijauhot ihan finaalissa 🙁 mulle on hyvinvoinnin tavaratalosta tulossa kilon pussi niitä, mut menee vissiin ensi viikkoon. Ääk, en kestä! Muistattehan että blogin lukijat saa 15% alennuksen hyvinvoinnin tavarataloon koodilla JONNA15. Voimassa tämän kuun ajan!

Nyt tää lähtee valmistautumaan päivän treeniin. Vedän tällä viikolla neljä treeniä putkeen, koska viikonlopuksi suunnataan taas mökille 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

14 kommenttia

 1. Elina S kirjoitti:

  Hyvältä näyttää! Vaaka ei todellakaan kerro kaikkea, itsekihän olen sen mukaan lievästi lihava 😀 En kyllä tunne oloani lähellekkään lihavaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, eiköhän mullakin tällä mitalla olla kohta Ylipainoisen puolella 😀 no mitäpä väliä jos peili kertoo ihan muuta!

 2. Essi kirjoitti:

  Mahtia että oot päässy cf-salille treenailemaan! Ihan varmaan nyt kehityt hurjalla vauhdilla:) hoksasin tossa että mainitsit ranteistas, meillä on varsinki naisilla ollu tosi yleistä että ranteet kipeytyy aluksi vaikka ei ois aikasemmin ollukkaan mitään ongelmaa niiden kanssa. Yleensä ne kivut on sitten vaan menny ohi, eiköhän sullakin niin käy vielä kun vähä aikaa himmailee!

  Kiitos myös noista paleo-resepteistä, mä oon kauheen laiska ettimään niitä ite mut täältä oon saanu hyvin apinoitua niitä:) sattu sopivaan saumaan toi hyvinvoinnon tavaratalon alennuskuponkiki, nimim. Toinen tilaus kohta jo vetämässä…. 😀 tsemppiä treeneihin!

  • Minna kirjoitti:

   http://paleomg.com/carrot-breakfast-protein-cake/

   Mie otin just tuollaisen uunista, terv. nimim. mantelijauhot loppu täälläkin mutta pakko oli jotain päästä leipomaan.

   • Jonna kirjoitti:

    Ooh, täytyy kokeilla! Mistä ostit mantelivoita vai käytitkö jotain muuta?

    • Minna kirjoitti:

     Taisin tällä kertaa käyttää cashew-voita, molempia löytyy ainakin Ruohonjuuresta, Ekolosta ja Punnitse&säästästä. Tuli kuule hyvvää!

     • Jonna kirjoitti:

      Täytyypä käväistä ens viikolla P&S:ssä 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Mä luulen kans että ranne on nyt vaan ärtynyt kun lauantaina tein rinnallevetoa, wallclimbiä ja päälle vielä käsilläseisonnat. Huomisen vielä treenaan ja sit pidän kolmen päivän levon niin luulis tekevän hyvää 🙂

   Mulla on reilut 500 paleoreseptiä tallessa et enköhän mä jotain vielä keksi 😀

   Kiva että alennuksesta on hyötyä! 🙂

 3. Sanna kirjoitti:

  Herkullisen näköisiä pöperöitä. 🙂 Toi paleo rupesi kiinnostamaan… Mitä nettisivuja suosittelisit tälläselle asiaan perehtymättömälle?

  • Jonna kirjoitti:

   Suomalaisia sivuja aitaa olla aika vähän mut Paleokeittiö on yks hyvä blogi 🙂 ulkomaalaisista seuraan paleomg.comia ja paleoaholic.comia. pinterestistä löytyy paljon reseptejä ja sieltä pääsee klikkailemaan vaikka mihin hyville sivustoille!

 4. Mika kirjoitti:

  Itselläkin ranne on ainoita paikkoja jotka ovat salitreenistä edes vähän vammautuneet. Onneksi menee ohi levolla ja kipua tuottavien liikkeiden välttämisellä, mulla kyllä se eka ranteen venähdys ja tulehtuminen jotenkin välillä aina muistuttaa itsestään vaikka siitä on puolitoista vuotta aikaa.

  Kannattaa vahvistaa ranteita! 5kg voimatangolla tai vastaavalla ranteella tehtäviä pieniä nostoja ja rullauksia kun käsivarret lepää vaikka jotain tasoa vasten.

  • Jonna kirjoitti:

   No eihän tää tosiaan kivaa ole mut eiköhän toi ohi mee! Täytyy alottaa ranteiden vahvistukset kunhan kaikki kipu on poissa 🙂

 5. hei kirjoitti:

  Missä sinä muuten oot töissä? Teetkö jotain liikuntaan/ravitsemukseen liittyvää vai jotain ihan muuta? 🙂 Jännä kun en ensin seurannu sun blogia kun ihan sillontällön, mutta nyt kun tulen (päivittäin) tänne fitfashionille, niin klikkaan ensimmäisenä sun blogiin, jäin koukkuun! 😉 cf kiinnostais kans, mutta luulen ettei mun pohjakunto riitä yhtään mihinkään!

  • Jonna kirjoitti:

   Mä oon labranhoitaja eli otan verinäytteitä, analysoin niitä jne. Ihmiskropan kanssa siis olen tekemisissä mut vähän eri tavalla 🙂

   Kiva jos tykkäät blogista 🙂 tämmöstä tavallista elämäähän tää on niin kuin muillakin!

   Ei muuta kuin crossfitiin! Siellä on kuule ihmisiä ihan joka lähtöön et ei kannata sen takia jättää lähtemättä ettei ole jo huippukunnosss! Ei siellä ole muutkaan 🙂 jokainen tekee oman tasonsa mukaan treenit ja voin luvata että kunto nousee hetkessä! Mäkin olin alussa ihan surkee kuntoinen, keuhkot piiputti ekan minsan jälkeen. Muutaman viikon se otti ja nyt oon huomannut miten hyvin jo jaksan tehdä treenit!

   Jos on mahkuja mennä tutustumistunnille niin mee ihmeessä! Siellä on tosi hauskaa ja varmasti saman henkisiä ihmisiä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *