Hae
Palasia Arjestani

Possu ja sen kaveri.

kuvia 006

Keskiviikkona mies toi kaupasta kukkakaalin. Treenin jälkeen yritin nälissäni miettiä mihin sen tunkisin ja aivon perukoilta kumpusi hatara mielikuva paleoriisin ohjeesta. Sellaiseksi kukkakaali siis päätyi 🙂

Kukkakaali-riisi paleohengellä:

 • 1 kukkakaali
 • 3 rkl oliiviöljyä
 • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
 • 2 rkl basilikaa
 • suolaa, mustapippuri, sipulijauhetta

1. Irrota kukkakaalin kukinnot ja laita ne mikron kestävään vuokaan. Peitä mikrokuvulla. Et tarvitse vettä mikrossa kypsentämiseen. Jos et tahdo käyttää mikroa niin keitä kukkakaalia hetki vedessä, mutta älä kypsäksi asti!

2. Mikrota täydellä teholla 4 minuuttia.

kuvia 0013. Laita esikypsytetyt kukkakaalit kolmessa (tai useammassa jos on tarvis) erässä blenderiin ja blendaa kunnes rakenne muistuttaa riisiä. Kaada blendatut kukkakaalit toiseen astiaan odottamaan.

kuvia 0024. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota hienonnettua valkosipulia hetki öljyssä.

5. Lisää kukkakaalit pannulle ja paista kypsäksi, noin 7-10 minuuttia.

kuvia 0036. Pilko basilika (persiljakin käy!) pieneksi ja lisää kukkakaali-riisin sekaan yhdessä suolan ja muiden mausteiden kanssa. Sekoita kunnolla.

kuvia 004

Ohjeen mukaan tästä riittää 4-6 hengelle, mutta me pisteltiin koko satsi tytön kanssa kahteen pekkaan. Kerralla. Ja olis vielä maistunut enemmänkin! Paleoriisin kanssa tyttö söi lohta ja minä miehen valmistamaa possua.

kuvia 005Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä! Näköjään kukkakaalistakin voi saada oikeilla aineksilla todella maukasta ja herkullista. Ainoa huono puoli on se, että se häviää niin nopeasti… Mitähän muuta kukkakaalista voisi taikoa?

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

 

12 kommenttia

 1. -didi- kirjoitti:

  Tää tulee niin kokeiluun, kuhan reissusta kotiudun 🙂

 2. Maiski kirjoitti:

  Hyviä paleo ohjeita sinulla 🙂 Mietin että oletko vielä törmännyt Helsinki Paleon sivustoon ja sattunut kuuntelemaan Podcasteja? Todella hyvää tietoa, puhujina niissä on Olli Sovijärvi, funktionaalisen lääketieteen lääkäri ja Jaakko Savolahti. Mä oon ihan mielettömän innostunut noita kuuntelemaan, sika hyvää asiaa 😀
  http://www.helsinkipaleo.com/2013/06/helsinki-paleon-podcast-jakso-19/

  • Jonna kirjoitti:

   En oo törmänny! Kiitti vinkistä, pakko käydä kuuntelemassa 🙂

 3. Vim kirjoitti:

  Pakko varmaan kokeilla tätä! Tykkään kyllä kukkakaalista kaikilla tavoilla. Olen yleensä sen verran laiska, että syön kukkakaalin yleensä sellaisenaan raakana tai höyrytettynä ruokien lisäkkeenä.

  • Jonna kirjoitti:

   KOkeile ihmeessä! Oli kyllä tosi hyvää 🙂 Vaatii vähän vaivannäköä mut on ehdottomasti sen arvoista!

 4. Eikku kirjoitti:

  Menee kyllä tänään kokeiluun, nams!

 5. Inka kirjoitti:

  Itse syön kukkakaalia ihan hirveän paljon muutenkin, joten täytyy kokeilla tätäkin. Kiitti reseptistä!

 6. Elise kirjoitti:

  Heips!
  En ole aikaisemmin kommentoinut blogiasi mutta seuraillut mielenkiinnolla jo jonkin aikaa. Täytyy kiittää näin ihan kovasti sun blogista ja siitä miten paljon vinkkejä sulla on tarjolla paleoon liittyen.
  Oon aina pyrkinyt syömään perusterveellisesti mutta koko ajan kiinnostus luonnollisempaan ja tasapainoisempaan ravintoon on kasvanut ja täältä oon saanu kipinän juurikin tuohon paleoon!:)
  Oliskin kiva saada postausta siitä, miten paleo- ruokavalio on ihan konkreettisesti vaikuttanut sun oloon ja terveyteen, ellei sellasta ole jo ollut ja multa menny täysin ohi:D Itsellä tuo kiinnostus pohjaa myös siihen, että haluisin löytää jonkun luonnollisen tavan hoitaa hormonaalista aknea, nykyisen hormonaalisen ehkäisyn sijaan ja paljon oon lukenu tänkaltaisen ruokavalion noudattamisen hyödyistä juurikin aknen hoidossa:) Myös lapsihaaveita alkaa olla niin siltäkin kannalta kiinnostaisi kovasti nämä jutut:)
  Tulipas romaani, mutta paljon oli juttuja mielessäkin, kiitos mahtavasta blogista!:)

  • Jonna kirjoitti:

   Moikka ja tosi kiva kun kommentoit! Vastasin sun kysymykseen uusimmassa postauksessa, toivottavasti oli jotain apua 🙂 Ja pistä ihmeessä kysymyksiä tulemaan jos aihe kiinnostaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.