Hae
Palasia Arjestani

Loistava aamun aloitus.

Onko teillä jotain pinttyneitä tapoja arkiaamuille? Jotain mitä täytyy tehdä joka aamu ja samassa järjestyksessä vielä? Mulle ne on kahvi, blogien selailu ja smoothie muun perheen vielä nukkuessa. Mä olen aina sanonut etten ole yhtään aamuihminen, mutta viime aikoina oon huomannut miten mukava on aamulla aikasin laittaa kahvi tippumaan, ottaa iPad käteen ja käpertyä ison kahvimukin kanssa sohvan nurkkaan blogeja selailemaan. Samalla seuraan sivusilmällä telkkarista jotakin suomenkielistä ohjelmaa, kuten Koko Suomi leipoo tai Suomen kaunein koti.

IMG_20131114_145021

Ensin selaan läpi Fitfashionin blogit ja sit kaikki muut 🙂

Kahvin jälkeen surautan smoothien ja herättelen tytön. Sitten käperrytään tytön kanssa sohvan nurkkaan hetkeksi katselemaan Teletappeja ja juomaan aamusmoothieta 🙂 Aikaisemmin tykkäsin syödä puuron heti aamulla, mutta tuo smoothie sopii aamuihin jotenkin paljon paremmin. Siihen on helppo tunkea kaikkea mahdollista ja usein mun aamusmoothie on melkoinen kaloripommi!

Smoothieen laitan:

 • 1-2 hedelmää: banaania, kiiviä, ananasta, päärynää, persikkaa
 • protskua: heraa tai maitorahkaa
 • maitotuotteita: rahkaa, turkkilaista jogurttia, maustamatonta jogurttia (yleensä yhtä noista)
 • hyviä rasvoja: avocadoa, pähkinöitä, siemeniä, chia-limaa, pellavansiemen-limaa, mantelivoita
 • marjoja: mustikkaa, puolukkaa, vadelmaa, puna- ja mustaviinimarjoja
 • superfoodeja: spirulinaa, macaa, acai-jauhetta, raakakaakota, kaakaonibsejä
 • muuta: inkivääriä, kuivattuja taateleita
 • joskus harvoin: salaattia, raakaa parsakaalia, porkkanaa

En siis tunge noita kaikkia yhtä aikaa vaan yhtä tai kahta per ryhmä, alleviivatut on mun suosikkeja. Jatkan smoothien aina vedellä sopivaksi. Joskus olen kokeillut mehukeittoakin, mutta kyllä vesi on parempaa 🙂 Haen jatkuvasti uusia ideoita smoothien tekoon, olisko teillä heittää hyviä?

PicsArt_1384714996996

PicsArt_1383756348336

PicsArt_1383756294361

IMG_20131103_150548

IMG_20131031_071623

Onko täällä muita smoothein juojia vai oonko ainoa? Smoothie on muuten varsin kätevä jos joutuu syömään lähellä treeniä. Ei täytä liikaa ja imeytyy nopeasti 😉

 

 

14 kommenttia

 1. JennaA / Kohta kunnossa! kirjoitti:

  Mulla käynnistyy aamu myös smoothiella! Se on niin helppo tapa saada kaikki tarvittavat alas 🙂 Joskus kokeilin syödä esim. puuroa mehukeitolla ja marjoilla, hedelmän ja herashaken, mutta yksittäin kaikkien ahtaminen masuun tuntuu mahdottomalta ! Sitten sekoitin kaikki keskenään smoothieksi ja homma sujuu paljon helpommin. Ja juuri tuota rakennetta ja makua on mukava kehittää 🙂

  Kiitos hyvästä postauksesta!

  • Jonna kirjoitti:

   Smoothieissa on just se tosi kätevää, että siihen voi tunkea paljon tavaraa sisään, mut silti se ei ole liian täyttävää. Kiiressä sen saa myös nopeasti alas 🙂 Meillä tyttökin tykkää tosi paljon!

 2. Laura kirjoitti:

  Täällä on yksi aamurutinoitunut tyyppi, hei! 😀 Heti herättyä pitää käydä vessassa, jonka jälkeen kaks isoa lasillista vettä naaamariin. Ja riippuen siitä, onko sali- vai lenkkiaamu niin sit vähän tankkausta aminohappojen ja banskun muodossa (ennen salia siis). Treenin jälkeen palkkari, suihku ja aamupala, jonka jälkeen vitamiinit naamariin, maalia nassuun ja hampaiden pesu 🙂 Sit onki töihin lähdön aika. Viikonloppuna saatan jäädä sohvan nurkkaan datailemaan aamupalan jälkeen 🙂 Mutta rutiinit tuo turvallisuuden tunnetta, ainakin mun mielestä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä oon ainakin ihan sekasin heti aamusta jos jonkun homman joutuu tekemään eri tavalla tai eri järjestyksessä 😀

 3. marissa kirjoitti:

  Mulla on aamuisin ihan pakko juoda ensin iiiiiso kuppi kahvia. Odottelen sitä innoissaan usein jo iltaisin 😀 hehe. siinä samalla joko kirjoitan tekstiä tai lueskelen teidän kivojen blogeja. 🙂 Muita tapoja ei kai ole…. tai sitten on ja nyt ei tule mieleen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Aah, aamukahvi on päivän paras hetki 🙂 Mä laitan nykyään kellon soimaan aikasemmin kuin ennen ihan sen takia että saan rauhassa juoda aamukahvin ja selata blogeja läpi. Täydellinen päivän aloitus!

 4. nasba kirjoitti:

  Mä herään ja meillä ensimmäisenä aina. Pistän kahvin tippumaan, juon vettä ja käyn suihkussa jos tarvis. Sitten paljon kahvia, aamupuuro raejuustolla ja marjoilla tai puuro ja pari munaa. Sen jälkeen rupeen laittaa itseäni kuntoon ja sivussa hörpin kahvia lisää, herättelen lapset, puen heidät, laitan hiukset leteille jne. ja kohta onkin jo kiire lähteä töihin ja päiväkotiin. 🙂 Ihan sama heräänkö klo 6 vai vielä aikaisemmin, niin aina meillä tulee kiire. 😀

  Ja smoothieita teen joskus. Oon vaan jotenkin huono/aloittelija niiden suhteen joten harvemmin. Lisää vaan kivoja ohjeita niin ehkä sitä itsekin oppisi. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, meillä on ihan sama, kiire tulee joka aamu vaikka kuinka yrittää olla nopea! Onneks on päiväkoti ihan vieressä ja bussi duunin suunnalle lähtee ihan päiväkodin vierestä 🙂

 5. LOTTA kirjoitti:

  Täällä kans yksi smoothie-fiilistelijä! Blenderi laulaa joka päivä 😀 Noita samoja aineksia tulee itekin käytettyä! Toi chia-lima kuulostaa liian mielenkiintoiselta, täytyy varmaan kokeilla. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Kokeile ihmeessä! Se säilyy pari viikkoa jääkaapissa teon jälkeen eli voi tehdä vähän isommankin satsin lasiin odottamaan 🙂

 6. Adelheid kirjoitti:

  Juu kyllä smoothieta menee joka päivä. Just sopivaa ruokaa jos täytyy syödä kiireessä jotakin. Yleensä juon myös treenin jälkeen palautusateriana.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä taas tykkään treenin jälkeen syödä ihan kunnon ruokaa. Muuten tulee nälkä samoin tein 😀

 7. Julia kirjoitti:

  Tää oli kiva postaus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.