Hae
Palasia Arjestani

90 sekunnin mukileipä.

Skädäm! Jonnan keittiössä on taas puuhasteltu ja testailtu uusia juttuja 🙂 Muistatteko mun kahden minuutin mukibrownien? Reseptille saatiin nyt jatkoa 90 sekunnin mukileivän muodossa. Helppoo kuin mikä ja terveellistäkin vielä. Leipä on gluteeniton ja haluttaessa myös maidoton. Parasta tässä mukileivässä on kuitenkin sen helppous ja nopeus!

kuvia 013

90 sekunnin mukileipä

 • 0,75 dl mantelijauhoja
 • 1 rkl pellavansiemeniä
 • 1/2 tl ruokasoodaa
 • ripaus suolaa
 • 1 kananmuna
 • 2 rkl sulatettua voita/kookosöljyä/oliiviöljyä

Mittaa kuivat aineet kippaan.

kuvia 001

kuvia 002

Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää öljy/sulatettu voi ja sekoita kunnolla.

kuvia 003

kuvia 004

Voitele normaali kokoinen muki ja lusikoi taikina  mukiin.

kuvia 007

Mikrota täydellä teholla 90 sekuntia.

kuvia 009

kuvia 010

Leikkaa neljään osaan.

kuvia 011

kuvia 012

Lisää päälle lisukkeet ja nauti!

kuvia 015

Miellä mielipiteet leivän mausta jakautuivat seuraavaan malliin:

 • mies: no.. ihan ok.
 • minä: nam!
 • tyttö: hyvää onnnnn 😀
 • arvosana: 9+

kuvia 014

Pellavansiementen tilalla voi käyttää esim. chia-siemeniä tai muitakin siemeniä. Kokeile myös lisätä hieman kookosjauhoja taikinaan! Pähkinärouhe voisi toimia myös? Itse söin leivät iltapalana ja täyttivät mun masun varsin hyvin 🙂

16 kommenttia

 1. Petra kirjoitti:

  Pakko varmaan kokeilla… 😀 Vaikuttaa sen verran hassulta, mutta hyvältä idealta! 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Kannattaa testata! Helppo tapa saada yhden ihmisen leipä nopeasti 🙂

 2. Arto kirjoitti:

  Eikös tuo kananmuna ole vielä ihan raaka 90s mikrotuksen jälkeen? Että tuleekohan siitä pian jotain salmonellaa tms? Vaikka toisaalta eikös ne jotkut vedä munia ihan raakanakin ja pelkiltään että eikait se vaarallista ole? 😀 Voisin jokupäivä testata tätä reseptiä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kypsältä toi leipä vaikutti rakenteensa puolesta eli eiköhän se munakin siellä kypsy muiden ainesten joukossa 🙂 ehkä leivän rakennekin olisi jotenkin ”limaisempi”?

   Ainakin mun vatsa on vielä leivän jäljiltä ihan kunnossa 😀

 3. Aino kirjoitti:

  No härregyyd! Nyt harmittaa, että mulla ei oo mikroa – pitää kehitellä jotain vastaavaa, iha huippu idea nimittäin 😀

 4. Jenni kirjoitti:

  Jes, lähtee huomenna aamulla aamupalatestiin!!

 5. skribentti kirjoitti:

  Mä teen suunnilleen joka päivä yhden tuollaisen suolaisen version ja yhden makean version. On niin käteviä ja älyttömän herkullisia! Oon tykästynyt näihin: suolaiseen voita, kananmuna, manteli/hasselpähkinäjauhoa, kurpitsansiemeniä, suola, mustapippuri, paprikajauhe/tilli. Makeaan kookosöljyä, manteli/hasselpähkinäjauhoa, kananmuna ja reilusti marjoja/hedelmiä, sitten valmiin päälle lakritsinjuurijauhetta.

  • Jonna kirjoitti:

   Uuh! Täytyy pistää korvan taakse 🙂 Nuo makeat versiot kuulostaa todella herkullisilta!

 6. Sonja / Move2Flow kirjoitti:

  Haha, paras toi miehen kommentti! :DD

  Uuh, kuulostaa hyvältä! 🙂 En ole kokeillu mantelijauhoja, pitäis kokeilla. Kookosjauhoja kokeilin, enkä tykänny. :/

  • Jonna kirjoitti:

   On noissa mantelijauhoissakin se oma ominaismakunsa, mut ei mun mielestä missään nimessä paha!

 7. Pipsa kirjoitti:

  Jee täältähän tämä mukileipä sitten löytyikin! No näyttääpä kyllä niin hyvältä että pitää testata kunhan saan kiikutettua lisää mantelijauhetta kotiin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Arvasin että innostut 😀 Testaa ihmeessä ja tuunaa omanlaiseksi!

 8. Pirjo Hirvonen kirjoitti:

  Hei Jonna! täällä 72-vuotias kohta isoisomummeli Kanadasta. Tyttäreni suositteli minulle ketodieettiä, jota hän itse noudattaa. Mutta hänen englanninkieliset ohjeensa ovat vieraita minulle. Usko tai älä, 36 vuotta Kanadassa asuneena, leivon ja teen ruokaa edelleen suomalais- usein perinneohjein.
  Siis tyttäreni suosituksesta päätin aloittaa ketodieetin. Kaksi päivää takana ja hurja leivän kaipuu jo mielessä. Tänä aamuna, meillä Suomen kanssa aikaeroa seitsemän tuntia, aloin selailla nettiä ja etsiä leipäohjeita suomen kielellä. Sinun mukileipäohje osuin silmiini. Valmistin sitä lisäämällä hieman Pomeransan juustojauhetta, ja sulattamalla voin ensin lasiseen, mukia suurempaan astiaan, jossa tein sen.
  Siitä tuli kaksi paksua viipaletta ja niin taivaallisen hyvää. Lisäsin päällä Emmentalin juustoa ja kinkkua seka tomaatteja. Lisäksi söin kuumia brokkolinpalasia sekoitettuina kouralliseen pakastemustikoita. Kahviin lisäsin hieman voita. Isani tapa jo vuosikymmeniä sitten.
  Kiitos mukileipäohjeestasi! Se pelasti ensimmäisen taisteluni ketodieetin alussa. Alan seurata sivuasi ja ohjeitasi. Tarkoitukseni on saada ainakin kaksikymmentä kiloa pois painostani. Odotan pääsyä polvileikkaukseen ja lisäkilpirauhasleikkaus on edessä jo 6.10. Annan palautetta saavutuksistani!
  Hyvää syksyn jatkoa Jonna!
  Terveisin, Pirjo Hirvonen,
  Thunder Bay, ON, Kanada

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos Pirjo, ihan mahtavaa kuulla! En enää itse noudata ketogeenista, mutta välillä kokkailen ketoruokia edelleen. Kannattaa katsoa myös Kutsu vapauteen -blogin reseptejä. Siellä on vaikka mitä ihania ketoruokia 🙂 Tsemppiä painonpudotukseen ja terveisiä Kanadaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *