Hae
Palasia Arjestani

Voiko joululahjan ostaa kirppikseltä?

Lueskelin eilen aikani kuluksi blogeja ja huomasin, että nyt on kovasti valloillaan ajatus kierrätetyistä joululahjoista. Lahjoja siis ostetaan kirppiksiltä ja annetaan sukulaisille ja kavereille lahjaksi. Itse kannatan kierrättämistä kovasti, joten mun mielestä tämä on suorastaan loistava ajatus! Toki lahjan tulee olla hyvä kuntoinen ja siistin näköinen kaikin puolin. Kukapa nyt mitään loppuun kulutettua leikkuulautaa tahtoisi paketistaan aukaista? Mitäs mieltä te olette tästä asiasta? Voiko lahjoja ostaa kirppikseltä ja täytyykö siitä kertoa lahjan saajalle? Mä olisin itse asiassa kovin ilahtunut jos joku minulle löytäisi kivan lahjan käytettynä ja samalla myös halvemmalla kuin kaupasta 🙂

20131213_120548

Osa lahjoista on jo paketoituna 🙂 Osa odottaa vielä kaupassa. Tai kirppiksellä!

20131213_122924

20131214_092356

Lauantaina käytiin pienellä joululahjakierroksella Jumbossa.


20131214_101438

Ihana jouluasetelma Stockalla 🙂


20131214_101634

Näitä kolmet, kiitos! Hintakaan ei ole paha 😀

Mä sairastuin taas viime viikolla oikein kunnolla. Laskin että tää on kuudes flunssa sitten syyskuun alun. Melkoinen suoritus! Nyt vasta tajusin ettei multa ole aikaisemmin otettu edes nieluviljelyä. Nyt se otettiin ja kurkusta löytyi streptokokki. Streptokokki on siitä hauska öttiäinen, että se saattaa asustella elimistössä aiheuttamatta minkäänlaisia oireita. Toisin sanoen mun mies tai tyttö voi olla kantajia ja tartuttavat mua uudestaan ja uudestaan. Tänään pidetäänkin sit illalla kunnon tikkutalkoot kun otan molemmilta näytteet 🙂 Loppuu tämä sairastelu, prkl!

kuvia 001

Viime tiistaina oli tytön ensimmäiset joulujuhlat päiväkodilla 🙂

kuvia 004

kuvia 010

Toisinaan flunssan aikaan mulla ei ole minkäänlaista ruokahalua. Nyt oon syönyt kuta kuinkin kaiken paskan mitä oon käsiini saanut. Perjantaina vetelin hyvällä ruokahalulla kokonaisen Pandan juhlakonvehtirasian (juu, sellaisen kaksikerroksisen…) suihini täysin ongelmitta. Loppupäivän elinkin sit leivällä. Tytölle kyllä kokkasin terveellisemmän aterian. Koko viikonloppu tais mennä kuta kuinkin samalla kaavalla. Nyt oon taas sen verran elävien kirjoissa että kaikki ylimääräinen törkyruoka saa jäädä ja palaan normaaliarkeen ja -ruokiin.

20131213_081929

Aikaa kulutin katselemalla CSI:ta ja Good wifeä.

IMG_20131213_073835

20131213_083726

20131213_083734

20131213_083745

20131213_083758

IMG_20131213_103642

IMG_20131214_154218

Työkalupakki muutaman päivän ajan.


20131214_124458

Lauantaina päivällä syötiin nakkeja ja raneja.

Tytölle tein tosiaan perjantaina ihan kunnon ruuan. Ajattelen aina, että vaikka olisin itse kuinka sairas tahansa niin lapsen täytyy saada kotona kunnon ruoka eikä pelkästään leipää ja muuta naposteltavaa. Bataatista, perunoista ja porkkanasta keitin sosekeiton johon lisäsin vähän ruokakermaa ja muutaman nokareen voimakasta Koskenlaskijaa. Kaveriksin keittelin kananmunia 🙂

20131213_174424

20131213_175118

20131213_183420

20131213_185112

Lauantain tehtiin itse hampurilaisia. Mies paisteli jauhelihapihvit (jauhelihaa, kananmuna, suolaa ja pippuria), sämpylät otettiin pussista ja väliin hampurilaiskastiketta, paistettua sipulia, tuorekurkkusalaattia ja ketsuppia. Sämpylät pistettiin rapsakoiksi uunissa grillivastuksen alla. Kyllä maistui!

kuvia 001

kuvia 002

kuvia 003

 

 

IMG_20131215_105929

Eilen käytiin taas anopilla syömässä. Päällä uusi Zarasta ostettu paita: raitaa <3


IMG_20131215_132255

Aamupala anopin kaapeista. Terveysbonarit lisäaineettomasta jogurtista 😀

Onko teillä ollut tapana ostaa itsellenne joululahjoja? Viime vuonna minä ostin itselleni Kartellin tarjottimen ja tänä vuonna oli tarkoituksena ostaa String-hylly vaan loppu rahat kesken 😀 Jotan kivaa, kallista ja designiä kyllä halajaisin. En kauheasti yleensä mitään design-juttuja ostele mut kerran vuodessa olis kiva saada jotain vähän spessumpaa 🙂 Itse asiassa kävin eilen hakemassa postista Sportamoren paketin, joka oli mulle palkintona Winter warin karsintoihin osallistumisesta.

IMG_20131215_190413

 

14 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Kierrätetyistä lahjoista tulee ekana mieleen vaan sellaiset lahjat, jotka ei ole itseä miellyttänyt ja ne pistetääns sitten kiertoon seuraavana vuonna tai tuleviin tupareihin, synttäreille, illanistujaisiin jne 😀 Mutta asiaan… tuo on kyllä kiva idea ja kirppareilta voi varmasti löytää kivoja, toimivia ja persoonallisia lahjoja 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Hahaa, noin kun asian esität niin täytyy sanoa että juuri tuollaiset tulee mieleen 😀 Mä kyllä yleensä lahjoitan sellaiset suoraan hyväntekeväisyyteen. Aika harvoin olen tosin saanut mitään ”krääsää”…

   Mun mielestä varsinkin lapsille voi kirpparilta löytää ihan kivoja juttuja. Ite kävin eilen pyörähtämässä Fidassa, mut mitään kiinnostavaa en tällä kertaa löytänyt.

 2. Johanna kirjoitti:

  Itse en oikein tykkää kirpparilta ostetuista lahjoista. Mua vois ainakin vähän harmittaa kun avaa paketin ja sielt tulee joku jo jonkun käyttämä juttu. Muutenkin kirpparit ei oo jotenkaan itteäni miellyttävä juttu. En siis oikeasti ole sellainen jonka pitää saada tosi kallista ja kauhea nirppanokka, mutta kirpparit vaan vähän ”ällöttävät” mua:) tietysti jollekin kierrätyksestä pitävälle ihan hyvä lahja idea:)

  • Jonna kirjoitti:

   Se täytyykin varmistaa aina että vastaanottaja myös pitää kierrätetystä lahjasta. Mun lähipiirissä varmaan sisko ja anoppi on sellaisia lasten lisäksi jolle voisin kuvitella kirpparilta jotain ostavani.

 3. Eveliina kirjoitti:

  Mä en ole kierrätys-ihminen (ellei sitä lasketa että myyn omia kamoja Huutonetissä, tosin ovat aina uudenveroisia ja monissa hintalaputkin paikoillaan), enkä siis kiertele kirppareilla. En näe itseäni myöskään kovin helpolla ostavan mitään käytettyä, ellei se ole esim. joku koriste-esine tms. Vaikea sanoa.

  Joka tapauksessa kirpparilta voi löytää varmasti hyviäkin lahjoja, etenkin jos ne ovat osa jotain muuta pakettia. Ainakin jotain sisustusjuttuja voisin kuvitella siellä olevan täysin uudenveroisena, mutta mitään selkeästi käytettyä en kyllä antaisi kellekään.

  http://musclefetish.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Milläs nimimerkillä sä olet huutonetissä? Voisin tulla tirkistelemään mitä sulla on tarjolla 😉

   Sisustusjuttua mäkin mietin. Mitään käytettyjä vaatteita en koskaan ostaisi kenellekään lahjaksi! Eilen en tosin löytänyt kirppikseltä yhtään mitään. En lahjaksi enkä itselleni.

 4. Petra kirjoitti:

  Hei mä niin tiedän miltä susta tuntuu! Mulla on ollut neljä flunssaa tänä syksynä… Yksi niistä kesti koko lokakuun 😀 Ei yhtään hauskaa. Tälläkään hetkellä kroppa ei oo täysin toipunut viimesestä pöpöstä vaan yhden salitreenin jälkeen tuntuu, että taas joku pöpö tahtois ottaa otetaan. ÄRR! Onneksi (toivottavasti) teillä selvisi syy sairasteluun! 😉

  PS. Kirppikseltä voi tehdä upeita löytyjä ja hyväkuntoista voi ehdottomasti laittaa kiertämään 🙂 Tietty täytyy vähän miettiä lahjansaakaakin, onko se sellainen tyyppi, joka arvostaa tavaran kierrätystä ja ymmärtää kiertolahjan idean 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Onko sulta otettu mycoplasma-kokeet? Jos ei niin suosittelen! Ja toi streptokokki on myös yksi vihulainen joka sairastuttaa aina vain uudestaan eli sekin kannattaa testata. Mä tikutin eilen tytön ja miehen ja parin päivän päästä nähdään tartuttaako jompi kumpi niistä mua koko ajan 😉

   Joo en mä esim miehen siskolle mitään kirpparilta ostaisi lahjaksi. Tiedän ettei hän oikein ole kirppisihmisiä 😀 Ja jos jollekin jotain löytäisinkin kirppikseltä niin asiasta kyllä hänelle mainitsisin.

 5. cathy kirjoitti:

  Riippuu mitä sieltä kirpparilta ostaa.. mä tykkään lukee niin joku kirjalöytö ei mua haittais vaikka tulis käytettynä, mut ite en oikeestaan käy kirppailla ostamassa vaatteita, käyttötavaraa jne niin en varmaan arvostais sellasta lahjana.

  Itelle ostan yleensä lahjaksi aina jotain muumimukeja ku kerään niitä..heh.. tai sitte pyydän lahjaksi jos joku kysyy mitä haluan. Helppo ostos! 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Kirjat on mullakin kovassa käytössä ja hyväkuntoisen kirjan mielelläni lahjaksi ottaisinkin. On vaan nykyään uudemmat kirjatkin kirppiksillä aika hinnakkaita…

   Haha, mä sanon kaikille että tyttö kerää muumimukeja ja tahtoo niitä lahjaksi 😀 Mulla ei siis toivomuksen kanssa ole mitään tekemistä 😀

 6. Essi kirjoitti:

  Täälä myös yksi sairastelija. Syyskuusta asti flunssaa, tai oikeastaan vaan lämpöilyä ja väsymystä. No mykoplasmahan se. Kolmas antibioottikuuri menossa! Toivottavasti nyt alkaisi helpottamaan.
  Mietin että voikohan senki bakteerin kohalla olla noin että mun mies kantaa sitä ja tartuttaa sitä sitten mulle…? Sillä ei kyllä ole mitään oireita siispä verikoetta terveyskeskus ei suostu ottamaan.

  Jestas jos mä joskus tästä paranen niin arvostan elämää 10000x enemmän kuin ennen ja varsinkin urheilua. Yleiskunto on mennyt aivan romuksi ja lihakset kaikki kuihtuneet pois 🙁

  • Jonna kirjoitti:

   Jos en väärin muista niin mycoplasma kyllä aiheuttaa oireita kantajalleen jossain vaiheessa. Oireettomassa voi tietysti pysyä jonkin aikaa mut yleensä se aiheuttaa toistuvia flunssia.

   Tää on kyl kurjaa meillä molemmilla 🙁 mäkin olin jo eilen ihan terve ja tänä aamuna tauti tuntui alkavan alusta!

 7. Saara kirjoitti:

  Heippa Jonna!
  Voi että, mä sitten tykkään tästä sun blogista ja susta ihan näiden kirjoitusten perusteella! 🙂 Ihanan rehellistä ja tavallista elämää <3 jatka samaan malliin ja siis noita hamppareita on pakko viikonloppuna kokeilla kans! Nam 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos Saara <3 et arvaakaan miten sun kommentti lämmitti mieltä tän sairastelun keskellä! Ihana oot 🙂

   Testaa ihmeessä hampurilaisia! Itse tehtynä ovat miljoona kertaa parempi kuin mäkkärin mätökkäät 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *