Hae
Palasia Arjestani

Mitä tästä opimme?

Eilen oli hyvä päivä. Nukuttiin pitkät yöunet koko porukka, syötiin hyvä aamupala ja iltapäivällä oli open gym tiedossa. Olin sopinut yhteistreenin Tonin kanssa ja ohjelmassa oli alkuun clean & jerkiä ja sen päällä wodina legendaarinen benchmark-treeni Fight gone bad.

Clean & jerkiä tein 5-6 sarjaa, painoa 20-40kg. Jerkit on edelleen mulle ongelma, rinnallevedot sentään meni niin ja näin. Hyppään kuulemma molemmissa ylös päin, wtf? Mistähän toikin on tullut… Jerkit jää sitä lyhyemmiksi mitä enemmän on painoa. Toisin sanoen en osaa mennä tangon alle vaan teen vain minimaalisen niiauksen. Ylöstyöntö onneksi tulee jo yhtenä säpäkkänä liikkeenä eikä kahdessa osassa niin kuin ennen, mutta toi allemeno… millä mä opin sen? Cleanit tein kyykyn kautta, koska sitä nyt vaan on harjoteltava. Raakana tunnun vetävän heti jos ei ole ajatusta mukana.

Ajattelin alkuun, että Fight gone bad on ihan lasten leikkiä. No ei se ihan ollut. Hiki virtas ja puuskutin kuin mikäkin porsas.

Fight gone bad

 • wallball 6kg x 1 minuutti
 • sumomave high pull 25kg x 1 minuutti
 • boxihypyt x 1 minuutti
 • push press 25kg x 1 minuutti
 • soutu kaloreina x 1 minuutti
 • lepo 1 minuutti

Jokaista liikettä tehtiin siis minuutin ajan ja kierroksen jälkeen minuutin tauko ja sit alusta, yhteensä kolme kierrosta. Toistoja taisin saada säälittävät 191. Vaikeimmaksi mulle tässä wodissa osoittautui yllätys yllätys wallballit, jälleen kerran! Ne vaan tappaa meikäläisen ihan totaalisesti. Boksihypyissäkin meinas käydä pikku äksidentti kun snadisti kompuroin boksin reunaan. Sain homman haltuun kuitenkin saman tien ja matka jatkui ilman suurempia lommoja.

kuvia 050

Sumomave high pull oli mulla ihan uus liike. Vissiin kahvakuulalla oon sitä joskus tehnyt, mut en koskaan tangolla. Meni epäkkäät aika kipeiks tästä 🙂

kuvia 051

kuvia 052

kuvia 053

kuvia 054

kuvia 058

kuvia 060

Psuh pressiä ja perinteiset hamsteriposket 😀

kuvia 061

Treenin jälkeen nopea kauppareissu ja vähän omaa aikaa 🙂 Mies oli tytön kanssa anoppilassa niin sain ihan rauhassa laitella ruokaa, blogata ja katsella boksilta ohjelmia. Näitä pieniä ”vapaahetkiä” arvostaa nykyään ihan eri tavalla kuin ennen lasta. Käytännössä kun en ole juuri koskaan yksin kotona.

IMG_20131226_160111

Treenin jälkeen banskupannareita.


IMG_20131226_163521

Jälkiruuaksi raakakakkua pakkasesta ja jakso Suomen kauneinta kotia 🙂


20131226_201143

Iltapala: mustaviinimarjoja, omenaa, pähkinöitä ja turkkilaista juggaa.

Niin, sitten pääsemmekin siihen mielenkiintoisimpaan osioon. Mähän olin tässä jo terveenä vaikka kuinka monta päivää. Sunnuntai oli mulla ensimmäinen päivä millon tunsin itseni terveeksi ja maanantaina kävin kevyesti venyttelemässä salilla. Eilen sit himmailin edelleen treeneissä, mutta silti yön aikana veti kaikki röörit taas ihan tukkoon! Tää alkaa olla jo ihan käsittämätöntä. En siis ole ihan kipee kipee vaan tukossa ja sen verran tukossa etten uskalla taas treenata tänään. Enkä varmaan huomennakaan. Ens viikolla sit erikoislääkärille jos tää ei ala hellittämään.

Mitäpä tästä sitten opimme? Älä treenaa sairaana. Älä treenaa terveenäkään, koska kohta olet kuitenkin sairas!

 

Niisk.

16 kommenttia

 1. Suvi kirjoitti:

  Kyl on kurjaa! Mullaki on pari kaveria jotka vähän väliä nuhasia ni ollaan koitettu miettiä, että mitkä kaikki siihenki vaikuttaa… Makuuhuoneen ilmastointi / ilmastoimattomuus? Makuuhuoneen kuumuus/kylmyys? Pöly? Home? Eläimet? Pakkanen? Tiedä si!
  Joko teillä tuli niistä streptokokeista tulokset?

  • Jonna kirjoitti:

   No joo, seuraavaks sit täytyy alkaa ottamaan allergiakokeita ja varmaan homemittaukset kotoo. Mies kyllä pitää aina öisin ikkunaa auki, mut en tiiä voisko olla siitä? Keltään muulta ei streptoa löytynyt kuin multa 🙂 Toisaalta täähän voi olla vain ja ainoastaan päiväkodin ja duunin pöpöistä johtuvaa. En vaan ollut vielä riittävän terve ja lähdin treenaamaan liian aikasin, vaikka olo varsin hyvä jo olikin. Nyt sit taas lepäillään. Senhän mä jo osaankin varsin hyvin 😀

 2. Karkki kirjoitti:

  Mä taas en usko, että lähdet liian aikaisin liikkeelle. Ei se sama virus jyllää kuin sen tietyn aikaa kunnes se kuolee. Jälkitaudit olisi paljon vakavampia jos kyseessä olisi saman taudinaiheuttajan uusi ”tuleminen”. Tulisi pneumoniaa ja kardiittia jne. Itse en sinuna odottaisi enää yhtään vaan tekisin allergiatestit (kissat) ja hometutkimukset. Kyllä tohon joku syy on, koska edes pikkulapsen äidille tuo ei enää ole ”normaalia”. Säälittää ihan, täytyy olla hermoja raastavaa.

  p.s. Rivestä, älä hyppää vaan putoa tangon alle…. Auttaisko?

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä toi rive lähtee taas kulkemaan kun pääsen tekemään sitä enemmän 🙂

 3. nasba kirjoitti:

  Toi sairastelu on kyllä tosi kurjaa, mutta mietin siltikin, että onko vaan huonoa tuuria eikä mistään homeesta tms. johtuvaa. Mähän aloitin viime tammikuussa ”terveellisen elämän” enkä ole eläessäni ollut niin kipeä. Mulla oli tammi-toukokuun välissä 4 vai viisi flunssaa. Viimeisen aikana kävin keuhkokuvissa jne. Mitään ei löytynyt ja kun oikeesti lepäsin 3vkoa niin sairastelu loppui. Joskus ne vaan voi olla sitkeessäkin. En sano sillä, etteikö voisi olla jotain muutakin. Ei teillä töissä sitten mitään ole? Eikös noi alkanut töihin menon jälkeen?

  Jaksuja sairasteluun. Instan mukaan sulla on paremmat eväät. Mulla on sisustuslehti myös, mutta suklaat on kaupassa. Kävin tänään vaa’alla ja itku meinasi tulla… Ei enää suklaata mulle. 🙁

  • Jonna kirjoitti:

   Samaan aikaanhan nää alkoi kun mä menin töihin ja tyttö tarhaan. Uskon että niistä johtuu. Immuniteetti ei oo vielä täysin kehittynyt ennalleen ja sika saan joka ikisen mahdollisen flunssan 🙁

 4. Mika kirjoitti:

  Katoin että tossa vikassa kuvassa on muusia ja nakkikastiketta. Kuvatekstin jälkeen katoin vähän tarkemmin ja ei näyttänytkään enää siltä 😀

  Paska juttu toi sairastelu, Itsellä käynyt uskomaton tuuri kun on saanut taas vuoden treenata käytännössä täysin terveenä. Toivottavasti löydät jostain apua ettei tuollainen kierre jatkuisi..

  • Jonna kirjoitti:

   Iltapalaksi nakkilastiketta, ei paha 😀

   Eiköhän nää sairastelut jossain vaiheessa lopu!

 5. LauraR. kirjoitti:

  Jos ei vielä oo, niin suosittelen hankkimaan sarvikuonon, siis sen nenähuuhtelu kannun. Auttaa räkäsyyteen tosi paljon.

  Myös huoneilman kostutinta kannattaa harkita. Meillä oli vanhassa kämpässä sellainen ja nyt kyllä näkyy ettei täällä ole, kun se meni rikki, kaikki rohistaan ja kohistaan vuoronperään.

  Ja jos olisi vaan kunnon pakkasia, niin petivaatteet heti ulos, niihinkin kun kertyy vaikka mitä…

  Tälläset tuli ainakin itellä mieleen, jos jotain haluaa vielä testailla ennen muuta. Ite uskon että ainakin homeongelmiin reagoisivat muutkin, erityisesti varmasti tyttö, allergiahan tietenkin on voinut kehittyä.

  • Jonna kirjoitti:

   Nenäkannun kävin ostamassa eilen, loisto kapistus 🙂 tulis vaan ne kunnon pakkaset niin sais pölypunkitkin kyytiä…

 6. Anette kirjoitti:

  Heii, susta oli juttu fitbody lehes 😀 oli kiva nähä valillä tuttukin naama siinä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo niin oli! Mulle luvattiin lähettää lehti myös kotiin mut ei oo vielä kuulunut. Luin sen kaupassa, hyvä juttu oli 🙂 yks mun ja tytön yhteiskuva on aika hauska kun se yritti kaikin voimin kiemurrellen pois sylistä ja mä yritin pitää sitä aloillaan. Ilmeetkin on sen mukaiset 😀

 7. Seppo kirjoitti:

  Eiks teillä salilla ole ohjaajaa joka vois neuvoa tossa rinnallevedossa? Muutaman vinkin voin antaa: Vedät tankoa liian kaukana kehosta, vedät pelkästään käsillä, et tee lantiopotkua ”2. vetoa”, yrität tehdä sitä mutta se tulee lantion korkuudelta kun oikeasti se pitäisi tapahtua vähän polvien yläpuolelta. Kato nää videot ja opettele vetämään ylhäältä; http://www.youtube.com/watch?v=mEyoH5FV03s http://www.youtube.com/watch?v=_AaSNARQPfE http://www.youtube.com/watch?v=WHuiw4GvB0g.

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä meillä on ja toi rive oli mulla ennen sairastelua erittäin hyvin jo hallussa. Täytyy vaan tehdä sitä taas enemmän niin saan kunnon tatsin siihen taas. Toivottavasti pysyn terveenä ja pääsen kunnolla taas treeneihin kiinni. Muuten saan kohta kaiken aloittaa alusta…

 8. orava kirjoitti:

  Mulla on ollut samanlaista. Kokeilen kuntosalin vaihtamista ,koska epäilen että siellä on hometta/pölyä ja toiset ihmiset reagoivat siihen vahvemmin kun toiset. Tuntuu tosi surkealta kun tsemppaa itsensä koko ajan treenaamaan ja joka kerta salille mentyään tulee vain kipeäksi. Kun pitää taukoa eli on poissa salilta tulee terveeksi ja sitten tervehdyttyä tekee mieli taas salille. Oravanpyörä on valmis.

  • Jonna kirjoitti:

   Ehdottomasti kannattaa vaihtaa salia! Mulla tää sairastelu johtuu kaikista todennäköisimmin juurikin siitä, että tyttö meni päiväkotiin ja itse palasin töihin pöpöjen ympäröimäksi. Kyllä tää tästä ennen pitkää! Meillä molemmilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *