Hae
Palasia Arjestani

Elämästä voi nauttia ilman treenaamistakin. Vai voiko?

Hupsista, sinne meni kuuden päivän loma ihan hujauksessa! Mikähän siinäkin on että lomat menee aina niin nopeasti ohi vaikkei oikein tekisikään mitään? Minäkin lorvin vain kotosalla tytön kanssa. Tein hienon To Do-listankin ensimmäistä kertaa elämässäni mut mitään en saanut siitä tehtyä. Okei, laadin listan vasta toissa iltana mut olishan eilen ollut aikaa vaikka kuinka. Mihin se aika sitten katosi? Päiväuniin, leipomiseen ja ruuanlaittoon, tytön kanssa leikkimiseen, pyykin pesuun.. Niihin tavallisiin juttuihin. En muuten edelleenkään ymmärrä miten suurperheen äidit saa pidettyä kodin siistinä siinä lasten ruokkimisen ja kaitsemisen ohessa. Ei onnistu multa edes yhden lapsen ja pienen asunnon kanssa 😀

IMG_20140105_213140

Olo on ollut jo useamman päivän vallan mainio. Oikeastaan niin hyvä että voisin lähteä jo treenaamaan, mut en mä vielä lähde. Haluan pelata nyt varman päälle ja odottelen perjantaihin ja Anni Vuohijoen tempaus-klinikkaan. Sitä ennen pieniä kävelylenkkejä ja mobbausta. Huomenna ajattelin mennä open gymiin mobbaamaan ja haistelemaan treenifiilistä 🙂 Voi kun pysyisin nyt terveenä! Tiedättekö muuten termin annoskateus? Ravintolassa tilaat jonkun herkullisen annoksen, mut siitä huolimatta seuralaisen annos näyttää paljon paremmalta. Kuulostaako tutulta? No, annoskateuden lisäksi mulla on treenikateus! Selailen kateellisena useiden eri boksien treenejä ja ajattelen et voi kun pääsis.. Oman boksin treenien lisäksi oon tykännyt kovasti Crossfit Espoon ja Crossfit Kuopion treeneistä. Tahtoisin tehdä ne kaikki 😀

Eilen iltalenkille lähdössä.

Eilen iltalenkille lähdössä.


Sunnuntaina anoppilaan menossa.

Sunnuntaina anoppilaan menossa.

Tervehtymistä odotellessa oon joutunut opettelemaan nauttimaan muistakin asioista kun pelkästään treenaamisesta. Muutakin elämää nimittäin on, uskokaa tai älkää 😀 Lauantaina kokkailtiin koko perheen voimalla ja eilen ravattiin cittarissa alennusten perässä. Aamulla nautin aamiaisen kaikessa rauhassa uutta Talo&Koti-lehteä lukien. Iltapäivällä nukuin päiväunet tytön kanssa ja illalla käytiin kävelyllä ja leivottiin sämpylöitä. Kyllä elämästä voi näköjään nauttia ilman treenamistakin vaikka vaikeaa se aluksi on 🙂 Nautitaan nyt tästä löysästä oleilusta, koska sit on taas kunnon beast mode päällä kun pääsen jumpalle!

IMG_20140106_113501

Cittarissa tyttö pääsi autokärryyn!

Cittarissa tyttö pääsi autokärryyn!


Paljon oli vihanneksia ja hedelmiä tarjouksessa!

Paljon oli vihanneksia ja hedelmiä tarjouksessa!


Tuoreita sämpylöitä <3

Tuoreita sämpylöitä <3


Illalla pientä mealpreppingiä!

Illalla pientä mealpreppingiä!

Tänään lueskelin erään nuoren bloggaajan suosittua blogia ja tulin aika surulliseksi kaikista niistä vaativista ja negatiivisista kommenteista, joita bloggaaja sai osakseen. Ikään kuin hänen pitäisi pysyä samanlaisena koko ajan, olla kiinnostunut aina samoista asioista kuin ennenkin ja kirjoittaa samoista asioista kuin ennenkin. Lisäksi bloggaajaa vaadittiin tekemään useammin postauksia. Ei siis pyydetty ystävällisesti vaan vaadittiin! Samalla ymmärsin miten paljon olen itse ihmisenä muuttunut tässä blogivuosien varrella ja kuinka paljon myös blogi on muuttunut. Oma ajatusmaailmani on täysin erilainen kuin esim. viisi vuotta sitten: olen saanut lapsen, muuttanut Kuopiosta isoille kylille Helsinkiin, vaihtanut opiskelut työntekoon, vaihtanut lajia bodauksesta crossfitiin…. Ainoa asia mikä on pysynyt samana on intohimo treenaamiseen! Onhan se selvää, että myös blogi ja sen aihepiirit muuttuvat ihmisen muutoksen myötä vai mitä olette mieltä?

Rakkaus ruokaan ei kuitenkaan muutu koskaan <3

Rakkaus ruokaan ei kuitenkaan muutu koskaan <3

20140105_181441

IMG_20140105_202317

IMG_20140105_083418

IMG_20140104_204803

Musta on erittäin hienoa miten paljon te lukijat kommentoitte, jaatte omia kokemuksia ja ajatuksia sekä autatte mua <3 Olen huomannut, että tässä iässä olen jo melko lailla sinut itseni kanssa, tiedän kuka olen ja mitä haluan tehdä. Osaan ottaa teidän kommenttinnekin vastaan ihan eri tavalla kuin joskus muutama vuosi sitten. Olen oppinut ottamaan vastaan kritiikkiä ja ehdotuksia, työstämään niitä päässäni ja poimimaan niistä itselleni parhaimmat asiat. Tässä postauksessa Karoliina heitti mun mielestä erittäin hyvän ja pohdinnan arvoisen kommentin: Mitä jos sulla ei vaan ole energiaa parantua kun tuntuu et koko ajan on joku ruokavalio/dieetti menossa? Ootko ajatellut, että tankkaisit vähän aikaa kunnon perusruokaa kovia määriä? Jos sun kroppa vaan on loppu ja tulehdukset on merkki siitä? Kikkailut pois ja back to basics. Mitä väliä jollain läskillä jos toinen vaihtoehto on jatkuva kärvistely? Karoliinan kommentin ansiosta aloin miettimään, että entä jos mä tosiaan syön aivan liian vähän ja siks olen jatkuvasti kipeänä eikä flunssatkaan tahdo parantua. Crossfit on siitä kummallinen laji että siinä oikeasti joutuu syömään paljon ja se on jopa vähän pelottavaa! Mulle paljon on jo 2500 kaloria, mut siihen pitäis lisätä vielä melkein tuhat kaloria lisää että oltais kalorien osalta riittävällä tasolla. Nyt oonkin syönyt kuin pieni eläin ja kerännyt kunnolla energiaa! Musta on tosi hienoa että te lukijat heittelette välillä mulle omia vinkkejänne, koska näette varmasti asiat välillä ihan eri näkökulmasta kuin minä 🙂 Ootte mahtavia! Jatkossakin saa heitellä omia vinkkejä, kokemuksia ja ehdotuksia ja olen niistä enemmän kuin iloinen!

Btw, vähäsokerinen pitää edelleen vaikka sunnuntaina anoppilassa pöydät notkuikin jos jonkinlaista herkkua 😉

19 kommenttia

 1. Petra kirjoitti:

  Vaikka treenaaminen vaatii kanttia niin kyllä tollanen jatkuva sairastelu ottaa koville! Kun pitäs keksiä elämäänsä muutakin tekemistä kuin treenit eikä uskalla urheilla ees parannuttua… 🙁 Oon viilannut kaiken maailman vitamiinit läpi ja seuraavaks pitää varmaan alkaa laskee kaloreita, et tuleeko tarpeeks energiaa! Kiitos, kun jaoit kommentin 😉 T. Kohtalotoveri

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on kans täyslääkitys vitamiinien osalta päällä mut jos virus iskee niin se sit iskee 🙁 Tänä syksynä noi taudit on vieläpä olleet järjestään tosi sitkeitä ja ärhäköitä!

   Ruokaa ja lepoa vaan koneeseen. Ennemmin tai myöhemmin päivä paistaa taas 🙂

 2. Anu Suotula kirjoitti:

  Samaa blogia kävin itsekin lueskelemassa ja havahduin.. Kuinka ilkeästi toista kohdellaan! Pitää bloggaajalla olla oma oikeusturva ja vapaus tehdä blogissaan sitä mitä huvittaa! Kirjoittaa tai olla kirjoittamatta. Olen onneksi säästynyt kyseiseltä raastamiselta, yhden paskan kommentin olen saanut koko aikana kun olen blogia kirjoittanut. Sekin kommentti pisti ajattelemaan, eli sinänsä tuli tarpeeseen..

  Veikkaan että sulla on nostettava kalorimäärää ruokavaliossa ja eritoten syödä edelleen puhtaasti, ilman höttöhillareita. Elimistö on melkoisen lujilla treeneistä, äitiydestä, töistä, viruksesta, kaikesta! Nosta kaloreita ja katso miten lähtee vaikuttamaan? Eihän se pakko ole koko loppuelämäksi nostaa vaan pudotat sitten taas rauhallisesti jos tuntuu, että höttöä kertyy. Oma olotila kertoo paljon mitä pitää tehdä. Jos väsyttää tulee levätä, jos nälättää tulee syödä jne.

  Täällä juuri opettelussa ko. asiat.

  Anunen/Pieni on kaunista

  • Jonna kirjoitti:

   Mulle tulee myös todella vähän negatiivista kommenttia tai sit osaan vaan nekin otta nykyään ihan eri tavalla. Yleensä ne on noiden nuorempien blogeja jonne paskaa suolletaan. Täällä liikkuu fiksumpaa jengiä 😉

   Nyt oon tosiaan syönyt kuin pieni apina. Kalorilaskuri kauniiseen käteen ja nostamaan ruokamääriä suunnitelmallisesti. Nyt parin päivän aikana ei oo ainakaan mitään nesteitä paukannut, koska olen nimenomaan ottanut kalorit hyvistä lähteistä 🙂 Tällä jatketaan!

 3. Outi kirjoitti:

  Mä niin tiedän ton annoskateus fiiliksen treeninkin suhteen. Kipeänä olo rassaa todella paljon monelta osalta pääkoppaa ja myös siltä treenaamattomuuden osalta varsinkin kun on tottunut treenaamaan paljon. Paranemisia! 🙂

 4. Päivi kirjoitti:

  Sun blogia on ollut aina ilo lukea 🙂 Nyt oon todella suurella mielenkiinnolla seurannut tätä sun cossfit hommaa 🙂 Jatka samaan malliin 🙂

  -päivi-

  • Jonna kirjoitti:

   Mielettömän kiva kuulla Päivi 🙂 Mä muuten käyn lueskelemassa sun treenejä aika usein vaikken aina ehdikään kommentoimaan!Siel on mamma kondiksessa!

 5. Johanna kirjoitti:

  Teinit aina huutelee ja sit ne bloggaajat jotka ei osaa suhtautua on toisenlaisia teinejä 🙂 Sulla on just sellanen suhtautuminen asioihin mitä mäkin odotan bloggaajalta kun kommentoin. Ihan hyvin mäkin oisin voinu kirjottaa ton Karoliinan tekstin, ois mun tyylistä 😀 Joskus baariin jonkun puheet osuu johkin suoneen ja tulee sellanen olo että tolle pitäs varmaan jonkun ulkopuolisen sanoa mistä se vaikuttaa 😀 Joskus on tullu sanottua ja yksikin tyyppi otti ton Karoliinam tyyliset kommentit lukijoilta niin pahasti että se sit päätti lopettaa koko blogin kirjoittamisen. Mut varmaan oli siinäkin kyse tosiaan siitä ettei ole vaan vielä henkisesti kasvanut niin paljon että kykenis suhtautuu tuntemattomien juttuihin niinku kuuluu. Ja tosiaan sit jos kymmenet ihmiset sanoo samaa asiaa niin ehkä sillon voi olla kummiskin syytä pohtia oisko niissä perää, eikä meuhkata ”te ette tunne mua”. 🙂 Kiva että on mieli parempi ja tosiaan, ilman muuta pystyy nauttiin elämästä ilman reenejäkin. Aikansa kaikella 😉 Ja voin kertoo että tauosta on todnäk hyötyäkin! Tänään oli wall balls wodissa ja ne meni paremmin ku koskaan!! 9/10 osu ihan tuosta vaan mustalle alueelle ja pallo oli ihan tosissaan höyhenen kevyt!! <3 Omg meinaan voin kertoa että fiilis on katossa! Entinen inhokkiliike onkin nyt jotain aivan muuta. Voi hemmetti että se oli helppoa?! Valmentajan kaa juteltiin siitä ni se epäili että kun oon ahkeraan käyny harjotteleen aina tempausta ja olikoseny rivee, että niistä on kehittynyt vähä räjähtävyyttä tuohon liikkeeseen 🙂 En tiedä mutta se 5kg pallo oli ku ois koripalloo heitelly 😀 Jessus! Ja toinen oli kyykyt! Teemu yleensä aina vaan valittaa mulle että älä mieti mitään ja plaaplaa. Nyt se oli iha liekeissä siinä vierellä että ai että Johanna kyllä nyt on nättiä just noin upeeta! 😀 Näin hyvää reenipäivää ei oo ollu varmaan yli kuukauteen, ah oon venannu tätä 🙂
  Perjantaina sitten säkin menet! Siihen asti nautit muista asioista! 🙂 Opettele vaikka kutoon 😀 Se on parasta ku on reenitauko 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä mäkin muistan aikoja kun en oikein osannut käsitellä negatiivia kommentteja. Jotenkin ne otti niiiiin itteensä ja peilas itteensä niihin. Jotenkin tuntu että toihan varmaan on oikeessa ja mä oon ihan paska ja luuseri jne. No nyt on asiat vähän toisin. Ikä tosiaan tuo kokemusta ja itsetuntemusta. En mä ihan vähästä hätkähdä ja paskakommentit osaan pistää nauraen toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Rakentava kritiikki onkin sit asia erikeen 😉

   Voi hitto mä en varmaan koskaan ystävysty wallballien kans 😀 Ne on aina yhtä karmeita!

 6. Pipsa kirjoitti:

  Kuvia ihanasta arjesta – mikäs sen parempaa! Olin itsekin ihan täpinöissäni Cittarin euron kasvislaareilla, haha 🙂 Hamstrasin noita ihania suippopaprikoita ja supermakeita omenoita muunmuassa!

  Olen itsekin ollut niin surullinen kyseisen kommenttiboksin takia… aivan uskomatonta, että ihmiset kokevat niin paljon negatiivisia tunteita sisällään, että hyökkäävät massiivisesti joukolla jonkun kimppuun! Onneksi kuitenkin tiedän, että kyseisellä bloggaajalla on jalat maassa ja pää pilvissä eikä hän pelkää mennä omia polkujaan, joten hän varmasti tästä koettelemuksesta nousee entistä vahvempana 🙂

  Tuohon syömishommaan en osaa kommentoida kun en itse mitään niin rankkaa lajia kuin crossfit harjoita – riittävästi syöminen kovaa treenatessa on varmasti hankalaa! Varsinkin, kun ei halua syödä mitä tahansa roskaa… mutta tulipahan selväksi, miksi pidän jutuistasi ja miksi näytät jotenkin etäisesti tutulta – olen itsekin tehnyt juuri saman muuton muutama vuosi takaperin!

  • Jonna kirjoitti:

   Sä oot Kuopiosta kans?? Jossain ollaan sit varmaan törmätty! Kuopio on kyllä niin pieni paikka, että väkisinkin törmää kaikkii ihmisiin jossain vaiheessa ellei vaan yöllä siellä hiihtele 😀

   Toivon kovasti ettei tuo tyttönen lopeta blogiaan! Suloisen ja persoonallisen oloinen tyttö ja niin positiivinen ja energinen blogi. Harmillista, että ihmiset ovat syystä tai toisesta päättäneet hänen kimppuunsa hyökätä. Tuossa iässä sitä ottaa vielä niin helposti itseensä mut toivottavasti niin ei käy. Leijonaemo täällä nostaa päätään 😉

   • Pipsa kirjoitti:

    Kyllä, sieltähän minä! Ja Kuopio on kyllä yhä suurimpia rakkaudenkohteitani, jotenkin sympaattisella tavalla aika ruma ja tavallinen mutta silti niin ihana kaupunki 🙂

    Niinpä, toivon ihan samaa tuon blogin osalta!

 7. cathy kirjoitti:

  Annoskateus, treenikateus.. varsinkin nyt ku oon raskaana. Harmittaa ku ei voi ite tehä niin täysillä, kun kuitenki ajattelee mukana olevan elämän hyvinvointia.. Vuoden päästä sitte on taas mun aika. Ehkä se vuosi 2015 on mun vuosi. 🙂

  Tyttö päässy kaupassa auton kyytiin. Meillä poika saa nykyään hepulin jos autoja ei oo vapaana ja kauppareissut menee pilalle, kun toinen huutaa vaan ”auto, auto..” Joskus ollaan jääty jopa odottamaan et seuraava auto tulis…

  • Jonna kirjoitti:

   Nauti nyt raskaudesta, se on kuitenkin aika pieni ajanjakso elämässä! Treenata ehtii loppuelämän 🙂 Voi kun itsekin olisin tajunnut enemmän nauttia raskausajasta. Paljon kului aikaa hukkaan murehtimalla painon noususta ja muista vaivoista…

   Tytskä oli ekaa kertaa auton ratissa 😉 Puolessa välissä kauppareissua halusi pois. Ei ollut autotyttöjä hän 😀

 8. Karoliina kirjoitti:

  Mulla on kärkäs tapa kirjoittaa ja puhua, hyvässä ja pahassa. Mutta selvennetään sen verran, että me ollaan Jonnan kanssa Facebook-kavereita ja puolin ja toisin pystytään seuraamaan toistemme elämää, eikä olla ”kasvottomia”. Ollaan seurattu toistemme tekemisiä jo useita vuosia ja käyty läpi sama prosessi bodauksesta Crossfitiin. Joten kyseessä ei ollut mikään kasvoton heitto. Tokihan sitä voisi ilmaista itseään diplomaattisemminkin, vaan kun ei osaa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo mut sä osaat silti kommentoida fiksusti! Arvostan sitä suuresti ihmisessä että osataan antaa rehellistä palautetta 🙂 MIelellään otan sitä jatkossakin vastaan ja olispa muuten kiva päästä joskus treenaamaan yhdessä! Voisit muutamat tipit heittää niihin allemenoihin 😉

 9. Mika kirjoitti:

  Luin jokin aika sitten crossfit-huippu Lucas Parkerin haastattelun jossa häneltä kysyttiin siitä miten tarkka hän on syömisestä. http://www.thestrengthagenda.com/2013/11/19/force-feeds-lucas-parker/ Tossa toi kolmos-kysymys. Erittäin tärkeä pointti!

  Mun mielestä lapsiperheessä on ihan normaalia että lattiapinta-alasta suurin osa on lelujen peitossa, likapyykkikori on täynnä eikä pedit petaamatta. Tottakai perussiistiä pitää olla (ainakin ajoittain 😀 ) mutta ei kenenkään kämppä voi miltään lifestyle-blogilta oikeasti näyttää.

  Treenikateus on hyvä termi. Poden sitä usein 😀 Joskus salilla jopa totean jollekin että vitsi kun sun treeni vaikuttaa siistiltä ja olen ihan fiiliksissä jostain vähemmän nähdystä liikkeestä.

  • Jonna kirjoitti:

   Olipa mielenkiintoinen artikkeli, kiitos! Hyvä muistutus siitä että sitä ruokaa todellakin pitää ahtaa koneeseen jos mielii tuloksia ja niitähän mä haluan!

   Haha, hauska kuulla ettei me olla ainoita joilla kämppä on vähän hujan hajan. Leluja tosiaan on joka nurkalla, hemmetin joulupukki 😀

   Tänään just kattelin kateellisena muiden muscle up-treenejä, kyykkäystä ja wodeja… mäkin haluun!!!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *