Hae
Palasia Arjestani

Fiiliksissä.

Hihhii, mä pääsin eilen jo boksille vähän ihmettelemään ja potemaan sitä edellisessä postauksessa mainitsemaani treenikateutta. Olin taas kuin pikkulapsi karkkikaupassa! Olis tehnyt mieli tehdä ihan kaikkea ja vielä kun boksille oli saapunut suuren suurin traktorin rengas niin miten kiva olis ollut vähän paukutella sitä lekalla 🙂 Mut ei, yritän pitää nyt järjen päässä ja odottelen huomiseen ja siitä alotan taas pikku hiljaa kiristää treenitehoja ja tahtia.

Eilen aamulla duuniin lähdössä. Oon aina ihan yhtä pölähtäneen näköinen :D

Eilen aamulla duuniin lähdössä. Oon aina ihan yhtä pölähtäneen näköinen 😀


Ja boksille lähdössä. Yhtään en ollut innoissani :D

Ja boksille lähdössä. Yhtään en ollut innoissani 😀

Boksilla hypin alkuun muutamat setit double undereita ja totesin ettei ne ainakaan kulje pitkän sairastelun jälkeen. Niidenkin kanssa saan alottaa ihan alusta. Mobbailin melkin pari tuntia ja huomasin samalla miten oon jumissa! Vasen olkapää kiristää omituisesti kun käden nostaa suorana ylös. Venytin vielä selkää ja rintatankaa niin että makasin rullan päällä selällään ja otin käsillä maassa makaavasta tangosta kiinni. Jestas että olkapää kinnas.. Tänään illalla yritän vielä mobata paikkoja kuntoon huomista tempaus-sessiota varten. Olispa kiva saada samanlaisia ahaa elämyksiä nyt tempauksen kanssa kuin mitä sain Annin pitämällä rinnalleveto-klinikalla. Historiallisinta olis se että pääsen tangon alle ihan kyykkyyn asti. En oo nimittäin päässyt kuin kepillä 😀 Teoriassa se kuitenkin on mahdollista koska OHS:kin onnistuu..

Reeboks oli boksilla hyvin edustettuna :)

Reebok oli boksilla hyvin edustettuna 🙂

 


Pohkeiden mobbausta. Tää tekee ihan yhtä kipeet'ä joka kerta!

Pohkeiden mobbausta. Tää tekee ihan yhtä kipeetä joka kerta!

Oletteko muuten nähneet noita Reebokin Crossfit-vaatteita jossain myynnissä? Tuntuu että ne on jokapaikasta ihan lopussa!

kuvia 005kuvia 004

Reidet kävin kans läpi tangon kanssa.

Reidet kävin kans läpi tangon kanssa. Housut: reebok, kengät: Inov, huppari: kirppis (olisko h&m?)

kuvia 007kuvia 008

Lonkankoukistajia venytin kumin avulla ja murjoin vielä kahvakuulalla.

Lonkankoukistajia venytin kumin avulla ja murjoin vielä kahvakuulalla.

Lueskelin tänään ruokiksella viime viikon MeNaisia ja siinä oli juttu henkilöstä, joka ei liiku ollenkaan mutta testaa saisiko ”väkisin” urheilun osaksi elämäänsä. Itse juttua en ole vielä loppuun saakka ehtinyt lukea, mutta siinä samalla ihmettelin miten joku pystyy olemaan urheilematta? Mulla on urheilu kuulunut vahvasti elämään jo pienestä pitäen enkä pysty kuvittelemaankaan elämää ilman treenaamista. Maailman kamalinta olis sairastua niin pahasti tai joutua onnettomuuteen jonka jälkeen ei pystyisi ollenkaan liikkumaan. Jotenkin nyt kun olen itse sairastellut paljon niin tämä ajatus vielä oikein korostuu. Välillä on ollut ihan mukavakin vaan hengata kotosalla, mut pidemmällä aikatähtäimellä mulla lähtis järki. Pystyisittekö te elämään ilman urheilemista? Tunnen muutamia ihmisiä, jotka eivät mitään liikuntaa harrasta ja kun olen heiltä asiaa tiedustellut miksi näin niin kaikilla vastaus on ollut Kyllähän mä, mutta kun ei oo aikaa… Hmm. Meillä kaikilla on se sama 24h/vrk käytettävissä ja jokainenhan sen itse päättää käyttääkö aikansa vaikkapa treenaamiseen vai sohvalla löhöämiseen, mutta jokaiselta löytyy aivan satavarmasti aikaa kävelylenkkiin tai jumppaan ainakin pari kertaa viikossa. Jos joku muuta sanoo niin se valehtelee. Nih.

Kissat urheilee leikkimällä, miks ei ihmisetkin?

Kissat urheilee leikkimällä, miks ei ihmisetkin?


Hyvästä musiikista saa kunnon energiabuustit lenkillä!

Hyvästä musiikista saa kunnon energiabuustit lenkillä!

Ruokapäiväkirjaa on aina välillä kyselty, mut ihan vielä ette sellaista saa. Yritän nyt hiljalleen nostella kaloreita ja kun saan hommaan hyvin käyntiin niin sit tulee tarkempaa infoa ruokailuista. Siistillä linjalla on jatkettu edelleen ja ilman sokeria! Omituista yrittää nyt ihan suunnitelmallisesti nostaa kaloreita kun tähän mennessä oon syönyt ihan vaan nälän mukaan. Toisaalta vähän aikaa kun syö enemmän niin kohta se määrä onkin jo elimistölle ihan normaali ja sit saa taas nostella kaloreita 🙂

Iltapalaa: turkkilaista jogurttia ja rahkaa, appelsiini, kiivi, mustaviinimarjoja ja pähkinöitä.

Iltapalaa: turkkilaista jogurttia ja rahkaa, appelsiini, kiivi, mustaviinimarjoja ja pähkinöitä.


Eilen hemmottelin itseäni muutamalla karjalanpiirakalla <3

Eilen hemmottelin itseäni muutamalla karjalanpiirakalla <3


Iltaruokana iso kipollinen puuroa, raejuustoa, lesitiiniä ja mehukeittoa. Perussetti siis :)

Iltaruokana iso kipollinen puuroa, raejuustoa, lesitiiniä ja mehukeittoa. Perussetti siis 🙂


Eilinen duunin lounas: kanaa, vihanneksia ja uunissa paahdettuja porkkanoita. Lisänä oli sämpylää ja hedelmää.

Eilinen duunin lounas: kanaa, vihanneksia ja uunissa paahdettuja porkkanoita. Lisänä oli sämpylää ja hedelmää.

Nyt en oo tietysti vasta kuin muutaman päivän syönyt vähän enemmän, mut on ollut hauska huomata ettei ylimääräisiä nesteitä kerry nyt ollenkaan kroppaan. En tiedä johtuuko valkoisen sokerin välttämisestä vai mistä, mut toistaiseksi fiilis bueno 😉  Tänään pidän vielä lepopäivän mut huomenna sit taas treenien pariin jei!

18 kommenttia

 1. Emma kirjoitti:

  Mobbailu on niin kidutusta 😀 mut sen jälkeen on kyl niin hyvä olo! Pitäs useammin runnoo kroppa läpi!
  En jaksa oottaa, et pääsen hierojalle ens viikolla! 🙂
  Tosta liikunnan harrastamisesta: noin neljä vuotta sitten aloitin liikunnan harrastamisen ihan nollasta. Nyt 25-vuotiaana (30kg kevyempänä) mietin että miksi aloitin niin myöhään (laiskuus, netissä surffaaminen, televisio veivät voiton), en voi enää kuvitella elämääni ilman liikuntaa (crossfit on kyl parasta ja paras päätös ikinä! ;)) Kannustan muita aloittamaan ja saaman sen hyvä olon liikunnasta. Oon myös miettiny et joku motivational speaker ois aika siisti homma kokeilla 😀 haaveita on hyvä olla ;D

  • Jonna kirjoitti:

   voi kun mäkin olisin löytänyt crossfitin aiemmin! Sitähän vois olla jo suht hyväkin 😉 Nyt tää on suurimmaksi osaksi vain säälittävää räpellystä 😀

 2. Titta kirjoitti:

  Heip! En tiedä onko vanhemmissa postauksissa jo sellaista, mutta voisitko tehdä suomi-crossfit-suomi -sanastopostauksen? 🙂 Esim. mitä mobbaus tarkottaa? Selkeesti jotain vartalonhuoltoa mut… Movement of body? Making organs bounce… Ei mitään harjua. 😀

  • Eveliina kirjoitti:

   Villi arvaukseni että se on mobilisaatio/mobilisointia 🙂 Krosvittaajat vaan käyttelee kaikkia tuollaisia sanoja 😉 Meille muille se on lihashuoltoa 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Se tarkoittaa mobilisaatiota eli käytännössä liikkuvuusharjoitteluja, venyttelyä ja lihaskalvojen sekä lihasten availua sekä pehmittelyä rullalla, pallolla, tangolla jne 🙂

   Toi sanakirja juttu onkin muuten hyvä idea! 🙂

 3. Eveliina kirjoitti:

  ”Lueskelin tänään ruokiksella viime viikon MeNaisia ja siinä oli juttu henkilöstä, joka ei liiku ollenkaan mutta testaa saisiko ”väkisin” urheilun osaksi elämäänsä. Itse juttua en ole vielä loppuun saakka ehtinyt lukea, mutta siinä samalla ihmettelin miten joku pystyy olemaan urheilematta? Mulla on urheilu kuulunut vahvasti elämään jo pienestä pitäen enkä pysty kuvittelemaankaan elämää ilman treenaamista. Pystyisittekö te elämään ilman urheilemista?”

  Vastaan tähän että VOI KUULE JA HELPOSTI 🙂

  Itse tykkään todella paljon treenaamisesta ja punttistouhuista, mutta muuten en ole pätkääkään liikunnallinen ihminen enkä saa juuri mitään nautintoa muista liikkumisen muodoista. Mulla kesti todella kauan löytää omani laji ja liikunnasta ylipäätään mitään iloa, sillä mielenkiinnot elämässä on olleet ihan muissa asioissa.

  Kirjoitin siihen aiheeseen liittyvän jutun blogiini joulukuussa, sen voi tsekata tästä: http://musclefetish.blogspot.fi/2013/12/verenmaku-suussa-vaikka-vakisin.html

  Ihmisillä jotka eivät harrasta liikuntaa saattaa olla todella paljon muita mielenkiinnon kohteita ja harrastuksia, tai lahjakkuuksia eri lajeihin. Tai sitten ei mitään, ja mun mielestä ei ole pakko ollakaan. Kukin eläköön kuten parhaaksi näkee 🙂

  Mulla ei pitkätkään treenitauot hajoita päätä, vaan silloin nautiskelen kaikista muista mulle tärkeistä jutuista: Luen paljon kirjoja, katson leffoja, shoppailen, sisustan, pyrin matkustelemaan ja reissaamaan mahdollisimman paljon jne. Kokkaan, syön hyviä ruokia, teen kaikkia erilaisia juttuja jotka tuotavat nautintoa. Eli joo, nautintoa ja sisältöä elämään saa varmasti sadoista muistakin asioista kuin liikunnasta 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Nyt kun mietin itsekin asiaa tarkemmin niin tuliskohan näin paljon liikuttua jos crossfitin/punttiksen joutuis laittamaan kokonaan jäihin… Aika vaikeeta olis löytää sellainen laji jota jaksaisin yhtä aktiivisesti harrastaa.

   Kyllä mä ne ihmiset ymmärrän ketkä sit harrastaa paljon muuta: musiikki, taidetta, valokuvaamista yms joihin aikaa menee paljon mut en taas niitä ketkä ei tee YHTÄÄN mitään, ovat vaan. Mä tunnun hyppivän seinille heti jos mulla ei ole mitään tekemistä. En jaksa vain maata ja lukea lehtiä päivästä päivään. Jotain äksöniä joka saa endorfiinit kunnolla jylläämään täytyy olla elämässä 😀

 4. Anki kirjoitti:

  Voi olla, että Suomessa on noiden Reebok crossfit vaatteiden osalta yhtä surkee tilanne kuin rapakon takana. Kävin New Yorkissa kuukausi takaperin ja siellä Reebok crossfitin omassa liikkeessäkään ei juuri pieniä kokoja ollut! Ja myyjät osas kertoo vain, että ei mitään tietoo millon saa lisää pieniä kokoja valikoimiin. Luulis, että Reebok valmistais niitä tuotteita nyt enemmän, ku kysyntää riittää. Tai sit ne ei vaan kerkee tehdä niitä tarpeeks, ku kaikki viedään saman tien käsistä. Mutta onneksi tein monia huippulöytöjä muutamasta outletista ja murto-osalla Suomen hinnoista, joten nyt ei tarvi vähään aikaan treenivaatteita tai -kenkiä ostella..;)

  • Jonna kirjoitti:

   Jenkeistä sais Reebokin nettikaupasta, mut tulee tullit vähän turhan kalliiks.. Eilen just selasin nettikauppoja läpi ja kaikista on vaatteet loppu tai sit jäljellä on tosi suuria kokoja 🙁

 5. Johanna kirjoitti:

  Mun mies on ainakin sellanen 😀 Niiden perheessä ei oo periaatteessa urheilu ollut koskaan mikään juttu vaikka mies nuorena jalista pelasikin. Ite uskon siihen että jos vanhemmat ei oo urheilullisia/liikkuvia nii ei lapsetkaan todnäk. Itellä on sama homma! Kyllä mua vietiin pienenä vaikka mihin kun halusin mut yhtä äkkiä ne harrastukset loppukin jos tuli joku vaikeus eteen. Siitä ei autettu kotona mitenkään yli, ei muuta ku pullaa suuhun vaan. Sitten taas on tää toinen ääripää, vanhemmat jotka harrastaa ihan hirveesti ja sitten ne pakottaa lapsiaan ihan kaikkeen kokoajan. Mun serkun kanssa siinä kävi se että teini-iässä se lopetti kaikki mutta onneks sitten armeijan jälkeen löysi uuden ihastuksen ja aloitti potkunyrkkeilyn 🙂 Mun mielestä lapsille pitää esitellä kaikenlaista ja tukea sitten siihen suuntaan mikä nappaa, mut yhtälailla sitten antaa niitä lepopäiviä jolloin saa vaikka pelata tietokonetta/pleikkaria tai tehdä jotain luovempaa. Koululiikunta on kans ikävä kun se kyllä pystyy lapsen mielenkiinnon urheiluun tuhoomaan. Tämä kävi myös mulla niinkun miehelläkin. Ite vaan sit aikuisiällä kyllästyin tosiaan ulkonäkööni, huonojen elintapojen aiheuttamaan huonoon oloon ja läskeihin ja alotin lenkkeileen ja käymään myös salilla ja jumpissa 🙂 Tästä oon sitä mieltä että ketään ylipainoista ei pitäisi aluksi edes kehottaa liikkumaan, korkeintaan voi vilautella että kun on hyvää keliä niin vois mennä haistelee raitista. Sohvaperuna kun rupee itseensä pakottaa nii siitä ei tuu yhtään mitään. Vieläkin vaikka oon ny joku crossfittaaja muka niin varon sitä etten pakota itseäni 😀 Siinä liikutaan vaarallisilla viha-rakkaus-rajamailla. Kyllä sitä laihduttavaa ihmistä rupee liikunta nappaan kun on ensin siistitty ruokavaliota ja saatu pikkasen parempi ja kevyempi olo ja mielikin on korkeella kun kiloja tippuu syödessä 🙂 En siis tajua yhtään näitä yli satakiloisia jotka huhkii naama irvessä salilla esim telkkarissa tai joita tulee vastaan taas keväällä lenkkipolulla juosten :S Ärsyttää kun liikunnan vaikutuksia kehutaan lehdissäkin jatkuvasti kun sillä on oikeesti painon kannalta tosi pieni merkitys esim ruokavalioon nähden. Kaikkien pitäs tehdä sitä mitä mieli tekee, eikä siinä ole mitään outoa jos painoa riittää ja lenkkarit on ollu jalassa viimeksi vuosia sitten, että se liikkuminen ei nappaa. Kenenkään ihmisen ei todnäk tarvitsisi tehdä mitään muuta kuin kävellä reippaasti esim suositellut 2,5h viikossa. Se olisi ainoa mistä puhuisin jos ylipainoinen hakeutuisi mun ”vastaanotolle”. Heti sen jälkeen kun katteltas ruokavaliota 🙂

  Mut tosiaan, mun mies ei juuri liiku koska se tykkää mieluummin vaikka istua. Sitä ei vois vähempää kiinnostaa mitä se tekee terveydelleen tai vanhuudelle, eikä se kuuntele mua 🙂 Kaikkien pitää haluta itse, ei voi haluta toisen puolesta. Mut sitä oon harrastanu vuosia että kehun urheilujani ja niiden vaikutuksia ihan kokoajan. Tää sytyttää aina välillä kipinän, mutta ei siitä ole vielä tulta tullut. Oon itse asiassa välillä toivonut että sen verenpaine edes vähän olisi koholla koska oon varma että se nostais perseen penkistä ;D Mutta ehkä se ei ole eikä kohoa siksi että sillä on melkosen terveellinen ruokavalio mun ansiosta. Ja sit toki, pakkohan sitä on senkin välillä kävellä kun meillä koira on 🙂 Eli oon yrittäny laittaa sitä kyllä lenkkipolulle ton 2,5h viikossa! 😀 Kyllä se liikunnan hyödyt tietää, mutta eihän se motivoi jos tosiaan se kunto on huono. Ja keli paska. Mutta lihaskunto sillä on jostain syystä tosi hyvä ja ollaan puhuttu että siltä löytyis speksit vaikka kehonrakennukseen ja oikein lihaskimpuksi jos vaan yhtään alkais kiinnostaa 😀 Mutta mikäs kiire tässä, tukka on vielä takana ja elämä edessä 🙂

  Ite oon tosiaan tykännyt lenkkeillä jo vuosia, ja se on tehnyt hyvää mielenterveydelle. Siitä se on sit pikkuhiljaa edennyt siihen että nyt crossfittaillaan 😀 Tällä meiningillä tosiaan tullaan muutaman vuoden päästä kisaileenkin, jos vaan osaan tukee tätä harrastusta oikeesti ruokavaliollani. Mulla kun on se munuaishomma niin se vähä rajottaa tota protskupuolta (en esim viitti käyttää enää urheilujuomavalmisteita). Puhumattakaan mun muista vammoista 😀 Mut mä luotan kyllä kehoni viesteihin ja paleo&crossfit yhdistelmään, että kyllä niillä saa musta parhaimman Minut muokattua 🙂 Ihan niin korkeella mun tavotteet ei kuitenkaan ole että olisin menossa mitään kisoja voittaan 😀 Osallistuminen vois olla kova sana vaan mulle, kelle ei. Tänään aion muuten kokeilla saanko jo clean&jerkattua sen 32,5kg mikä tais olla naisten rx’d meidän salin kisoissa 🙂 Siinä ois yks tavote saavutettu 🙂 <3 Sit seuraava vois olla maveilu, kun sitä oli 30x ja muistaakseni 70kg (voisko olla nii paljo 😀 Tarvii tarkistaa). Ja puhumattakaan niistä leuoista :DD Vähän on vielä matkaa mutta täältä tullaan eteenpäin sano mummo lumessa!! 😀 Toistaiseksi tosiaan ollaan vaan mukana järkkäämässä kisoja 😀 Hyviä tempauksia huomiselle!!

  • Jonna kirjoitti:

   Varo vaan, se vielä innostuu crossfitistä ja sit ette muusta enää puhukaan 😀

   Huh, mua alkaa jo vähän jänskättää tempaukset! Oon niissä niin surkee et Anni nauraa mut varmaan pihalle…

 6. Aada kirjoitti:

  Aiemmin en juuri harrastanut liikuntaa mutta nyt kun olen saanut siitä itselleni elämäntavan on vaikea kuvitella elävänsä ilman sitä. Joulun aikaan olin flunssassa ja kun tunsin kurkkukivun alkavan ensimmäinen ajatukseni oli ”Voi ei, toivottavasti tämä menee nopeasti ohi että pääsen taas treenaamaan”. Vaikka lapsen hankinta ei ole tällä hetkellä ajankohtaista niin olen myös viime aikoina miettinyt sitä, että jos ja kun joskus olen raskaana, olisi kova kolaus jos en pystyisikään treenaamaan tai liikkumaan ollenkaan. Kai tässä saa onnitella itseään kun on saanut liikkumisen iskostettua tuonne jonnekin selkärankaan näinkin hyvin. Toisaalta koitan pitää sellaisen linjan ettei aina ole pakko – vielä aamulla mulla oli suuret suunnitelmat lähteä töiden jälkeen lenkille mutta kotiin tullessa se ei enää huvittanutkaan ja annoin itselleni luvan pitää lepopäivän kun tällä viikolla on tehty jo salitreeni, lenkki ja kahvakuulatreeni. Tässäkin on kyse kultaisesta keskitiestä, vaikka joskus antaa itselleen luvan löysäillä niin siitä ei saa tulla tapa, muuten makaan kohta taas sohvalla illat läpeensä.

  • Jonna kirjoitti:

   Se on hyvä periaate ettei liikunnasta saa tehdä mitään pakkoa. Jos mustakin tuntuu että on parempi vetää päiväunet kuin lähtee treenaamaan niin sit otetaan ne päiväunet ja treenataan vasta seuraavana päivänä 🙂

 7. Adelheid kirjoitti:

  Hyvin pystyin puolitoistavuotta elämään ilman mitään liikuntaa. Toki koko aika masensi, ketutti ja paino nousi kymmenen kiloo.. Että ei oikein kannattanut. Vaikutukset tajusi oikeastaan vasta jälkikäteen. Ei enää ikinä sellaista mulle. =)

  • Jonna kirjoitti:

   Liikunta on paras lääke masennukseen ja ketutukseen mut se on tosiaan harmi että sen ymmärtää vasta jälkikäteen.. Onneks löysit tiesi taas liikunnan maailmaan! 🙂

 8. Merja kirjoitti:

  Ihan sama juttu! Kuuppa antaa hajoilun merkkejä jos ei vähään aikaan pääse liikkumaan. Oon liki kaksi viikkoa ollut kipeänä, nyt ehkä voisin jo sanoa olevani terve ja huomenna olisi tarkoitus lähteä salille / jumpalle. Parina päivänä olen kävellyt työmatkaa, sekin jo kivasti tuulettaa päätä ja kroppaa pitkän sairastelun jälkeen. Tulen vain entistä kipeemmäksi, kun en pääse liikkumaan! 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla kans kaatuu seinät päälle välittömästi jos joutuu useamman päivän vaan olemaan ja makoilemaan. Muistahan aloittaa varovasti ettei pöpö iske uudestaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.