Hae
Palasia Arjestani

Karppaajan unelma.

Tämä vähähiilarisen piirakan ohje multa on jäänytkin kokonaan postaamatta. Ollaan tämän tapaisia piirakoita tehty aika usein miehen kanssa, lihansyöjiä kun ollaan molemmat 🙂 Alkuperäinen resepti tähän piirakkaan on peräisin jostakin Karppaajan keittokirjasta, en tosin muista mistä. Me ei todellakaan kumpikaan olla mitään karppaajia, mut noi karppireseptit on aina todella hyvänmakuisia!

kuvia 005

Lauantai-illan karppipiirakka (suolainen)

Pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl kermaa/maitoa
  • 2 rkl voita

Täyte:

  • 300g kinkkua
  • 200g pekonikuutioita
  • kirsikkatomaatteja
  • paprikaa
  • sipulia
  • Koskenlaskija-juustoa nökäre
  • juustoraastetta
  • mustapippuria, chilijauhetta, valkosipulijauhetta

 Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sulata voi uunissa piirakkavuoassa. Vatkaa munat ja kerma sekaisin ja kippaa piirakkavuokaan. Paista pohja uunissa kullanruskeaksi. Anna jäähtyä.

kuvia 001 kuvia 002

 Ruskista sipulia pienessä määrässä voita/öljyä. Lisää sekaan kinkut, pekonit ja paprikat. Paista hetki. Lisää joukkoon osa juustoraasteesta sekä Koskenlaskija. Anna juustojen sulaa muiden ainesten joukkoon. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Viipaloi päälle vielä tomaattia ja ripottele päällimäiseksi juustoraastetta.

kuvia 003 kuvia 004

 Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia tai kunnes piirakka alkaa ottaa väriä pintaan. Nauti esim. raikkaan salaatin ja omatekoisen guacamolen kera!

IMG_20140104_204803

 Piirakan toinen versio löytyy tästä postauksesta. Ajalta jolloin minäkin näytin vähän erilaiselta 😉

6 kommenttia

  1. Maikki kirjoitti:

    Taivaallisen näköistä 🙂 Mites kuinka kauan tuo on uunissa ja missä asteessa?

    • Jonna kirjoitti:

      Nyt pitäis ohjeen näkyä kokonaisuudessaan! Duunin kone välillä hävittää puolet teksteistä…

  2. Laura K. kirjoitti:

    Nyt tuli nälkä!

  3. Jalen kirjoitti:

    Always a good job right here. Keep rolling on thhorgu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.