Come dine with me: chili-katkarapupasta.
Katselin eilen boksilta Foxilta tulevia 24kitchen-sarjoja. Sara La Fountain siellä kokkaili herkullista ruokaa edellispäivän jämistä. Mä en erityisestä välitä katkaravuista, mutta Saran laittamana ne näyttivät lautasella varsin kutsuvilta. Ei muuta kuin kauppaan katkarapujen ostoon ja pastan tekoon!
Chili-katkarapupasta
- edellispäivän pastan jämät (ehkä noin 200g)
- n. 200g jäisiä katkarapuja
- 2 tl pakastettua tai tuoretta chiliä
- 2-3 valkosipulin kynttä
- reilusti oliiviöljyä
- fetajuustoa
- suolaa & mustapippuria
Laita jäiset katkaravut sulamaan kuumaan veteen. Pilko chili ja valkosipulit pieniksi.
Lorauta reilusti oliiviöljyä pannulle (3-4 rkl) ja kuullota chilejä ja valkosipuleita siinä hetki. Lisää valutetut katkaravut ja anna ruskistua hetken verran.
Lisää katkarapujen sekaan vielä jääkaappikylmät pastat. Lorauta hiukan lisää oliiviöljyä ja kääntele muut ainekset hyvin pastan sekaan. Pyörittele pannulla kunnes pasta on lämmennyt kunnolla.
Mausta esim. suolalla ja mustapippurilla. Lisää paistamisen loppuvaiheessa fetajuusto ja anna sulaa osittain pastan sekaan.
Mä en pidä kauhean tulisesta ruuasta ja jostain syystä mun toleranssi ruuan tulisuutta kohtaan on pakkasen puolella. Poistin chilistä huolellisesti kaikki siemenet, mutta siitä huolimatta pastasta tuli melko tulista. Mies totesikin maistaessaan Tää on ihan liian tulista sulle! Niin vain söin kaiken hyvällä ruokahalulla 😉 Tyttö sai oman miedomman ja hätäisesti kootun versionsa pastasta: pastaa, fetajuustoa, loraus öljyä sekä pilkottuja kirsikkatomaatteja. Tuntui kelpaavan, hyvää oli neitokaisen ensimmäinen kommentti hänen pikapastastaan. Toisaalta hän toteasi vaikka pienten kivien olevan hyvää jos kylkiäisenä on tomaatteja…
Yksi kommentti