Hae
Palasia Arjestani

Kun kivi vierähtää pois sydämeltä.

Loistavaakin loistavampi treeni- ja ruokabloggaaja ilmoittautuu täällä saijonaarasta! Alkuviikonkin treenit päivittämättä, mutta ehkä te kestätte sen? Hyvin oon päässyt nyt treenailemaan, tälle viikolla tuli neljä treenikertaa. Pikku hiljaa kovennan sykettä wodeissa ja yritän saada voimatasotkin taas uudelle levelille. Samalla täytyy kiinnittää huomiota myös lihashuoltoon ja ravinnon laatuun ja määrään. Oon laittanut pieni muotoisen dieetin aloituksenkin raksuttamaan tuolla pääkopassa, mut katsotaan tuleeko ajatus toteutukseen asti…

20140303_181255Viime maanantaina meillä alkoi taas uusi jakso treeneissä eli ohjelmaan tuli uudet liikkeet ja niille täytyi löytää ykkösmaksmit. Edellisessä treenijaksossa oli niin paljon kipeenä etten päässyt tekemään yhtään kertaa maastavetoa, miettikää! Uusina liikkeinä meille tuli ohjelmaan etukyykky, lattiapenkki (floor press) ja romanialainen maastaveto (romanian deadlift). Jokaisessa liikkeessä ykkösmaksimia sai hakea kolme kertaa eli panoja nostettiin kolme kertaa (lämmittelyt tietysti alla!)

Mun ykkösmaksimit (1RM) 3.3.2014:

 • Etukyykky 70kg
 • Lattiapenkki 60kg
 • Romanialainen mave 105kg

Etukyykyssä olis voinut laittaa vielä vähän lisää painoja, mut näihin nyt jäätiin tällä erää. Lattiapenkissä vanha penkkityyli nosteli päätään ja hanuri meinas aina lähtee puskemaan irti lattiasta. Romanialainen mave oli suht uusi tuttavuus, en ainakaan tällä tekniikalla ole sitä vuosiin tehnyt. Tanko kulkee koko ajan jalkoja pitkin, liike pysäytetään puoleen väliin säärtä pariksi sekunniksi ja siitä räjähtävästi ylös. Näpit ei meinanneet jaksaa enää pitää vikoissa sarjoissa tangosta kiinni, mavettelun puutetta sekin 😉

Romanialainen maastaveto.

Romanialainen maastaveto. Housut: nike, kengät & paita: Inov.

kuvia 002

Lattiapena aka floor press.

Lattiapena aka floor press.

kuvia 005 kuvia 004Tiistaina tehtiinkin voimaliikkeenä sit etukyykkyä ja ohjeena oli kuunnella omaa kroppaa edellisen päivän treenin jäjiltä. Mullahan meni maanantai-iltana alaselkä aivan tuhannen juntturaan ja olkapäätkin oireili tulehtuneen oloisesti. Valelin selkään ja olkapäihin kunnon kerrokset blogiyhteistönä saamaani Perskindolia ja molemmat oli paremmassa kunnossa tiistaina 🙂 Paukuttelin sit menemään treenit kohtuullisen hyvällä sykkeellä!

 • Etukyykky 3×5 (45, 52.5, 57.5kg)

5 kierrosta aikaa vastaan:

 • squat clean x 8 (25kg)
 • punnerrus x 12
 • pistol squat 4/4 (keltaisella kumilla)
 • aika 11.48

Wodi oli aika hauska ja karu paluu koviin treeneihin! Minä puuskutin ja hikosin kuin pieni sika. Ei ole hengityselimistö vielä ihan ajan tasalla 😀 Rinnallevedot meni yllättävän hyvin, mutta jo tuollakin painolla vikat toistot alkoi olla tosi raskaita… Punnerruksetkin sain tehdä muutaman toiston erissä vikoilla kiekoilla! Pistoolikyykyt ole se helpoin osuus tässä wodissa. Niitäkin voisin pikku hiljaa alkaa opettelemaan tekemään omalla painolla 🙂

Rinnallevetoa.

Rinnallevetoa. Housut: reebok, paita: nike ja kengät: adidas.

kuvia 007 kuvia 008

Punnerruksia.

Punnerruksia.

kuvia 010

Pistoolikyykky.

Pistoolikyykky.

kuvia 011

 Perjantain ja lauantain treeneistä en montaa kuvaa napannut. Perjantaina tehtiin hurjan hauska setti, joka kuulosti alkuun lähes mahdottomalta mutta onnistuikin odotettua paremmin!

 • Floor press 3×5 (40, 45, 50kg)

10 minuutin EMOM (every minute of the minute):

 • handstand push up x 5
 • chest to bar (skaalattuna pull up) x 5

Jokaisella minuutilla siis tehtiin 5 x käsilläseisontapunnerrus elikkäs hupsut sekä 5 x leuat tai chest to bar. Ite tein ekat kolme kierrosta hupsut yhdelle abmatille ja sen jälkeen kahdella. Kaksi oli jo liian kevyt! Chest to baria en todellakaan vielä saa tehtyä eli tein kippileukoja. Kiitos avuliaiden blogin lukijoiden kippauksetkin alkoi sujumaan paremmin kuin ennen 🙂 Suurimmalla osalla kierroksista sain kaikki nuo vaaditut 10 toistoa tehtyä, mut yksi kierros meni ihan munille kun hupsuissa petti jostain syystä tasapaino tyyliin joka toistolla… Hauska ja hikinen treeni!

Kävleyllä eräänä kauniina päivänä :)

Kävleyllä eräänä kauniina päivänä 🙂


Välipalaa töiden jälkeen.

Välipalaa töiden jälkeen.

Lauantaina kävin kauppareissun jälkeen open gymissä. Tein pois alta torstain voimarästin eli maastavedot (3 x 5: 67.5, 77.5 ja 90kg) ja sen jälkeen keskityin käsilläseisontaan ja toes to barin kippauksen opetteluun. Käsilläseisonta ilman seinää on edelleen pahasti hakusessa, mut eipä tää ollut vasta kun toinen kerta kun niitä harjoittelin! Toistoja toistoja 🙂 Toes to barissa on kippaus ollut vähän hakusessa ja nyt sain hyviä vinkkejä valmentajalta miten saisin harjoteltua tekniikkaa. Tavallaan tiedän mitä pitäisi tehdä, mut toteutus ontuu vielä ja pahasti 😀

kuvia 014

Paita: adidas, housut: nike ja kengät: inov.

kuvia 015 kuvia 012 kuvia 013

Kroppa ei tee mitä pää käskee! Mur.

Kroppa ei tee mitä pää käskee! Mur.

Mulla on suorastaan kivi vierähtänyt pois sydämeltä ja iso stressilasti lähtenyt pois harteilta, kun päätin haudata kisasuunnitelmat vähäksi aikaa. Haluan toki panostaa harrastukseeni yhtä paljon kuin ennen, mutta en halua kokea ahdistusta asiasta jota kuitenkin rakastan yli kaiken. Haluan keskittyä nyt pääsemaan entiseen kuntoon ja saada vihdoin edistystä treenirintamallakin. Treenaan valmentajan laatimalla ohjelmoinnilla kolme kertaa viikossa ja lisäksi yritän käydä open gymeissä paikkaamassa omia heikkouksiani. Lauantainakin treenasin omaa inhokkiani wallballia ihan vaan sen takia, koska en aikaisemmin osannut sitä kunnolla. Nyt siinäkin loksahti taas uusia asioita kohdalleen! Monelle muulle pikku juttu, mut mulle se oli iso saavutus 🙂

En tiedä tajusitteko puoltakaan mun sepustuksesta, mut nyt on jotenkin helpompi hengittää ja aidosti pystyn taas nauttimaan treenaamisesta! Noi hemmetin flunssat alkoivat jo pistää mielen melko mustaksi, mutta jospa nekin olis nyt lusittu! 🙂

Aurinkoista sunnuntaipäivää!

 

 

 

5 kommenttia

 1. Mee kirjoitti:

  Hei! Olisko sulla jakaa joku alottelijalle sopiva wod, missä käytettäis esim. kahvakuulaa, omaa painoo? Sellanen yksinkertanen, millä pääsis alkuun 🙂 ei vielä mitään akrobatia temppuja! Kiitos 🙂 Tarkotus olis ylläpitää lihasmassaa ja päästä ylimääräsestä rasvasta, eiks tällaset crossfit tyyliset treenit sovi siihen kivasti?

  • Jonna kirjoitti:

   Noissa wodeissa vain mielikuvitus on rajana! Tässä yksi esimerkki:

   10 minuutin aikana tee niin monta kierrosta kuin ehdit:
   Punnerrus x 10
   Vatsarutistus x 12
   Kahvakuulaheilautus x 15
   Kyykky omalla painolla x 20

   Tällaiset korkean intensiteetin wodit polttaa rasvaa todella hyvin!

 2. outi kirjoitti:

  Hienoa kuulla että olo parempia ja stressittömämpi. Ehkä se kisastressailukin vaikuttaa terveyteen ja iisisti treenejä taas kovemmaksi… You know… 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Juurikin näin! Sitä joskus vaatii itseltään enemmän kuin mihin on todellisuudessa kykeneväinen..

 3. Päivi kirjoitti:

  Näitä sun postauksia on aina vaan niin mukava lukea 🙂 Tää crossfit touhu on mielenkiintoista! Vaikka en siitä mitään itse tiedä, niin ainakin sun postauksista opin jotakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *