Hae
Palasia Arjestani

Yleisön pyynnöstä: amerikkalainen juustokakku

 Viime viikonloppuna tein pitkästä aikaa amerikkalaista juustokakkua tarjottavaksi tytön synttäreille. Tämä uunissa paistettava juustokakku on erittäin helppo tehdä: kaikki ainekset vain sekaisin kippaan,  hyvä sekoitus ja uuniin paistumaan.  Aikaa vievin osuus on pohjan tekeminen 🙂

IMG_20140316_110549

Amerikkalainen juustokakku

 • 15 kpl digestive-keksejä
 • 50g voita tai margariinia
 • 600g Philadelphia-juustoa
 • 2,5 dl sokeria
 • 3 kananmunaa
 • 2,5 dl kermaa
 • 1 dl maissitärkkelystä
 • 1 tl vaniljasokeria
 • puolikkaan sitruunan mehu ja kuori

Vadelma kastike

 • 200g pakastevadelmia
 • hyppysellinen sokeria
 • loraus sitruunamehua

Sulata voi ja murskaa keksit monitoimikoneessa. Vuoraa n. 23 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.  Levitä keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta hetkeksi jääkaappiin asettumaan.  Sekoita kaikki loput kakun ainekset keskenään ja levitä tasaisesti keksipohjan päälle. Paista juustokakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua. Jos mahdollista,  valmista kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Valmista vadelmakastike ajoissa jotta se ehtii jäähtyä hyvin. Keitä vadelmat, mausta sokerilla ja sitruunamehulla. Kastike saa olla kirpsakkaa!

kuvia 012

Annostele lautaselle pala juustokakkua ja pari kolme ruokalusikallista vadelmakastiketta. Nauti! 🙂

 

 

4 kommenttia

 1. Päivi kirjoitti:

  NAM!!!! Pakko varmaan kokeilla tuota !

 2. mjai kirjoitti:

  Haha mä vähä pelkäsin otsikon perusteella, että tääkin on joku terveysversio, mutta jee kiva, että fitfashionista löytyy välillä jotain ”aitookin” tavaraa 😀 Tää vois olla kyl yks vaihtoehto synttärikakuksi 😛

  • Jonna kirjoitti:

   Ei nyt sentään 😀 Toiset on kyllä sitä mieltä, että fitfashionille sais postata vain terveyskakkuja, mut mä tykkään välillä tehdä ihan aitoakin tavaraa, joten miksi en jakaisi myös niitä reseptejä? 😉 Tiedän kuitenkin etten ole ehkä ainoa tässä maailmassa joka välillä herkuttelee kunnon sokeripommi-versioilla 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *