Yleisön pyynnöstä: amerikkalainen juustokakku
Viime viikonloppuna tein pitkästä aikaa amerikkalaista juustokakkua tarjottavaksi tytön synttäreille. Tämä uunissa paistettava juustokakku on erittäin helppo tehdä: kaikki ainekset vain sekaisin kippaan, hyvä sekoitus ja uuniin paistumaan. Aikaa vievin osuus on pohjan tekeminen 🙂
Amerikkalainen juustokakku
- 15 kpl digestive-keksejä
- 50g voita tai margariinia
- 600g Philadelphia-juustoa
- 2,5 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2,5 dl kermaa
- 1 dl maissitärkkelystä
- 1 tl vaniljasokeria
- puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
Vadelma kastike
- 200g pakastevadelmia
- hyppysellinen sokeria
- loraus sitruunamehua
Sulata voi ja murskaa keksit monitoimikoneessa. Vuoraa n. 23 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Levitä keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta hetkeksi jääkaappiin asettumaan. Sekoita kaikki loput kakun ainekset keskenään ja levitä tasaisesti keksipohjan päälle. Paista juustokakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua. Jos mahdollista, valmista kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Valmista vadelmakastike ajoissa jotta se ehtii jäähtyä hyvin. Keitä vadelmat, mausta sokerilla ja sitruunamehulla. Kastike saa olla kirpsakkaa!
Annostele lautaselle pala juustokakkua ja pari kolme ruokalusikallista vadelmakastiketta. Nauti! 🙂
NAM!!!! Pakko varmaan kokeilla tuota !
Toi juustokakku on tosi hyvää ja erittäin helppo tehdä! 🙂
Haha mä vähä pelkäsin otsikon perusteella, että tääkin on joku terveysversio, mutta jee kiva, että fitfashionista löytyy välillä jotain ”aitookin” tavaraa 😀 Tää vois olla kyl yks vaihtoehto synttärikakuksi 😛
Ei nyt sentään 😀 Toiset on kyllä sitä mieltä, että fitfashionille sais postata vain terveyskakkuja, mut mä tykkään välillä tehdä ihan aitoakin tavaraa, joten miksi en jakaisi myös niitä reseptejä? 😉 Tiedän kuitenkin etten ole ehkä ainoa tässä maailmassa joka välillä herkuttelee kunnon sokeripommi-versioilla 😀