Astetta terveellisempi banaani-suklaatäytekakku!
Löysin jokin aika sitten ihanan sivuston nimeltä That Cake Chick. Sivusto on pullollaan ihania ja terveellisiä herkkuja ja mitä ohjeita selailin niin ovat suhteellisen helppoja valmistaakin. Tähän kokeilemaani täytekakkuun mullakin oli kaikki ainekset kotona valmiina 🙂 Itse en ainakaan jaksa nykyään lähteä mitään erikoistuotteita metsästämään vaan yritän keksiä jonkin korvaavan tuotteen tai jätän reseptin kokonaan testaamatta.
Tämänkin kakun kohdalla olin hieman epävarma lopputuloksesta. Yllätys oli pelkästään positiivinen ja onnistumisen puolesta puhuu myös se, että mieskin tykkäsi kakusta!
Banaani-suklaatäytekakku
- 4 kananmunaa
- 3 keskikokoista banaania
- 120g kaurahiutaleista tehtyä jauhoa
- 2 rkl kookosjauhoja
- 1 dl maitoa
- 50g kookosöljyä tai voita
- 75g hunajaa
- 2 tl psylliumia
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
Täyte
- 3-4 rkl vaniljajogurttia tai kreikkalaista jogurttia (minä käytin turkkilaista!)
- 1 banaani muussattuna
Suklaakuorrute
- 100g kookosöljyä tai voita (itse käytin voita)
- 100g tummaa suklaata (vähintään 70%)
- 1 rkl hunajaa
- 2-3 rkl vaniljajogurttia tai kreikkalaista jogurttia (minä käytin turkkilaista!)
- hyppysellinen suolaa
- ( 1tl konjakkia tai rommia)
Vatkaa kananmunia ja hunajaa, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleankeltaista. Muussaa banaanit haarukalla ja kääntele varovasti taikinan joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen varovasti maidon sekä sulatetun kookosöljyn/voin kanssa taikinan joukkoon jottei taikinan ilmavuus katoa. Käytä sekoittamiseen vispilää. Kaada taikina noin 21 cm kokoiseen irtopohjavuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 60-75 minuuttia. Kokeile noin tunnin kohdalla haarukalla onko kakku kypsä. Kakku saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi.
Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Valmista täyte sekoittamalla jogurtti ja muussatut banaanit yhteen. Levitä täyte toiselle kakun puolikkaalle ja käännä toinen puolikas täytteen päälle.
Sulata kookosöljy/voi ja suklaa miedolla lämmöllä. Lisää hunaja, suola ja rommi/konjakki halutessasi. Sekoita hyvin. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Kun kuorrutteesta on tullut riittävän jämäkkää levitettäväksi lisää vielä jogurtti ja sekoita kunnolla. Jos kuorrute jämähti jääkaapissa liian kovaksi, anna pehmentyä hetki huoneenlämmössä. Levitä kuorrute koko kakun päälle veitsellä tai lusikalla. Nosta hetkeksi jääkaappiin asettumaan.
Herkuttele hyvällä omalla tunnolla! Kakku sisältää kuituja, hyviä rasvoja ja hyvin vähän sokeria 🙂
* alkuperäisessä ohjeessa ei ollut mainintaa missä vaiheessa maitoa täytyisi lisätä. Oma mielipiteeni on että kuvien aineiden kanssa vuorotellan. Korjatkaa jos olen väärässä! Omaan kakkuun maidon lisäsin kuitenkin vasta viimeisenä, koska en ollut tajunnut ettei mainintaa sen lisäämisestä ole ollenkaan…
** omaa kakkuani en saanut kovin kuohkeaksi. En tiedä vaikuttiko juurikin tuo maidon lisääminen väärässä kohdassa vai se että kakun kokoaminen kesti minulta flunssan takia useamman päivän: keskiviikkona tein pohjan, torstaina täytin sen ja perjantaina tein kuorrutuksen. Niin tai näin, kakun maku oli joka tapauksessa kohdallaan 🙂
Kakun alkuperäinen ohje täällä.
Oi namm! Tätä on pakko kokeilla! 🙂
Kerro sit mitä tykkäsit 🙂
Nam! Näyttääpäs hyvälle <3
Ja oli hyvää 🙂
Voiko banaanin tilalle käyttää jotain muuta hedelmää??
Täytteessä vai itse kakussa? Kakussa banaani tuo kosteutta mutta täytteessähän voi käyttää mitä vain!
Huomenna päästään herkuttelemaan 🙂 Pohja uunissa tällä hetkellä !
Nam! Toi oli kyllä hyvää 🙂 kannattaa lisätä jotain makeutusta täytteeseen jos ei ole riittävän makeaa omaan makuun!