Hae
Palasia Arjestani

Jauhelihakastike vuosimallia 2014.

Lukeeko teistä kukaan Meidän Perhe-lehteä? Olen vasta viime aikoina alkanut kyseistä lehteä lukemaan ja se itseasiassa sopii meidän nykyajan elämäntilanteeseen todella hyvin 🙂 Tykkään kovasti lehden perhettä ja lapsia koskevista ajankohtaisista artikkeleista, mutta ehkä vieläkin parempaa lehdessä on aivan huiput ruokaohjeet! Ohjeet on kuin tehty lapsiperheille: ruuat on helppoja valmistaa, ne ovat terveellisiä ja monipuolisia eikä jälkiruokia ja leivonnaisiakaan ole unohdettu. Ohjeiden ruuat maistuvat takuuvarmasti myös perheen pienimmille ja lapset on helppo ottaa mukaan myös ruuanlaittoon. Meilläkin tyttö pääsee koko ajan enemmän ja enemmän mukaan ruuanlaitton ja keittiöelämään 🙂 Tämänkin tuunatun jauhelihakastikkeen ohje löytyi Meidän Perhe-lehdestä. Maistui ainakin meillä!

aa

 

Jauhelihakastike vuosimallia 2014

 • 400g naudanjauhelihaa
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 150g palvikylkeä
 • 1 tlk tomaattimurskaa
 • 2 dl vettä
 • 1 tl kuivattua oreganoa
 • 1 tl kuivattua timjamia
 • 1 tl kuivattua basilikaa
 • 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
 • ripaus mustapippuria & suolaa
 • lisäksi: pastaa ja parmesaanijuustoa

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa palvikylki kuutioiksi. Paista jauheliha paistokasarissa. Lisää sipulisilppu ja kylkikuutiot. Anna paistua pari minuuttia. Soseuta autinkokuivatut tomaatit sauvasekoittimella. Lisää ne jauhelihan joukkoon ja anna kastikkeen kuumentua kiehumispisteeseen. Mausta. Huom, suolaa ei tarvita paljon: aurinkokuivatut tomaatit ja palvikylki ovat melko suolaisia jo itsessään! Kaada kastike pataan. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja yrtit. Sekoita hyvin.

a

 

Laita pata uuniin, kansi päälle ja anna kastikkeen muhia uunissa noin 30-45 minuuttia. Kastike saa olla paksua, mutta halutessasi lisää vettä. Tarjoile kastike pastan, parmesaanin sekä runsaan salaatin kanssa.

aaa

 

Kastikkeen voi valmistaa myös hellalla kattilassa tai korkeassa paistokasarissa, kuten itse tein. Anna silloin kastikkeen muhia miedolla lämmöllä kannen alla. Kastike on parhaimmillaan yön yli jääkaapissa maustuneena 🙂

aaaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *