Hae
Palasia Arjestani

Gluteeniton pizza, kotitekoinen jäätelö ja muutama muu ateriaidea

Olettekos pistäneet merkille ettei blogissa ole viime viikolla näkynyt ruokajuttuja? Panttasin niitä ihan tarkoituksella, koska halusin nyt alkuviikosta tehdä koosteen viime viikon syömisistä. Miltäs tällainen menettely kuulostaa? Joitakin aterioita toki olen jättänyt kuvaamatta, koska anopilla en halua kameraa ruokapöytään tuoda ja joinakin päivinä olen syönyt samoja ruokia kuin edellisenä päivänä. Tylsää olis kuvata samannäköisiä lautasia 🙂

collageTässä viime viikolta neljä lounasta/illallista. Yleensä en lounaalla syö juuri ollenkaan hiilareita vaan säästelen ne nautittavaksi treenin jälkeen. Viime viikolla taisin kuitenkin parina päivä tehdä poikkeuksen ja myös lounaalla ahmaisin napaani kasan hiilarituotteita.

 • 1. Lohta ja feta-tomaattisalaatti. Kyljessä kanalle tarkoitettua Arlan uutta kastiketta. Aika inkivääristä oli…
 • 2. Kinkku-juustomunakas sunnuntai-illalta. Kylkeen keko vihanneksia.
 • 3. Munakasta, mausteisia lohkoperunoita ja vihanneksia. Munakas ja lohkoperunat on yllättävän hyvä ja täyttävä yhdistelmä!
 • 4. Pitkään haudutettua naudansuikalekastiketta ja jasmiiniriisiä. Tätä taisi mennä parina päivänä sekä illallisella että lounaalla.

IMG_20140602_160705Täytettyjä kesäkurpitsoja teen aika usein. Ne on yksi parhaimmista ruuista lounaaksi. Sisältävät vähän hiilaria ja sopivasti protskua ja rasvaa. Kaksi puolikasta täyttää mun massun just sopivasti. Helppoja ja nopeita tehdä.

collage1Tässä muutama välipala viikon varrelta. Ennen treeniä syön yleensä jotain kevyesti hiilaripitoista ja aamupäivällä välipala sisältää usein hedelmän ja pähkinöitä tai rahkan ja pähkinöitä. Niin ja kahvia tietysti 🙂

 • 1. Riisikakkuja, ILO-hummusta (pari purkkia vielä jääkaapissa odottelemassa 🙂 ), kalkkunaleikettä ja avocadoa. Naaaam! Tämän syön aika usein ennen treeniä.
 • 2. Välipäivän välipalaa: Skyr-rahkaa, marjoja ja cashewpähkinöitä. Usein pilkon tähän mukaan vielä omenaa.
 • 3. Pikainen välipala ennen anopille lähtöä: puoli purkkia maustamatonta Skyrriä ja bansku. Helppo ja suht täyttävä.
 • Duunipäivän välipalaa aamulla: omppua, hasselpähkinöitä ja kahvia. Perussetti.

collage3Tytölle käytiin viime viikolla metsästämässä Elovenan uusia Muumi-välipalakeksejä ja ne on olleet takuuvarma hitti! Maistoin noita itsekin ja ovat todella hyvänmakuisia. Varsinkin vadelman makuinen keksi on aivan ihana 🙂 Kiitos Anna vinkistä! Tuoreita mansikoita olen ostanut nyt melkein päivittäin naposteltavaksi ja eilenkään en tainnut saada yhen yhtä mansikkaa itse… menivät parempiin suihin ennen kuin kissaa kerkesin sanoa!

IMG_20140604_071645Aika usein teen aamupalaksi smoothien, mutta alkuviikosta tein chiapuuroa. Chiapuuroon tarvitset:

 • 0,5 dl chia-siemeniä
 • n. 2 dl manteliamitoa tai muuta nestettä
 • hedelmiä ja marjoja

Laita chiasiemenet edellisenä iltana mantelimaitoon likoamaan. Anna turvota kelmutetussa kipossa jääkaapissa yön yli. Pilko aamulla puuron sekaan esim. banaania ja tuoreita mansikoita <3

collage2No entäs sitten herkut? Torstaina syötiin anopin luona jälkiruuaksi vanukkaat ja sunnuntaina pannaria. Lauantaina oltiin synttäreillä, jossa maistelin täytekakkua ja suolaisia piirakoita. Viikko sitten sunnuntaina maistettiin Ingman Creamy Rockyroad-jätskiä. Ei ollut yhtään mun mieleen. Jäätelö oli mitään sanomattoman makuista ja vaahtokarkit lähinnä ällöttäviä. Suolainen kinuskikastike tosin oli todella hyvää! Mut joo, ei ollut mun juttu. Mies taas suorastaan rakasti tuota. Ei mee jätskimaut meillä ihan yhteen 😀

IMG_20140607_200141Lauantaina testasin ekan kerran mun pientä jätskikonetta. Hieman olin skeptinen tuon vekottimen toimivuudesta, mutta lopputulos oli yllättävän hyvä. Kone ei jäädyttänyt ihan niin kohmeiseksi kuin mitä oikea jäätelö on, mutta toisaalta pehmismäinen rakennehan on todella hyvä 🙂

IMG_20140608_211510

Itsetehty mustikka-kookosjäätelö

 • 250 ml kookoskermaa
 • 1/2 pss pakastemustikoita
 • 1 kananmunan keltuainen
 • 1 rkl hunajaa
 • cashwepähkinöitä

Laita keltuainen ja hunaja kippoon vesihauteen päälle. Sekoita vispilällä koko ajan kunnes, seos alkaa sakeentua ja muuttuu ilmavammaksi. Nosta kippo pois vesihauteelta, lisää kookoskerma seokseen ja sekoita kunnolla. Lisää cashewpähkinät ja viimeisenä mustikat. Kaada seos jäätelökoneen kippoon ja anna tekeytyä jäätelöksi. Tuolla OBH Nordican koneella jäätelö oli valmista n. 20 minuutissa. Nautiskele jälkiruuaksi! 🙂

collage5 IMG_20140607_195719Lauantaina pääruuaksi tehtiin vuohenjuustolla ja pekonilla täytettyjä broilerin rintapaloja. Lisäksi uunivihanneksia (pakasteesta). Mies taikoi myös macaroni & cheesen kanojen kylkeen. Mac&cheese on taivaallisen hyvää muttei todellakaan mitään terveysruokaa 😀 Käytännössähän se on makaronia, kermaa ja cheddarjuustoa!

kuvia 035collage4Perjantai-iltana tein elämäni ensimmäisen kerran gluteenitonta pizzaa. Pohja oli ehkä vähän hauraampi koostumukseltaan kuin ”oikea” pizzapohja, mutta silti todella hyvän makuinen.

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

 • 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
 • 2,5 dl Provenan gluteenittomia kaurajauhoja
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • 1,5 dl maitoa
 • 3/4 dl öljyä

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina sormin leivinpaperille. Tämän taikinan kanssa en tarvinnut jauhottaa sormia ollenkaan! Taikina on todella helppo levittää ohueksi pohjaksi. Lisää täytteet haluamassasi järjestyksessä. Paista uunissa n. 200 asteessa kunnes reunat alkavat ruskistua ja juusto näyttää sulaneelta.

 

8 kommenttia

 1. Ellu kirjoitti:

  Hyvännäköisiä ruokia nammm! Itsekin oon viime aikoina innostunut itsetehdystä jäätelöstä/ sorbetista. 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mä ajattelin kans tehdä joku päivä sorbettia 😉 onko sulla joku hyväksi havaittu resepti?

 2. Sanna kirjoitti:

  Herkullisen näköisiä ruokia. Jos oisin rikas, voisin palkata siut kokikseni. B)

  Miulle on päänvaivaa aiheuttanut aamuvuoron (klo 7-15) syömiset, jos meen töistä suoraan salille. Eka tauolla (n. klo 9-10) syön yleensä rahkaa + ananasta/marjoja/pilttiä ja tokalla tauolla (n. 12.30 -13) syön salaattia, mutta noillä eväillä puhti loppuu alta aikayksikön salilla. Mitä sie suosittelisit?

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Ei tarttis ees rikas olla 😀 musta on mukava kokkailla ja leipoa!

   Mä söisin lounaalla myös hiilaria. Reilusti protskua, hyvälaatuisia rasvoja esim. avocadosta ja sit hiilaria. Ei mitään överimäärää mut vaikka 40-50g riisiä/pastaa on hyvä määrä. Ei väsytä liikaa iltapäivällä mut antaa energiaa treeniin. Toisen samanmoisen satsin vetäisin sitten pari tuntia treenin jälkeen. Muista myös palkkari!

 3. Jonneli kirjoitti:

  Voi mitä ihania herkkuja.:P Olen saanut loistavan avun ainaisiin epämääräisiin vatsavaivoihini kun olen myös jättänyt gluteenin pois, olo on täysin eri kuin ennen!:) Eilen ostin riisikakkuja eka kerran itselleni. Paapallani oli keliakia ja muistan kun karehdin aina pienempänä kun hän sai syödä riisikakkuja.:D En ole tuohon hummukseen tutustunut, pitäisi varmaan.:)

  Miten teet nuo kesäkurpitsajutut?? Pitäisi itsekin tehdä!

  Maistoimme myös viikonloppuna tuota samaa rockyroad-jätskiä ja minä pidin siitä kovasti, ylihyvää!!:P Enemmän olisi vain saanut olla ”sattumia” siellä jätskin joukossa. Se toffeejuttu siinä päällä oli kaikkein herkuinta. Itse jätski oli mielestäni ihanan pehmeän ja kermaisen makuista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *