Hae
Palasia Arjestani

Tyhmästä päästä sakotetaan

IMG_20140724_180446

Huh, onpa ollut aika hikiset olosuhteet tällä viikolla töissä ja treeneissä! Eilen labran sisälämpömittari näytti vaatimattomat 29 astetta ja oli pakko nöyrtyä kasaamaan tuuletin. Tiedänpähän ainakin missä menee mun lämmön sietokyvyn raja 😀

Viime viikollahan meillä oli deload-viikko treeneistä. En tiedä johtuuko siitä vai mistä, mutta tällä viikolla mun kroppa on ollut ihan hakatun oloinen aamusta iltaan. Asiaa tuskin helpottaa yhtään että viikonloppuna hankasin niitä hemmetin toes to bareja vähän turhankin paljon ja sain olkapäät kunnon jäkkiin. Ne ei oo palautuneet tällä viikolla juuri ollenkaan vaikka kuinka olen mobbaillut, venynyt ja vanunut. Toissa päivänä olkapäät oli niin kipeät etten uskaltanut niille edes mitään tehdä. Taju olis varmasti lähtenyt jos olisin juntannut lacrossepallon noin kipeeseen lihakseen!

Tällä viikolla oon treenannut ti-to. Tänään lähdetään mökille joten treenit jää välistä. Mökillä treenaan viikonloppuna jos kroppa alkaa tästä yhtään palautua. Jos ei, niin sitten vaan levätään. Haluan olla ens viikolla täydessä iskussa ja päästä tekemään täysillä voimatreenit ja varsinkin painonnostotreenit! Tällä viikolla jäi sekä tempaus- että clean&jerk-treenit välistä ja se jos mikä harmittaa todella paljon. Vaikka olen molemmissa ihan susipaska niin ne on todella kivoja liikkeitä tehdä 🙂

Tiistaina oli hyvin olkapääpainotteinen treeni. Voimaosiossa tehtiin shoulder pressiä 3×5 ja wodissa push pressiä, chest to baria sekä bar muscle uppeja. Toiset sit taas skaalas kun ei vielä oikein noin bar muskeli upit suju 😀

5 minuutin amrap: 5-4-3-2-1

 • push press
 • chest to bar (tai normileuat)
 • 2 minuutin lepo

5 minuutin amrap: 5-4-3-2-1

 • push press
 • bar muscle up (tai chest to bar)

Treenissä tehtiin siis ensin 5 toistoa molempia, sit 4 toistoa, 3 toistoa jne.. Tarkoituksena oli että toinen setti olis vähän raskaampi eli jos ekassa teki chest to bareja niin toisessa bar MU:ta. Itse skaalasin niin, että ekassa setissä vedin leuat omalla painolla ja tokassa räpistelin chest to bareja kuminauhalla. Tykkään tehdä tällaisia lyhkäsiä ja säpäköitä settejä. Oli mahtavaa huomata miten pystyin jatkamaan koko ajan eteenpäin vaikka pumppu löi tuhatta ja sataa!

kuvia 001

Push pressejä.

kuvia 002

kuvia 003

Treenin jälkeen yritin opetella kippiä leukoihin...

Treenin jälkeen yritin opetella kippiä leukoihin…

kuvia 004kuvia 005

...mutta kuten kuvasta näykyy niin olen jäykkä kuin mikäkin kun kipatessa pitäis yrittää olla mahdollisimman rento! Ääh..

…mutta kuten kuvista näykyy niin olen jäykkä kuin mikäkin kun kipatessa pitäis yrittää olla mahdollisimman rento! Ääh..

Keskiviikkona oli open gym ja mulla ei ollut ohjelmassa muuta kuin viikon voimaosio eli 3 x 5 kyykyt, jokunen sarja hyvää huomenta-liikettä sekä mobbausta. Mun nilkkojen mobbaukset on selkeesti tuottaneet tulosta, koska kyykkäminen tuntui paremmalta kuin ikinä! Valmentajakin sanoi, että kyykkyasento on parantunut vähän ajan sisään paljon ja siltä se kyllä tuntuikin 🙂 Palauttavaksi ateriaksi kokkailin pekoniin käärittyä broiskua, riisiä ja kylkeen vihanneksia (pakaste). Mielettömän hyvä safka!

IMG_20140723_204351

Eilen oli ulko-wod joka käsitti juoksua sekä kahvakuulailua. Kivaa pientä puuhaa tuolla kohtuullisen kuumassa ja trooppisessa ilmastossa 😀

Running & kettlebells, 30 min amrap:

 • run 400m
 • kb swing x 50
 • run 400m
 • kb shoulder to overhead x 40
 • run 400m
 • goblet squat x 30
 • run 400m
 • kb snatch x 20
 • run 400m
 • one handed kb farmers 200m/200m

Mulla veti penikat niin jumiin jo heti alkuhölkällä niin mä tein noi juoksuosiot soutamalla. Sain hyviä neuvoja koutsilta soutamiseen, en ees tiennyt että voi soutaa ”väärin” 😀 Tärkeintä ei olekaan soutaa nopeasti vaan saada jokaiseen vetoon paljon voimaa. Helpotti soutamista suunnattomasti! Kroppa tuntui vähän väsyneeltä ja löysäilin ehkä liikaakin, ainakin painojen kanssa. Toisaalta, sillon kun ei ole kroppa ja pää ihan täysillä mukana niin on turha yrittää vetää sata lasissa. Välillä on ihan ok löysätäkin tahtia!

Kahvakuula tempauksia.

Kahvakuula tempauksia.

kuvia 012kuvia 013

Goblet squat.

Goblet squat.

kuvia 010

Jonselmi soutaa.

Jonselmi soutaa.

kuvia 016

Eilen tein treenin jälkeiseksi ateriaksi broiskunkoipia uunissa (maustamattomia, itse maustoin) ja seuraksi uunissa paahdettuja porkkanoita sekä edellisen päivän riisiä. Olenpas mä ollut nyt ahkera kokkauspuolella kun tyttö on mökillä. Hyviä ja helppoja ruokia, näitä täytyy tehdä jatkossakin 🙂 Herkkuja en ole viikon aikana syönyt yhtään, mut eiköhän tämäkin asia balanssoidu viikonloppuna 😀 Raparperipiirakkaa vois tehdä mökillä… ja grillata!

20140724_193257

Nyt on tosiaan kroppa sen verran juntturassa, varsinkin forkut ja olkapäät, että pieni lepo tekee ehkä terää. Pakkaan mökille mukaan treenikamoja, lacrossepallot sekä lenkkarit ihan vaan varmuuden vuoksi jos satun innostumaan treenaamaan. Juoksemaan tuskin ainakaan lähden koska noi penikat on K_I_P_E_E_T! Ehkäpä vaan lekottelen ja käyn välillä uimassa. Huollan kehoa ja mieltä hyvällä ruualla ja seuralla 🙂 Ja seuraan crossfit Gameseja! Huh, miten huikeita tyyppejä kisaamassa! Aivan järjettömiä suorituksia. Siinäpä tavoitetta itse kullekin 😉 Ootteko seuranneet Gameseja?

Aurinkoista viikonloppua! 🙂

 

6 kommenttia

 1. Annika kirjoitti:

  Jepp, olen seurannut kisoja, ei voi muuta kuin ihailla!! Tuo avomeri-uinti noissa aallokoissa, kb ja burpeet-yhdistelmä oli kyllä melkoinen urakka… Tänään jatkan katselemista, laiturilla makaen 🙂 Hyvää ja lämmintä viikonloppua!

  • Jonna kirjoitti:

   Samoissa merkeissä meni viikonloppu minullakin! Aurinkoista viikon alkua 🙂

 2. Elina S kirjoitti:

  Voit kuvitella miltä tuntuu siivota tommosessa lämpötilassa se 5-9h. En oo kertaakaan käyny salilla kesäkuun jälkeen, ei pysty eikä jaksa. Työpäivät on niin kuluttavia että pelkään repiväni itteni rikki jos lähtisin vielä isommin treenailee =/ Enpä oo kauheesti helteistä nauttinu siis 😀

  • Jonna kirjoitti:

   No hyi! Voin vaan kuvitella miten inhottava ja vetämätänö olotila on duunipäivän jälkeen… Onneks mä sain kasattua vihdoin ja viimein tuulettimen labraan niin auttaa edes vähän 🙂

 3. Nimetön kirjoitti:

  Moikka! Miten oot saanu mobbailtua nilkkoihin lisää liikkuvuutta? T: nimim. Neuvot tarpeen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *