Hae
Palasia Arjestani

Pienen tilan vinkkejä kerrostaloon

En kauhean usein tee mitään sisustuspostauksia vaikka sisustuslehtien suurkuluttaja olenkin. Suunnittelen ja haaveilen paljon, mutta aikaiseksi saan hyvin vähän. Meidän kämppä olis varmaan aika eri näköinen jos olisin toteuttanut kaikki suunnitelmani tässä vuosien varrella 😀 Millonkahan sais itsestään oikeasti niin paljon irti että toteuttaisi suunnitelmia pelkän haaveilun sijasta? Kotivinkin uutiskirjeessä oli todella hyviä vinkkejä säilytysratkaisuihin asuntomessuilta vähän pienempäänkin asuntoon. Artikkelin löydät täältä ja lisää loistavia ideoita kotiin Meidän talo-sivustolta. Mulla on suurena haavena päästä muuttamaan vähän nykyistä isompaan kämppään, jossa tytöllekin olis oma huone. Tällä hetkellä neliöitä on 63 ja tila alkaa käydä melko ahtaaksi. En todellakaan tahdo mitään isoa asuntoa vaan kolmio riittäisi ihan hyvin 🙂 Kaikki fiksut säilytysratkaisut ovat tällä hetkellä pienemmässä asunnossa enemmän kuin tervetulleita!

ktvinkit11. Ikkunoiden edusta on usein vaika käyttää fiksusti. Maisemaa ei peittäisi mielellään ja korkeussuunnassa tilaa on vain vähän. Matala ja syvyydeltään kohtalainen kaappi uppoaa pieneenkin tilaan helposti. Koko seinän levyiseen kaappiin saa paljon tavaraa piiloon ja päälle tarpeellista laskutilaa. Mitäpäs sitten jos ikkunan alla on patteri? Siihen kohtaa vain pöytätaso ja ympärille kaapit?

ktvinkit22. Tämän vuoden asuntomessuilla on monessa kohteessa käytetty liukuovia. Liukuovet säästävät paljon tilaa ja nykyään on oviin valittavana paljon erilaiseja materiaaleja ja värejä. Meillä on kotona makuuhuoneessa liukuovi ja täytyy sanoa, että se on nerokas ratkaisu! Jos toteutetaan suunnitelmamme ja tehdään vaatehuoneesta tytölle oma huone niin siihen tulee ehdottomasti liukuovi.

ktvinkit33. Vaatekomeroiden ja vaatehuoneiden säilytysjärjestelmä kannattaa suunnitella kunnolla, jotta tilasta saa mahdollisimman suuren hyödyn irti. Limittäin asetellut hyllylevyt takaavat että tilaa on nurkasta nurkkaan. Meillä on kämpässä siis vaatehuone, mutta se on rakennettu joskus vuonna nakki. Vaatehuoneessa on kiinteät hyllyt ja se kyllä kaipaisi kipeästi uudistamista. Ellei muuteta sitä lastenhuoneeksi 🙂

ktvinkit44. Kukapa ei haaveilisi omasta isosta ja valoisasta vaatehuoneesta? Etenkin vanhoissa kerrostaloissa makuuhuoneet ovat suurehkoja. Väliseinällä makkarin nurkasta saa erotettua kätevästi muutaman neliön vaatehuoneen. Liukuovellinen ratkaisu vie vähiten tilaa. Niin, olishan se kunnon pukeutumishuone vain minulle aika yleellinen juttu 🙂

ktvinkit55. Kirjoituspöydän ympärille jää usein ”turhaa” seinäpintaa. Koko seinän kaappijärjestelmällä, jonka keskelle jää paikka työpisteelle, saa luotua paljon säilytystilaa. Välitilaa voi piristää esimerkiksi kivalla tapetilla tai maalilla. Mä näkisin tällaisen ratkaisun todella kätevänä lasten huoneissa!

ktvinkit66. Eteisessä tarvitaan laskutilaa ja säilytyspaikkoja, mutta käytävät ovat yleensä kapeita. Litteä kaappimoduuleista koottu rakennelma on pienessä tilassa huomaamaton, mutta hyödyllinen. Tämä oli näistä kaikista vinkeistä itselleni se mieleisin. Meidän eteinen on juuri tällainen pitkulainen ja vihaan sit edellenkin. Ehkä tällainen säilytysjärjestelmä kera avonaulakon voisi olla hyvä idea?

ktvinkit77. Isommasta huoneesta voi hyvin erottaa makuutilan myös korottamalla lattiaa. Ratkaisu toimii etenkin vanhoissa taloissa, joissa riittää huonekorkeutta. Tässä messuasunnossa patja on upotettu suoraan lattiaan ja etureunaan jää vielä tilaa säilytyslaatikoille. Nerokasta! Kivat myös nuo rappuset 🙂

ktvinkit88. Todellinen tilansäästäjä pieneen asuntoon on seinälle nostettava sänky. Tämä ratkaisu toimii etenkin, jos haluaa asuntoon kiinteän, mutta huomaamattoman vieraspedin. Tämä voisi olla hyvä ratkaisu, jos innostutaan tekemään tytölle huone vaatehuoneen tilalle. Tällainen ratkaisu olisi hyvä myös mökille, jossa on välillä yövieraita enemmän kuin laki sallii.

ktvinkit99. Yksiössä ei tarvita erillistä tilanjakajaa, jos sen keksii yhdistää sängynpäätyyn. Tämä mainio puuseinä toimii toisella puolelle sängyn päätynä ja toisella puolella oleskelutilan ja television taustana. Toiselta puolelta se on maalattu turkoosiksi sängynpäädyksi. No nyt puhutaan nerokkaasta ja tilaa säästävästä ratkaisusta! Katseltiin pari päivää sitten isompia asuntoja meidän lähistöltä ja yhdessä oli käytetty vähän samankaltaista ratkaisua kuin tämä. Asunnossa oli avokeittiö ja keittiön saarekkeen toiselle puolelle oli kiinnitetty televisio. Mun mielestä varsin kiva ratkaisu 🙂

Tuliko näistä teille hyviä ideoita omaan kotiin? Mikä näistä on teidän mielestä kiinnostavin ratkaisu pieneen kotiin? Minkä haluaisitte itse toteuttaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.