Hae
Palasia Arjestani

Naiset auton ratissa

Kuinka monella teistä on ajokortti ja ajatte säännöllisesti liikenteessä? Mulla ei nimittäin ole ollenkaan ajokorttia ja siihen on olemassa varsin hyvä syy. Pohjustan asiaa kertomalla, että olen tässä viimeisen viikon aikana melkein jäänyt kaksi kertaa pyörän kanssa auton alle, vaikka ajan tasan liikennesääntöjen mukaan, en aja päin punaisia ja seuraan silmä tarkkana muuta liikennettä. Ensimmäinen kerta oli viime viikolla, kun eräs nainen ajoi päin punaisia ja melkein päälleni suojatiellä, vaikka minulle paloi vihreät. Tuli siis tasoristeyksen yli punaisilla. Viime hetkellä sain vedettyä pyörän jarrut lukkoon keskelle suojatietä ja tämä kuski ei edes hidastanut. Oli kauhistuneet katseet muutamalla muullakin kuin minulla. Hetken jouduin kädet täristen itseäni keräilemään ennen kuin pystyin jatkamaan matkaa töihin. Ikinä ei ole yhteentörmäys auton kanssa ollut noin lähellä! Toinen kerta sattui eilen kun ajoin pyörätiellä ja eräs nainen tuli kotipihastaan kovalla vauhdilla pyörätielle katsomatta sivuilleen ollenkaan. Jälleen kerran jos en olisi ollut valppaana niin olisi käynyt hassusti! Mietin vaan että päteekö mun kohdalla sanonta kolmas kerta toden sanoo….? Toivottavasti ei!

IMG_20140827_190639

Mä olisin tasan yhtä huolimaton liikenteessä kuin nämäkin naiset ja sen takia en halua ajokorttia edes ajaa. Sinne minne en pyörällä tai bussilla pääse niin ei ole tarvetta päästäkään. En sano, että kaikki naiset on huolimattomia auton ratissa, mutta valitettavasti joka kerta kun mulle on sattunut jokin läheltä piti tilanne niin ratissa on ollut nainen. Viime joulukuussa mies ajoi meidän auton lunastukseen kun joku nainen tuli risteyksestä suoraan eteen. Onneksi kenellekään ei käynyt kovin pahasti, sillä naisella oli lapsiakin kyydissä. Autot meni lunastukseen, mutta henkilövahingoilta säästyttiin. Voihan se olla täysin sattumaa, että jokaisella kerralla auton ratissa on ollut nainen, mutta kyllä tämä saa miettimään josko naisilla kuitenkin on suurempi taipumus ajaa hulimattomasti kuin miehillä? Olettehan varsinkin nyt koulujen alettua tarkkoja liikenteessä! Teillä liikkuu monta pientä kulkijaa, jotka eivät varmasti osaa varoa autoja yhtä hyvin kuin aikuiset.

kuvia 007No sitten treenien pariin. Ei ole ollut mikään paras viikko treenien osalta. Oon nukkunut öisin todella huonosti ja se on kostautunut väsymyksenä ja ihan selkeänä energiatason laskuna treeneissä. En ole oikein jaksanut keskittyä tekniikkatreeneissä ja woditkin on vedetty puolikkailla tehoilla kun ei vaan jaksa. Oon tehnyt varmaan kaikki mahdolliset virheet tällä viikolla mitä voi tehdä: nukkunut liian vähän, syönyt liian vähän, mobannut liian vähän, aloittanut wodit liian kovilla tehoilla ja hyytynyt heti seuraavalla kierroksella, laittanut liikaa paino tankoon ja todennut heti et ei tuu mitään… Välillä näin! Näihinhän ei pidä jäädä rypemään ja voivottelmaan vaan ottaa opiksi. Maanantaina tehtiin ensin tekniikkakärjellä tempausta hangista ja hi-hangista. Kolmosia tehtiin molemmissa ja voin sanoa että vaikeuksia oli kummassakin liikkeessä. Joka toinen toisto oli hyvä ja joka toinen vähän sinne päin. Musta on huomattavasti helpompaa vetää tempaus ihan maasta asti kuin jostain hangeista…

Metconissa 15 minuutin setti:

 • 3 x snatch
 • 6 x ring push up
 • 9 x box over
 • 27 x du
 • Vitoskiekalta jäi muutama tuplanaruhyppy tekemättä

Kaiken kaikkiaan hauska metcon kun vaan olisin tajunnut alottaa vähän hiljemmalla tahdilla niin olisin jaksanut pitää vauhtia yllä loppuun asti. Tyhmästä päästä sakotetaan… Positiivista oli kuitenkin se, että double underit meni suht hyvin! Omalla narulla tehtynä näköjään nekin pyörii hyvin 😉

Siinä pyköttää hän. Box overia tekemässä. Molempien jalkojen piti osua samaan aikaan boksille eli mitään yhden jalan loikkimisia ei saanut tehdä!

Siinä pyköttää hän. Box overia tekemässä. Molempien jalkojen piti osua samaan aikaan boksille eli mitään yhden jalan loikkimisia ei saanut tehdä!

kuvia 001kuvia 002kuvia 003

Ring push ups.

Ring push ups.

kuvia 005Tiistaina olikin sit olkapäät ihan hapoilla ja oli kiva lähteä tekemään shoulder pressiä! Hyviä neuvoja tuli taas tekniikkaan ja nyt ei ainakaan tullut yhtään dippaus jaloilla 😉 Tiesin jo ennen treeniä ettei tuona päivänä mitään uusia peeärriä tule ja ei kyllä tullutkaan. Oli tosi väsynyttä menoa! Metcon oli lyhyt ja sähäkkä:

21-15- 9

 • push press
 • bar facing burpees
 • jokaisen liikkeen ja ”sarjan” jälkeen 3 x bar mu/chest to bar/pull up
 • time cap 8 minuuttia

Sain aika hyvin jaksotettua push pressit ja ekassa setissä tein ne kahdessa erässä, tokassa kolmessa ja vikassa kahdessa. Burpeet meni kaikissa unbroken. Vedin leukoja kun en vieläkään osaa/jaksa chest to bareja tehdä. Aina jää 10cm rinta tangosta! Vielä ne sieltä joku päivä tulee 😉 Vissiin vain muutama koko päivän aikana sai metconin tehtyä 8 minuuttiin ja mä pääsiin vikoihin burpeisiin, niistä ehdin tehdä muistaakseni 3 tai 4.

kuvia 008

Push pressiä...

Push pressiä…

kuvia 010

Bar facing burpees.

Bar facing burpees.

kuvia 012kuvia 013

Niin loikkii ketterästi :D

Niin loikkii ketterästi 😀

Kirottuja kippileukoja...

Kirottuja kippileukoja…

kuvia 017Eilen pidin välipäivän treeneistä, kun koko kroppa oli kunnon kokovartalojäkissä ja olkapäät tuhannen kipeet. Ajattelin tekeväni paljon rästissä olevia kotihommia ja kuvaavani tänne taas muutamia treenivaatteita myyntiin, mutta jonnekin se aika taas katosi. Mihin se oikein menee? Viisi tuntia päivästä hujahti tuosta vaan ja seitsemän aikaan tajusin, että täytyy vielä syödä, käydä suihkussa ja tehdä raakakakku viikonloppua varten. Ja sittenhän venyi taas nukkumaanmenokin… Ihan käsittämätöntä miten aika vaan valuu sormien välistä ihan huomaamatta!

minttusuklaa raakakakkua väsäsin eilen! Jännä nähdä minkälaista on...

minttusuklaa raakakakkua väsäsin eilen! Jännä nähdä minkälaista on…

Tässä vielä muutamia viime päivien aterioita. Ihan normisafkaa ollaan syöty. Varsinkin mökiltä poimittuja marjoja ja omenoita on yritetty tuhota parhaamme mukaan ennen kuin menevät pilalle!

Maanantai-ilta selvittiin munakkaan voimin.

Maanantai-ilta selvittiin munakkaan voimin.

Tytön eilinen välipala.

Tytön eilinen välipala.

Iski eilen himo riisipiirakoihin...

Iski eilen himo riisipiirakoihin…

Iltaruuaksi tein riisiä ja broiskukastiketta.

Iltaruuaksi tein riisiä ja broiskukastiketta.

Nyt on muuten meidän perheellä vitamiiniasiat kunnossa hetkeksi! Sain Merckiltä testattavaksi apteekeissakin myynnissä olevat monivitamiinit aikuisille (Bion3) ja lapsille. Noissa vitamiineissa on se hienous, että ne sisältävät myös kolme erilaista maitohappobakteeria, jotka vaikuttavat suoliston eri osissa. Mäkin olen tänä vuonna sairastellut niin paljon, että suoliston tilaa on erittäin kannattavaa vahvistaa pikku hiljaa paremmaksi! Bion Restoren otin saman tien käyttöön ja sen tarkoituksena on myös vahvistaa elimistön vastustuskykyä. Bion Restore sisältää myös maitohappobakteerin, mutta lisäksi myös c-vitamiinia, sinkkiä sekä histidiiniä. Näistä tulossa lisää juttua kunhan itsekin tutustun niihin hieman enemmän!

20140826_155159

Tänään on illalla tiedossa kaveri-wod, jonne houkuttelin mun duunikaverin. Hauskaa tulee varmasti 😀 Illalla pitäisi vielä väsätä toinenkin kakku, jossa pääosaa näyttelee kesäkurpitsa 😉 Huomenna käännetään auton nokka kohti Peurungan kylpylää, jossa vietetään viikonloppu mun siskon ja hänen tyttäriensä sekä siskon kälyn kanssa. Meiltä lähtee minä ja tyttö. Hauska ja rentouttava (?) viikonloppu siis tulossa! Treenikamatkin lähtee matkaan, koska tahdon käydä testaamassa hotskan salin 😉

25 kommenttia

 1. Susan kirjoitti:

  Mielestäni sukupuolella ei ole mitään väliä kun puhutaan ajo- taidoista/tottumuksista, uskon, että sinulle on vain sattumalta sattunut nämä kaikki ikävät tapahtumat silloin kun naiskuski on ollut ratissa! Rattien takaa löytyy varmasti myös paljon kaahailevia miehiä, itse jopa uskon, että heitä voisi olla jopa enemmän kun naisia. Lisäksi pyöräilijä ei saisi ylittää tietä suojatietä käyttäen muulloin kuin silloin ku suojatie on pyörätien jatkeena,lisäksi pyörätien jatkeena toimivan suojatien käyttö ei anna pyöräilijälle automaattisesti etuajo-oikeutta. Tottakai autoilijan tulee olla valppaana eikä eteenpäin saa kaahata huoletta jos kävelijöiden sijaan näköpiirissä on vain pyöräilijöitä, mutta pyöräilijän ei koskaan kannata lähteä tien yli ”etu oikeutus mielessään” vaan erityinen tarkkuus on hyvästä. Itse en myöskään aja autoa, mutta minulla on kortti ja minusta se on hyvä olla,sillä koskaan ei tiedä jos täytyy hypätä rattiin ja kyyditä esimerkiksi perheenjäsen tai muu henkilö esimerkiksi nopeasti lääkäriin, silloin kun perheen kuski ei ole paikalla. Ajokortti tuo siis turvallisuutta ja helpottaa toimimista tilanteissa jossa pitää toimia nopeasti.

  • Jonna kirjoitti:

   Nuo tiet mitä pyöräilen töihin on kaikki pyöräteitä. Täällä ei juuri ole erikseen teitä kävelijöille ja pyöräilijöille. Keskustan kadut on asia erikseen. Täällä saa tosiaan olla aika varovainen autoilijoiden kanssa vaikka kuinka ajelisi itse pyörällä liikennesääntöjen mukaan. Jengin kun paahtaa punaisia päin eikä yhtään katsota onko suojatiellä kävelijä tai pyöräilijä. Kyllä se onnettomuuden sattuessa olisi autoilijan vika jos punaisia päin ajelee.

 2. MissEvilEve kirjoitti:

  Olipas hyvä edellinen kommentti, ja komppailen aika montaa juttua siinä. Tosiaan itsekään en usko että naiset olisivat sen huonompia kuskeja, taitaa olla vain sattumaa (ja mielestäni tästähän on tehty tutkimuksiakin että miten ne kolarit ja niiden syyt jakautui sukupuolten kesken). Edellinen kommentoija sanoi aika hyvin seuraavaa: ”Itse en myöskään aja autoa, mutta minulla on kortti ja minusta se on hyvä olla,sillä koskaan ei tiedä jos täytyy hypätä rattiin ja kyyditä esimerkiksi perheenjäsen tai muu henkilö esimerkiksi nopeasti lääkäriin, silloin kun perheen kuski ei ole paikalla. Ajokortti tuo siis turvallisuutta ja helpottaa toimimista tilanteissa jossa pitää toimia nopeasti.” <— Minä ajan autoa, mutta muuten olen tismalleen samaa mieltä. Mua ahdistaisi olla ajokortiton ja ajotaidoton, en halua olla muiden armoilla tai jossain pahassa tilanteessa vain siksi että joku tälläinen "perustaito" puuttuu.

  Ennen PK-seudulle muuttoa ajokortti oli oikeastaan välttämätön. Ei ollut toivoakaan päästä töihin/kaupoille/salille jne ellei ollut ajokorttia ja autoa, sillä bussit menivät vain kerran tunnissa eivätkä edes kaikkialle (vaikkakin oli niin isosta kaupungista kyse kuin Kouvolasta!). Julkinen liikenne on PK-seudun ulkopuolella aika anaalista, ja pyörällä sitkuttaminen ei tullut kuuloonkaan (etenkin kun töissä piti olla suht siistinä eikä mikään hikinen tai sateen raiskaama raato).

  Helsinkiin muutettuani olin melkein kaksi vuotta ajamatta autoa. Asuessani kantakaupungissa en tarvinnut autoa mihinkään, ja piti oikein väkisin ajaa vuoden ajamattomuuden jälkeen yksi autoreissu ettei taito unohdu. Sittemmin kun aloin seurustella nykyisen miehen kanssa pakotti se mut takaisin autonrattiin ettei helsinkiläistyminen tuhoa tätä taitoa, ja muutettuamme yhteen Vantaalle on autosta ja ajokortista tullut korvaamaton apu. Olisi niin perseestä olla julkisten armoilla vaikka ne suht hyvin täällä kulkeekin, mutta saapa mennä oman aikataulunsa mukaan ja pääsee ketterästi perille. Töihin ajan 15min ovelta ovelle, kun junalla se olisi kävelyineen 45min luokkaa.

  Ajokortti on siis ihan ehdoton, monestakin syystä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Melkeinhän sitä pitäisi olla kaksi autoa, että ajotaito pysyisi hyvin yllä ja varsinkin alussa pitäisi päästä ajamaan ihan säännöllisesti. Meiltä on niin hyvät kulkuyhteydet joka paikkaan etten kyllä kaipaa nyt ajokorttia…Jos muutetaan johonkin korpeen niin lupaan ajaa ajokortin 😀

 3. Jari kirjoitti:

  Ainakin Sveitsiläiset naiset ovat miehiä huonompia kuljettajia:
  http://www.taloussanomat.fi/autot/2013/01/10/yllattava-tutkimus-naiset-ovat-miehia-hurjasti-huonompia-kuskeja/2013557/304
  Tämä johtuu varmaankin siitä, että naiset käyttävät autoa miehiä harvemmin. Autoilu on kuitenkin asia missä kehittyy siinä missä saliharrastuksessakin ja siksi kokemattomalla autoilijalla on suurempi riski kolaroida.

  Sen sijaan miehet aiheuttavat huomattavasti naisia enemmän ns. vakavia kolareita.
  http://www.ksml.fi/erikoissivut/autot/vakuutusyhtio-miehet-kolaroivat-naisia-kalliimmin/1295052
  Tähän on syynä varmaankin se, että miehet ottavat naisia enemmän riskjä myös liikenteessä.

  • Jonna kirjoitti:

   Tuohon kolarointiin olen itsekin kiinnittänyt huomiota. Aika usein kun kolareista uutisoidaan niin kuskina on ollut mies. Ilmeisesti miehet ottaa kuitenkin enemmän riskejä liikenteessä.

 4. Omppu kirjoitti:

  Olen samaa mieltä ensimmäisten kommenttien kanssa.:). Itselläni on kortti, mutta tätä nykyä tulee harvemmin ajettua, kun omaa autoa ei ole. Silti olen tyytyväinen, että kortti on, koska pystyy lainamaan autoa tai jos tulee jokin tilanne, että pitääkin ajaa niin on sitten käytettävissä. Ajan kuitenkin sen verrran, että taito pysyy hyppyssissä ja auton rattiin meneminen ei pelota. En usko, että kolareihin on sukupuolella merkitystä, koska liikenteessä liikkuu paljon erilasia kuskeja ja myös inhimisiä erehdyksiä voi sattua kenelle hyvänsä. Tilanteet elämässä muutttuva ja kortti luo turvaa, kuitenkin täällä Suomessa etäisyydet on pitkiä..

  • Jonna kirjoitti:

   Tuo on kyllä totta, että auton kanssa on helppo lähteä liikenteeseen kun tarve vaatii ja varsinkin pidemmillä etäisyyksillä ajokortti helpottaa elämää.

 5. Sadde kirjoitti:

  35 000 – 40000 km vuodessa ajavana naisena en voi kompata.
  Eniten elämässäni olen pelännyt miehen kyydissä. Kyseinen kuski ajaa harvakseltaan, maks. 1000 km vuodessa. Toki tuttavapiirissä on hasardisti ajavia naisiakin.
  Mutta taitaa ajotaidot ensisijaisesti olla kiinni siitä miten paljon ajaa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Näinhän se on että mitä enemmän ajat niin sitä parempi ajotaito on hyppysissä. Niin miehillä kuin naisilla!

 6. Mimmukka kirjoitti:

  Saiskos ton raakakakun ohjeen tänne jossain vaiheessa?

 7. Eva kirjoitti:

  Itse olen ajanut lähes päivittäin siitä asti kun ajokortin sain ja pidän itseäni suhteellisen hyvänä kuskina.Enemmän pelottavat nämä autoilijat jotka ajavat liian harvakseen. Tuntuma autoiluun ja eri säihin katoavat ja näin olle onnettomuusriski kasvaa. Eli ei ole mielestäni sukupuoliriippuvainen asia.

  • Jonna kirjoitti:

   Nin, eihän liukkailla keleillä opi ajamaan kuin ajamalla liukkailla keleillä 😉 Sama taitaa olla esim. taskuun parkkeeraamisen kanssa. Ei sinne opi peruuttelemaan jos sitä ei koskaan tee.

 8. lare kirjoitti:

  tilastollisesti miehet ajavat kyllä suhteessa enemmän kolareita, kokemuksista viis! vaikea uskoa, että säkään olisit mikään keskinkertaista huonompi kuski:-) söpö välipalalautanen Gialla<3

  • Jonna kirjoitti:

   Mä veikkaan että olisin aika huono kuski. Mopoauto vois olla mua varten 😀

 9. piai kirjoitti:

  Mun mielestä naiset on usein paljon huonompia kuskeja kuin miehet. Itse ajan työkseni kaikenmaailman koneita, kuorma-autoja, lakaisukoneita yms yms Helsingin keskustassa ja useimmiten kun siellä on jotain häppeninkiä liikenteessä, niin siellä on yleensä ollut ratin takana nainen. Toki miehetkin töppäilee ja häslää liikenteessä, sitä en kiellä. Mm. taskuparkkeeraus ja peruuttaminen tuntuu olevan naisille pirun vaikeaa. Ja sitä en ymmärrä että ostetaan v*tun isoin auto mitä löytyy (tuo kuulemma turvallisuuden tunteen?) eikä osata hahmottaa niitä auton kulmia ja sit veivataan ja väännetään ja venkslataan niin kauan jollain kapealla kadulla, ahtaassa parkkihallissa jne. että taakse ja eteen syntyy jonoa.
  Toinen mikä hirvittää, on ajon aikana meikkaaminen ja hiusten sukiminen sekä tämä SOMETTAMINEN. Eikö sitä voi meikata sitten a) ennen lähtöä tai b) määränpäässä? Ikinä ei pidä olla niin kiire että pitää tökkiä väriä silmiin samalla kun ajaa. Ja ne naamakirjaviestit yms tuskin häviää siinä ajon aikana mihinkään ja sinne instagramiin tuskin tarvitsee tunkea kuvia siitä kun ollaan ajamassa paikasta a paikkaan b.
  Itse olen tosiaan siis duunissa vuoroni ainoa nainen, joten mä olen saanut vuosien aikana pirun kovan koulun noilta vanhoilta jermuilta ajamisen suhteen, joten mä koen olevani melko hyvä kuski (juuh, itsekehu haisee). Kuorma-auton kanssa on pakko olla tarkkana keskusta-alueella. On tullut ajettua joka päivä sen jälkeen kun sain kortin ja duunin puolesta joudun käymään myös koulutuksissa paljon koskien ajamista. Viimeisimpänä ammattipätevyyskoulutus. Mutta tosiaan, kylläpä noissa naisten ajotaidoissa ois paljon parannettavaa. Ironista sanoa näin kun olen itsekin nainen, mutta minkäs mielipiteilleen mahtaa 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Kännykän räpläämistä ja meikkaamista auton ratissa en muuten ymmärrä minäkään! Ei muuta kuin kello aikaisemmin soimaan niin ehtii meikatakin ennen lähtöä.. Mun mies ajaa myös työkseen kuorma-autoa keskusta-alueella ja aika pelottavilta kuulostaa välillä sen jutut mitä on kertonut liikenteestä siellä!

 10. Elina kirjoitti:

  Komppaan muutamaa edeltävää kommentoijaa siinä, että automaattisesti sukupuoli ei määritä kuljettajan kykyjä, vaan lähinnä se on kokemus joka siihen vaikuttaa. Olen itse ajanut autoa aika paljon (mm. työkseni, minulla on ammattiajolupa), ja pidän itseäni nykyään hyvänä kuskina, koska ajokokemusta on niin paljon ja olen oppinut lukemaan liikennettä ja ennakoimaan erilaisia tilanteita. Naiset ehkä joskus vaikuttavat huonommilta kuskeilta siksi, koska usein perheissä käy niin että mies ajaa autoa lähes aina, ja nainen ehkä vain harvakseltaan ja lyhyitä matkoja. Ei ihmekään että miesten ajokokemus karttuu ja naisten taas heikkenee, ja jos nainen kokee itsensä huonoksi kuskiksi niin se ehkä vain entisestään pahentaa tilannetta ja saa naisen panikoimaan jos liikenteessä sattuukin jotain normaalista poikkeavaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Mikähän siinäkin on, että yleensä se on mies joka ajaa jos perheessä on vain yksi auto?

 11. automimmi kirjoitti:

  Mun täytyy sanoa, että olen samaa mieltä edellisten kanssa. Väittäisin, että miehillä on useammin sellaista aivan perusteetonta itsevarmuutta liikenteessä ja se aiheuttaa vaaratilanteita. Kummat ohittelevat enemmän, kumman on näytettävä miten auto kulkee jne.? Mutta ei tätäkään siis voi yleistää, halusin vaan tuoda tämänkin esiin. Ainakin meidän perheessä miehen kyydissä pelottaa joskus, kun taas itse olen (myönnettäköön) epävarmempi mutta juuri siitä syystä varovaisempi kuljettaja. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, miehet on varmasti yleisesti ottaen itsevarmempia liikenteessä kuin naiset ja siksi ohittelevat ja jopa kaahailevat. Mua ei koskaan pelota mun miehen kyydissä, hän ajaa todella hyvin, mutta se kiroilun määrä muiden ajotaidoista 😀 Miehen sisko on myös todella hyvä kuski, mutta kaasujalka painaa välillä vähän liikaakin ja oon hänen kyydissää pelännyt kerran jos toisenkin!

 12. MariA kirjoitti:

  Mulla on jokseenkin sama mielipiden kuin Automimmillä tuossa edellä. Liika itsevarmuus ei ole ratissa hyväksi. Taksikuskit on tietystä syystä ammattikunta jota pelkään eniten pyörällä kulkiessa.

  Itse jäin auton alle kolme viikkoa sitten (kaikille näsäviisaille nyt tiedoksi että AUTOILIJOILLA oli kolmio ja suojatie oli pyörätieltä jatkuva) vaikka tyyppi (tässä tapauksessa nainen) oli pysähtynyt ennen suojatietä. Hänen ainoa virheensä oli, että jäi kuikuilemaan ainoastaan autoja vaikka olisi pitänyt vilkaista myös pyörätie.
  Kyseinen risteys on muutenkin aivan kauhea enkä uskalla siihen suojatielle koskaan painella täysillä. Onneksi auto lähti pysähdyksistä, en ihan kaatunut (laukku kyllä lensi muutaman metrin), eikä pyörään ja itseeni tullut kuin mustelmia.. Huutaa teki mieleni, mutta hitto vie kun on liian hyvin kasvatettu, hyvä kun en alkanut sitä naista siinä lohduttamaan…

  Jokaisen joka kuluttaa paljon auton penkkiä, pitäisi pyöräillä sen verran että tietää miltä siellä pyörän selässä tuntuu!

  • Jonna kirjoitti:

   Just noiden kanssa saa olla tosi varovainen, jotka tsekkaavat pelkästään muut autoilijat eivätkä muista huomioida kävelijöitä/pyöräilijöitä! Autoa ajavat eivät ehkä tiedäkään miltä liikenne pyörän selästä näyttää. Se on välillä aika pelottavaa!

 13. LumiPossu kirjoitti:

  Mää olen huomannut että niin naisissa kuin miehessäkin on paljon yksilöllisiä eroja. Riippuu ihan siitä kuinka paljon ajaa ja kuinka paljon tykkää ajamisesta. Jos tykkää jostain –> ajaa paljonpaljonpaljon –> tulee hyväksi kuskuksi 🙂 Itse olen rekkakuski, vaikka mimmi olenkin. Ja voin kertoa että kyllä me naiset oikeasti ollaan ihan pirun hyviä kuskeja!!! 😉
  Pakko vaan vielä ihmetellä sitä, miten epäreilua on, kun niin monessa perheessä aina kun ollaan joukolla liikenteessä, mies ajaa… On väärin yleistää mies aina kuskiksi! Ihan samallai voi emäntäkin ajaa!! 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Samaa mieltä, naiset rattiin ja miehen pelkääjän paikalle! Sä ootkin sit ihan ammattilainen 😉 Oon muutamat kerrat ollu rekan kyydissä vähän pidemmillä matkoilla ja kyllä siinä saa aika hyvä kuski olla sellaisen jättiläisen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *