Hae
Palasia Arjestani

Ystävällinen ajatus tarvitsee rinnalleen toisen

IMG_20140830_144213

-Ole kiltti ja auta meitä! Muumipeikko huusi. – Meidän on päästävä takaisin Muumilaaksoon. Näytätkö meille tien? Taikuri tuijotti oudon näköistä ilmalaivaa.                                                            -Olisimme hyvin kiitollisia, Muumipappa lisäsi. – Olisi erittäin hauskaa, jos voisitte joskus tulla kyläilemään luoksemme. Muumimamma on erinomainen kokki ja vieraat ovat aina tervetulleita meille.                                                                                                                                                      Taikuri siveli partaansa ja veti suunsa pieneen hymyyn, -Ystävällinen ajatus tarvitsee rinnalleen toisen, hän sanoi. -Pitäkää tiukasti kiinni!

Teksti on lainattu Pienestä muumilukemistosta tarinasta Unohtumaton lentomatka. Tuo Taikurin lausahdus tuli eilen kotimatkalla mieleen kun ylitin suojatietä, autoilija hiljensi vuokseni, tervehdin häntä iloisesti ja siitä hyvästä sain kiitokseksi ystävällisen ja leveän hymyn. Niitä elämän pieniä hetkiä, kun ymmärtää että ystävällisyydellä on aina positiivinen seuraus. Kun on ystävällinen muille niin todennäköisesti saa osakseen yhtä ystävällistä kohtelua. Tämän olen huomannut satoja kertoja omassa työssäni. Olen harvoin huonolla tuulella töissä ja olen saanut paljon positiivista palautetta asiakkailta miten mukava on tulla aikaisin aamulla labraan kun vastassa on ilonen, energinen ja ystävällinen ihminen 🙂 Minkä ystävällisen teon sinä teit tänään? Ehkäpä kiitit bussikuskia matkasta? Luovutit paikkasi vanhukselle? Tervehdit iloisesti naapuriasi vaikket juuri tunne häntä? Kehuit työkaveriasi? Avasit oven vieraalle ihmiselle? Haastan kaikki teidät lukijat tekemään edes yhden ystävällisen eleen päivässä!

IMG_20140830_183336

Me vietettiin todella mukava viikonloppu Peurungalla (treenikaverin mukaan Peurungassa :D). Sisko oli varannut meille huoneiston, jossa oli kaksi makkaria ja sauna. Tilaa riitti hyvin kolmelle aikuiselle ja kolmelle lapsukaiselle. Tehtiin itse omat ruokamme, joten rahaa ruokaankaan ei kauheita määriä mennyt. Tuollainen huoneisto on varsin kätevä, jos on reissussa isommalla porukalla. Meidän huoneisto maksoi kuulemma 175e/yö, joka ei mielestäni kovin suuri hinta 55 neliöisestä saunallisesta kämpästä ole!

20140829_191637

20140829_183207

20140829_183155

20140829_191619

Perjantai-illan tsättäilyt menossa.

Perjantai-illan tsättäilyt menossa.

20140829_185029

IMG_20140829_185455

Huoneistossa oli lisäksi siis kaksi makkaria ja kaksi kylppäriä, joista toisessa oma sauna. Välineitä oli joka lähtöön imurista aina hiustenkuivaajaan saakka. Oikeasti mitään ei olisi tarvinnut viedä matkassa ruokia ja vaatteita lukuunottamatta. Kylpylärannekkeetkin sisältyivät huoneiston hintaan!

Mannerimainen aamupala.

Mannerimainen aamupala.

20140830_082134

Siskon käly teki ruuaksi tajuttoman hyvää kasvislasagnea!

Siskon käly teki ruuaksi järjettömän hyvää kasvislasagnea! Se oli niin herkullista etten itsekään kaivannut lihaa sekaan 😉

Lauantain kakkukestit.

Lauantain kakkukestit.

Kaakao-kesäkurpitsakakkua.

Kaakao-kesäkurpitsakakkua.

Löysin just mulle sopivat korvikset hotellin myymälästä :D

Löysin just mulle sopivat korvikset hotellin myymälästä 😀

Mä pakkasin treenikamatkin reissulle mukaan, mutta vielä eilenkin vaivannut vatsatauti vei sen verran hyvin mehut, että kävin vain haistelemassa tunnelmaa salin ovella. Mun liikuntasessiot tuolla reissulla käsitti lähinnä ulkoilua tytön kanssa sekä kolme kylpyläreissua. Kylpylä oli muuten huikeen hyvä! Otettiin kisoja pitkässä liukumässä ja kylpylän keskellä oli kiipeilyrata, jossa otettiin tyttöjen kanssa muutamat erät. Tuloksena mustelmaiset jalat ja nirhaumia siellä täällä 🙂 Tuollaisilla reissuilla tytön tarpeet menee aina ylitse omien ja tahdon, että hänellä on mahdollisimman mukavaa ja että hän saa uusia kokemuksia. Mä kyllä ehdin treenata kotonakin.

20140830_092032

20140830_093040

 

20140830_094150

20140830_093744

20140830_094230

The main reason miksi tuonne Peurungalle lähdettiin oli siskon tyttöjen Nuori tähti-laulukilpailut. Molemmat tytön ovat todella lahjakkaita laulajia ja ollaan siskon kanssa hämmästelty, että mistähän ovat lahjansa perineet? Meidän puolella sukua laulaminen kuulostaa lähinnä harakan epävireiseltä raakunnalta. Kisoissa oli todella paljon hyviä laulajia, mutta silti tuomarointi oli vähän omituista. Toisessa sarjassa finaaliin meni selkeästi huonompia laulajia kun kummityttöni ja hänen tippuminen jatkosta oli aika suuri järkytys! Enkä todellakaan ole yhtään puolueellinen. Vaikka kyseessä onkin lasten laulukilpailu niin eikös silti laulajat tulisi laittaa paremmuusjärjestykseen ja päästää jatkoon nimenomaan laulutaidon ansiosta? Ei tästä aiheesta enempää, mutta hämmästelempä vaan täällä asiaa hiljaa edelleen… Molemmat tytöt olivat omissa sarjoissaan yleisön suosikkeja nettiäänestyksen ja paperiäänestyksen perusteella eli eiköhän sekin jo kerro jotain 😉

Ja tältä näyttää Peurunka areenan wc :D Halusitte tietää kuitenkin.

Ja tältä näyttää Peurunka areenan wc 😀 Halusitte tietää kuitenkin.

20140830_111854

20140831_144652

20140831_164618

Reissu oli kaikinpuolin onnistunut. Nähtiin hyvät kisat, päästiin useasti uimaan loistavaan kylpylään, seura oli parasta mahdollista, rentouduttiin, nukuttiin hyvin, ulkoiltiin ja syötiin hyvää ruokaa. Niin ja mä voitin casinoarvasta 50 euroo 😀 Jos jotain negatiivista täytyy etsimällä etsiä niin lasten leikkipaikka ulkona oli aika huono. Se on selkeästi tarkoitettu ihan pienille lapsille tai  sitten vähän suuremmille, mutta tuollaiselle reilu parivuotiaalle kiipeilytelineet oli jo liian helppoja tai liian vaikeita. Vaikken salille päässytkään niin voimailusali näytti parilla vilkaisulla aika ankealta. Ehkä senkin välineisiin voisi panostaa enemmän? Ja hierontahinnat, 71e/50 minuuttia! Ryöstöä sanon minä. Jäi menemättä hierontaan tuon sikamaisen kiskurihinnan vuoksi. Hyi.

IMG_20140831_211304

Kotona väsynyttä reissaajaa odottikin puhdas koti ja miehen itsetekemä hamppari. That´s what I call LOVE <3 Viikonlopun aikana tulikin loppujen lopuksi nappastua aika monta kuvaa, vaikka useasti jätin kameran suosiolla taskuun. Huomasin monesti ajattelevani, että mieluummin elän sitä hetkeä tärkeiden ihmisten kanssa kuin kaivan kameran taskusta, kuvaan ja menetän sen hetken. Kaikkea ei tarvitse ikuistaa kuvaksi, riittää kun hetki säilyy muistoissa 🙂

IMG_20140901_160111

Muumimukiarsenaalikin kasvoi viikonlopun aikana viidellä uudella mukilla! Kohta saadaankin alkaa kerätä vähän vanhempia malleja 🙂 Jos sulla pyörii kaapissa muumimukeja, joista tahtoisit luopua niin pistäppä postia hintapyynnön kera osoitteeseen jonna.musakka@gmail.com niin hierotaan kauppoja!

6 kommenttia

 1. MissEvilEve kirjoitti:

  Nyt mä tiedän mihin sun rahat katoaa. MUUMIMUKEIHIN 😉

 2. Taru kirjoitti:

  Se muuten taipuu Peurunkaan, Peurungassa jne. 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Ääääääk! En haluu 😀 ei istu mun suuhun ollenkaan. Peurungassa….

 3. Mii kirjoitti:

  Ah, tuo Kaakao-kesäkurpitsakakku näyttää herkulliselta! Joko siihen on resepti laitettu jakoon? 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *