Hae
Palasia Arjestani

Ykkösmaksimia metsästämässä Eastbody Malmilla!

IMG_20140908_173648

Pari kuvaa löysin lisää Tough Vikingista. Siellä se mönkii piikkilankojen alla ja jolkottelee maaliin sähköasteen jälkeen 😀 Taisin kertoa teille jokin aika sitten, että aloin nyt tekemään duunissa myös iltavuoroa. Olin aika stressaantunut koko asiasta, koska muistikuva iltavuoroista oli…noh, aika väsyttävä! Kuopiossa asuessani tein keskussairaalalla kahta vuoroa ja iltavuoro päättyi vasta yhdeksältä. Olin aina illalla ihan kuoleman väsynyt ja seuraavana päivänä oli yhtä tuskaa nousta aamuvuoroon. Eilen tein sit ensimmäisen iltavuoron ja en kuulkaa muista millon olisin niin paljon saanut aamupäivällä aikaiseksi kuin eilen ja tänään. Molempina aamuina olen käynyt treenaamassa ja lisäksi siivoillut ja puuhastellut kotona asioita, joita usein iltaisin mietin tekeväni sitten joskus kun jaksan. Ainoa huono puoli tässä tosin on se, että mies joutuu menemään omiin treeneihinsä vasta kahdeksan aikaan illalla enkä näe tyttöä ihan niin paljon kuin aamuvuoropäivinä. Onneksi iltavuoroja ei ole kuin maximissaan kaksi per viikko 🙂 Onko täällä muita vuorotyöläisiä?

IMG_20140908_172914

Eilen kävin boksilla open gymissä tekemässä päivän treenin ja samalla mulle tehtiin myös Inbody-mittaus. Palaan aiheeseen kunhan löydän jostain mun edelliset tulokset. Sen voin sanoa, että pieniä muutoksia täytyy nyt tehdä sekä ruokavalioon että treenimääriin. Päivän aiheena oli ihana kamala tempaus ja eihän se kulkenut. Ei sitten yhtään. Meitä oli kaksi tyyppiä treenaamassa ja alkuun tehtiin 13 minuutin emom, jossa jokaisella minuutilla 1 toisto tempausta. Kiloja mulla ”parhaimmassa” sarjassa 27,5kg. Sekin oli painavaa ja allemeno vaikeaa. Emomin jälkeen tehtiin vielä metcon, jossa 7 minuutin aikaraja.

kuvia 008

8-6-4-2

 • power snatch (20kg)
 • overhead squat (20kg)
 • kipping pullups
 • aika 5.25

Jokaista liikettä tehtiin siis ensin 8 toistoa, sit 6..jne. Tarkoituksena oli tehdä kaikki liikkeet unbroken, mut leuat kyllä meni kahdessa tai kolmessa erässä. En varmaan koskaan opi kippaamaan! Ihan naurettavaa, että saan raakana vedettyä leukoja enemmän putkeen kuin kippaamalla 😀 En vaan tajuu niitä.

Power snatchia metconissa.

Power snatchia metconissa.

kuvia 013

Overhead squat.

Overhead squat.

kuvia 005kuvia 009kuvia 010kuvia 012kuvia 011

Tänään kirmasin heti aamusta Eastbody Malmille eli mun vanhalle kotisalille! Tammiston boksilla ei keskiviikko aamuisin ole tunteja tai open gymiä niin käyn aina iltavuoron osuessa keskiviikolle EB:llä. Tän päivän suunnitelma oli etsiä etukyykyn ykkösmaksimia. Vanha maksimihan oli 70kg.

C360_2014-09-10-14-33-08-245C360_2014-09-10-14-34-19-607

Tuttu peili oli siellä odottamassa selfien ottajaa :D

Tuttu peili oli siellä odottamassa selfien ottajaa 😀

Sain kyykkäillä aika rauhassa, koska mun lisäksi salilla oli vain kolme ihmistä ja nekin toiselle puolella salia. Aloitin ihan pienistä painoista ja kipusin hiljalleen ylöspäin. 50 kilolla tuli helppo ykkönen, 60 myös. 70kg jäikin sit heti rautoihin, ei inahtanutkaan. Vieläpä kaksi kertaa! Kyllä mä kirosin 😀 Kuvasin videon tosta ekasta 70 kilon failista, mut en viiti sitä ees ladata minnekään. Sen verran naurettavaa touhua oli ja tiiättekö mitä? Mä luulen, että se feilaaminen johtuu ihan vaan siitä kun en ole tottunut enää kyykkämään peilin edessä. Mulla oli tosi suuria keskittymisvaikeuksia kun näin itseni koko ajan peilistä. Käännyin sit ympäri ja tuijottelin katon rajaan. Johan alkoi kyykyt kulkemaan! 65kg nousi helposti (siitä video alla) ja sen jälkeen myös 70kg, mut 72,5kg ei enää noussut eli ei tullut tällä kertaa mitään uusia peeärriä 🙁 Näin tällä kertaa.

Semmosia treenejä tällä viikolla. Ei oo ihan menneet putkeen mut ei aina voi mennäkään. Turha silti vaipua epätoivoon ja alkaa surkutella miten paska oon, kun ei se mitään hyödytä. Treenaamalla sitä kehittyy eikä valittamalla!

C360_2014-09-10-14-24-52-919Inbodysta ja tulevaisuuden suunnitelmista tulossa juttua piakkoin, samoin vähän ruokahommia ja kisujuttuakin kun sitä on toivottu 🙂 Postaustoiveita saa laittaa aina kun tulee jotain mieleen, palautetta myös totta kai!

9 kommenttia

 1. Saara kirjoitti:

  Kiinnostavan kuuloisia postausaiheita tulossa 🙂 Ja toi eka kuva tuolta kisoista on ihan huippuhieno!!! Siis upea kerrassaan! 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Ammattikuvaajien ottamat kuvat on todella hienoja! Harmi kun mustakin on kisoista niin vähän kuvia 🙁 Ihan muutaman oon vaan löytänyt. Ens kerralla täytyy palkata joku kuvaamaan!

 2. Jaanaba kirjoitti:

  On kyllä tosi hieno kuva toi ensimmäinen juoksukuva.

 3. Sanna kirjoitti:

  Täällä yksi vuorotyöläinen. Työskentelen vanhusten ryhmäkodissa ja teen epäsäännöllistä 3-vuorotyötä. Meillä on juuri noita illasta (päässään joko klo 21 tai klo 21.30) aamuun (klo 7) -vuoroja… Varsinkin pitkästä illasta aamuun herääminen tuottaa välillä tuskaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Kuulostaa tutulta. Mä olin seuraavana aamuna ihan poikki! Omasta tahdostani jäin joitakin kertoja tekemään myös tuplavuoron (klo 7-21) ja ne oli kyllä ihan tappovuoroja…

 4. Satu kirjoitti:

  Täälläkin yksi vuorotyöläinen. 🙂 Sairaanhoitajana työskentelen ja vuorot vaihtelevat todella paljon. On ”normaalia” aamu-, ilta- ja yövuoroa sekä lisäksi pitkiä päiviä (12-13h). Myös yövuoro ovat pitkiä, 10-12h. Valitettavasti vuorot vaihtelevat todella paljon, ei oikein meidän listojentekijällä toimi ajatus ergonomisesta työajasta 🙁

  Pitkään päivään mennessä (8-20) käyn treenaamassa ennen töihin menoa ja iltavuoro ja yövuoropäivinä päivällä. Aamuvuoroja itseasiassa teen varsin harvoin, joten illalla ei tarvitse ruuhka-aikaan käydä treenaamassa.

  • Jonna kirjoitti:

   Luulis, että teidänkin listojen tekijällä olis sen verran järkeä päässä ettei ihan sekaisin laittais niitä vuoroja. Montako yövuroa teillä on yleensä peräkkäin ja montako vapaata yövuoron jälkeen? Ihan eri asiahan se on tehdä esim. pelkkää yötä kuin kaikkia sekaisin. En yhtään ihmettele että ihmisillä on kroppa sekaisin 3-vuorotyössä!

   • Satu kirjoitti:

    Öiden määrä vaihtelee 1-3 yövuoroa peräkkäin ja samoin myös vapaiden määrä vaihtelee. Joskus voi pitkän putken jälkeen olla vain kaksi vapaata ja joskus neljä tai jopa enemmän.
    Raskaimmaksi homman tekee tuo epäsäännöllisyys. Itsellä ei onneksi (koputtaa puuta) ole uniongelmia! Mutta todella monella on. 🙁 Ja tietäähän sen miten huono olo on, jos nukkuu pari yötä (tai päivää) huonosti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *