Hae
Palasia Arjestani

Balilainen suklaakakku

No nyt on herrasväelle taas tarjolla sellaista reseptiä jotta kieli pyllyyn! Tilasin jokin aika sitten itselleni Maria Lönnqvistin Raakaleipurin parhaat kakut kirjan ja tämä on ensimmäinen resepti, jota olen kirjasta kokeillut. Voinen samaan hengenvetoon lisätä, että kirja on täynnä mainioita, helppoja ja herkullisia reseptejä! Ensi viikonlopuksi olen katsonut jo uuden reseptin testattavaksi samaisesti kirjasta 🙂

IMG_20141005_211401

Balilainen suklaakakku on  raakakakku täynnä hyviä rasvoja, mineraaleja ja hivenaineita ja lisäksi se on sokeriton, gluteeniton ja maidoton. Kakun makeus tulee pohjan taateleista sekä täytteen kookossokerista, joka on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin valkoinen taloussokeri! Kookossokeri on erittäin ravinnerikasta sisältäen monipuolisesti mineraaleja sekä hivenaineita, kuten magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Kookossokerissa on myös vähemmän energiaa kuin taloussokerissa ja sen glykeeminen indeksi on matala mikä taas tarkoittaa sitä, että sen vaikutus verensokeriin on vähäinen. Myös kakussa käytettävä raakakaakao on erittäin mineraalirikas ja 50g raakakaakota sanotaankin esim. magnesiumia olevan huimasti enemmän kuin saatavilla olevissa magnesiumlisäravinnetabuissa!

kuvia 010Balilainen suklaakakku

Pohja

 • 2 dl saksanpähkinöitä + 1 dl pekaanipähkinöitä (alkuperäisessä ohjeessa vain saksanpähkinöitä 3 dl)
 • 2 dl taateleita
 • 1/2 tl vuorisuolaa

Suklaatäyte

 • 3 dl cashewpähkinöitä
 • 1 1/2 dl lämmintä vettä tai pakurihauduketta
 • 1 dl sulaa kaakaovoita
 • 1 dl kookossokeria
 • 1 dl raakakaakaojauhetta

Vuoraa n. 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Rouhi pohjan pähkinät ja taatelit monitoimikoneessa taikinaksi. Seos on sopivaa, kun voit pyörittää taikinasta pienen pallon joka pysyy kasassa. Painele taikina tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.

Minä tein kakun alusta loppuun tällaisella Lidlin halvalla Silvercrest-tehosekoittimella/silppurilla!

Minä tein kakun alusta loppuun tällaisella Lidlin halvalla Silvercrest-tehosekoittimella/silppurilla!

Sulata raastettu kaakaovoi vesihauteessa. Itse täytin laakean muovirasian kuumalla vedellä johon kaakaovoita sisältävän pienemmän rasian. Kaakaovoi sulaa vesihauteessa melko nopeasti.

Pakurihaudukkeen tein CocoVin pakuriteepusseista, jotka liotin kuumassa vedessä.

Pakurihaudukkeen tein CocoVin pakuriteepusseista, jotka liotin kuumassa vedessä.

Sekoita suklaatäytteen ainekset tehosekoittimella tasaiseksi seokseksi. Malta sekoittaa täytettä riittävän kauan, jotta cashewpähkinät liukenevat täysin! Cashewpähkinöiden liottaminen ja pehmentäminen vedessä helpottaa sekoittamista. Kaada suklaatäyte pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi.

Jäähdytä kakkua pakastimessa noin 20 minuuttia tai muutama tunti jääkaapissa. Kakku on valmista kun täyte on jähmettynyt kunnolla ja se on helppo irrottaa vuoasta. Kakku säilyy jääkaapissa noin 5 päivää ja sen voi myös pakastaa.

kuvia 009

Parhaimmillaan kakku on vuorokauden viileässä oltuaan *tekijän mielipide*

4 kommenttia

 1. Sannuli kirjoitti:

  Viikonlopun raakakakuksi valikoitui tällä erää tämä resepti ja jälleen oli takuuvarma hittituote!! Kiitos siis tämän(kin) reseptin esittelemisestä 🙂 Korvasin itse kookossokerin hunajalla ja muutamalla taatelilla ja laitoin hiukan vähemmän nestettä, kun kookossokeria ei kaapista valmiiksi löytynyt, hyvin toimi näinkin. Kakkua maistoi myös pari raakakakkuihin tottumatonta ja kehuivat. Mielestäni kaakaovoi pehmitti makua ja koostumusta hyvin joten toimii varmasti loistavasti ensimmäisenä raakakakkukokeiluna!

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva kuulla, että tykkäsit! Ja että raakakakkuihin tottumattomatkin pitivät 🙂 Tämä kakku on kyllä todella hyvää ja nuo sinun muutokset kakkuun toimii varmasti, slurps!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *