Hae
Palasia Arjestani

Texmex kanakeitto

Duunasinpa eilen niin hyvän iltasapuskan ettei mitään järkeä! Tykkään paljon mexikolaistyylisestä ruuasta ja tortillat, enchiladat sun muut on mun suurinta herkkua! Hiilareita tähän keittoon ei kovin paljon tule, mutta protskua ja vihannesta siitäkin edestä 🙂 Tästä keitosta voi jokainen myös muokata just niin tulisen tai mausteisen kun itse tahtoo. Itse laitoin yhden chilin ja tulisuus jäi aika miedoksi. Mies pistikin sit niin sanotusti oman lusikkansa soppaan ja lorautti sekaan ”vähän” jotain naga morich-kastiketta… Saa nähdä puhallanko tulta tänä iltana 😀 Jos jotain tästä muuttaisin niin vaihtaisin purkkivihreätpavut vaikka pakasteversioon. Tällä kertaa niitä pakasteversioita ei ollut saatavilla..

kuvia 007

Texmex kanakeitto

 • 1 litra vettä + 2 kasvisliemikuutiota
 • n. 500g maustamattomia kanafileita/suikaleita
 • 2 punasipulia
 • 2-3 tomaattia
 • 1 chili
 • 1 avocado
 • 2-3 kynttä valkosipulia
 • 1 tlk kidneypapuja
 • 1 tlk vihreitä papuja
 • pakastemaissia
 • 1 tlk tomaattimurskaa
 • 1 lime
 • creme fraichea
 • (juustoraastetta päälle)

kuvia 001Ruskista ensimmäisenä broilerit. Itse käytin suikaleita. Pilko sipulit, paprika ja tomaatit suurinpiirtein saman kokoisiksi paloiksi. Kun broiskut ovat ottaneet vähän väriä pintaan, siirrä ne sivuun odottamaan ja laita pilkotut vihannekset pannulle pehmiämään.

kuvia 002

Kasvisten paistuessa laita kattilaan litra vettä ja kasvisliemikuutiot perään. Anna kiehahtaa ja lisää tomaattimurska. Hienonna chili ja valkosipuli. Lisää pehmentyneet vihannekset kattilaan ja sekoita kunnolla. Laske lämpöä pienemmälle ja anna porista hetki kannen alla. Jos käytit kanafileitä niin pilko ne pienemmiksi ja lisää yhdessä chilin ja valkosipulien kanssa kattilaan. Heitä sekaan myös pavut sekä maissi. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja mieleisilläsi mausteilla. Pudota lämpöä ja anna hautua tovin. Itsehän laskin lämmön nollaan ja lähdin tytön kanssa ulos. Sisälle tullessa meillä oli lämmin ja pitkään hautunut ruoka odottamassa!

kuvia 006kuvia 004Lisää keiton päälle loraus limen mehua, pari ruokalusikallista smetanaa ja puolikas avocado pilkottuna. Niin hyvää!

kuvia 005Tarjoile kaverina juuri leivottuja sämpylöitä <3 Olinpa reipas!

kuvia 003

Tämän reseptin alkuperäisversion löydät Anna ja Sebastian-blogista!

6 kommenttia

 1. armi kirjoitti:

  nam! osaatko arviolta yhtään sanoa ravintoarvoja ilman creme fraichea ja avokadoa lisänä? taidan tietää mitä meillä syödään huomenna kun on mun vuoro tehdä ruokaa, hihiii ! 😉 nää sun ruokapostaukset on vaan niin kivoja ja simppeleitä, perusruokaa kuitenkin pienellä twistillä 🙂 lisää vain ! 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   No en kyllä osaa yhtään heittää mitään! Kalorilaskurihan sen vastauksen kertois…. 😉

 2. Tiina Jokela kirjoitti:

  Oih, tää menee kokeiluun!

  • Jonna kirjoitti:

   Kannattaa kokeilla! Oli todella hyvää 🙂 Mieskin kehui ja se on paljon se 😀

 3. Satu kirjoitti:

  NO NAM! määkin taidan sortua kokeilemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.