Hae
Palasia Arjestani

Paluu lämpöön

Perjantain kunniaksi lähdetään takaisin Turkkiin! Tytön kanssa selataan ahkerasti Turkin matkakuvia ja muistellaan mitä kaikkea siellä nähtiin ja tehtiin. Aina kun tyttö näkee nykyään lentokoneen lentävän taivaalla niin hän sanoo Äiti, katso! Joku lentää Turkkiin! Mehän käytiin syyskuun lopussa Turkissa Bodrumin niemimaalla pienessä kaupungissa nimeltä Gümbet. Aivan ihana paikka! Edelliset postaukse matkasta voit lukea postauksista Terpat turkista ja Kuka sheivaa reisikarvat?.

20140926_092858

Loppumatkasta körötettiin dolmus-bussilla Oasis-ostoskeskukseen, jota oli kehuttu kovasti. Dolmukset on pikkubusseja, joilla matkustaminen maksoi noin euron per nenukka. Halpaa, mutta hemmetin ahdasta! Kierreltiin Oasiksessa aikamme ja todettiin ettei se nyt niin kummoinen paikka ole. Vasta viime viikolla Matkaoppaita katsoessa meille selviis, että meillähän jäi suurin osa koko ostoskeskuksesta näkemättä! Ei siis löydetty sinne päämestoille ollenkaan 😀 No, tulipahan sit telkkarin välityksellä nähtyä minkälainen paikka Oasis todellisuudessa on. Matkalla Oasikseen sattuikin melkoisen inhottava tilanne. Odoteltiin vihreiden vaihtumista jalankulkijoille ja niiden vaihduttua mies lähti ylittämään tietä tyttö sylissään. Nähtävästi Tutkissa autoilijat eivät väistä jalankulkijoita edes vihreillä, koska oli todella lähellä ettei mies ja tyttö jääneet auton alle kun joku nainen paukasi autolla suojatille eikä hiljentänyt yhtään! Seurattiin tilannetta myöhemminkin ja Turkissa ei tosiaan kukaan väistä jalankulkijoita! Kannattaa siis varoa autoja hyvin tarkasti jos Turkkiin menette..

20140924_10071520140924_10070020140924_10345620140924_10351220140924_10512420140924_10510520140924_10522820140924_105213C360_2014-09-24-12-11-26-18820140924_11422120140924_115456Oasiksesta ei tehty mitään kummoisia ostoksia eikä ihmekään, koska ei edes löydetty kaikkia liikkeitä 😀 Tyttö sai uudet kengät ja muutaman vaatekappaleen, mies uuden kahvimukin Porlandin tehtaanmyymälästä ja minä uudet Niken treenipöksyt. Paikallisessa mäkkärissä oli totta kai pakko käydä ja mun mielestä turkkilainen mäkki on paljon hienompi ja parempi kuin suomalaiset! Oasiksesta päätettiin kävellä reilun parin kilsan matka takaisin hotellille ja tyttökin jaksoi sen matkan kävellä reippaasti. Poikettiin matkalla pieniin turkkilaisiin puoteihin ja löydettiin ihan meidän kulmilta tosi hyvä ruokakauppakin!

20140924_12521520140925_124518Hotskassa käytiin aina päiväreissujen jälkeen ottamassa tytön kanssa pienet päikkärit. Välillä nukuttiin kaikki porukalla ja joinain päivinä vain toinen jäi tytön kanssa ja toinen sai viettää omaa aikaa altaalla tai kaupungilla kävellen. Meidän huoneessa ei toiminut netti ollenkaan, mutta onneksi tabletille tallennetut pelit toimi loistavasti! Toi mobilefunilta saatu tabletin suojus/pidike on aivan loistava ja todella hauskan näköinen vai mitä olette mieltä? Mobilefunilta saaduista tuotteista vielä tulossa juttua lisää myöhemmin 🙂 Illan tullen meillä oli tapana aina lähteä katsastamaan ravintolatarjontaa ja loopureissusta ruokailtiin mm. Diversissa ja Gümbet Housessa. Molemmissa todella hyvät ruuat!

Ravintola Divers. Ihanan suojaisa ja tunnelmallinen paikka!

Ravintola Divers. Ihanan suojaisa ja tunnelmallinen paikka!

20140924_195255C360_2014-09-25-08-24-33-423

Diversissa söin jälkiruuaksi parhaan brownien mitä olen koskaan maistanut.

Diversissa söin jälkiruuaksi parhaan brownien mitä olen koskaan maistanut.

Gümbet Housea mainostettiin ravintolana, jossa on merinäköala. Meri näkyi tasan kahdesta pöydästä :D

Gümbet Housea mainostettiin ravintolana, jossa on merinäköala. Meri näkyi tasan kahdesta pöydästä 😀

20140925_18441420140925_190119

Döner-kebab ravintolatyyliin. Oli muuten hyvää!

Döner-kebab ravintolatyyliin. Oli muuten hyvää!

20140925_194532

Turkissa ihaninta oli ruoka sekä lämpö ja mielettömän hyvät rannat! Rannalla pötköteltiin joka päivä. Käveltiin myös todella paljon päivittäin ja tutkiskeltiin Gübetin katuja ja liikkeitä. Miellyttävä pieni kaupunki täynnä ystävällisiä ihmisiä 🙂

20140926_09153220140926_09131120140926_091850PicsArt_141413329446920140925_10222720140925_10230220140926_09290220140926_10000220140926_114223PicsArt_1414131705245

Tyttö sai lahjaksi eräältä kauppiaalta ihanan käsikorun :)

Tyttö sai lahjaksi eräältä kauppiaalta ihanan käsikorun 🙂

Viimeisenä päivänä köllöteltiin pitkälle päivään rannalla ja käytiin syömässä meidän suosikkiravintolassa eli ihan Paloma hotellin vieressä sijaitsevassa pienessä Konya Ugurlussa. Jos menette joskus Gümbetiin niin tämä rafla kannattaa etsiä. Ehdottomasti parhaat ruuat koko reissulla ja vielä todella edulliset 🙂

Saatiin pidet tollasella järjettömän pitkällä laudalla!

Saatiin pidet tollasella järjettömän pitkällä laudalla!

Lento lähti puoli kymmenen aikaan illalla mikä tiesi meille yölentoa. Onneks tyttö nukahti melko nopeasti..

Lento lähti puoli kymmenen aikaan illalla mikä tiesi meille yölentoa. Onneks tyttö nukahti melko nopeasti..

Hotellin aamupalatarjontaakaan en ole vielä teille esitellyt, joten tässä tulee! Meidän hotelli oli kolmen tähden hotska johon kuului aamupala. Aamupala ei mikään kauhean ruhtinaallinen ollut, mutta ihan hyvin sillä pärjäsi pitkälle iltapäivään 🙂 Itse söin aika usein läjän hedelmiä, kananmunia, vähän leipää ja mitä nyt sattui eri aamuina olemaan tarjolla, kuten lettuja, slurps 😀 Juustoihin tai leikkeleisiin en juuri koskenut vatsataudin pelossa.

20140924_08071420140924_08065920140924_08070520140924_08070920140924_08072020140924_08073420140924_08072720140924_081223

Nyt yritän fanaattisesti säästää jokaisen pikku pennoseni, että päästäis keväällä ja vielä ensi syksynäkin jonnekin matkalle. Keväällä haluaisin lähteä kaupunkilomalle esim. Prahaan, mutta kyllä joku lämpöinenkin paikka käy. Onko teillä matkasuunnitelmia tai -haaveita? Mä en kestä tätä jumalatonta matkakuumetta!!! Nyyh.

 

17 kommenttia

 1. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Me syödään juurikin juustoja ja leikkeleitä Turkissa paljon (proden takia) 😀 Jos jotain välttelen niin kuorittuja hedelmiä ja kasviksia, sekä salaattia koska niissä on vatsatautiriski (tosin harvemmin hotellilla, niissä huolehditaan hyvin hygieniasta ettei tule puolet hotellista kipeäksi). Yleensäkin kyllä puhdasta ja siistiä oli mun mielestä aikalailla kaikkialla, ja teilläkin taisi vatsat pysyä kunnossa 🙂

  Matkasuunnitelmia on, mutta eri asia onkin se onko miehellä aikaa. Sillä on joku 20 ylimääräistäkin päivää lomaa pitämättä jo viime vuodelta mutta ei ehdi pitämään. Mä pidän kahden viikon talviloman, joten toivoisin että silloin voitaisi käydä jossain, Dubai mulla on mielessäni… 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä maistoin jotain juustoa mut oli niin kaamean makuista etten viittiny niihin koskee enää 😀 leikkelettä ostettiin kaupasta mut aamupalalla jätin ne omaan arvoonsa. Me syötiin kyllä salaattia rafloissa ja hyvin pysy massut kunnossa 🙂

   Dubai olis visiitin arvoinen paikka!

 2. Virpi kirjoitti:

  No mutta Prahassahan saattaa keväällä olla tosi lämmintä! Itse olin joku vuosi sitten alkukeväästä Prahassa muutaman päivän ja oli +30 astetta koko matkan ajan. Ihana paikka. Suosittelen!

  • Jonna kirjoitti:

   Kuulostaa hyvältä 🙂 Praha on kuulemma todella kaunis kaupunki ja nähtävää riittää.

 3. Jonneli kirjoitti:

  Ahh mitä kesäisiä kuvia!8) Mekin meinattiin miehen kanssa jäädä kerran Turkissa ihan oikeasti kuorma-auton alle kun ylitettiin suojatietä!! Se jumantsukka oli vain tulossa päälle ja jouduttiin täysiä juosta alta pois, eikä todellakaan ollut kaukana ettei olisi käynyt hullusti. Myös kissojen ja kilpikonnien yli olen nähnyt turkkilaisten ajelevan autoillaan aivan surutta. Kamalaa katseltavaa kun painetaan vain kaasua kun nähdään että tiellä on esim. pieni kissanpentu. :,(

  • Jonna kirjoitti:

   No hyi 🙁 Suomessa vähän eri meininki vaikka kyllä täälläkin kaiken maailman kissan tappajia ja koiran myrkyttäjiä riittää 🙁

 4. elisa kirjoitti:

  Vähän teidän jälkeen kotiuduttiin Kroatia-Unkari lomalta, ja kahen viikon päästä lähtä Espanjaan 😉 matkustelu on parasta mihin voi rahat laittaa!! Noita kaikkia kolmea voin kyllä lämpimästi suositella, Euroopan sisällä muutenkin oikeastaan ainoastaan Kypros on ollu pieni pettymys… Turkissa en oo vielä käyny, mutta sinne on suunta ens syksynä :p

  • Jonna kirjoitti:

   No sähän matkustelet! Mulla ei kyllä riittäis rahat eikä ehkä pomokaan kauheasti tykkäis jos olisin koko ajan lomaa vailla 😀 kerro sit minkälaista oli Espanjassa! Mihin päin lähdetty?

   • elisa kirjoitti:

    Ihan Gran Canarialle ”vaan”, Inglesiin 🙂 siellä on käyty jo varmaan lähemmäs 10 kertaa, jos vuodessa pääsee kahesti ulkomaille niin vähintään toinen reissuista on Inglesiin, tykkään kovasti! Moni ei tykkää ku on niin turistipaikka, mutta ite tykkään; on varmasti lämmin, ihmiset on ihania, paljon kauppoja, hyvää ruokaa, hyviä hotelleja, kaunis kieli… kaikkea mitä voi lomalta haluta!! 🙂

 5. Emmah kirjoitti:

  Prahakin on kiva, mutta mä suosittelen kaupunkikohteeksi Budapestia. Käytiin keväällä lasten kans ja pian ollaan menossa ihan vaan kahdestaan miehen kanssa. Ihania kylpylöitä/uimaloita, joissa lämpimät altaat, joten tarkeni jo toukokuussakin. Lasten kanssa toimi myös eläintarha ja sirkus. Aikuisten reissulla sit varmaan perehdytään vielä keväistä paremmin ruoka- ja juomapuoleen kylpylähoidoilla höystettynä 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Budapest on mulla listalla myös 🙂 Hyvä tietää että se olis muksunkin kanssa kiva paikka! Tiedä vaikka lähtisin tytön kanssa kahdestaan jos mies ei saa lomaa samaan aikaan 😉

  • elisa kirjoitti:

   Minä suosittelen myös Budapestia, aivan ihana paikka!! Julkisella liikenteellä matkustaminen todella helppoa ja halpaa, ruuat ihan älyttömän hyviä ja melko edullisia myös, suurin osa ihmisistä tosi mukavia… 🙂

   • Jonna kirjoitti:

    No sehän kuulostaa hyvältä! Laitetaan erittäin vakavaan harkintaan 🙂

 6. Tuittu kirjoitti:

  Moi.

  Me matkustetaan tosi paljon ja taas tammikuussa olis parin viikon reissu tiedossa. Etelä-Afrikka odottaa tällä kertaa 🙂 Hauska , ku syyskuussa oltiin myös Turkissa, mut eri paikassa. Joo siellä on liikenne on aika erilaista, varovainen saa olla.Kuulin, että yks suomalainen pikkutyttö jäi auton alle ja kuoli ihan vasta siellä. Kamalaa 🙁

  • Jonna kirjoitti:

   Voi kauheaa miten kamala loppu lomalle! Ei ollu meilläkään kaukana ettei olis loma loppunut huonosti…

   Sinä onnellinen pääset taas lämpöiseen! Miten ihmeessä teillä riittää rahat matkustella noin paljon??

   • Tuittu kirjoitti:

    Mun mielestä matkustaminen on vaan niin parasta siis tietty urheilun jälkeen 🙂 Ite teen ainakin niin, et nostan ite aina veroprosenttia pari% ylöspäin niin aina tulee kivat rahat palautuksina millä sit pääsee talvisin tekee parin viikon kaukoloma. En kestäisi pimeyttä ja talvea ilman, että pääsisin pariksi viikoksi valo- ja lämpöhoitoon 🙂 Sit muutenkin laitan rahaa säästöön ja pihistän sit jostain muusta esim. shoppailusta. Baareissa ei käydä ollenkaan, eikä alkoholiinkaan mee rahaa.Ei varmaan mee teilläkään.. Jos tarpeksi haluaa jotain niin kyllä sitä rahaa saa kummasti säästettyä 🙂 Mutta velaksi ei koskaan matkusteta. Kiitos hyvästä blogista :), oon lukenu jo pitkään,mutta ei oo tullut kommentoitua. Sulla on niin sopivan rento suhtautuminen ruokaan, ei liian fitnesshenkistä.

    • Jonna kirjoitti:

     Mulle tulee kans nyt aika hyvät palautukset ja osa siitä menee eteisen laittamiseen ja osa matkarahastoon. Pienellä summalla vois ostaa joululahjojakin 🙂 Mä olen myös nyt säästellyt normaalia enemmän matkarahastoon vaikka sain viime kuussa todella pienen tilin juurikin matkan ja palkattoman loman vuoksi. Kummasti sitä rahaa silti löytyy säästöön jos jotain oikein haluaa!

     Juu, musta ei ehkä enää mitään kovin fitnesstä saakaan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *