Hae
Palasia Arjestani

Kehonpainotreenit rocks!

kuvia 006

Mä olen nyt kauhean innoissani kaikista kehonpainotreeneistä sekä liikkeistä, jotka vaativat hyvää kropan hallintaa sekä liikkuvuutta. Oon nyt varmaan ensimmäistä kertaa flunssasakin mobbaillut paikkoja auki ja nyt suunnittelen josko tekisin jonkun kotitreenin pitkästä aikaa 🙂 Pidempiaikaiset lukijat varmaan muistaa miten paljon tein kotitreenejä, kun tyttö oli pieni. Raskauskiloja pudotellessa tein muistaakseni neljä punttitreeniä viikossa ja siihen lisäksi pari intervallityyppistä kotitreeniä. Kotitreeneissä tein nimenomaan kehonpainoliikkeitä ja ne oli todella hauskoja! Tahtoisin kroppaan rutkaasti lisää liikkuvuutta ja oon nyt hiljalleen taas keräillyt ideoita miten voisin lähteä asiaa toteuttamaan. Kotitreenit on tosi hyviä jos ei ehdi salilla ja aikataulut päivässä on tiukkoja. Oon tähän asti vaan suosiolla pitänyt lepopäivän eikä ole kyllä mielessäkään käynyt että voisin treenata myös himassa… Mun kotona tehtyjä treenejä löydätte tagilla Himatreenit.

kuvia 001kuvia 002kuvia 003Tällä viikolla en ole flunssan takia päässyt ollenkaan treenaamaan, mutta viime viikolla tehtiin perjantaina vähän erilaisia settejä. Meillä oli ohjelmassa max boxihyppy, vauhditon pituushyppy, max punnerrukset, max leuat vastaotteella ja roikunta. Me on tehty näitä aika usein deload-viikkojen yhteydessä, mutta omat viimeisimmät tulokset löysin tämän vuoden tammia- ja maaliskuulta! En tiedä oonko onnistunut aina skippaamaan nämä treenit vai enkö vain ole merkannut tuloksia ylös.

kuvia 004kuvia 005kuvia 007

Mä olin joskus aika kova vetämään leukoja vedin helposti vastaotteella parikymmentä leukaa ja maksimipainoleuoissakin pääsin muistaakseni melkein 30 kiloon. Tässä treenissä vedin enää vain 11 leukaa vastaotteella ja olin tulokseen melko tyytymätön. Mulla ei jostain syystä ole pitkään aikaan ranteet kestäneet vastaoteleukoja, mutta nyt ne ei kauheasti kipuilleet. Kerroin valmentajalle, että joskus harkitsin ihan tosissani leuanvetokisoihin osallistumista ja mulle heitettiin saman tien haasteen et mitäpä jos alkaisin nyt taas treenata niihin….? Hmm, pitääpä miettiä asiaa! Olishan se kokemus muiden joukossa eikä leuanvetotreenit mene koskaan hukkaan 😉 Ootteko te kovia vetämään leukoja? Siis ihan normileukoja, ei kippejä!

kuvia 008kuvia 009kuvia 010Tässä mun tuloksia treenistä:

 • punnerrukset 26 kpl (edellisen kerran 30)
 • vauhditon pituushyppy 171cm, ei vanhaa tulosta
 • maksimi boksihyppy 82cm, entinen tulos 70cm!
 • leuat 11 kpl, ei vanhaa tulosta
 • roikunta 1:31, vanha tulos sekunnilleen sama!

Punnerrukset kaikissa muodoissaan on ehdottomasti mun heikoin lenkki ja niitä on alettava treenaamaan enemmän. Niitä varsinkin on helppo tehdä kotona! Vauhdittoman pituushypyn tulokseen olen jopa tyytyväinen, koska tiesin olevani todella surkea siinä. Boksihypyt oli mulle yllätys, koska muistan minkälaisen boksikammon sain viimeksi heti alussa. Nyt vaan menin ja hyppäsin. Totesin sen olevan hyvin pitkälti päästä kiinni 🙂 Tekis mieli kokeilla boksihyppyjä uudestaan! Ne on aika hauskoja 🙂

Teettekö te tällaisia treenejä usein? Kuinkas moni on osallistumassa 21 päivän punnerrushaasteeseen??

Ps. Jos olette vielä kiinnostuneet tilaamaan krippersejä niin blogin lukijat saavat Tafferilta* 10% alennuksen tilauksen loppusummasta koodilla JONNA10 🙂 Nettikaupasta löytyy myös Versa grippsien kaltaisia vetoremmejä. Sain itsekin sellaiset testiin ja kerron teille käyttäjäkokemuksia kunhan pääsen kunnolla testailemaan. Vaikuttivat erittäin tukevilta ja ajavat asiansa rannetukina myös punnerrusliikkeissä!

*postaus sisältää linkkejä yhteistyökumppanin sivustolle

6 kommenttia

 1. piai kirjoitti:

  Punnerrushaaste for the win! Tällähetkellä menee yhteen pötköön 40 punnerrusta. Mutta jos huilaa minuutin pari välissä niin menee kyllä kevyesti parikytä lisää ja sitä rataa. Mut sit mulla on noi leuanvedot selkeästi se heikko lenkki 😀 Niitä pitänee treenailla lisää..
  Mua harmittaa kun en pysty hyppimään enkä pomppimaan oikeastaan lainkaan (kiitos kolmen polvileikkauksen ja pullahtaneen välilevyn). Muutenhan noi boxihypyt yms ois mitä mainioimpia liikkeitä. Mutta hirveästi tsemiä sun omiin treeneihin 🙂 Kiva seurata täältä ruudun toiselta puolelta sun juttuja kun oot niin jalat maassa-tyyppi!

  • Jonna kirjoitti:

   40 punnerrusta! Siinäpä mullekin tavoitetta 🙂 Mä olin aika vahva saliaikoinani just ojentajista ja kapee penkki oli mulla suhteessa paljon vahvempi kuin normi penkki. En ymmärrä miks oon niin paska sit punnerruksissa ja rengasdipeissä 😀 Täytyy vaan tehdä niitäkin lisää niin eiköhän kohta punnerrella samoja lukemia kuin sä!

 2. Jaanaba kirjoitti:

  Mää tykkään tehdä voimatreeniä kotona. Varsinkin nyt kun jouduin ainakin toistaiseksi lopettamaan crossfitin ja normaali kuntosaliympäristö ei nappaa ei sitten yhtään.
  Meillä on maanantaisin triathlonseuran yhteistreenit johon kuuluu myös punttisalivuoro ja ikinä en vielä ole siellä saanut kunnon treeniä aikaiseksi, mutta aina kotona saan tehtyä hyvän kehonpaino- ja kahvakuulatreenin.
  Seuraavaksi meillä on kotiin hankinnassa ainakin oma poksi mille hyppiä, tykään boksihypyistä tosi paljon. =)

  Mukavia treenejä sulle!

  • Jonna kirjoitti:

   Mitä kaikkee sä pystyt tekemään kotona? Välillä tuntuu, että olis kiva enemmänkin treenailla kotona 🙂

 3. Henna kirjoitti:

  Katoin että Taffel 😀 Erikoinen yhteistyösopimus ois kyllä! 🙂
  No joo turha kommentti mutta tulipahan laitettua 😀 Kiva blogi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *