Hae
Palasia Arjestani

Tavallinen tiistai mun matkassa

Tapahtui tiistaina 11.11.2014

Mies herättää mut 7.15. Mietin, että nousen ylös, keitän kahvit ja syön aamupalan ihan rauhassa ennen kuin herättelen tytön. Siinä samassa tytön sängystä kuuluu äitiiiii… Ääh. Tämä tietää muumimaratonia ja loputonta puheen pälpätystä heti aamusta. Ennen kun saan kahvin. Ennen kun edes herään kunnolla. Noustaan sängystä. Tyttö haluaa katsoa muumeja. Yllätys. Laitan töllön päälle ja muumit pyörimään ja menen laittamaan meille aamupalaa.

20141111_072720

MCT-öljyä loraus kahviin aamuisin.

MCT-öljyä loraus kahviin aamuisin.

Näistä vitamiineista en enää luovu!

Näistä vitamiineista en enää luovu!

9.15 Tyttö on päiväkodissa ja köpöttelen kotiin tihkusateessa. Kannan kasan roskia roskakatokseen ja mietin, että mistä näitä pahviroskia oikein riittää? Hämmästelen roskakatoksessa miten päin helvettiä ihmiset lajittelee jätteensä. Ei vois oikeasti helpompaa ollaa ja silti jengi tunkee roskansa aina väärään pönttöön. Kävelen takaisin sisälle, vaihdan treenikamppeet niskaan ja lähden polkemaan kohti salia.

20141111_091518

10-11. Päädyn tekemään päivän treenin eli push jerkiä sekä olkapäitä hapottavan metconin, jossa on liikkeinä push press, rengasdipit sekä käsilläseisonta seinää vasten. Mun lisäksi salilla on yksi ihminen. Näin melkein joka kerta tiistaina. Uskaltaudun vihdoin ja viimein kokeilemaan push jerkissä 50 kiloa ja eka tulee ylös vähän punnertaen. En vaan uskalla mennä alle kunnolla. Otan vielä toisen ja kolmannen yrityksenkin ja ne menee huomattavasti paremmin! Huomaan, että polvet on alkaneet tekemään jonkun ihme ympyräliikkeen. Instassa saan myöhemmin hyviä neuvoja niihin.

kuvia 016kuvia 012kuvia 017

11.15 Lähden polkemaan pyörällä kotiin ja suojatiellä autoilija meinaa ajaa mun päälle. Ystävällinen herrasmies pysähtyy vähän matkan päähän autonsa kanssa, aukaisee ikkunan ja pyytelee kovasti anteeksi ettei nähnyt minua. Tuumaan, että onneksi on pyörässä hyvät jarrut, hymyilen kauniisti ja jatkan matkaa. Hetken päästä olen jo kotona ja menen ensimmäisenä hakemaan pyykit kuivaushuoneesta. Kapuan kimpsujen ja kampsujen kanssa sisälle ja nakkaan palkkarin huiviin ja painelen suihkuun.

IMG_20141104_183835

12.00 Lilluttelen suihkussa aivan liian pitkään. Mietin, että pitäisi ostaa uusi vartalonkuorinta-aine loppuneen tilalle. Joku hyvän tuoksuinen suihkugeelikin olis kiva. Mitähän joululahjoja pitäisi vielä hankkia? Oon aika hyvässä aikataulussa niiden kanssa, mutta vielä muutama puuttuu. Itse olen toivonut Tuija Lehtisen uutta kirjaa, sähköistä kahvimyllyä ja pöytäpuutarhaa. Uusia astioita ja leivontavälineitä tahtoisin myös. Suihkun jälkeen heitän perinteiset poseeraukset peilin edessä ja päädyn taistelemaan radion kanssa. Mies hommasi uudet netit ja pelit meille ja radio toimii wifillä. Että mä inhoon sumpalata noiden kanssa! Kerran näpyttelen koodin väärin, mutta toiselle kertaa onnistuu ja pääsen kuuntelemaan suomipoppia.

20141111_12200420141111_114232

12.30 Laitan valmiiksi päivän eväät ja innostun vielä duunaamaan välipalaksi hedelmä-chiavanukkaan. Kulautan kurkusta alas smoothien ja laitan laukun lähtövalmiiksi. Napsin muutaman kuvan facebook-kirpparille ja mietin mistä postaisin tänään blogiin. Joskus hyviä postausideoita oikein tulvii, mutta nyt on selkeesti kuiva kausi menossa. No, jos ei ole asiaa niin sit ei ole. Tiskaan nopeasti parit kattilat pois ja tekstaan miehelle et voisitko laittaa tiskikoneen päälle kun tulet? Kipitän pyöräkellariin ja lähden polkemaan kohti duunipaikkaa. Tihkusateessa kuinkas ollakaan…

Vanukkaan ainekset.

Vanukkaan ainekset.

Taas löytyi pois myytävää tavaraa..

Taas löytyi pois myytävää tavaraa..

20141111_131216

13.30 – 15.40 Pikku hässäkkää koko ajan töissä. Kirjottelen blogia siinä kaiken muun ohessa. Tykkään olla iltavuoroissakin, mutta tiedän että huomenna toisen iltavuoron jälkeen väsyttää ihan huolella. Onneksi vedin smoothien vielä nassuun ennen lähtöä, koska en olis heti päässyt syömään. Tsekkaan työsähköpostin ja kiroan kun yksi lääkäri ei vastaa mun viestiin. Soittelen asiakkaille ja teen muutaman paperihommat. Meillä on duunipaikan muuttokin tulossa kuun lopussa ja pitäis jaksaa alkaa pakkailemaan kamoja… yyh.

16.00 Vihdoin syömässä! Mutustelen eilen tehtyä pastaa ja jauhelihakastiketta. Kiireessä vihannekset unohtui kotiin, mutta eikös mandariini ole vihannes? 😀 Lueskelen viime viikkoista Annaa syödessäni ja pohdin jaksaisinko perehtyä joulukortteihin ja -koristeisiin tänään. Ai niin, ne facebook-kirppiksen kuvat!

20141111_155316-1
16.30 Löntystän takaisin työpisteelle ja lysähdän tuoliini. Selailen sähköpostia, vastailen blogin kommentteihin ja lueskelen blogeja. Normaalisti saan paljon inspiraatiota muiden blogeista, mutta nyt ei nappaa mikään. Lähinnä ärsyttää kun yhdessä blogissa haukutaan kaikki raakakakut ja muut terveellisemmät herkut maan rakoon. No, omapahan on häpeänsä. Ei ne kaikille välttämättä maistu, mutta tarvitseeko mollata niitä joille maistuu? Siirryn respan koneelle ja tulostan yhden joulujutun netistä ja katselen hyviä ohjeita joulukortteihin.

20141111_144414

Näistä muodostuu Hyvää Joulua, jonka ripustan seinälle :)

Näistä muodostuu Hyvää Joulua, jonka ripustan seinälle 🙂

18.30 Saan vihdoin kamat myyntiin facebookiin. Syön samalla välipalaksi tekemäni hedelmä-chiavanukkaan ja onpa muuten hyvää! Ananas ja kookosmaito sopii todella hyvin yhteen 🙂 Taputan itseäni päälaelle suunnattomasta neronleimauksesta. Hah, kohta pääsen kotiinkin. Siellä odottaa uusi työpäivä kotitöiden parissa. Taidanpa tehdä tasan sen minkä jaksan. Oon kerrankin ollut todella ahkera töissä ja tehnyt asioita, jotka olis voinut jättää tuonnemmaksi niin ehkä voin kotona ottaa hieman lungimmin.

IMG_20141111_194247
19.30 Kotona vihdoin! Tyttö ryntää iloisesti nakkena vastaan ja hyppää kaulaan. Maailman paras tapa toivottaa äiti tervetulleeksi kotiin <3 Huomaan, että mies on tiskannut kaikki astiat ja siivonnut keittiön. Järjestelen turhia kamoja paikoilleen ja odottelen kenkien ostajaa. Hetken päästä ollaan jo iltapalalla. Lusikoin tytölle viiliä suuhun samalla kun lataan muutamat kuvat kameralta blogiin.

20141111_194134

21.00 Nukkumaan. Tyttö ei meinaa asettua taas millään. Vaeltaa, höpöttää ja keksii omiaan ettei tarvitsisi alkaa nukkumaan. Muistutan, että huomenna on sitten turha valittaa jos väsyttää. Menee kuuroille korville. Luetaan vielä hetki Maku-lehteä ja saan siitä noin miljoona hyvää ideaa viikonlopun ruuiksi. Mietin, että torstaina voisin käydä Lidlistä ostamassa jo viikonlopun ruokatarvikkeet. Voisin tehdä kunnon mättölasagnen ja kokeilla gluteenittoman hedelmä-rahkapiirakan ohjetta…. Zzzzzz.

30 kommenttia

 1. Emma kirjoitti:

  Multa meni ehkä vähä ohi mut syötkö sä ekan ruuan vasta klo 16? Päärjäätkö aamupalasta sinne asti? Heh, mä olisin jo syönyt norsun (vaikka oonkin vege) tossa vaiheessa 🙂 Ei siis millään pahalla, ihmettelen vaan, ja siis tiedän kyllä että joskus on päiviä ku ei ehdi syödä, mullakin on niitä 🙂 Kiva postaus, kiva huomata että ei ne muutkaa ihmiset oikeesti ehi töiden, treenien ja kotihommien lisäks tekemään mitään maatamullistavaa vaikka joskus tuntuu et somesta saa sellasen kuvan että joillakin on enemmän tunteja vuorokaudessa ku muilla 😀 Ja taas väärinymmärrysten välttämiseksi, en tarkota että tekisit vähän vaan että sillee normaalisti.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Moi!

   Onhan tossa aamupala kasin jälkeen, treenin jälkeen palkkari ja smoothie vielä ennen töihin lähtöä yhden aikaan. Kyllä niillä jaksaa neljään asti 🙂 Tällä kaavalla mä meen aina iltavuorot jos treenaan (ja yleensä treenaan) aamulla.

   En mä ainakaan arkisin kovin kummoisia ehdi kotosalla tekemään. Lähinnä just pyykit viemään ja astianpesukoneen tyhjäämään ja täyttämään. Kaikkea muuta sit lisäksi, kuten yleistä järjestelyä, jos aika riittää ja jaksan tehdä. Viikonloppuisin sit puuhastelen ja siivoilen enemmän 🙂 En mä esim. mihinkään kyläilyille tai tapahtumiin viikolla ehdi vaikka haluaisinkin.

 2. Sari kirjoitti:

  Mitä sä teet työksesi?
  Aika rentoa teillä töissä kun ehtii noin hyvin vaan selailemaan blogeja ja vastaileen kommentteihin 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, iltavuoroissa on hiljaisempaa 🙂 Aamuvuoroissa taas täys tohina aina päällä ja hyvä kun ehtii sähköpostin jossain vaiheessa lukemaan. Mä oon labranhoitajana yksityisellä lääkäriasemalla 🙂

   • Sari kirjoitti:

    Aijaa! Ite opiskelen juuri labrahoitajaksi, kolmas vuosi nyt menossa 🙂

    • Jonna kirjoitti:

     No ni! Ei ole enää pitkä aika kun pääset työelämään 🙂 Tervetuloa labranhoitajien maailmaan! Minne erikoistut?

     • Sari kirjoitti:

      Meillä ei ole varsinaista erikoistumista ollenkaan. Ainut että viimeisenä syksynä voi syventyä johonkin tiettyyn alaan vähän enemmän 6 viikon harjoittelussa, mutta en osaa sanoa vielä mikä olisi se eniten kiinnostavin. 🙂

     • Jonna kirjoitti:

      No se on se sama ”erikoistuminen” varmasti kuin meilläkin sitten. Mä otin lisäharjoittelun kemialle ja hemalle, joista hematologia oli pääosassa. Mielenkiintoista!

 3. Riitta kirjoitti:

  Missä työpaikassa ehtii postailla blogia kesken työpäivän ..?

  • Jonna kirjoitti:

   Iltavuoroissa yleensä ehtii kun on vain yksi tai kaksi lääkäriä paikalla 🙂

 4. Mimmukka kirjoitti:

  Saiskos tuon hedelmä-chiavanukkaankin ohjeen tänne? 🙂

 5. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Kiinnitin huomiota tohon todella lyhyeen työpäivään. Teetkö jotain normaalia lyhyempää vai miten teillä menee noi työajat? Kateeksi käy! Ois ihana tolleen hitaasti heräillä, käydä reenailemassa ja käppäillä kotona ja vasta myöhään päivällä mennä töihin ja olla jo noin ajoissa takaisin kotona 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Kuuden tunnin päiviä teen vielä. Maaliskuussa tai jo nyt vuoden lopussa siirryn normaaliin työaikaan 🙂 On tosi ihanaa kun aamuvuoropäivinä pääsen yhdeltä tai viimeistään kahdelta kotiin ja hakemaan tytön päiväkodista 🙂

   • Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

    Mäkin voisin siirtyy kuuden tunnin työpäiviin. Sopis mulle paljon paremmin ja jaksaisin sellaisia hyvin. Kahdeksan tuntia on mulle liian pitkä aika 🙂

    • Jonna kirjoitti:

     Mä teen kuutta tuntia niin pitkään kun on rahallisesti vain mahdollista. Maaliskuulle asti saan kelan tuen, mutta sen jälkeen en enää tukia saa.

 6. vieras kirjoitti:

  Mä tuntisin huonoa omaatuntoa lapsen viemisestä hoitoon jos itse painelisin treenaamaan sun muuta..hoitoaika on mun mielestä yhtä kun vanhempien työaika.

  • Jonna kirjoitti:

   No mä en itseasiassa tunne koska tyttö päiväkotiin aina haluaa ja sinnekin täytyy tiettyyn aikaan mennä jotta ehtii lounaalle ja päiväunille. Mun mielestä tärkeämpää on säilyttää sama rytmi päivästä toiseen. Vaikken salille menisikään niin joka tapauksessa tuntia myöhemmin täytyisi mennä päiväkodille. Kyllä se omakin aika on tärkeää!

 7. Miltsu kirjoitti:

  Musta on kiva lukea sun blogia! tykkään myös siitö et viet tytön päiväkotiin aamusta, niin hän ehtii osallistua siellä toimintoihin 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   No näin mäkin ajattelen asian! Päiväkodissa tapahtuu paljon asioita, joita kotona ei tulis mieleenkään tehdä. Tänäänkin ensimmäinen lause, jonka tyttö sanoi heräämisen jälkeen oli ”joko mennään päiväkotiin?” 🙂 Kyllähän tuo jo kertoo siitä, että päiväkodissa on mukavaa ja omien kavereiden kanssa leikkiminen erittäin tärkeää.

 8. Hanna kirjoitti:

  Itselläkin pisti silmään tuo luppoaika työpäivänäsi. Olispa mullakin! 😉 meillä kun ei saa edes surffailla netissä vaikka joskus aikaa sattuisi olemaankin..mutta tykkään blogistasi, ja juurikin tämmöiset ”päivä kanssani” postaukset on kivoja! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Voin sanoa, että tuo tiistain luppoaika on kurottu tänään ja eilen aika hyvin kiinni! Ihan järkyttäviä päiviä… Onneks on viikonloppu edessä!

 9. Hanna kirjoitti:

  Kyllä minustakin hoitoajasta osan voi käyttää myös juurikin salilla käyntiin tai johonkin muuhun harrastukseen tai menoon. Sinusta näkee, miten vastuullinen vanhempi olet, kun tätä blogia on jonkin aikaa ehtinyt seurata. Sitäpaitsi kyllähän siitä hoitoajasta myös osaltaan maksetaan. Tsemppiä arkeesi jatkossakin työpäivien pidentyessä! Kyllä tässä elämässä saisi kaikista asioista huonon omantunnon, jos niin alkaisi ajatella. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   En mä osaa potea salilla käynnistä ollenkaan syyllisyyttä. Kaikki ne samat asiathat täytyy hoitaa ennen töihin menoa jos niitä ei illalla voi tehdä oli kyse sitten ruokakaupassa käynnistä, pankkireissusta tai treeneistä. Tästä asiasta tulossa postausta 😉

 10. outi kirjoitti:

  Päiväkotitätinä sanon että on järkevää tuoda tuohonaikaan lapsi hoitoon. Kun lapsi tuodaan vasta lounaalle hän tulee suoraan syömään ja nukkumaan plus että yleensä erilaiset päivittäin vaihtuvat puuhat tapahtuu aamuisin ja näustä voi olla harmi jäädä pois tai tulla kesken toiminnan.. Iltapäivisin useinkin lounas, päivälepo, ehkä hetki sisällä ja sitten ulkoilemaa… Näin siis nissä päivähoito päiväkodeissa joissa itse olen ollut 🙂 Eri asia sitten kun ollaan vapaapäivillä tai valkan kotona ja nekin on hyvin perhekohtaisia juttuja 🙂

  Kiva lukea näitä päivänkuulumiset postauksia 🙂
  Tuo luppoaika töissä ihan kiva toisaalta 😀 Toisaalta itelleni tulis varmaan sellainen olo, että vois tässä kotonakin olla…. 😛

  • Jonna kirjoitti:

   Mulle on itelleni tärkeetä, että tytöllä säilyy tietty rytmi päivässä. Totta kai mun iltavuoropäivinä nukutaan aamulla niin pitkään kuin nukuttaa ja vasta sitten syödään aamupalat ja mennään päiväkotiin kun ehditään. Yleensä ollaan päiväkodilla 9.30-10.00 mikä tarkoittaa sitä, että tyttö ehtii sinne aamupuhteisiin, lounaalla ja päiväunille. Jos veisin tytön vasta lounaalla niin päiväunet jäisi ihan saletisti välistä ja jos taas veisin tytön juuri ennen töihin lähtöä niin muut olisivat jo päiväunilla..

   Meillä aika harvoin valitettavasti pystytään olemaan koko päivä kotona ellei nyt joku sitten ole sairastunut tai päiväkoti on kiinni. Ne onkin sit harvinaista herkkua kun saa puuhastella kotona koko päivän 🙂

   • outi kirjoitti:

    Mun mielestä tuo on oikein hyvä tapa 🙂 Ja kukin tehköön itse ratkaisunsa, ei ole ulkopuolisten tehtävä niitä ratkaisuja arvostella…

 11. Johanna kirjoitti:

  Surullista että ihmisille maksetaan palkkaa siitä että 6h Työpäivästä käyttää noin ison ajan blogien lukemiseen ja johonki joulukortti-ohjeiden selaaminen. Pahasti kylllä pielessä.

  • Jonna kirjoitti:

   Niin, todella surullista. Minun vikanihan se on että on hiljainen ilta. Mun mielestä huomattavasti surullisempaa olisi käännyttää ovelta sairas lapsi tai sydäninfarkti potilas sen vuoksi etten olisi töissä. Joku raja nyt hei haloo! Isot ihmiset kitisee asioista joista ei mitään tiedä… ihan naurettavaa touhua.

 12. Nimetön kirjoitti:

  Hahhaaa aikamoinen haloo, jos on töissä jonakin päivänä hiljaista ja varsinkin jos satut olemaan hoitoalalla! Hoitajat + ruokaruntikin tuntuu olevan toisille ihan kirosana. Mikä kumma siinä on? Itse työskentelen hoitoalalla ja kyllä sitä töitä tehdään enemmän ku monet muut palkkansa eteen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *