Hae
Palasia Arjestani

Snickerspiirakka

Lupauduin isänpäiväksi tekemään snickerspiirakkaa, jonka ohjeen löysin Wicked sweet kitchen-blogista. Oon aika vähän viime aikoina tehnyt tällaisia perinteisiä leivonnaisia johon tulee valkoista sokeria ja muut höysteet päälle. Mä vähän luulen, että nyt on alkamassa jälleen myös näiden aikakausi, koska lähipiirissä ihan tavallisia leivonnaisia on toivottu. Älkää kuitenkaan huolestuko, myös terveellisempiä versioita on tulossa! 🙂

snickerspiirakka

Snickerspiirakka oli todella helppo ja nopea tehdä ja teinkin tämän alusta loppuun isänpäivän aamuna. Tyttö toimi hyvänä apurina ja tällä tyttötiimillähän ei kauan nokka tuhise leivonnaisten kanssa! Täytyy sanoa, että tämä piirakka oikeasti maistuu just samalta kuin Snickers-patukat 🙂

kuvia 006Snickerspiirakka

Pohja

 • 225g Digestive-keksejä
 • 100g voita

Täyte

 • 3 Snickers-patukkaa (150g)
 • 230g täysrasvaista maustamatonta tuorejuustoa
 • reilu desi sokeria (100g)
 • 80g kermaviiliä (n. puoli purkkia)
 • 140g makeuttamatonta maapähkinävoita
 • 2 kananmunaa

Koristeluun esim. suolapähkinöitä ja tummaa suklaata.

Tee ensin pohja. Vuoraa n 24cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai monitoimikoneessa hienoksi. Sulata rasva ja lisää se keksimurun joukkoon. Sekoita hyvin. Taputtele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Nosta jääkaappiin vajaaksi tunniksi jähmettymään.

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Rouhi Snickersit veitsellä noin 1cm kokoisiksi paloiksi. Siirä sivuun odottamaan. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella, noin 3 minuutin ajan. Lisää kermaviili ja maapähkinävoi ja vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa jokaisen jälkeen kunnolla. Ripottele pilkotut snickersit tasaisesti keksipohjan päälle, kaada täyte päälle ja tasoita pinta. Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 40 minuuttia, kunnes täyte on ”pysähtynyt”, mutta keskeltä vielä kiiltävää ja hieman tutisevaa. Paistamisen jälkeen anna piirakan ensin jäähtyä täysin huoneenlämmössä ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Koristele piirakka kun se on täysin jäähtynyt. Voit sulattaa suklaata ja tehdä sulasta suklaasta kuvioita piirakan pinnalle. Itse rouhin suolapähkinöitä ja ripottelin niitä piirakan reunalle.

kuvia 004kuvia 009

Mukavia herkutteluhetkiä <3

 

17 kommenttia

 1. Aada kirjoitti:

  Snickers ei kyllä suklaana oo mun suosikki mutta tämä näyttää kyllä niin herkulta että varmaan pakko kokeilla.. Kinderpiirakkakin on vielä testaamatta kun siihen tulee niin älyttömästi suklaata, voita ja sokeria että hirvittää

  • Jonna kirjoitti:

   Uu, kinderpiirakka! Oon unohtanut sen kokonaan.. On kuulemma hyvä eikä taatusti kovin kevyttä 😀

 2. tiiti kirjoitti:

  Voi kuola 😛 Tätä on kyllä pakko tehdä, paitsi ehkä pilkon vielä lisäksi snickersin (tai kolme) pinnalle 😀

 3. Elina kirjoitti:

  Oioi! Nyt näyttää kyllä niin herkulta että pakko varmaan kokeilla viikonloppuna! 😀 Kyllä mun mielestä on kivempi herkutella jollain kunnon namilla silloin tällöin kun ruokavalio on muuten kunnossa, kuin että yrittää huijata itseään jollain maidotongluteenitonsokeritonrasvaton-setillä 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla nää leivontahommat menee aina sykleissä eli välillä ihan kunnon settiä ja välillä sitten terveellisempää versiota ja raakakakkuja. Tarttis saada joku balanssi näihin 😀

 4. Tiina kirjoitti:

  Voi nam!! Ihanan näköinen ja varmasti makuinenkin! Snickers on mun lempparia ja oon tehny viime aikoina ”raakaversiona” Snickersiä (löytyy paljon reseptejä raw vegan snickers hakusanalla) näitä mieskin on suostunu syömään 😀 Toi lapsen kanssa yhdessä tekeminen on niin parasta! Mä ootan jo kovasti, että saan oman poikani mukaan kokkaus- ja leivontahommiin kun tykkään molemmista niin kovasti. Poju on nyt 1,5v ja innokkaasti aina on maistelemassa mamman kokkailuja 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Erittäin hyvä vinkki tuo raakasnickers! Meillä tyttö on kovasti kaikessa apuna ja uskon, että hänestä tulee erinomainen kokki ja leipuri 🙂

 5. fityoutoo kirjoitti:

  Ou mai… Näyttää petollisen hyvältä… Ja ultrakevyeltä :D!

 6. Jaanaba kirjoitti:

  =D Varmaan ihan hyvää jos tykkää snikkerssistä. Mutta mää en tykkää en ollenkaan joten jää piirakkakin kokeilematta, ihan hyvä ehkä niin. =D

 7. Ninnni kirjoitti:

  Kuulostaapa herkulta! 🙂 Lisäksi vaikuttaa ohjeena fiksulle eli voisi jopa multa onnistua. Pikkujouluihin voisin jotain leipoa – tässäpä yksi hyvä idea. Snickers on mun lempparisuklaata, mutta oon nyt vierottautunut sokeriherkuista kokonaan ja pudottelen painoa, niin ei paljon vaikuta. Tosin uskonpa, että tämä herkku maistuu, vaikka ei Snickers ihan ykkössuosikki olisikaan.

  Aiheesta kukkaruukkuun. Olen tosi hukassa aiheessa urheilurintsikat ja -topit. Mulla on ollut aikalailla perusurheilutoppeja tai perusurheilurintsikat juostessa tai pomppuja sisältävillä tunneilla. Nyt oon miettinyt, josko pitäisi satsata tukevampaan toppiin tai parempiin tukevampiin liiveihin. Eipä tuo rintavarustus ole kuin B-kokoa, mutta varmasti tukea silti tarvittaisiin. Millaisia liivejä tai toppeja suosittelet itse? Tai onko sun tutuilla jotain ehdottomia suosikkeja? Vaihtoehtoja tuntuu olevan vähän liikaakin nettikaupoissa.

  • Jonna kirjoitti:

   Itsekin maistelin pari lusikallista piirakkaa ja oli se kyllä hyvää 🙂 Älä kysy miksi en syönyt enempää, en tiedä! 😀

   Mitä urheilurintsikoihin tulee niin mulla on aika paljon käytössä Niken urheilurintsikoita. Oon kokenut ne riittävän tukeviksi mun B-kupille 🙂 Toisethan tykkää kovasti Absorbereista Ne on aika hintavat, mutta kestävät ja todella tukevat!

  • mige kirjoitti:

   Mä suosittelen kyllä Ginan ”Connie sport bra”:ta, ihan huippu vaikkei uskois! Todella tukevat ja napakat päällä, rinnat ei lytisty mutta ovat tukevasti kiinni kropassa. Oon käyttänyt niitä silloin kun oli isommat rinnat, nyt pienemmät ja ostin vaan kokoa pienemmät. Mulla on itellä varmaan viidet tai kuudet, käy testaa ne on ihan huikeet!

   • Ninnni kirjoitti:

    Kiitos todella paljon vinkistä! Katsoin sivuilta, niin näyttävät hyvälle. Pitää ensi viikolla käydä testaamassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *