Hae
Palasia Arjestani

Vuoden 2014 kokkailut ja resepit

Suurimmassa osassa blogeista käydään tänään ja parin seuraavan päivän aikana läpi vuotta 2014. Itsekin tein viime vuonna samanlaisen katsauksen vuoteen 2013, mutta tänä vuonna päätinkin olla erilainen nuori ja jaan teille kaikki mun vuonna 2014 blogiini postatut reseptit! How cool is that!? Hauskaa on ollut lueskella reseptejä läpi ja huomata miten kuvatkin on parantuneet loppu vuotta kohti. Reseptejä onkin kertynyt aikamoinen kasa ja sekaan mahtuu ihan kaikkea suolaisesta makeaan ja terveellisestä hieman epäterveellisempään 🙂 Enjoy!

Tammikuu

Tammikuussa jaoin teille 10 reseptiä ja lisäksi kymmenittäin kuvia aterioista, välipaloista ja muista ruokailuhetkistä. Näistä resepteistä itselleni suurimpia suosikkeja ovat lantturieska, vähähiilarinen piirakka sekä mustikkasorbetti.

PicsArt_1420007408114

PicsArt_1420007325841

Helmikuu

Helmikuussa tein teille vähän laajemman postauksen erilaisista välipaloista. Helmikuussa taisin sairastaa aika paljon ja reseptejä kertyi blogiin kaiken kaikkiaan kuusi kappaletta.

PicsArt_1420010346051

Maaliskuu

Maaliskuussa pohdin onko terveelliset leivonnaiset ihan höpö höpö juttuja ja olin kolmen päivän dieetillä 😀 Maaliskuussa juhlittiin tytön 2-vuotispäiviä herkkujen kera ja esittelin myös pari sen hetken uutuuskirjaa. PicsArt_1420013603036

Huhtikuu

Huhtikuussa käytiin syömässä La Cantinessa sekä Hämeenlinnassa Fresnossa. Rakastan ravintoloita yli kaiken, mutta niihin tulee lähdettyä aivan liian harvoin. Kerroin teille myös mun superfoodien käytöstä sekä pohdin ruokailuiden sujumista mökillä.

PicsArt_1420016272729

Toukokuu

Toukokuussa mökkeiltiin jo todella paljon viikonloppuisin, joten omia reseptejä en ehtinyt viikonloppuisin juurikaan testailemaan. Toukokuulle kertyikin vain viisi blogiin jaettua reseptiä. Pohdiskelin alkukuusta miten olen itse oppinut ruuanlaittoa ja mitä se minulle antaa harrastuksena.

PicsArt_1420020206459

Kesäkuu

Kesäkuu olikin varsinaista juhlimisen ja herkuttelun aikaa! Olin siskon luona auttelemassa 100 hengen valmistujais- ja rippijuhlien järjestämisessä, juhlittiin juhannusta ja miehen ystävän 30-vuotispäiviä. Mökillä syötiin hyvää ruokaa ja nautittiin lämmöstä. Ah sitä elämää 🙂 Tein blogiin myös pari laajempaa ruokapostausta. Vinkkejä voit hakea täältä ja täältä.

PicsArt_1420022131617

Heinäkuu

Heinäkuussa mulla oli sekä hyviä (Trattoria Sogno) että huonoja (Pappa`s) ravintolakokemuksia. Mökillä maisteltiin mansikoita ja nautiskeltiin jätskiä ja ihania grilliruokia 🙂 Heinäkuussa tein myös isomman ruokapläjäyksen ja kysyin minkälaisista aterioista teidän päivänne koostuvat?

PicsArt_1420025312771

Elokuu

Elokuussa pohdin arkiruokailun helppoutta (sisältää tonnikalagratiinin reseptin!) ja latasin taas eetteriin vähän suuremman ruokapostauksen. Heitin ilmoille myös ideoita leivontaan 🙂

PicsArt_1420026737637

Syyskuu

Syyskuussa matkustettiin Turkkiin ja nautittiin täysin siemauksin turkkilaisesta ruuasta. Käytiin ravintolassa syömässä parikin kertaa päivässä, mutta kaikista parhaat sapuskat löytyi hotellin vierestä pienestä ja aidosta turkkilaisesta mestasta, Konya ugurlusta. Niitä ruokia on ikävä! Vietettiin syyskuussa kiva viikonloppu tyttöporukalla Peurungassa ja siellä päiviin kuului runsaat aamiaiset ja taivaallisen makuinen kasvislasagne!

PicsArt_1420028424856

Lokakuu

Lokakuussa tein jälleen isomman postauksen mun ruokailuista. Ne onkin olleet yksi tämän blogin suosituimmista postauksista! Ruokajutut kiinnostaa selkesti montaa muutakin kuin pelkästään minua 😉 Innostuin myös raapustamaan ruokapäiväkirjan yhdeltä päivältä. Näitä voisi tehdä useamminkin!

PicsArt_1420029091564

Marraskuu

Marraskuussa tein postauksen ruuan kalleudesta ja kaupassakäynnistä. Huomasin myös miten paljon halvemmalla pääsisi jos ei söisi terveellisesti. Työkavereiden kanssa juhlittiin pikkujouluja ja käytiin syömässä La Famigliassa, oikein hyvää ruokaa oli! Taisinpa esitellä yhden uutuuskeittokirjankin 🙂

PicsArt_1420043732477

Joulukuu

Joulukuu on vielä kohtuullisen hyvässä muistissa, mutta kivahan tämänkin kuun reseptit on saada samaan postaukseen vaikka myöhempää käyttöä varten. Joulukuussa herkuteltiin luonnollisesti jouluna ja lisäksi tehtiin vielä reissu siskon luokse Kuopioon, jossa päästiin maistelemaan jouluruokia hieman etukäteen. Loppukuusta väsättiin aivan loistava lauantai-illan dinneri kotosalla. Joulukuussa saatoin olla vähän kyllästynyt mun ruokavalioon ja kyselin teiltä hyviä vinkkejä ruokavalion rikastamiseen. Pääsin myös herkuttelemaan jouluherkuilla Samsungin joululounaalle, nami 🙂

PicsArt_1420044292788

Kas, sellainen oli katsaus vuoteen 2014 näin reseptien ja ruokapainotteisten asioiden näkökulmasta. Kaikenlaista sitä on tullut tehtyäkin! Näillä eväillä on hyvä alkaa vastaanottamaan vuotta 2015! Mitäs suunnitelmia teillä on tälle illalla vai onko mitään? Meillä on keittiössä naudan sisäfilepiffit lämpenemässä ja kaveriksi tehdään vielä valkosipuli-kermaperunat. Jälkkäriäkin on tiedossa 🙂

Oliko näissä mun resepteissä jotain mitä olette jo testanneet?

Oikein rauhallista ja maukasta Uutta Vuotta 2015 teille kaikille <3

8 kommenttia

 1. Ella kirjoitti:

  Täytyy sanoa et ihan mahtavia ollut noi sun reseptit:) kiitos kun oot ahkerasti niitä jakanu!

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva kuulla! Jatkossakaan niiltä tuskin pystyy tässä blogissa välttymään 😀

 2. Mimmukka kirjoitti:

  Olen aina ajatellut, että et kauheasti julkaise reseptejä täällä, mutta tästä vuosikatsauksesta huomaa, että onhan reseptejä tullut aikamoinen määrä. 🙂
  Hauskaa, että muistan monta näistä resepteistä melkein vuoden takaakin. Olen kuitenkin seurannut jo blogiasi todella pitkään.

  • Jonna kirjoitti:

   Enemmän noita olikin kuin alkuun luulin 🙂 Luulin, että postaan ehkä reseptin per viikko, mutta välillä iskee suurempi inspiraatio ja sitten niitä tuleekin ihan liukuhihnalta! Taidanpa tehdä samanlaisen koosteen myös vuodelta 2013 🙂 Näkee samalla vähän itsekin mitä olen kokkaillut.

 3. Outi Karita kirjoitti:

  No mutta hei, kiitosvtästä postauksesta! 🙂
  Sulla on ollut houkuttelevia kokkauksia ja tästä helppo tsekata vielä ohjeet ideavihkoon ylös 😉

  http://outikarita.fitfashion.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Hän on hyvä vaan 🙂 Tämä olikin hyvä keino säilöä kaikki reseptit yksiin kansiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *