Hae
Palasia Arjestani

Mies keittiössä: gluteeniton pizza tulisella jauhelihatäytteellä

Päädyttiin lauantaina tekemään itse pizzaa ja mies halusi pizzaan gluteenittoman pohjan. Ollaan aika usein tehty pizzaan gluteeniton pohja, koska se on yksinkertaisesti huomattavasti maukkaampi ja rapsakampi kuin vehnäjauhoihin tehty versio. Gluteeniton pohja ei kohoa läheskään niin paljon normaali pohja ja on mun mielestä helpompi käsitellä. Ihan jo paremman maunkin vuoksi haluan tästä lähtien pizzapohjan gluteenittomana!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gluteeniton pizza tulisella jauhelihatäytteellä (2 pizzaa)

Pohja

 • N. 350g Semperin karkeaa jauhoseosta (gluteeniton)
 • 1 pss kuivahiivaa
 • N. 2 dl vettä
 • ripaus suolaa
 • 0,5 dl (oliivi)öljyä

Täyte

 • 1kg paistijauhelihaa
 • 500g paseerattua tomaattia
 • 1 prk (567g) ananasta
 • 2 pkt buffalomozzarellaa
 • 300g fetajuustoa
 • 1-2 kynttä tuoretta pilkottua valkosipulia
 • Mausteita: ripaus suolaa, cayennepippuria ja chili explosionia reilusti

Päälle muussattua avocadoa lorauksella sitruunamehua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tee ensin pohja. Sekoita jauhot, suola ja kuivahiiva keskenään kipossa. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi mikrossa. Lisää vesi pienissä erissä jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Taikinan tulisi olla tässä vaiheessa jo kiinteää. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina puoleksi tunniksi kohoamaan liinan alla vedottomaan paikkaan. Esim. mikro on kohottamiseen hyvä, mutta älä laita sitä päälle 😀

Ruskista jauheliha yhdessä valkosipulin kanssa. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Maista ja lisää mausteita jos tarvis. Jaa pizzataikina kahteen osaan. Kaulitse tasaiseksi ohueksi pohjaksi. Levitä pohjan päälle jauhelihakastike ja ripottele sen päälle ananakset, mozzarella sekä fetajuusto. Paista pizza kerrallaan 225 asteessa kunnes pohja ja päälliset alkavat ottaa hieman väriä (15-20 minuuttia).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laita pizzapalan päälle vielä muutama ruokalusikallinen muussattua avocadoa johon olet sekoittanut lorauksen sitruunamehua. Sopii täydellisesti tulisen täytteen kanssa!

Muistathan, että kaikki ainesmäärät ovat noin määriä eli parhaan lopputuloksen saat tunnustelemalla taikinaa itse 🙂

 

6 kommenttia

 1. Noora kirjoitti:

  Ooooh, näyttää niiiin hyvälle! 😀

 2. sisublogi kirjoitti:

  Tosi herkullisen näköistä!!

  Ehkä uskaltaudun itsekin kokeilemaan noita gluteenittomia jauhoja. Mulla on joku paha muistikuva siitä, että taikina tarttuu ikävästi joka paikkaan :/

  • Jonna kirjoitti:

   Noilla jauhoilla tuli todella helposti käsiteltävä pohja! En käyttänyt kaulitsemiseenkaan yhtään lisäjauhoja 😉

 3. Katsu kirjoitti:

  Nyt on pakko kommentoida sen verran, että kokeilin kyseistä reseptiä samoilla jauhoilla ja lopputulos ei todellakaan onnistunut! Tein puolitoista kertasen taikinan ja noilla mittasuhteilla (oikein mitattuina) tuli liisterimäistä vetelää mössöä… Jouduin laittamaan todella paljon normaaleita jauhoja sekaan, että sain taikinan edes jollain tasalla pysymään kasassa… Nyt se on tuolla turpoamassa, mutta harmittaa kun vehnäjauhot aiheuttavat itselle ongelmia mahan kanssa… Semperin omilla sivuillakin nesteitä on aika paljon vähemmän pizzapohja reseptissä.

  • Jonna kirjoitti:

   No voihan höh ja pöh 🙁 huomasithan että noi oli noin arvoja? Me laitettiin ensin jauhot kippoon ja sen jälkeen desimitalla vedet sekaan niin että taikina jää kiinteäksi. Sulla on tod näk ollut liikaa nestettä koska meillä taikina oli tosiaan kiinteää ja sit lisättiin vaan öljy. Edes kaulintaan ei tarvittu extrajauhoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.