Hae
Palasia Arjestani

Varsinainen #fitnessruokavalio

Kuluva viikko ja varsinkin arkipäivät on ruokailuiden osalta olleet tosi ankeita. En oo oikein jaksanut panostaa ja mun ruokavalioon on kuulunut lähinnä jauhelihakeittoa, raakakakkua ja leipää. Olen aina aamuisin viiden aikaan niin koomassa, että laitan automaatti päällä kahvin tippumaan ja gluteenittomat kaura-porkkanasämpylät mikroon sulamaan. Tavoitteena oli edes yhtenä aamuna syödä jotain muuta, mutta en onnistunut. Laitoin torstai-iltana tattarisuurimot ja pähkinät likoamaan tuorepuuroa varten, mutta olin täysin sivuuttanut koko raaka-aineet unenpöppörössä ja löysin itseni puputtamasta samaa aamupalaa kuin muinakin aamuina 😀

No tältä mun arkipäivät näyttivät tällä viikolla ruokailuiden osalta.

Maanantai

PicsArt_1421140699328

Aamupalana ne tutut gluteenittomat kaura-porkkanasämpylät höysteillä. Lisäksi vettä ja kahvia // Töissä yhdeksän aikaan kahvi, pähkinöitä ja omena// Lounaalla anopin tekemää bataattikeittoa // Ennen treeniä tattaripuuroa, banaania, raejuustoa, mustikoita,  lesitiiniä ja mehukeittoa // Treenin jälkeen palkkari (ei kuvaa) // Illallisena jauhelihakeittoa ja sämpylä höysteillä

Tiistai

PicsArt_1421258294608

Aamupala sama kuin maanantaina (ei kuvaa) // välipalana pari lasia vettä, liian kiire töissä… // Lounaalla jauhelihakeittoa ja välipalaksi tarkoitettu pala raakakakkua // Töiden jälkeen pala raakakakkua // Smoothie ennen HopLopiin lähtöä // paluumatkalla autossa banaani (ei kuvaa) // Treenin jälkeen palkkari (ei kuvaa) // Illallisena jauhelihakeittoa ja jälkiruokana marjarahkaa

Keskiviikko

PicsArt_1421347859193

Keskiviikkona myöhäinen aamupala kävelylenkin jälkeen: kolme riisipiirakkaa höysteillä ja omena. Lisäksi kahvia ja vettä // Töissä lähikaupasta haettu salaatti, jossa vihanneksia, melonia,  fetajuustoa,  kanaa ja salamia // välipalana raakakakkua (ei kuvaa ) // kotona Iltapalana pari riisipiirakkaa höysteillä ja viili mustikoilla

Torstai

PicsArt_1421348081579

Aamupalana ne perinteiset leivät // töissä välipalalla omena ja kahvia (ei kuvaa ) // Lounaalla edellisen päivän salaatin jämät ja bataattikeiton jämät (ei kuvaa ) // kotona iltapäivällä pari kappaletta uusia ruispaloja, en voinut vastustaa kaupan leipäosastolla tuoretta leipää 😀 // anoppilassa appiukon tekemä illallinen eli raneja sekä uunilenkkiä, oli hyvää pitkästä aikaa! // Iltapalalla kalkkunaleikettä, mandariinia ja manteleita

Perjantai

PicsArt_1421479012368

Aamupalana se perinteinen // Töissä välipalalla raakakakkua // Lounaalla Picnicin paahtopaistipatonki // Ennen treeniä kolme ruispalaa höysteillä ja mandariini // Illallisena jauhelihakeiton jämät (ei kuvaa) // Iltapalana hedelmiä ja osa tytön riisifrutista

No semmonen! Kyllähän tuo vois monipuolisempi olla, mut tämä viikko nyt oli tämmönen. Mun ruuanruuanlaittourakkaa helpotti tällä viikolla anopin kokkaukset,  joita saatiin rasiakaupalla kotiin. Tein aivan liian ison satsin jauhelihakeittoa, jota sainkin sit syödä yksin päivästä toiseen. Voin sanoa ettei ehkä hetkeen tee mieli syödä jauhelihakeittoa! Mä oon tällä viikolla käyttänyt palkkarina miehen saamia valmiita protskujuomia. Muutama noita on vielä jäljellä ja niiden jälkeen siirryn takas Lidlin palkkariin. Mitä ensi viikolle voisin parantaa? Vähemmän leipää ja sen tilalle jotain ravinteikkaampaa. Vihanneksia lisää ja voisin kokkailla pari eri ruokaa niin ei iske kyllästyminen. Ainakin yhtenä aamuna joku erilainen aamiainen, vaikka munakas! Kyllä mun täytyy sanoa että oon hivenen pettynyt itseeni. Pitäis jaksaa panostaa vähän enemmän varsinkin kun palautuminen treeneistä on ollut aika huonoa tällä viikolla… Ruokapäiväkirja on muuten todella hyvä keino tarkastella mistä se ruokavalio oikeastaan koostuu ja mitä suuhun eksyy! Suosittelen lämpimästi 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjaatteko te aterioitanne koskaan ylös? Onko tämmösille postauksille tilausta vai oliko ihan turha?

27 kommenttia

 1. Aada kirjoitti:

  Nämä ruokapäiväkirjat kiinnostaa ainakin mua! Toki, kuten mainitsit, niin oli monta kertaa samoja ruokia mutta paljon huonomminkin voisi syödä! Joka päivä on kuitenkin hedelmiä/marjoja/kasviksia ja vaikka leipää onkin paljon niin se ei oo mitään vehnähöttöä. En voi liiaksi hehkuttaa sitä että mun mielestä sulla on ihanan terve suhtautuminen ruokaan ja syömiseen ja sen näkee näistä ruokapäiväkirjoistakin. Kumpa itse pääsisin joskus samaan..

  • Jonna kirjoitti:

   Pidäpäs säkin vähän aikaa ruokapäivistä niin näät missä ehkä on petrattavaa jos on 🙂 mun on opeteltava tekemään pienempiä määriä ruokaa ettei tartte viikkoa syödä samaa. Ens viikolla ainakin jotain uudenlaisia lihapullia ja lohtakin voisin syödä, nam!

 2. Veera kirjoitti:

  Kyllä nämä postaukset on kivoja! Saa vinkkejä omaan ruokavalioon, huomaa että aina ei pidä olla säntillinen salaattihirmu ja on kiva nähdä muiden herkkuja:-)
  Itselläni on käytössä SHYE (show how you eat) sovellus johon vain otetaan kuva annokseSta, sovellus myös kertoo jos jokin ateria puuttuu, suosittelen! Näin ei myöskään kameran rulla täyty heh heh

  • Jonna kirjoitti:

   Mikämikämikä sovellus tuo on!? Täytyy ottaa selvää 🙂 Mun mielestä ruokapäivistä saa kans hyviä ideoita omiin safkoihin. Eikä sitä aina tartte kaikki mennä niin just..

 3. Juliet kirjoitti:

  Ihana nähä tääl Fitfashionissa joku kuka EI oo dieetillä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   No pitkään mietin et viitinkö tämmöstä ees julkaista kun kaikilla on hommat niin tarkkoja ja makrot ruokavaliossa just eikä melkein. Mut sit aattelin et menköön. Mä en elä kenenkään muun elämää vaan just tätä omaani 😉

 4. Mimmukka kirjoitti:

  Mun mielestä sä syöt kuitenkin monipuolisesti!
  Rupesin miettimään taas omaa syömistäni ja aikalailla tulee syötyä samoja ruokia päivästä toiseen, kuten rahkaa, pähkinöitä, leipää, rusinoita ja banaaneita. Ja sitten 4 päivää samaa lämmintä ruokaa.
  Että voisinhan itse miettiä vähän vaihtelua syömisiini!

  • Jonna kirjoitti:

   Onhan se huomattavasti taloudellisempaa syödä monta päivää samaa ruokaa kuin tehdä joka päivä uusi. Ite kaipaan kuitenkin vaihtelua etten kyllästy. Ens viikolla en kyllä syö viittä päivää samaa hemmetin ruokaa 😀

 5. Tea kirjoitti:

  Mä tykkään myös näistä postauksista! 🙂 Mulla on varmaan päivästä toiseen myös aika sama kaava ruokailuissa, mutta kumma juttu ettei vielä kyllästytä. Lounaalla ja päivällisellä paljon kasviksia esim. Kesäkurpitsapastaa & jauhelihakastiketta tai muu proteiinin lähde & rasvat.
  Huomaan, et kun innostun jostain esim. Tekemään välipalalle proteiinijäätelöä niin teen sitä joka ikinen päivä kunnes löydän jonkun herkullisemman vaihtoehdon 😀 No ens viikolla voit tsempata ruokien kanssa, aina ei vaan jaksa!

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on sama systeemi eli uutta suosikkia syön kyllästymiseen asti! Kesäkurpitsapastaa voiskin joku päivä tehdä tai -lasagnea… Teiltä lukijoilta saa hirveesti hyviä ideoita! Ootte huippuja, kiitos että ootte olemassa <3

 6. Keppi kirjoitti:

  Syöt kyllä aivan liian vähän kulutukseen nähden ja jos treenit sekä palautuminen tökkii niin enemmän ja laadukkaampaa ruokaa eli aspartaami mehukeitot pois etc.

  • Jonna kirjoitti:

   Erittäin hyvin sanottu! Treenit ei töki mut ruokaa on lisättävä palautumisen tehostamiseksi. Mehukeittoon tuskin kuolen koska ehkä kerran viikossa sitä lorauksen käytän 😉

 7. Piia kirjoitti:

  Kiva lukee, kun joku ei oo dieetillä

 8. Piia kirjoitti:

  Voi jehna, kirjoitin pitkän pätkän ideoita ja tää rakkine hävitti sen tekstin jonnekin. Kasvisten lisämiseen ideoita lyhyesti:
  -Wokki, lihaa, kasviksia jne
  – kesäkurpitsalasagne tai täytetyt kesäk:t
  – kukkakaalipohjainen pizza (herkullista ja terveellistä)
  – kasvishernekeitto broilerinjauhelihalla
  – makaroonilaatikkoon porkkanaraastetta ja enemmän lihaa
  Hyvää viikonloppua!
  -Piia

  • Jonna kirjoitti:

   Helppoja ja hyviä vinkkejä! Minkähän takia kaikki hyvät vinkit aina unohtuu sillon kun niitä tarttis?

 9. Henna kirjoitti:

  Ihania nää ruokapostaukset! Ja mielestäni syöt monipuolisesti.

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva! Voisin siis toteuttaa tällaisen toisen kerran 🙂 Ehkä jo ensi viikolla seuraava!

 10. Outi Karita kirjoitti:

  Näistä saa kivasti ideoita ja ihan ”muutaman” reseptinkin oon sulta kopsannut 😉
  rento ja monipuolinen ote näkyy kun oon sun blogia ja instaa seurannut. Ite oon kokoillut kuvia tammikuun syömingeistä ja aattelin jossain vaiheessa myös koosteen postata ja ilman makroja, kun ei oo täälläkään niistä hajuukaan, vaikka fitnesshullu oonkin, mut en vissiin niin hullu just nyt 😀

  http://outikarita.fitfashion.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Jee, sitä odotellessa! En mäkään jaksa enää kaloreita laskea, vaikka ehkä pitäis jotta saisin riittävästi energiaa 🙂

 11. nata kirjoitti:

  Mun mielestä tää on oikein mainio arkiruokavalio! Tuntuu et nykyään on vaa kaks ääripäätä: tiukka fitness-/dieettiruokavalio tai sitten pikaruoka-/einesruokavalio. Tavallista kotisapuskaa syömällä pysyy kunnossa läpi elämän, painonhallinnasta ei tartte murehtia.

  Voisin joskus itsekin toteuttaa tän tyyppisen postauksen!

  • Jonna kirjoitti:

   Erittäin hyvin sanottu! Nykyään kaikki on jollain erikoisruokavaliolla ja normaalin kotiruuan edut unohdetaan:suht halpaa, helppoa ja ravitsevaa!

   Jään odottelemaan sun postausta 🙂 Siitä tulee hyvä!

 12. Ansku kirjoitti:

  Kiitos kivasta blogista! Tykkäsin myös tästä postauksesta :). Huomioni kiinnittyi kasvisten melko vähäiseen määrään, niitä voisit ehkä lisätä joka aterialle? Itse palasin nyt taas käyttämään Kalorilaskuria (tavoitteena herkutteluputken katkaisu ja -3 kg) – se vaatii vähän vaivannäköä, mutta osoittaa tosi hyvin kalorinkäytön ja ravintoainejakauman. Etenkin sulle paljon treenaavansa tuo ravintoaineiden osuus on tosi tärkeetä. Laskuri myös näyttää kasvisten syödyn määrän per päivä. Tulee väkisinkin lisättyä niitä ruokavalioon, kun yrittää saada sen puoli kiloa per päivä täyteen :). Tsemppiä!

  • Jonna kirjoitti:

   Itseasiassa normaalisti syön kasviksia huomattavasti paljon enemmän. En tiedä miksi ne tällä viikolla jäi niin vähälle. On taas missä petrata ensi viikolla! Mä oon tosi huono syöttämään ruokiani laskuriin. Oon sitä aina välillä käyttänyt, mutta sitten se taas jää…

 13. Jonna85 kirjoitti:

  On todellakin tilausta tällaisille ruoka-postauksille! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *