Hae
Palasia Arjestani

Eväät ruokavalion parantamiseen

Mulla oli tänään vähän erilainen aamun aloitus. Huomattavasti piristävämpi, motivoivampi ja enemmän ajatuksia herättävä kuin normaalisti. Vietin aamupäivän keskustassa Training for Warriorsin ja CocoVin järjestämässä supersmoothie aamussa unioninkadulla. Kerrankin mulle sattui iltavuoro, joten pääsin irtautumaan hetkeksi normaalirutiineista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meitä oli paikalla kuusi bloggaajaa (minä, Monna, Aino, Miia, Heidi ja Laura), TFW:n headcoachit sekä pari jantteria CocoVilta. Pieni ja tiivis porukka siis. Päästiin alkuun tutustumaan CocoVin tuotteisiin, kuultiin miten superfoodeja kannattaa käyttää, ihmeteltiin TFW:n ja CocoVin tulevaa hyvinvointihaastetta ja maisteltiin raakaherkkuja 🙂 Seuraava 8 viikon mittainen hyvinvointihaaste starttaa maaliskuussa ja kannattaa liittyä jos siihen vain mahdollisuus on! Olen kuullut haasteesta paljon hyvää ja ihmiset ovat tehneet sen aikana huikeita muutoksia. Lisää tietoa haasteesta löydät täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aino & Monna

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä pohdiskelin koko viikonlopun omia ruokatottumuksia ja mietin miten voisin ruokavaliotani muuttaa. Lisää laadukasta ja ravinnerikasta ruokaa totta kai ja vielä sellaisin keinoin, että voin ne kiireisenä arkenakin toteuttaa. Tänään sain vahvistuksen monelle omalle ajatukselle. Smoothiet olisi ainakin hyvä keino lisätä ravinteita ruokavalioon ja lehtivihreiden käyttöä voisin lisätä paljonkin. Vaikka vähän karsastankin kaiken maailman viherjuomia ja -pirtelöitä niin sellaisen aion ottaa mukaan aamurutiineihin. Viherjuoma kannattaa juoda ensimmäisenä aamulla jolloin elimistä saa heti käyttöönsä kaikki sen edut sekä tujauksen luonnollista proteiinia yön paaston jäljiltä. Parsakaalinkin voisin ujuttaa jollain keinoin takaisin ruokavaliooni. Jostain syystä sekin on jäänyt huomaamatta pois. Onhan näitä. Vaikka mitä pitäisi tehdä ja kannattaisi kokeilla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raakanäkkäriä & avocado-tomaattihässäkää. Niin hyvää!

Raakanäkkäriä & avocado-tomaattihässäkää. Niin hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ehkä maailman helpoin raakapuuro. Tästä tulossa resepti teille!

Ehkä maailman helpoin raakapuuro. Tästä tulossa resepti teille!

OI000586-1

Oletteko te asettaneet mitään tavoitteita muuten kuluvalle vuodelle? Herra Hatsolo sanoi mielestäni aamulla todella hyvin: Tavoitteet täytyy tallettaa sydämeen, ei pelkästään paperille tai omaan päähän. Sydämessä ne kulkee aina matkassa ja niiden toteutumiseen liittyy paljon enemmän tunnelatausta kuin paperille kirjoitetulle. Jos tavoite on sydämessä, sen toteuttamatta jääminen sattuu ja harmittaa todennäköisesti huomattavasti enemmän kuin jokin paperille rustattu. Siitä myös iloitsee silloin enemmän! Allekirjoitan tämän täysin. Asetan itsekin millon minkäkinlaisia tavoitteita, mutta ne unohtuvat melko nopeasti. Tänään oon ihan ajatuksen kanssa työstänyt omia tavoitteitani ja miettinyt miten ne saavutan. Keinoja on! Täytyy vaan tehdä töitä niiden eteen.

Kotiin viemisiä :)

Kotiin viemisiä 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Training for Warriorsilla on myös viisi tavoitetta, jotka pitäisi pyrkiä täyttämään jokaikisessä treenissä. Jokaisen treenin jälkeen kysy nämä kysymykset itseltäsi ja mieti toteutuivatko ne:

 • Oliko sinulla hauskaa?
 • Haastoitko itsesi?
 • Autoitko kaveria?
 • Oletko syönyt terveellisesti päivän aikana?
 • Oletko ottanut askeleen kohti asetettua tavoitetta?

Nämä kaikki kysymykset pätee ihan yhtä hyvin myös crossfitissa ja monessa muussakin lajissa. Kaikki kysymykset ovat tärkeitä, mutta varsinkin viimeinen pitäisi munkin muistaa useammin. Mulla on hyvinkin paljon tavoitteita treenien osalta tälle vuodelle ja pitäisi muistaa, että jokainen päivä ja jokainen treeni on askel kohti tavoitteiden saavuttamista. Tämä aamupäivä oli taas hyvä muistutus siitä, että tavoitteet täytyy pitää mielessä koko ajan, jotta ne voi saavuttaakin joskus 🙂

Aamulla tuli taas niin paljon infoa ravinnosta ja pää täyteen ideoita, että oon vallan sekaisin! En oikein tiedä mistä lähtisin liikkeelle näiden omien ruokahommieni kanssa. Kaipa nää ajatukset tästä selkenee… No tämmöstä tänne. Mitäs sinne?

*kahden viimeisen kuvan tuotteet saatu

6 kommenttia

 1. Gunagolu kirjoitti:

  Mun tän vuoden tavoite on muuttaa ruokavalio terveelliseksi. Mä olen lukenut paljon erilaisia kirjoja liittyen ravintoon ja varsinkin ns. aitoon ruokaan. Eli pääasiassa mahdollisimman tuoretta, käsittelemätöntä, lisäaineetonta, luomua jne. pitäisi löytyä ostoskärrystä. Olen nyt pienin askelin siirtynyt kohti tätä ja hyvältä näyttää. Olen kyllä aika hurahtanut tähän aiheeseen ja teen nykyään esimerkiksi erilaisia pähkinä- ja kauramaitoa itse (tosi helppoa jos omistaa blenderin) ja leivänkin leivon itse, kun olen löytänyt hyviä ja suht koht nopeita ohjeita. Niin ja tietenkin kaiken ruuan teen itse alusta asti. Oon siitä onnekkaassa asemassa, että mulla on aikaa, vaikka käynkin toki töissä. Ja rakastan ruuanlaittoa. Oon sulta muuten saanut täältä blogista monia hyviä reseptejä mitkä on ihan aktiivisesti käytössä 🙂
  Ps. kannattaa tutustua satokausikalenteriin. Siitä on ollut paljon apua tässä ruokaprojetissa ainakin minulle 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Noi pähkinämaidot onkin tosi helppoa tehdä itse, täytyy joku päivä testata itsekin! Minkälaisia leipiä leivot? Olisi kiva löytää uusia ohjeita ja alkaa tehdä enemmän leipiä 🙂 Mahtavaa kuulla, että oot täältäkin löytänyt hyviä reseptejä! Mä rakastan myös ruuanlaittoa, mutta siihen on välillä valitettavan vähän aikaa. Täytyy ihan suunnittelemalla suunnitella milloin ruokaa laitetaan ja mitä laitetaan. Tänään on taas kokkaustalkoot töiden jälkeen tiedossa 😉

   Mulla on muuten satokausikalenteri kännykässä! En vaan osaa sitä vielä hyödyntää täysin 🙁

   • Gunagolu kirjoitti:

    Tästä Chocochilin blogista löytyneestä omena-pellavasämpylä-ohjeesta on tullut mun lemppari. Pieniä muutoksia olen ohjeeseen tehnyt: käytän siis kaurahiutaleita ja tuorehiivaa, lisäksi suolaa laitan 3tl ja ripottelen sämpylöiden päälle siemeniä ennen uuniin laittoa. Tosi helppo tehdä ja tulee hyvänmakuisia 🙂 http://chocochili.net/2014/09/omena-pellavasampylat/

 2. Outi Karita kirjoitti:

  Mä käytän tota vihermixiä joka aamu, puolikas sitruunan mehu, tyrnimehua saman verran, vihermixiä teelusikallinen ja lasi täyteen vettä. Tossa on kivasti makua pehmentämässä se banaanijauhe 🙂 supermixiäkin löytyy kotoa ja sitä käytän sillointällöin iltapalan seassa 🙂

  Mul on ollut nyt alkuvuoden tavoite vähän puhdistella ja kevennellä kehoa ja oloa joulukuun jäljiltä, mutta ilman mitään kuureja tai dieettejä varsinaisesti 😉

  http://outikarita.fitfashion.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Mä lorautin kans tänä aamuna vähän sitruunamehua sekaan niin ei ollut niin vihreen makusta 😀 Toi tyrnimehu toimii varmasti myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *