Hae
Palasia Arjestani

Oma tapa, paras tapa

Taidan kyllästyttää teidät kohta näillä ruokajutuilla, mutta minkäs teen kun ovat niin mielenkiintoisia! Mä pohdiskelin koko viikonlopun luennolla käytyjä asioita ja omaa nykyistä ruokavaliotani. Mä olen aina ollut sitä mieltä, että If it ain´t broken don´t fix it. Ehdottomasti aion ottaa joitain asioita mukaan omiinkiin ruokailuihin, mutta mitään isompaa muutosta en aio tehdä. Tunnen voivani tällä hetkellä hyvin, olen pysynyt terveenä, treenit kulkevat, uni maistuu ja oli on muutenkin varsin mainio. Toki ajoittaista väsymystä on välillä, mutta siihenkin vaikuttaa niin moni muukin asia kuin pelkkä ruokavalio. Vihanneksia yritän survoa ruokavaliooni entistä enemmän ja panostaa proteiinien laatuun (enemmän luomua). Ruokailuvälejä yritän pidentää ja samalla vähän suurentaa annoskokoja. Treenien kannalta yksi muutos on lisäravinteiden käyttöönotto. Otan nyt ainakin vähäksi aikaa käyttöön kreatiinin, BCAA:t sekä suolan treeniveteen. Katsotaan huomaanko mitään eroja esim. palautumiseen ja voiman tuottoon. Meillä kun noita jauheita on jo valmiina kaapissa niin on helppo sieltä kauhoa itselleenkin. Vanhoilla systeemeillä siis jatketaan, mutta uusilla höysteillä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mua nauratti lauantaina kun ravintoluennolta, jossa painotettiin viljatonta ja maidotonta ruokavaliota, paineltiin miehen kanssa suoraan Amarilloon syömään. Meidänhän piti mennä pitkästä aikaa keskustaan dinnerille, mutta ajan käytöllisistä syistä päädyttiin Jumboon kaupoille ja syömään. Amarillossa on mun mielestä aina hyvä ruuat enkä joutunut pettymään tälläkään kertaa. Mikään kovin exoottinen paikkahan se ei ole, mutta hyvä ruokapaikka kuitenkin ja listakin oli ilokseni vaihtunut! Otettiin alkupalaksi molemmille oma sampler, jossa oli friteerattuja sipuleita, jalapenoja ja mozzarellatikkuja. Pääruaaksi mulle mexican beef bollilo ja mies söi jonkun mukatulisen hampurilaisen. Ei kuulemma ollut riittävän tulinen hänelle, mutta hyvä maultaan kuitenkin.

20150131_140816

Oli niin kova nälkä, että unohdin kuvata ruuat :D

Oli niin kova nälkä, että unohdin kuvata ruuat 😀

Tyttö oli lauantaina yökylässä serkullaan ja saatiin miehen kanssa viettä laatuaikaa ihan kahdestaan. Ruokailun jälkeen mentiin vielä Stadiumiin ja ruokakauppaan. Stadiumista olis löytynyt yhtä sun toista kivaa, mutta jäin miettimään vielä vähäksi aikaa niin ei tule hutiostoksia. Mies keräs taas kunnon herkkumätöt Prismasta matkaan ja kaikki tais upota Varasto-leffaa katsellessa. Illalla miehen teki vielä mieli vähän jotain suolaista hiukopalaa ja tilasi vielä pizzaa kaiken herkuttelun päälle. Mä kykenin syömään tasan yhden palan pizzaa ja sen jälkeen alkoikin niin kaameat vatsakivut ettei ole hetkeen vastaavia ollut. Rajansa siis herkuttelullakin..

Mud cake with ice cream. Oli hyvää!

Mud cake with ice cream. Oli hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASe oli sitten semmonen herkkupäivä sit. Ilokseni olen huomannut sen, että vaikka vetäisinkin yhtenä päivänä tuollaiset mätöt niin pystyn seuraavana aamuna jatkamaan ihan normiruokavaliolla. Ei mulle jää kummittelemaan suklaat mieleen tai ole kauheaa himoa jatkaa herkuttelua. Päinvastoin. Ai niin, kyllähän me syötiin sunnuntaina mun synttäreiden kunniaksi vähän kakkua anoppilassa, mutta korvasin sen syönnin kovalla treenillä 😀 Hävettää myöntää, että tuokin kakku on kaupan pakastealtaasta kun en jaksanut alkaa itse vääntämään. Mihin mun suuri leipomisinnostus on kadonnut!?

20150201_144738Kiitos muuten vinkeistä tytön kanssa touhuiluun. Kävin sunnuntaina salireissun yhteydessä hankkimassa meille muovailuvahaa ja sen parissa vierähtikin eilen pitkä tovi. Ei ollut mikään turha hankinta 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muovailuiden jälkeen maistui isot annokset bataattia, jauhelihakastiketta. Pienelle makaronia :)

Muovailuiden jälkeen maistui isot annokset bataattia, jauhelihakastiketta. Pienelle makaronia 🙂

Joko nämä ruokajutut alkaa tulla korvista ulos vai vieläkö jaksaa? Huomenna sit jotain ihan muuta! I promise. Olikos teillä hyvät herkutteluhetket viikonloppuna?

25 kommenttia

 1. Ama kirjoitti:

  Ai oliko!? Lauantaina neljän ruokalajin illallinen Murussa. Sunnuntaina yli kilon irttari säkki filmtownista… Uups!

  • Jonna kirjoitti:

   Minkälaista ruokaa Murussa on? Hintataso? Mitä söitte? Nälkä tuli 😀

   • Nimetön kirjoitti:

    Me syötiin päivän menu, eli 4 ruokalajin illallinen. Hinta on 52€/nenä. Onhan se tavallaan kallista mutta kun miettii paljon just jossai Amarillossa menee alku-, pää- ja jälkruokiin niin ei niissä ees oo niin paljoa eroa. Ja vaikka Amarillo on jees niin suosittelen todella lämpimästi kokeilemaan esim. Murua tai Koloa Helsingissä

    • Jonna kirjoitti:

     No ei oo kyllä pahan hintainen ollenkaan. Sanoin jo miehelle, että Muruun on pakko päästä 🙂

 2. Hanna kirjoitti:

  Antaa ruokajuttujen jatkua! SUlla on ihailtavan rento ote syömiseen ja ravitsemukseen 🙂 Blogisi monipuolinen ja pirteä eli TYKKÄÄN!

 3. Jonna kirjoitti:

  Jes, kiva kuulla! Ruoka on ehkä maailman paras ja mielenkiintoisin asia ja siitä mulla juttua kyllä riittää 🙂 Toiveitakin saa asian tiimoilta esittää jos mieleen tulee!

 4. Aada kirjoitti:

  Oliko tuo suklaa hyvää?! Katselin sitä jo perjantaina kaupassa mutta päädyin kuitenkin Geisha-levyyn joka ei petä koskaan. Suklaa on mun suurin heikkous ja sitä menee kyllä lähes jokaisena herkkupäivänä. Mulla on kyllä sama tuon herkuttelun suhteen, mulla on herkkupäivä lauantaisin ja jos tulee syötyä oikein pitkän kaavan mukaan, ja vaikka ei tulisikaan mutta kropassa kyllä huomaa kun syö esim. rasvaista ruokaa, niin sunnuntaina on jo ihanaa palata tavalliseen terveelliseen syömiseen. Niin se vaan on että viikolla monesti odotan lauantaita että saan syödä jotain hyvää ja yhden päivän herkkujen jälkeen (mikä ei kylläkään tarkoita sitä että vedän kaikkea mahdollista kaksin käsin vaan syön sitä mitä just silloin tekee mieli) tekee oikeasti mieli syödä taas terveellisesti. Amarillo on kyllä aina varma valinta, ei ehkä mitään mullistavaa mutta ei myöskään tuota pettymyksiä.

  • Jonna kirjoitti:

   Jos sanon että koko levy meni kahteen suuhun kertaheitolla niin se kertoo varmaan jo jotain 😀 Tuossa Fazerissa yhdistyy kivasti makea ja suolainen, tykkäsin kyllä!

   Mä syön kans herkkupäivänä just sitä mitä mieli tekee niin ei tartte arkena itkeä herkkujen perään 🙂

 5. Armi kirjoitti:

  Haha ihanaa kuulla etten ollut ainut joka veti vähän överiksi… 😀 Pitkästä aikaa söin jäätelöä ja tummaa suklaata, okei ei niistä ne vatsakivut, vaan puolikkaasta maalaisleivästä, tuorejuustopurkista ja meetvurstipaketista. ”Foodbaby” ei ollut kadonnut aamullakaan ja huomas kyllä, et ei ole nää ruuat mun juttu 😀 Vasta seuraavana iltana meni puolikas annos puuroa ja mustikoita napaan. Suoli ilmoitteli ittestään ja kovasti, vehnä+suola+rasva ei ole hyvä yhdistelmä, ei ollenkaan. Mut kerrankos sitä 😉
  Ja ei todellakaan tule yli, ruoka on tosi mielenkiintoinen aihe ja tärkeäkin, koko hyvinvointi lähtee laadukkaasta ruokavaliosta! 🙂 Kirjoittele niin paljon kun ikinä vaan jaksat, täällä ainakin on yks innokas lukija! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Toi leipäsetti on niin perus viikonloppuisin. Mä ostan meille aika usein jo perjantaina viikonloppupatongin joka tuhotaan tytön kanssa kaksistaan melkein yhdeltä istumalta. On tullut tyttö vanhempiinsa mitä ruokahaluun tulee 😀

   Välillä on ihan hyvä rauhottaa tahtia (ja vatsaa) ja ottaa vähän iisimmin. Ihan hyvin itse tehdyn hyvän ruuan lisäksi riittää jätski jälkkäriksi. Joskus taas on näitä päiviä kun on fiilistä vetää kaikkea mahdollista. Mut voinpa sanoa että eilen kulki reeni 😀

   • Armi kirjoitti:

    Joo, pakko myöntää et tänään perus jalkasetin jälkeen kysyin ihmeissäni et millon alotetaan reeni ?! 😀 Hyvätkin puolet tuli vihdoin esiin! 😉

 6. Saara kirjoitti:

  Hellou! 🙂

  Ei tule sun ruokajutut ikinä korvista; ruokahan on maailman paras aihe hehe! No ja jep, kyllä maistui makea ja suolainen viikonloppuna tännekin! Lauantaina käytiin miehen kanssa pizzalla Tampereen parhaassa pizzeriassa ja siihen vedetiin irtaripussit päälle kotona 😀 Sunnuntaina lounaan jälkeen loput karkit ja Ainon lakujätskiä. :p nam!

  • Jonna kirjoitti:

   Mikä on Tampereen paras pizzeria? Meillä on tosi hyvä lähipizzeria, josta ollaan tilattu kotiin usein mutta nyt oli vähän pettymys. Pohja oli mahdottoman paksu ja juustoa ihan liikaa. Liekkö uusi kokki siellä vai mitä, mutta jos taso on oikeasti laskenut näin alas niin ei tartte tilata sieltä enää…

   Irtareita mietin itsekin, mutta ehkä ens viikonloppuna sitten 🙂

 7. Laura kirjoitti:

  Voi, et voi kirjoittaa ruokajutuista liikaa! 🙂 Näitä jaksaa loputtomasti lukea ja katsella.

  Onko teillä muuten hamahelmiä? Niiden kanssa väkertämiseen sitoutuu moni villi poikakin. 🙂 Toinen on taikataikinalla leipominen ja kuivuneiden tuotosten maalaaminen. Siinä voi kätevästi tehdä sekalaisten luomusten lisäksi omia ruokia ja leivoksia lasten keittiöön. Mukavaa viikkoa!

  • Jonna kirjoitti:

   En oo vielä hamahelmiä ostanut, mutta mielessä on kyllä käynyt. Samoin taikataikina! Sitähän olis helppo tehdä itsekin 🙂 Oliskohan hamahelmet jo hyviä tuollaiselle 3-vuotiaalle?

   Mukavaa alkuviikkoa sinnekin 🙂

   • Laura kirjoitti:

    Aikuisen seurassa hamahelmet menevät kyllä kolmevuotiaillakin! 🙂 Ostaa vain tarpeeksi pieniä muotteja, niin tulee valmiita tuotoksiakin.

 8. Suski kirjoitti:

  Eiei jatka ihmeessä ruokapostauksia: ruokapäiväkirjoja, reseptejä, herkkukuvia, ja ruokien kuvia ylipäätään. 😉 Mää tykkään! Ja siihen lisäksi tietty treenipostauksia ja päivä kuvina -tyyppisiä päivityksiä. Eli siis pidä blogi just tälläsenä ku se on nyt! 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Noi onkin kaikki just sellaisia aiheita, joista itsekin tykkään eli niitä jatkossakin! Reseptejä olis taas iso liuta testattavana eli ne ei ainakaan lopu kesken 😀

 9. Moona kirjoitti:

  Hej! Ruokajuttuja saa aina tulla lisää, kelpaa! 😀 Kuten niin monet on jo aiemmin sanonut, tykkään siitä kuinka rento asenne sulla on ruokaan ja herkutteluun – ja näytät vielä upealta! Ilo lukea 🙂

  Söin äsken juuri sinun ohjeellasi tehtyä suklaa-chiavanukasta, se oli niiiin namia, kiitos reseptistä!

  • Jonna kirjoitti:

   Ihana kuulla, että tykkäät. Vuosien sorvaamisen jälkeen oon vihdoin tainnut löytää oman tyylini syödä ja elää. Toki jotkin asiat muuttuu ajan saatossa, mutta pääpiirteittäin nimenomaan ”rentous” on se mun juttu 🙂

   Kiva jos vanukas maistui! Pitäiskin seuraavaks kokeilla jotain hedelmä- tai marjaversiota..

 10. Hanna kirjoitti:

  Heh, en voi kun sanoa, että ruoka on aihe, joka ei koskaan kyllästytä ja niin voi päätellä monen muunkin kommenteista. 🙂 Sitä paitsi varsin monipuolinen aihe onkin. Jatka vain blogiasi samaan tapaan, rennoin ottein!

  Mukavaa viikkoa!

  Hanna

  • Jonna kirjoitti:

   Näin on! Siitä saa aina keskustelua hyvin aikaiseksi ja tykkään kun ruudun siellä puolella on paljon ihmisiä joilla on enemmän tietoa ruuasta kuin minulla itselläni 🙂 Ihan parasta kun kysymykseen kuin kysymykseen löytyy aina vastaus ja mielipiteitä!

   Herkullista viikkoa sinullekin 🙂

 11. saara kirjoitti:

  Napoli on Tampereen paras pizzeria, jonka listalla on yli 100 pizzaa ja taitaapa olla Suomen vanhinkin pizzeria tuo, jos en ihan nyt väärin muista 😀 Jos eksytte tänne suuntaan, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Viikonloppuisin sinne on aina jonoa ulos asti JOKA KERTA suosion takia joten kannattaa varautua odottamaan että pääsee sisään. mäkin olen niin toooosi montaa pizzaa elämäni aikana syönyt mutta jotain tossa paikassa on, että ne pizzat maistuu taivaallisilta! 😮

  • Jonna kirjoitti:

   Joku muukin on muuten joskus kehunut Napolia parhaaksi! Täytyy painaa mieleen jos vaikka kesällä eksytään mökkireissulla Tampereelle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.