Hae
Palasia Arjestani

Wannabe Oreo-juustokakku

Viime viikonloppuna tein pitkästä aikaa ihan kunnon juustokakkua, ei mitään terveysversiota siis 😉 Löysin tämän mainion oreo-juustokakun ohjeen uusimmasta (1/2015) Maku-lehdestä ja täytyy samalla mainita, että oli paras numero aikoihin! Todella paljon hyviä reseptejä, huomattavasti normaalia enemmän. No, takaisin aiheeseen eli juustokakkuun. Koska Suomessa Oreo-keksit on aika kiven alla enkä tasan alan niitä netistä yhtä kakkua varten tilalle maan,  niin tyydyin vaihtoehto kakkoseen eli Dominoihin. Siitä etuliite wannabe. Alkuperäisessä ohjeessa kakku on tehty neliön muotoiseen vuokaan, mutta itse käytin 21 senttistä pyöreää irtopohjavuokaa. Kakusta tuli ihanan vanukasmainen ja pehmeän makuinen! En tiedä kuuluuko koostumuksen olla tuollaista, mutta itse tykkäsin tästä kakusta ja sen koostumuksesta valtavan paljon! Eikä duunikaveritkaan tainneet sylkeä roskikseen 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Wannabe Oreo-juustokakku

Pohja

 • 300g Dominoita tai Oreo-täytekeksejä
 • 80g voita sulatettua

Täyte

 • 400g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa yli 20%)
 • 1 prk (397g) kondensoitua maitoa eli makeutettua maitotiivistettä
 • 4 munaa
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 100g samoja keksejä rouhittuna kuin mitä käytit pohjassa

Murskaa pohjan keksit hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa leivinpaperilla 21 senttisen pyöreän irtopohjavuoan pohja TAI leivinpaperoi 22 cm x 22 cm kokoinen suorakaiteen muotoinen vuoka. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kondensoitu maito, munat ja vaniljasokeri. Nostele massaan rouhitut keksit. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 150-asteisen uunin alatasolla 40-50 minuuttia, kunnes reunat ovat hyytyneet ja kakku keskeltä vielä hieman kostea. Laita uuni pois päältä ja kypsennä jälkilämmöllä vielä tunnin ajan.

Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt juustokakku tarjottimelle neliön muotoiseksi paloiksi tai tarjoile pyöreänä sellaisenaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herkullista viikonloppua!

21 kommenttia

 1. Aada kirjoitti:

  Näyttää kyllä tosi hyvältä! Tein itse just perus suklaajuustokakkua pakkaseen, mulla on sellainen ohje mihin ei tuu liivatetta mutta kakku pitää pakastaa yön yli.. En oo koskaan maistanut noita Oreo-keksejä mutta lienee siis samantyylisiä kuin Dominot? Pitää ehkä kokeilla tätä seuraavaksi, juustokakut on kyllä yleensä tosi hyviä.

  • Jonna kirjoitti:

   Mäkään en ole koskaan Oreoita maistanut mut luulisin niiden olevan melko samanlaisia kuin Dominot. Mä en oo muuten ikinä tehnyt pakastettavaa juustokakkua. Ei meillä koskaan mahdu mitään ylimääräistä pakkaseen 😀

 2. eveliina kirjoitti:

  Näyttää sika hyvältä! 🙂

 3. Eikku kirjoitti:

  Vinkkinä, että Tiksin liepeillä on TH-Market, Vantaan vahinkotavarakeskus, joka myy kaikenlaisia vakuutusyhtiöiden jämäeriä ja ilmeisesti paljon muutakin. Me hamstrataan Oreot sieltä, niitä on ainakin viime aikoina ollut jatkuvasti! Osmankäämintie 7 on osoite, ihan sen tien varrella, mistä menee Jumboon bussit.

  • Jonna kirjoitti:

   Ooh! Kiitos vinkistä! Noissa vahinkotavarakeskuksissa on aina kaikkea mielenkiintoista. Käydään usein mökkireissulla Jämsässä penkomassa siellä 🙂 Täytyy pitää mielessä ja sanoa miehellekin jos siellä päin liikkuu.

 4. Elsa kirjoitti:

  Äääääää, tuntuu että leivot aina jotain herkkuja! Kuinka onnistut joko a) syömään niitä herkkuja lihomatta, tai b) olemaan syömättä enemmän kuin yhden palan? 😀 Nimimerkillä kaikki sokeri ja rasva näkyy heti mahassa ja reisissä! En ole uskaltanut leipoa varmaan yli VUOTEEN, sillä en voi olla syömättä leipomuksiani, usein menee vielä yli puolet heti yhdeltä istumalta.. Mies taas syö vain palan tai kaksi ja sen jälkeen sille riitti, joten enhän minä muuta voi kuin uhrautua ja syödä loput.. 😀

  • mia kirjoitti:

   Musta semmoset pienet maistajaiskekkerit blogin-lukijoille ainakun teet tälläsia herkkkuja ei olis yhtään huono juttu 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, emmäätiiä! Ehkä se on se kun mulle itse tekeminen on se The Juttu. Totta kai haluan aina maistaa tuotostani, mut sen yhden palan jälkeen menetän mielenkiintoni ja alan jo suunnittelemaan seuraavaa 😀 Duuniin on hyvä kantaa kakkuja sun muita. Siellä menee kaikki kaupaksi eikä jää sit mitään kotiin kummittelemaan. Poissa näkyvistä, poissa mielestä 😉

 5. oreoooo kirjoitti:

  näyttää ihanalta! ihmettelin ohjetta, kun näyttää, että tuossa olisi ns. kolme kerrosta – pohja, täyte ja päällä keksejä, mutta ohjeessa kuitenkin lukee että sekoita keksit täytteeseen? voi olla, etten vaan ymmärtänyt lukemaani 😀
  täytyy joskus kokeilla tätä.

  • Jonna kirjoitti:

   Et ymmärtänyt mitään väärin! Keksit tosiaan sekoitetaan täytteeseen, mutta ne nousevat paiston aikana tuolla tavalla hauskasti pintaan 🙂 Ihmettelin muuten itsekin samaa kun leikkasin ekan palan.

 6. Heta kirjoitti:

  ei liivatetta! Huippua, menee testiin. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Jee, kiva kuulla! Näitä paistettavia juustokakkujen reseptejä löytyy vaikka kuinka paljon 😉

 7. amelie kirjoitti:

  Heippa, ihan mielettömän hyvää – oli pakko testata !
  Oreo -keksejä löytyy ainakin meilläpäin Hongkong-myymälästä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ai sielläkin on myynnissä! Hitsi vie, täytyypä käydä tsekkaamassa 🙂

 8. Eeva kirjoitti:

  Hei pakko vinkata myös että itse näin Hongkong -myymälän mainoksessa näitä oreo -keksejä ja kävin sieltä ostamassa muutamaan kakkuun varalle jo keksit 🙂 Eli sieltä ainakin saa!

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy käydä itsekin hamstraamassa kun sille suunnalle eksyn 🙂

 9. Jaana kirjoitti:

  Ja k-kaupoista saa Pirkan Oreo-kopioita,eipä juuri eroa maultaan varsinkaan jos ei ole sitä aitoa lähellä mihin verrata 😀 ja isoita marketeistä niitä Oreoita saa lähes kaikista 🙂 ja laivaristeilyltä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, tuskin kukaan huomaa jos käyttää halvempia versioita! Kukkaro ainakin kiittää 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *