Hae
Palasia Arjestani

Minttusuklaatryffelit & Daim-suklaamuffinssit

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHola! Lupailin teille ystävänpäiväbrunssin herkkujen reseptejä ja tässäpä tulee. Tein brunssille daim-suklaamuffinsseja Kinuskikissan vähän modatulla ohjeella, minttusuklaatryffeleitä sekä herkullisen marjasmoothien. Muffinsseista osan vein vielä isovaarin 91-vuotispäiville ja olivat kuulemma menneet hyvin kaupaksi. Minttusuklaatryffelit meni kotona parempiin (mun ja tytön) suihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daim-suklaamuffinssit

12 kpl isoja muffinsseja tai 15-20 pieniä

 • 200g Daim-maitosuklaata (Marabou)
 • 150g luomu voita
 • 1,5 dl sokeria
 • 2 luomu kananmunaa
 • 3,5 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2,5 rkl kaakaojauhetta
 • 1,5 dl Alpron tuoremantelijuomaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen kunnolla. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan vuorotellen tuoremantelijuoman kanssa. Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi ja sekoita rouhe taikinaan.

Laita noin ruokalusikallinen taikinaa muffinssivuoan pohjalle, paina keskelle pala suklaata sydämeksi ja lusikoi päälle vielä taikinaa. Paista muffinseja 225 asteessa 12-15 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minttsuklaatryffelit

 • 2 dl pekaanipähkinöitä
 • 2 dl saksanpähkinöitä
 • 1 rkl raakakaakaojauhetta
 • ripaus suolaa
 • 10 taatelia (poista tuoreista kivi!) Jos et käytä tuoreita, liota noin 10 minuuttia haaleassa vedessä
 • n. 2,5 dl pilkottua suklaata, mahdollisimman tummaa tai raakasuklaatakin voi käyttää! Itse käytin 70% minttusuklaata.
 • 1 rkl kookosöljyä

Aja pähkinät tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Siirrä sivuun odottamaan. Tee sama myös taateleille. Lisää puolet pähkinämuruista, raakakaakao ja suola taateleiden sekaan ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää taas vähän pähkinämurua ja aja tasaiseksi. Jatka kunnes olet lisännyt melkein kaiken pähkinämurun muun taikinan sekaan. Jätä noin ruokalusikallinen pähkinämurua koristeluun. Massa on sopivaa kun pystyt pyörittelemään siitä palloja. Jos taikina murustuu käsissä, lisää vielä muutama taateli ja aja tasaiseksi. Muotoile taikinasta noin ruokalusikan kokoisia palleroita, asettele ne leivinpaperin päälle lautaselle ja nosta jääkaappiin hetkeksi asettumaan. Taikinasta pitäisi tulla noin 14 tryffelipalloa.

Sulata suklaa lämpöhauteessa tai mikrossa pienissä erissä. Jos haluat tehdä palleroista täysin raakoja niin muista käyttää raakasuklaata ja sulata sulaa lämpöhauteessa, muutoin voit käyttää mitä tahansa suklaata ja mikroa sulatukseen. Lisää kookosöljy sulan suklaan joukkoon ohentamaan suklaata ja helpottamaan tryffeleiden dippaamista. Ota tryffelit jääkaapista ja päällystä ne sulalla suklaalla yksi kerrallaan kahden lusikan avulla. Aseta tryffelit takaisin leivinpaperin päälle, koristele esim. pähkinämurulla tai kookoshiutaleilla ja laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raikas marjasmoothie

 • 1 avocado
 • 1 banaani
 • 2-3 dl erilaisia marjoja: meillä mustikkaa, puolukkaa ja mustaviinimarjoja
 • 1 dl turkkilaista jogurttia
 • muutama taateli
 • 3-4 dl Alpron tuoremantelijuomaa tai niin paljon, että smoothiesta tulee sopivan paksuista

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi juomaksi. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoile kauniista laseista 🙂

Toivottavasti näistä oli iloa teille! 🙂

2 kommenttia

 1. Bee kirjoitti:

  Herkullisia ohjeita sinulla niin kuin aina! 🙂 Mistä tulee minttusuklaatryffeleihin mintun maku? Ohjeessa ei ole ollenkaan mainintaa mintusta.

  • Jonna kirjoitti:

   Perhana, se jäi kokonaan mainitsematta 😀 käytin siis 70% minttusuklaata!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.