Hae
Palasia Arjestani

Sä et tarvii materiaa, sä tarviit kokemuksia!

Ollaan bloggaajakollegani Even kanssa viestitelty muutamana iltana matkustamisesta ja meidän yhteisestä harrastuksesta eli kaiken maailman kilpailuun ja arvontoihin osallistumisesta. Mä taidan kärsiä samanlaisesta kroonisesta matkakuumeesta kuin kolleganikin. On ehkä ihan hölmöä toivoa voittavansa jonkun matkalahjakortin ja siksi kahlata kaikki kilpailut läpi, mutta niin mä vaan teen. Haluan matkustella enemmän! Keskustelu johti eräänä iltana jotenkin muumimukeihin ja mun himooni hamstrata niitä kaapit täyteen. Even lausahdus ”sä et tarvii materiaa, sä tarviit kokemuksia!” herätti mut ihan todella. Mä en todellakaan tarvitse enää mitään uutta kamaa ympärilleni vaan nimenomaan uusia kokemuksia ja matkustaminen taitaa olla paras keino hankkia niitä! Tämän seurauksena avasin itselleni korollisen säästötilin, jonne alan kerätä rahaa matkusteluun. Suuri suunnitelma olis päästä kolme kertaa tän vuoden aikana ulkomaille 🙂

t4t5t1t3t6t7Yllä olevat kuvat on meidän viime syksyn reissusta Turkin Gümbetiin, joka oli avain ihana paikka! Itse asiassa niin loistava, että iso unelma olis päästä samaan paikkaan myös tänä vuonna. Gümbet on kiva pieni paikka avain Bodrumin kupeessa. Ruoka on mahtavaa, rannat kivat, paljon rafloja ja ystävällisiä ihmisiä. Me yövyttiin Paloma hotellissa, joka oli ihan ok. Ei mikään grumeluuri mutta ihan kiva ja siisti kuitenkin. Paloma hotel sijaitsee kävelymatkan päässä rannasta eikä sinne baarien melut kuuluneet ollenkaan.

Yksi tämän vuoden matkoista on jo varmistunut ja se tehdään tyttö porukalla! Lähdetään tytön kanssa mun siskon ja hänen kahden tyttären kanssa syyskuussa Bulgarian Kultahietikolle viikoksi. Varausmaksu jo maksettu ja matkan suunnittelu on alkanut melko kiihkeästi. Soitellaan siskon kanssa melkeinpä päivittäin ja höpötellään matkasta. Mies huusi eilen kesken vilkkaan keskustelun ”Hei, ihan oikeesti. Se matka on seitsemän kuukauden päästä!” Pelkää varmaan, että joutuu kuuntelemaan tätä kälätystä matkaan asti. Mikäli yhtään itseäni tunnen niin varmasti joutuukin 😀 Meidän hotelli tulee olemaan Kristal, joka ainakin arvosteluiden ja kuvien perusteella on tosi kiva hotelli. Muutenkin tuota kohdetta on kehuttu paljon! Ja mikä parasta: all inclusive! Tässä muutamia kuvia Tjäreborgin sivuilta meidän tulevasta hotellista.

b1b2b3b4b5b6b7b8b9Ihanaa kun on jotain mitä odottaa! Ja onhan tässä Suomenkin kesä ja mökkeilyt vielä edessäpäin. Eikä pidä unohtaa kotimaan matkailua, joku kotimaankin reissu olis kiva tehdä! Mun on paljon helpompi alkaa säästämään ihan konkreettisesti kun on koko ajan säästökohde mielessä. Yritän koko ajan saada myös ylimääräistä tavaraa ja vaatteita myyntiin ja niistä tulleet pikkurahat menevät myöskin säästöön matkoja varten. Toki rahaa pitäisi olla säästössä myös kodin hankintoja (no se vaatekaappi eteiseen…) varten ja pahan päivän varalle. Töitä saa siis paiskia ihan kiitettävästi eikä silti kaikki haaveet välttämättä toteudu. No, ainakin yksi matka tulossa! Loput on pelkkää plussaa 🙂

Oletteko te käyneet koskaan Bulgarian Kultahietikolla? Mitä tykkäsitte? Onkos teillä matkoja suunnitelmissa tälle vuodelle? Joko on säästöhommat niitä varten kovasti käynnissä?

16 kommenttia

 1. Gunagolu kirjoitti:

  Kaupassa helposti innostuu ostamaan itselleen sitä ”turhaa” materiaa vaikka oikeasti se, mistä ne muistot kertyy on nimenomaan kokemukset vaikkapa juuri matkustelusta 🙂 Tavara tuppaa unohtumaan kaapin perukoille. Mä en ole koskaan käynyt Bulgariassa mutta muuten on tullut matkusteltua joka vuosi vähintäänkin kerran, useimpina vuosina pariinkin otteeseen. Nyt juuri varattiin eilen liput Berliiniin ja sieltä sitten junalla puksutellaan Prahaan. Näkee siis kaksi kaupunkia samalla lomalla 🙂 Kesäksikin on jo vähän matkasuunnitelmia tehty, mutta kun lomien ajankohdat eivät ole vielä tiedossa eikä voi tietää sitäkään, saadaanko miehen kanssa samaan aikaan pitää lomat, niin suunnitelmat ovat pelkkiä suunnitelmia toistaiseksi. Viime kesänä hypättiin omaan autoon ja tehtiin seitsemän maan kierros alkaen Ruotsista ja päättyen Ranskaan. Tänä vuonna olisi suunnitelmissa tarkastaa sitten hieman enemmän tuota itäistä puolta eli Viron kautta ainakin Romaniaan asti 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo,tavaraa ei oikeesti tartte niin paljon kuin meilläkin on. Mä tyhjentelen kaappeja pikku hiljaa ja laitan nekin rahat matkusteluun. Mäkin tahtoisin Berliiniin ja Prahaan. Ja aika moneen muuhunkin paikkaan 😀 Autoreissukin kuulostaa hauskalta, mutta pienen lapsen kanssa saattais olla yhtä tuskaa….

 2. Veera kirjoitti:

  Kamala matkakuume täälläkin! Rantapallon äkkulähdöt ja finnmatkojen sivut kuuluu joka päiväkseen elämään jo heh. Tuossa tammikuussa käytiin perheen voimin Jamaicalla, ui että oli ihana! Keväällä vielä perheen kanssa johonkin ja kesällä olisi tarkoitus löhteä ystävän kanssa ajamaan toista vuotta putkeen jo ympäri eurooppaa (ranska ja amsterdam täältä tullaan). Tässä on myös pari kuukautta ollut suunnitteilla reppureissaus kaakkois-aasiassa marraskuu-tammikuu, säästötkin melkein kohdillaan jo! Jes, eli kyllä tänä vuonna onneksi reissataan 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Sulla on sit samat huvit kun mullakin! Matkailulehtiäkin salataan täällä ahkerasti 🙂 Amsterdamissa tahtoisin minäkin käydä! Ja reppureissu olis varmasti mieletön kokemus! Ääh, ei nää nyt yhtään helpota tätä matkakuumetta…

 3. LauraR. kirjoitti:

  Matkakuume olisi ihan kamala. Mutta raha rajottaa ja se, että mies ei innostu matkustamisesta kun joutuu töiden takia reissata. Tai ainakin siltä musta tuntuu, koska kyllä halutessaan raha matkaan löytyisi. En ole ikinä käynyt missään rantalomalla, joten se olisi ihan mahtavaa koko perheeln kesken. Lähtisin tyttöporukallakin mielelläni, jmutta ei oikein ole sellaisia kenen kanssa lähteä. Harmi :/
  Ollaan isomman tytön kanssa välillä katseltukin lämpimiä kohteita ja hänkin on ollut ”oooo, äiti mennään tonne uimaan” Kumpa saisikin kertoa että nyt lähdetään lentokoneella lämpöseen.

  • Jonna kirjoitti:

   Ota ja lähde lapsukaisten kanssa! Mä olin suunnitellut jo muutenkin et jos ei saada miehen kanssa lomaa samaan aikaan niin lähden tytön kanssa kahdestaan. Taidetaan kuitenkin saada yhteiset lomat ja toivottavasti tehdään joku yhteinen reissukin.

 4. Kaisa kirjoitti:

  3vk kuluttua Madeiran levadoille vaeltamaan – aah, jaksaa, jaksaa, ei enää kauaa!!

 5. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Heh, mä kun näin otsikon niin heti arvasin että viittaat jotenkin meidän keskusteluun 😀 Matkakokemukset on kyllä hienoja muistoja ja ne oikeesti lämmittää jopa vuosikymmeniä. Vaikka ei olis mitään muuta niin ne muistot on! Kaikkea kivaahan on mukava shoppailla ja kerätä ympärilleen kaikenlaista tavaraa, itsekin siihen sorrun mutta yritän hieman rajoittaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Se lause jäi takaraivoon niin tehokkaasti, että oli pakko ottaa käyttöön 😉 Sä olet viisas nainen!

 6. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Ja noi kuvat oli niin ihania. Sekä Gümbetin että Bulgarian. Ei mikään voita kunnon rantalomaa, sanon mä!

  • Jonna kirjoitti:

   No ei! Mut olis kiva päästä kaupunkiloma liekin kiertelemään nähtävyyksiä. Mä en jaksa pelkkää pötköttelyä rannalla 🙂

 7. Hanna kirjoitti:

  Täälläkin ilmoittautuu yksi kroonisesta matkakuumeesta kärsivä! Itse ainakin yritän jatkuvasti jättää vähän rahaa jemmaan, jotta sopivan ajan tullen olisi mahdollista lähteä reissuun. Tänä vuonna oli tilaisuus pitää kahden viikon talviloma ja oltiinkin miehen kanssa kaksi viikkoa Kuubassa. Itse asustelen savossa ja täältä se lähteminen ensin Helsinki-Vantaalle on monesti työläin osa (vie aikaa ja rahaa). Tietenkin suoriakin lentoja lähtee joitakin, mutta niissä kohde tarjonta on aika rajallinen…. Haaveissa olisi vielä tänä vuonna joku toinenkin loma! Tsemppiä sulle säästämiseen! Toivottavasti mahdollisimman moni haaveesi toteutuu tänä vuonna!

  • Jonna kirjoitti:

   Matkoille lähteminen on täällä asumisen hyvä puoli. Risteilemäänkin pääsee varsin helposti, mut ei ole tullut lähdettyä. Kuuba olis varmasti ihana ja mielenkiintoinen paikka! Kokemisen arvoinen. Ei taida tänä ihmiselämä riittää kiertämään kaikkia niitä paikkoja jotka tahtoisin nähdä 😀

 8. Outi Karita kirjoitti:

  Otsikko kolahti tännekin aika hyvin, hyvä lausahdus Eveltä, tervetullut tännekin 😀

  http://outikarita.fitfashion.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *